Widok

Trądzik różowaty - jak sobie z nim radzić?

hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i potem znowu mam go w nasilonej formie. Czy może któraś z was ma sprawdzone kosmetyki , zabiegi kosmetyczne które może by sprawiły by on nie wracał by cera była na etapie uśpienia tej choroby skóry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jest to choroba ale jest to po prostu typ skóry. Polecam na pewno
Picie codziennie dużych ilości wody bo to bardzo dobrze wpływa na skórę
Zdrową diete pełńa warzyw oraz owocow
Jak rownież stosowanie naturalnych kosmetyków.....

Dobrze jest również kupić sobie krem, który będzie wzmacniał naczynka krwionośne na twarzy ---> https://sklep.bellita.waw.pl/pl/p/purles-148-PRO-vascular-GREEN-CREAM/1022 Zerknijcie sobie na ten. Może cenowo nie jest tak tanio, ale jest to jeden z lepszych kremów na naczynka. Dobrze sie wchlania, zmniejsza czerwienienie się oraz zdecydowanie nadaje się pod makijaż.

Meggi
2017-01-27 11:06:49
hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i potem znowu mam go w nasilonej formie. Czy może któraś z was ma sprawdzone kosmetyki , zabiegi kosmetyczne które może by sprawiły by on nie wracał by cera była na etapie uśpienia tej choroby skóry.
bielenda to srednio bo akurat ten ma dosc dziwny sklad ktory mnie zapycha, natomiast tego zielonego kremu nie znam i nawet nie moge znalezc skladu tego kosmetyku. jak ktos ma to niech poda bo chetnie sie przekonam..

Meggi
Jest moze cos innego co jest w stanie dostac bez recepty ale by jakos pomagalo? Tzn. nawet nie jakos a bardzo?

Karolina
2020-04-06 15:54:03
Meggi
Jest moze cos innego co jest w stanie dostac bez recepty ale by jakos pomagalo? Tzn. nawet nie jakos a bardzo?
Mi przyszło acnerose jakoś na koniec marca bo już wtedy było nieciekawie. Jestem już po miesiącu nakładania tego zestawu i jak na razie jest n a prawdę dość ok. Nie oczekiwałam jakiś wielkich i spektakularnych efektów, ale jednak dość sporo widzę zmian jeżeli chodzi o częstość pojawienia się zaczerwienienia plus są przybledzone te czerwoności na twarzy, a po miesiącu to nadal to jest super wynik.

Przy trądziku bardzo dobre sa kosmetyki z olejkiem z konopii siewnych, zobacz sobie te z Bielendy , jest specjalna seria CBD Cannabidiol, super łagodzą podrażnienia, zaczerwienienia skóry, właśnie zwalczają trądzik

Tutaj koleżanka ma rację, że zazwycaj problemy na twarzy są spowodwane problemem środka. Ja bardzo polecam również zadbać o prawidłowe pH posiłków, aby organizm odkwasić - często jemy źle, nawet jak wydaje nam się, że mamy zdrowe składniki w swoich potrawach. Dodatkowo bardzo polecam korzystać z kosmetyków naturalnych, głównie mineralnych, które poprawiają kondycję skóry i pozwalają jej oddychać, a na swoim rynku mamy świetną firmę Annabelle Minerals. I tu nie tylko pudry kryjące ale róż do policzków idealnie zatuszuje Twój problem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chciałam zamówić sobie kolejne srebro. Zazwyczaj używałam 50 ppm, ale właśnie zobaczyłam, że są jeszcze 75,100 a nawet 200. Które w takim razie jest najlepsze i co się wiąże z daną dawką?

ppm = parts per milion = liczba części na milion. Stosunek ilościowy cząsteczek substancji do rozpuszczalnika/nośnika. Im więcej, tym większa koncentracja.

Tak naprawdę wszystko zależy od skóry
od tego czy jest to trądzik standardowy czy moze trądzik rozowaty
jak skóra reaguje na srebro koloidalne (dobrze jest testować)

Liczy się również jaki jest to producent, dobrze jest na pewno decydować się na sprawdzone firmy, jak https://auraherbals.pl/ - masz tutaj dwie formy ( tonik albo mgiełka).

Sposobów na trądzik rózowaty jest bardzo wiele. Zależy to głównie od jego nasilenia, tego gdzie mamy największy problem. No i dotychczasowych sposobow leczenia. Dobrze jest obserwować co nam służy, a co niekoniecznie. Najwazniejsza tutaj jest bez wątpienia odpowiednia pielęgnacja, można wspomagać sie dodatkowo środkami, które maja na celu wzmocnienie naczyń krwionośnych. Trądzik rozowaty ma przy tym tendencję do nawrotów oraz do okresów, w których sie nasila. Koniecznie musisz używać filtra w trakcie stosowania środków na trądzik rózowaty, bo kuracja nie będzie miała sensu.
Absolutnie nie wyobrażam sobie nie używać kremu... mi nawet to pogarsza sprawę, bo skóra jest przesuszona i zmiany się zaogniają. Tylko niestety, tu trochę metoda prób i błędów trzeba coś dla siebie dopasować. U mnie najlepiej sprawdził się krem Niverosin. Dostaniesz go w aptece, jest to krem, który jest polecany w przypadku cery ze skłonnościami do trądziku rozowatego oraz z rozszerzonymi naczynkami. W przeciwieństwie do kremów z drogerii zawiera w sobie skladniki aktywne, które rzeczywiście mogą Ci prawdziwie pomóc. Jak diosmina i hesperydyna.

