Widok

USC

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej mam juz termin slubu w kosciele ale teraz pomyslalam ze chyba musze jeszce zalatwic usc- kiedy tam sie udac z ospisem aktu urodzenia?na ile m-cy przed najpozniej?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja akurat mialam odpis z 2002 roku i mi przyjeli. Moze nie beda robic az takich problemow. Zycze powodzenia :)
olga, musisz pojechać do USC, w miejscu Twojego urdzenia i tam dostaniesz odpis. :-)

Ja słyszałam że nie zawsze przyjmują stare odpisy. Wlaściwie nie powinny być starsze niz trzy miesiące. Ale faktycznie, czasami zdarza się że przyjmują starsze :-) Ciekawe jak to wygląda w Gdańsku :-) Ja na wszelki wypadek radze uzyskać nowy odpis aktu urodzenia żeby potem niepotrzebnie nie latac . No chyba ze wszystko zalatwiacie w Gdańsku :-) Pozdrwionka :-)
A jak ktos nie ma skroconego odpisu aktu urodzenia??? :( Bo cos podejrzewam ze w ferworze przeprowadzki go zgubilam :( Moze po prostu dostane akt urodzenia itp??

Bez problemu Ci go przyjma- wazne ze go masz :)
Pozdrawiam
mam pytanie posiadam odpis skrócony aktu urodzenia z 1999 roku- czy w USC przyjmom mi go czy musze starać się o nowsza wersje aktu?
Dzięki dziewczynki :-) Jestescie the best :-)))))))
taczorek napisał(a):

> zabieraja, ale mi sie wydaje, ze powinni go oddac, wydajac akt
> małzenski, juz po slubie

Tak jak taczorek napisala, zabieraja odpisy, ale czy oddaja tego nie wiem. ale juz wkrotce sie dowiem, bo slub 9 kwietnia :)
zabieraja, ale mi sie wydaje, ze powinni go oddac, wydajac akt małzenski, juz po slubie
to pyatm dalej :)
bo ja tez mam akt skrócony urodzenia, ale czy oni go zabierają sobie czy tylko tak do wglądu (bo nie chce im go oddawać) - też potrzebujemy do ślubu konkordatowego;

Akurat w naszym przypadku potrzebowalismy odpisu aktu urodzenia mojego Narzeczonego, bo ja swoj juz mialam i co najdziwniejsze - nie musielismy nic placic. Moze dlatego, ze to do slubu konkordatowego? Nie mam pojecia. A znaczkow musialam kupic za 85,50 zl i trzeba z nimi isc do pokoju 151 i tam sporzadzony zostanie akt malzenstwa.
I pytaj ile chcesz, musimy sobie pomagac, no nie? :)
jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI dziewczyny :)
pozdrowionka

odpis to koszt 20 zł, a co do znaczków, to mysmy najpierw poszli do pokoju 151, i tam pani napisała na kartce jakie znaczki są potrzebne, i moj narzeczony poszedł kupic, a ja w tym czasie poczekałam, a pani wypełniała druczki. więc czasowo to sie pokryło razem
a zapaytam jeszcze czy za odpis aktu urodzenia też trzeba zapłacić??? a z tymi znaczakami z poczty idziemy do pokoju 151, prawda? A za ile tych znaczków trzeba kupić???
Przepraszam, że jestem taka upierdliwa, ale strasznie nie lubie załatwiać takich urzędowych spraw :(

prosze bardzo :)
warbuziak napisał(a):

> dzięki taczorek :)
> a zapytam jeszcze - w którym pokoju załatwia sie taki papierek
> i czy trzeba najpierw kupić znaczki na dole czy można zapłacić
> pani????
>
>

Najpierw pokoj 136 - tam bierze sie odpis aktu urodzenia, a potem pokoj 151. Znaczki trzeba kupic na dole na poczcie :)
dzięki :)

warbuziak napisał(a):

> to ja jeszcze zapytam - byłaś w Urzędzie w Gdańsku??? Czy tam
> są długie kolejki??? Godzinka starczy na takie zaświadczenie???
> Będę wdzięczna za odpowiedź :)
>
>

Tak, bylam w urzedzie w Gdansku okolo 11 i nie bylo zadnej kolejki. A godzina spokojnie wystarczy na zalatwienie wszystkich formalnosci :)
Pozdrawiam
dzięki taczorek :)
a zapytam jeszcze - w którym pokoju załatwia sie taki papierek i czy trzeba najpierw kupić znaczki na dole czy można zapłacić pani????

jak mysmy byli to nie było zadnej kolejki, było to ok 10 rano, ale juz za nami czekały 4 pary, srednio na pare to ok 15 min
to ja jeszcze zapytam - byłaś w Urzędzie w Gdańsku??? Czy tam są długie kolejki??? Godzinka starczy na takie zaświadczenie??? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

do góry