Widok

Truskawki prosto od rolnika - gdzie w okolicach Gdańska?

Chciałabym zrobić zapas przetworów na zimę z naszych pysznych polskich truskawek, jednak ich cena detaliczna w okolicznych sklepach nie bardzo mi na to pozwala... Czy ktoś zna może miejsce, gdzie można w okolicach Gdańska kupić truskawki lub / i inne warzywa / owoce bezpośrednio od rolnika? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A po ile u Ciebie w okolicy są truskawki?

My kupiliśmy 4 kobiałki w ubiegłym tygodniu - u nas były po 4,5zł/kg :) i to jedna z lepszych cen :) widziałam jeszcze na 1 stoisku na rynku na Przymorzu po 4zł/kg :)

Nasz "Pan warzywniak" radził żeby teraz kupować - bo są dobre, dość słodkie :) no i raczej taniej już nie będzie.
Poza tym Kaszubki będą droższe i mniej słodkie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas czyli gdzie są po 4,50? u mnie na Matarni po 6zł/kg, raz udało mi się okazyjnie kupic za pół ceny 2kg bo ktoś zamówił i nie odebrał a byly juz wczorajsze...
Na Przymorzy koło "PoloMarketu" są po 4,50 - 5zł
To właśnie to "u nas" ;) warzywniak kontra "żaba" ;)

Przymorze, Jagiellońska :)
ja kupuje prosto z pola jak jadę rano do pracy do Kosakowa, ale pocieszę Cię że są aktualnie po 5,5-6,5/ kg bo już końcówka

Inne tematy z forum Kulinaria

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

do góry