Widok

Twoja ulubiona dobranocka :))

Gdy byliście dziećmi - jakie były Wasze ulubione dobranocki, a jakie byly znienawidzone? :))

Ja uwielbiałem Sąsiadów (ale tylko raz to puszczali :(( )
Natomiast nie cierpiałem misia Kolabora, a pszczółki Mai się troche bałem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Latający zajączek, jest na YT gdyby ktoś chciał zobaczyć, węgierska bajka
To byl tytul Mali mieszkancy wielkich gór.
Pani Lyzeczka- taka ladna piosenke spiewala.No a potem smurfy- to dopiero byl hicior! Caly tydzien czekalam na niedziele zeby obejrzec ta bajke:))
hihihi, a ja znowu drąże ten temat :-)
wlasnie czytam Gazete Telewizyjna z dzisiejeszej Wyborczej a tam z okazji Dnia Dziecka opisuja dawne bajki i programy dla dzieci. Jest takze przedruk z forum gazety.pl i watek bardzo podobny do naszego :-)
Faktycznie!!! Była niewidzialna ręka!!! To robilo wrażenie. Teraz chyba dzieci by się w to nie zaanagażowały. Nie ma takich tradycji.
miało być przez samo HA, przepraszam :-)
hehehe, a w środę o 16-tej leciał KRĄG - program dla charcerzy
W niedziele po Teleranku leciał film fabularny dla dzieci i tam był taki osioł którego właściciel nazwał "Numer Siódmy"

a jeszcze była taka akcja "Niewidzialna ręka" w której uczono żeby pomagać, np po porąbani Babci Sąsiadce (jakby to powiedział Pankracy) drew na opał zostawiało sie narysowaną rękę.
Brawo gamrep za wątek, dawno nic nie pobiło setki;))
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Zapomnieliście o kultowej dobranocce, po której wszystkie psy zostały nazwane Dżeki albo Nuka. Była tam jakaś dziewczynka i chłopiec, jakieś wigwamy ... W tym samym okresie co Dżeki i Nuka leciał najlepszy serial tamtych czasów, czyli ,,Jak zdobywano dziki zachód“. Pamiętacie???
Czytam i czytam ...i wszystkie pamietam !.... i nostalgia mnie tak sciska ze nie wytrzymam !!! Chce najszybszy samolot do Gdanska !!! AH JOOOOO!
boże, to były piękne czasy:))))))))) też miałam plastusia w piórniku, był piękny, lepszy niż Barbie i miała go każda dziewczynka w klasie, a drewniane piórniki robiły większą furorę niż chińskie z magnesem, bo było je trudniej dostać:)))
łezka się w oku kręci - te pachnące gumki...
Uwielbiałam Barba Papę i, masz rację Gizmo, tego już nigdy później i nigdzie nie było:((((
Załoga G to było COŚ!!!!! Power Rangers, którymi zachwyca się mój syn to cieniasy:)))))))))))))))
A.
To było trochę inaczej:)))) ... A teraz drogie dzieci pocałujcie misia w d***...
pozdrawiam
A.
Hej Malutka:))) Ty masz traume, a ja wyszlam z kina z Imperium Kontratakuje, bo mi ktoś ze znajomych powiedział, że jakiemuś zwierzakowi brzuch rozcinają na samym początku filmu, że widać flaki i... jako młody człowiek nie wytrzymałam napięcia:))))) Jedyny film, z jakiego wyszłam z kina, do dziś nie mogę w to uwierzyć:)))
pozdrawiam
A
Żena za pultem była tłumaczona na "Kobietę za ladą", czyli ladacznicę :)
A tak poza śmiechem i dobranockami, to hitowym programem była "Sonda". Na pewno pamiętacie. Tego sukcesu nikt nie umiał powtórzyć. Dlaczego?
Życzę miłego dnia
a dla dorosłych leciało wtedy "nemocnica na kraje mesta" i "żena z pultem"
Nie przejrzałam wszystkich wypowiedzi, bo strasznie tego dużo, ale chyba nie wspomnieliście o "Nikto nie je doma". To było niezłe, i dla dzieci i dla dorosłych.
A "Między nami jaskiniowcami" też w swoim czasie robiło furorę.
Życzę miłego dnia
....to byl Emil z Lorynbergii

a pamietacie wikingów, taka bajka rysunkowa z polowy lat 70tych???
do góry