Widok

URODZINY NA SŁODKO - co zrobic?

tak jak w tytule, doradzcie cos pysznego, sprawdzonego i oryginalnego, byle nie ciasta...pomozcie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sałatka owocowa zdrowa i smaczna
mialam w zeszlym roku :) a nie chce sie powtarzac...bede miala tort, 2 rodzaje ciast i wlasnie chcialabym cos jeszcze takiego innego, co by rodzince szczeka opadla hehe;)
Hmm, może w pucharkach galaretka z owocami i bitą śmietaną, albo lody z owocami i bitą śmietaną.
Roztopiona czekolada i do tego różne dodatki do maczania - owoce, ciasteczka, pianki - można kupić takie małe podgrzewacze, że u góry w takiej miseczce jest nalana czekolada, a od spodu telight podgrzewa, albo wypożyczyć fontanne czekoladową.
A dla bajeru w pucharkach można brzegi oblepić cukrem i nasączyć wódką/spirytusem i podpalić, będzie taki mały płomień :)

Albo pieczone banany (można upiec w piekarniku w skórkach) podane z bitą śmietaną i polane sosem czekoladowym/karmelowym. Można też jabłka upiec w całości w piekarniku, posypać cynamonem i ozdobić bitą śmietaną :D
ooo, pomysle, pomysle, dzieki
na mega słodko deser mrożony
piętrami ułożone;
ubita śmietana kremówka,
pokruszone bezy
mrożone owoce

ja robiłam śmietana bez śmietana owoce śmietana bez śmietana owoce, żeby nie było aż takie słodkie więcej śmietany niż beza :) no ale jak kto woli :) robiłam w małych pucharkach dla każdego ale też w wielkiej szklanej misce, goście zawsze się zachwycają :)

zrobić godzinę przed podaniem, żeby owoce się troszkę rozmroziły a bezy zmoczyły :) pyyycha

http://p.benc.pl/gallery/412/5/1/15/149604.jpg
Już się zalogowałam ;P

Asiaczek - a jakie owoce dajesz?
robiłam kilka razy, najlepiej wychodzi z jagodami, malinami, truskawkami, jagody mają inny kolor i fajniej to wygląda
robiłam też truskawka, malina i aronia bo nie mogłam znaleźć jagód, ale aronia nie pasowała, jakaś taka mdła do tego wszystkiego
borówka zamiast jagód mogłaby być
3 owoce wystarczą, bo więcej pięter nie ma sensu robić, chyba, że będziesz miała dużo gości, bo naprawdę nie da się tego dużo zjeść, można paść z przesłodzenia ;)
podbijam ,zblizaja sie urodziny córy i tez tylko na slodko bedzie .Moze ktos ma jakies rady ?

Inne tematy z forum Kulinaria

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

do góry