Widok

U dziecka schodzi skóra

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Może wy coś podpowiecie zanim pójdę do lekarza. Mojej córce lat 8 schodzi skóra z dłoni i stóp. Strasznie. Prawie płatami. Po kąpieli to już wogole wygląda. Nie miała ostatnio żadnej gorączki, właściwie nie była chora od wakacji. Może lekki ból gardła ja złapał jakiś czas temu. Co to może być. Nie wiem czy lekarz coś na to pomoże czy próbować coś samemu. Natłuszczamy ręce i nogi kremami. Jakby ciut lepiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Objawy wyglądają na przebycie Bostonki. Nie przechodziła jej czasem?
A ta skóra to schodzi z zewnętrzmej strony, wewnętrznej czy z całych dłoni i stóp?

z palców i wewnętrznej części dłoni oraz z palców i pod stopami , ona nie była od wakacji poważniej chora , kiedyś rochę mówiła że gardło ją boli ale tabletki pomogły i to było wszystko

To raczej naskórek, nie skóra:) mój 2 latek miał tak na podeszwie palców u nóg, samo minęło, smarowiliśmy po prostu dobrym kremem. Lubił się kąpać, więc ograniczyliśmy kąpiele i skróciliśmy siedzenie w wannie, bo woda wzmagała objawy. Zabrzmi śmiesznie, ale może właśnie za dużo się kąpie? Nadgorliwe kąpanie, moczenie, używanie śr. myjących może powodować problemy ze skórą zgodnie z zasadą "na przekór", dużo moczenia, sprawia, że organizm odbiera to jako przewodnienie i zaczyna uruchamiać mechanizmy wysuszania.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Dobry ortodonta (37 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

do góry