Widok

UBEZPIECZENIE - Pieniądze za urodzenie dziecka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś się orientuje w temacie??? Poszukuję ubezpieczenia wypłacającego pieniądze z tytułu urodzenia dziecka, ale z karencją mniejszą niż 9 miesiecy. Są takie?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem w pracowniczym w pzu i wypłacili mi pieniądze(tylko, że należałam już przed ciążą). ale moja koleżanka z pracy zaczęła płacić składki dopiero jak zaszła w ciążę i też jej normalnie wypłacili. nie wiem jak to jest jak ubezpiecza się indywidualnie.
maż ma mozliwość grupowego w pzu i karencaj 9 miesięcy jest:(
image
w indywidualnym to nie przejdzie ale może masz grupowe ty lub twój mąż który może Cię ubezpieczyć.
czyli pozamiatane:(
image
a ile wcześniej należy się ubezpieczyc żeby otrzymać pieniążki za urodzenie dziecka?
przewaznie jest karencja minimum 9 miesiecy:/ Kiedys słyszałam o 6 i myslałam ze sie załapie:/
image
ja teraz załatwiałam ubezpieczenie grupowe dla pracowników w pzu i nie mamy okresu karencji :)
image

od czego to zależy?/
image
w allians czy jak to się pisze minimum chyba 6m jest o ile pamiętam albo i mniej
imageimage
ubezpieczenia grupowe sa zawsze na kożystniejszych warunkach, a masz w pracy mozliwość przystąpienia do ubezpieczenia grupowego?
image

mąz ma mozliwosc w PZU
image
A możecie podpowiedzieć bądź podesłać linki do tych ubezpieczeń? Jaka jest wypłata, jaka miesięczna składka i co dokładnie zawiera takie ubezpieczenie? Staramy się z mężem o dziecko i ktoś mi podpowiedział, że takie coś istenieje, ale nie miałam okazji się dowiedzieć więcej, a na stronach ubezpieczalni jest tyle rodzaji ubezpieczeń, że nie wiem o które chodzi. :|
loca-daga tylko dowiedz się czy jest możliwość ubezpieczenia małżonka bo nie zawsze jest i jaki jest okres karencji w umowie, każda firma ma inne warunki. Im więcej pracownników zatrudnia tym warunki sa lepsze.
image

właśnie mąż mi powiedział, ze z tego cholernego pzu nic nie wyjdzie:/ A małżonka mógł ubezpieczyc, karencja 9 msc i tu lezy pies pogrzebany:/
image
szkoda, wątpie żebys znalazła ubezpieczenie indywidualne z takim krótykim okresem karencji i na dobrych warunkach. Bo płacić duże pieniądze po to tylko zeby dostać 1 tyś zł to sie nie kalkuluje.
image

wiem, wiem, sama moge sobie odłozyc przez ciaze:/ Ale jestem mega wkurzona...
image
loco - a mąż jest ubezpieczony w tym PZU? Bo wiem, że u nas w pracy chłopacy dostali kasę za dziecko (choć nie oni rodzili;P a tylko oni byli ubezpieczeni) - właśnie z PZU; tylko to było pare dobrych lat temu...
image
nie ubezpieczył się, a teraz to juz na pewno się ubezpieczac nie bedzie
image
ja bylam ubezpieczona jak bylam juz w 2 m-cu, mamamy grupowe, wtedy byla jakas nowa promocja bo wchłanialismy spółke córke i zniesiono oktres karencji (PZU) wciagnelam tez męża do nas.
Dostalismy becikowe we dwoje, urodzialm w 7 m-cu, czyli gdyby byla karencja a ja bym wstapiła np miesiac przezd zajsciem to pozamiatane, ja dostalam tez sporo kasy za kazdy dzien przelezany w szpitalu w wyszło tego 11 tygiodni, wiec sporo aksy bo ok 5 tys, wiec choc tyle bylo pocieszenia, a lezec tak czy siaz, z ubezpieczeniem czy ebz tez trzebaby było.
Mąż dodotkowo byl ubezpieczony w PZU od siebie w pracy wiec dostalismy 3 razy becikowe plus te państwowe 1000zł
image image
Ale wam sie udało... Szczęscie w nieszczęsiu, ale kaska sie przydala na pewno:)
image
tak, tak przydała, sie
leczenie i rehabilitacja Majki to beczka bez dna:) na fakt na poczatek mielismy z cego czerpac.
Tak wiec moze uda ci sie do jakies grupówki dołaczyc, polecam.
U mnie ksozt był o 50 zl m--cznie, etraz widziłam ze 75 zl dla nowych, ale wzrosly tez kowty swiadczeń.
image image
Ja dostałam 1200 zł ale mnie szef w pracy ubezpieczył jakieś niecałe 3 mce przed porodem to było jakieś ubezpieczenie grupowe w Nationale Nederlanden
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
myśle ze stocznia nie jest tak łaskawym pracodawcą
image
ostatnio w PZU była promocja bez okresu karencji na nic. Ale teraz juz ten promocji nie ma.

A znacie jakies takie ubezpiecznie indywidualne bez okresu karencji?
U mnie w pracy jest PZU płacimy dość wysoką stawkę miesięczną i okres karencji wynosi albo 6 albo wcale, nie pamiętam. To wszystko zależy od warunków jakie firma wynegocjowała z Ubezpieczycielem. Istnieje możliwość dopisania małżonka do swojej polisy płaci się wtedy podwójne składki ale pieniążki też są podwójne.
Dziewczyny nie wiem czy Was to zainteresuje, ale może...

Ja też się dzisiaj pytałam o takie ubezpieczenie w Lukasie i nie mają takiego, ale za to mają inne:

jak się płaci od 40 do 100 zł miesięcznie to ma się darmowe wizyty w wytyczonych przez nich placówkach, np. u ginekologów, w laboratoriach itp. W Gdyni takich placówek jest ok. 10 a w Gdańsku jeszcze więcej. Nie wiem jak Wy ale ja w tym miesiącu zapłaciłam ok. 300zł za lekarza i badania z krwi i moczu. Więc myślę że przeczytam dokładnie warunki tego ubezpieczenia i się zapiszę.

Spis placówek mają tutaj:

http://www.lukasbank.pl/upload/partnerzy-medyczni-opieka-medyczna-zdrowie-lukas-bank-1737.pdf
image
a jak sie taki pakiet nazywa/ mozna w necie o nim poczytac:) Brzmi ciekawie :)
image
Loca-daga - ja się dowiedziałam o tym dziś od pani z banku, ale powiedziała że jak chcę się zastanowić to mam poczytać w internecie i pokazała mi jak tam wejść. Przesyłam linka:

http://www.lukasbank.pl/klienci-indywidualni/ubezpieczenia/ubezpieczenia-zdrowotne/opieka-medyczna-zdrowie#korzysci

:)
image
Już czytam , brzmi interesujaco:)
image
na tym forum jest druga dyskusja na ten temat, jest w unice grupówka do której mogą przystapić kobiety w ciąży i trzymać 1000 zł, tu link do dyskusji http://forum.trojmiasto.pl/Becikowex2-t324123,1,16.html
Są takie - http://zycie.ostrowiec.pl - tutaj sprawdź szczegóły ;-)
Dołączam do pytania z tym tylko że jestem w ubezpieczeniu grupowym w pracy od ponad roku i w Nationale-Nederladen i nie wiem czy oni tez wypłacaja za urodzenie dziecka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

do góry