Sprobuj stosowac jakis nisko stęzony kwas azalainowy, dermatolodzy go polecaja z tego co wiem.

Spoko jest też linia z glinką zieloną z Bielendy Botanical Clays, tę pomagają te kosmetyki przy trądziku

Na różnego rodzaju problemy dermatologiczne dobre są jak już ktoś w postach wcześniej napisał produkty z CBD, moja dziewczyna ma problem z atopowym zapaleniem skóry kupiłem jej krem do ciała z CBD i jej pomaga, ale trzeba znaleźć dobrej jakości bo dużo jest tego na rynku, a jakość różna ja kupiłem na tej stronie dobra jakość i cena też przyzwoita https://hempley.pl/kategoria/kosmetyki-z-cbd/.
Wysokiej jakości olejki CBD oraz kosmetyki z CBD: https://hempley.pl/

Sama mam cerę naczynkową ze skłonnościami do powstawania trądziku rózowatego i bardzo ważne jest tutaj oczyszczanie cery - polecam Ci mycie dwuetapowe. Które jest bardzo popularne w Azji, w sumie w Polsce już też ale jak rozmawiałam z koleżankami to praktycznie tylko ja sama tak myję twarz, żadna z nich nie stosuje takiego oczyszczania twarzy co mnie trochę dziwi bo nie ma moim zdaniem skuteczniejszego sposobu na pozbycie sie niedoskonałości ze skóry wieczorem. Ja używam na zmianę oleju jojoba albo arganowego. Do tego dodaję emulsję na bazie wody. Zmywam wodą.
Jeśli chodzi o wieczorną pielęgnację to u mnie również nie sprawdziło się do tej pory nic innego jak krem Niverosin. W składzie ma składniki, które wzmacniają naczynka takie jak hesperydyna oraz diosmina. U mnie nawilża, nie powoduje alergii jak wiele kremów, które do tej pory stosowałam. Nie oczekuj efektów od razu, bo trzeba na nie poczekać, ale na pewno będą. Dodam tylko, ze kremu nie znajdziesz raczej w drogeriach, jest dostępny w aptekach. Ale za to cena śmiesznie niska bo zwykle jest do kupienia za mniej niż 20 zł.

I na cere wrażliwą, naczynkową i trądzik rozowaty świetnie działa - sprawdziłam na sobie- mydlo kecznicze na problemy dermatologczne Aleppo Szamir . Leczy też odparzenia i trudno gjace sie rany, właściwości ma szerokie i bardzo jest skuteczne

Na trądzik różowaty dobry jest chlorchinaldin h on jest na receptę ja nim smaruję i mi pomaga, a próbowałam już wszystkiego

przy tradziku rozowatym basen nie jest dobry.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram, krem Soolantra poleciła mi koleżanka pielęgniarka. Rzczeczywiście pomaga.. ale po pół roku, skóra się przyzwyczaiła chyba i znowu zaczęły sie problemy ze skórą. Z przryczyn niezależnych zaczęłam półgłodówkę, i po 3 miesiacach moja cera wyglądała cudownie, bez żadnych maści, kremów czy maseczek na trądzik różany.. ale niestety.. wróciłam do starych nawyków żywieniowych i problemy z cerą też wróciły. W mojej rodzinie prawie wszystkie kobiety zmagają się z tym rodzajem tradziku. Jedna z moich cioć zastosowała 2 miesięczną dietę na bazie kasz i siemienia lnianego i pozbyła sie problemu na kilka lat.. Niestety, ten trądzik jest nieuleczalny i po 7 latach wróciły jej objawy, chociaz nie tak silne jak poprzednio. Ale ciocia praktycznie nie pije alkoholu, za to lubi słodycze, które też nie są wskazane.

tak, podziałało. Soolantra na dzień, a na noc maśc Aknemycyn 20 mg

Mój małżonek miał taką dolegliwość, maści ,które mu przepisywał lekarz pomagały z różnym skutkiem, raz było lepiej raz gorzej. Znajomy polecił mu sklep https://naturalniezkonopi.pl/ w którym kupił masc z konopi na trądzik, olej konopny dba o właściwy poziom nawilżenia skóry, dzieki temu bardzo ładnie skóra na twarzy sie wygładziła. Wydaje mi się ze w dużym stopniu własnie pomógł ten olej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szkoda,że o tym wcześniej nie wiedziałam,bo sobie popsulam cerę.Wyskoczyły mi czerwone kropki na polikach.Przerzucilam się na naturalne płyny i kremy.Myję teraz micelem z Sylveco i jest lepiej.

Inne tematy z forum Zdrowie

dobry psycholog w Gdańsku wrzeszczu (93 odpowiedzi)

prosze pomóżcie mi .... polećcie mi kogoś kto na prawdę pomoże z problemami

Znany Lekarz (72 odpowiedzi)

Chciałam dodać opinię o lekarzu na portalu znany lekarz i okazało się, ze nie mogę tego zrobić bo...

Hiszpańska mucha czy to działa? (9 odpowiedzi)

Witam, ostatnio zamówiłem kropelki hiszpańska mucha żeby jeszcze bardziej polepszyć życie...

do góry