Widok

Trądzik różowaty - jak sobie z nim radzić?

hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i potem znowu mam go w nasilonej formie. Czy może któraś z was ma sprawdzone kosmetyki , zabiegi kosmetyczne które może by sprawiły by on nie wracał by cera była na etapie uśpienia tej choroby skóry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję Ci za Twoją opinię, bo dużo się zastanawiałam nad tym, czy kupić ten zestaw czy nie (bo przyznam się szczerze, że dla mnie ten zestaw jest zwyczajnie drogi), ale ostatecznie kupiłam i stosuję od dwóch tygodni i nie żałuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przede wszystkim musisz zmienic diete - mniej tłustych potraw, wiecej warzyw i owocow bogatych w witaminy. Zero sodkich napojow, wiecej wody i ziolowych herbat. Ja tak zrobilam i uzupelnialam to wszystko przy pomocy kremu acnerose i tradzik rozowaty zniknal mi calkiem w ciagu kilku miesiecy. Generanie warto wybrac taki krem ktory jest z naturalnych skladnikow, bo licho wie co ci zrobia jaies parabeny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coraz więcej się słyszy że ktoś walczy z trądzikiem, myślałam kiedyś że to mnie nie będzie dotyczyło, ale mając 30 lat walczę sama z trądzikiem, wiele kremów już wypróbowałam i nic. Ostatnio kupiłam sobie krem przeciwtrądzikowy i regulujący sebum Calluna Medica, w tej chwili ciężko się wypowiedzieć o nim bo dopiero używam go 3 dni ale zobaczymy co dalej będzie.

Tutaj dieta jest ważna i niestety trzeba jej się trzymać jak się chce wyleczyć. Długo szukałam coś skutecznego, stosowałam mase kosmetyków, teraz już tylko Acnerose od miesiąca i jest o wiele lepiej, wiec przy nim zostane
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

o, po raz kolejny spotykam się z tym acnerose na forum, że chyba sama spróbuję :) co mi szkodzi.

Sprobuj, sprobuj :D Mi na leczenie tradziku rozowatego pomoglo swietnie no i przede wszystkim fajnie czuc te naturalnosc kremu, nawet jak wezmiesz go na palce to sie ekstra wchlania.

na mnie cetaphil nie zadziałał :( tzn zadziałał tak jak powinna działać emulsja do mycia na skórę bez problemów, ale na pewno nie na trądzik różowaty... teraz myślę nad tym acnerose, strasznie dużo dobrych opinii zbierają te dermokosmetyki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najlepiej pójść do dermatologa, mi po konsultacji i obejrzeniu stanu mojej cery przepisał odpowiednie kosmetyki, które sprawdzają się u mnie bardzo dobrze. Co prawda dość sporo kosztują, ale zamawiam je przez internet,w aptece Melissa, bo tam ich cena jest zdecydowanie niższa. :))

no właśnie mi to bardzo podpada, ciągle tylko acnerose acnerose - może niech ktoś się wypowie nieco szerzej? Skład? Działanie? Ile się czeka na efekty?

No więc jeśli o skład chodzi to całkiem naturalny, bez parabenów, slsów itp., działanie i efekty? hmmm no oczywiście trzeba poczekać, u mnie po miesiącu naczynka zaczęły znikać i powoli krosty też. Dodam, że ja stosowałam cały zestaw, żeby szybciej się pozbyć choroby.

Pielęgnacja skóry trądzikowej ma ogromne znaczenie zarówno w leczeniu, jak i zapobieganiu powstawaniu kolejnych zmian. Niektóre kosmetyki, jak kremy nawilżające czy kosmetyki do makijażu, mogą sprzyjać pojawianiu się trądziku lub go utrzymywać. Warto zadbać o odpowiedni krem do cery trądzikowej, ja od siebie polecam krem przeciwtrądzikowy i regulujący sebum Calluna Medica.

Kosmetyki mają duże znacznie, aczkolwiek polecam tutaj nie patrzec sie jedynie na firmę ale na to jaki maja skład. Warto jest nauczyc się czytać składy kosmetyków. Nie jest to takie trudne wbrew pozorom i dzieki temu będziemy w stanie odrzucić kosmetyki, które maja kiepskie składy. Na dzień również koniecznie używajcie kremu z filtrem ponieważ filtry mają bardzo duze znaczenie w pielęgnacji takiej skóry ( słońce źle na nia wpływa)

Na tej stronie jest również artykuł jakie znaczenie w leczeniu trądziku różowatego ma dieta:
https://www.pollenaewa.com.pl/blog/pielegnacja/odpowiednia-dieta-w-walce-z-tradzikiem-rozowatym/
Odpowiednia dieta bardzo dobrze poprawia stan skóry.

Asziza - A teraz stosujesz coś profilaktycznie? Czy już przestałaś używać jakichkolwiek kosmetyków na trądzik różowaty?

Przede wszystkim zmień dietę- w internecie znajdziesz sporo wskazówek co możesz a czego nie powinnać jeść walcząc z trądzikiem. Poza tym poczytaj sobie na konopieizdrowie.pl o oleju konopnym. Ma on działanie antyzapalne i sebostatyczne, dzięki czemu doskonale radzi sobie z pryszczami, nie podrażniając skóry

Ja też się acnerose wyleczyłam ... po baaaardzo długiej kuracji przeróznymi specyfikami. Ja używałam samego kremu nawet i mi pomógł :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja próbowałam wieeeelu kosmetyków, w tym własnie cetaphilu, ale u mnie bez efektu. Równie dobrze mogłabym stosowac zwykly krem i by bylo to samo. A acnerose sobie poradziło bardzo spoko i nawet szybko, przekonało mnie najbardziej z wszystkich używanych przeze mnie kosmetyków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

użyj pumexu i git
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy tylko mnie lekko piecze po nalozeniu na twarz Acnerose??czy to tak ma poporostu byc? zachecona opiniami zamowilam caly zestaw ale nie wiem czy nie odstawic zeby nie pogorszyc zaczerwienienia ktore mam dosc spore./

Magdalena322
2018-11-29 20:02:15
Czy tylko mnie lekko piecze po nalozeniu na twarz Acnerose??czy to tak ma poporostu byc? zachecona opiniami zamowilam caly zestaw ale nie wiem czy nie odstawic zeby nie pogorszyc zaczerwienienia ktore mam dosc spore./
większość pochlebnych opinii w tym wątku to marketing szeptany - płatne wpisy na forach zachwalające produkt. Naprawdę tu oczekujesz rzetelnej odpowiedzi na temat skutków ubocznych? :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

to prawda, acnerose bardzo mi pomoglo z rozowatym... a myslalam ze jelsi przez 38 lat udalo mi sie unikanc problemów z cerą to już będzie z górki... a tu nagle to paskudztwo. Pod makijaz kosmetyki sąidealne bo się super wchłaniają, nie ma żadnego tłustego filmu ani nic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Zdrowie

Jak skutecznie wyleczyć łuszczycę skóry głowy (4 odpowiedzi)

Od lat zmagam się z łuszczycą skóry głowy. Leczyłam się już sterydami, próbowałam też ziołowych...

Tabletki poprawiające ochotę na seks (10 odpowiedzi)

Czy takie tabletki mogą zadziałąć? Może postaram sie tutaj opisać swoją sytuację.Jestem w związku...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry