Widok

Trądzik różowaty - jak sobie z nim radzić?

hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i potem znowu mam go w nasilonej formie. Czy może któraś z was ma sprawdzone kosmetyki , zabiegi kosmetyczne które może by sprawiły by on nie wracał by cera była na etapie uśpienia tej choroby skóry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

prawda. do tego puder
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć, ja na trądzik różowaty (choruję na niego od 6 miesięcy) stosuję krem Acnerose. Jest to produkt w 100% naturalny, więc nie ma co obawiać się podrażnień. Miałam spore zmiany na skórze, wypryski. A teraz niemal wszystko zniknęło. Jestem bardzo zadowolona z efektów. Krem nie jest tani, ale naprawdę warto go przetestować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja też zakupiłam Ancerose (najpierw dwa kremy, teraz cały zestaw). Jeszcze żaden z kosmetyków nie zadziałał tak skutecznie jak właśnie te Acnerose. CIeszę się, że ma w 100 procentach naturalny skład.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

No niestety skóra z trądzikiem różowatym raczej się nie zmieni. Nie jest to choroba, którą można wyleczyć a raczej rodzaj skóry..... Mam pytanie. Mianowicie czy ktoś próbował mydła z nanosrebrem? https://www.tanie-leczenie.pl/kropla-zdrowia-mydlo-naturalne-w-kostce-z-nanosrebrem-i-biala-glinka-100-g.html

Działa?

Oczyszczanie kakao i juz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja twierdzę, że jedynym najrozsądniejszym wyjściem jest odwiedzenie dermatologa i zrobienie wszystkich potrzebnych badań. Można próbować z domowymi sposobami, ale nie ma gwarancji, że to pomoże. Raczej nie nastawiałabym się na dobre efekty bez konsultacji z lekarzem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mocny puder i bedzie Ok.
Serio. Nie martw sie

Lepiej zetrzeć twarz. I 3 dni niewychodzic a myc mydlem z biosiarka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja właśnie nastawiałam się na dobre rezultaty z dermatologiem, bo przecież to specjaliści i znają się na tym a żaden z nich nawet nie powiedział mi, że to może być zła dieta albo hormony tylko stwierdził stres i przepisywał różne maści, antybiotyki i wcale mi to nie pomogło. Zaczęłam stosować Acnerose bo poleciła mi ciocia, bo też zmaga się z trądzikiem różowatym i miło się zaskoczyłam w końcu, bo zaczął mi pomagać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

uwaga na papi - https://forum.trojmiasto.pl/Czy-slyszal-ktos-o-papi-stop-t803931,1,50.html

No roznie sie dzieje, zawszew lekarze najpierw powinni takie oczywiste przyczyny wziac pod uwage ;/ Mnie akurat dermatolog bardzo pomogl i to nie musialam brac tabletek tylko od razu kazal mi masc kupic sevolium czy jakos tak... I powiem szczerze ze na mnie podzialalo. Tez mozna robic domowe maseczki na przyklad na bazie aloesu albo drozdzy :)
"Kiedy myślisz, że gorzej już być nie może, zacznij się walić deską po nodze. Zobaczysz jaką poczujesz ulgę gdy przestaniesz"

Moja siostra również boryka się z tym problemem, dermatolog zalecił jej zmianę diety i mycie twarzy emulsja micelaraną cetaphil EM. Ograniczyła niezdrowe rzeczy (których pochłaniała sporo) i używa ten emulsji. Różnicę widać i na twarzy i na całym ciele (bo przy okazji przy zmianie odżywiania zrzuciła kilka kg) :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie sprawdził się zestaw acnerose, z trądzikiem różowatym zmagam się od 5 lat i stosowałam już naprawdę różne specyfiki , lekarze przepisywali mi różne maści, które mega wysuszały. Acnerose kupiłam po tym jak zrezygnowałam z pomocy kogokolwiek i postawiłam na poszukiwania na własną rękę. Krem bardzo ukoił moją zmęczoną skórę twarzy, pasta i płyn dobrze dopełniły pielęgnacji.. szczerze polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

A sprawdzaliście, czy taki trądzik, to nie objaw nużeńca? Ja wiem, że nie każdy by o tym pomyślał i czasami wydaje się to niemożliwe, ale są naprawdę różne opcje, które powinniśmy sprawdzić. Jeśli kiedykolwiek zainteresuje Was temat tego pasożyta, to strona Centrum Walki z Nużeńcem da Wam wiele odpowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi znacznie pomogło nonacne i korzystam już z drugiego opakowania, narazie nie wyeliminowało całkowicie wszystkiego jakbym chciał, jednak w dużym stopniu zniknęło wiele zapalnych zmian skórnych i cera znacznie się poprawiła co bardzo mnie zadowala. Szkoda że od razu w aptekach tego nie ma, tylko trzeba zamawiać ze strony producenta nonacne.pl.

Natomiast ostatnio skorzystałem z promocji przez stronę http://feny.pl i z tej właśnie strony przekierowuje na stronę producenta na której byłem wcześniej, ale już z niższą kwotą o 20%. Około 21 zł oszczędności zawsze się przyda :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pracuje w korpo, więc twarz to moja wizytówka. Od roku mam trądzik różowaty, byłem u dermatologa ale maści które mi przepisał dały słabe efekty. Żona usłyszała o acnerose i zamówiliśmy cały zestaw maść na rano, na dzień krem tonik i pasta na noc. Jestem bardzo zadowolony bo czerwone plamy i grudki zaczynają znikać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

oczywiscie rewelacyjny zel, bardzo wspomogl mnie gdy leczylam kremem na recepte, jak znajde nazwy 2 kremow to napisze na swiezzo.

ja mylam buzie żelem z nanosrebrem i glinka z firmy kropla zdrowia- apteka gemini, , jak wyzej ktos pisal. a na dzień kremowałam soolantra 10mg a na noc Vitella Ictamo, krem z ichtiolem, od dermatologa, habilitowanego, mloda pani, ktora prowadzi badania kliniczne. i nie naciaga, na wizyty, wzielam 2 serie tj chyba z 4 m-ce cala kuracja, i pomoglo. wiec polecam, o te kremy sie dopytywac, a i w aptece ta soolantre komentowaly dziewczymy ze bardzo czesto go ostatnio sprzedaja, ze jest to nowy produkt ale widac skuteczny. i rzadko uczulajacy. Powodzenia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć Piotr :) Muszę Ci powiedzieć, że ja też kupiłam cały zestaw, zachęcona opiniami na forach. Jestem akurat po 3 tygodniach stosowania i jestem zachwycona !!! Próbowałam już wszystkiego, zmieniałam dietę, stosowałam inne kosmetyki, ale tylko dzięki Acnerose widzę zauważalne efekty. Dodatkowo zestaw jest bardzo wydajny, troszkę drogi, ale czego się nie robi, żeby pozbyć się tego świństwa z twarzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tu już ktoś się wypowiadał na temat tego kremu. Fajny i lekki kosmetyk no i koi skórę co akurat w przypadku różowatego jest ważne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Zdrowie

Nieoperacyjne powiększenie biustu (6 odpowiedzi)

Cześć. Czy są może jakieś skuteczne ćwiczenia na to aby powiększyć nieoperacyjnie biust ?...

Dr Andrzej Skabara - neurolog - Swissmed - prośba o opinię (18 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś zna lub słyszał opinię nt. dr Skabary - neurologa? Ze względu na dyskopatię i...

Czy nadwaga może powodować problemy z erekcja? (5 odpowiedzi)

Mam problem z erekcją. Probowałem do tej pory żeńszenia i nie pomaga. Zmieniłem dietę i również....

do góry