Widok
olga, musisz pojechać do USC, w miejscu Twojego urdzenia i tam dostaniesz odpis. :-)
Ja słyszałam że nie zawsze przyjmują stare odpisy. Wlaściwie nie powinny być starsze niz trzy miesiące. Ale faktycznie, czasami zdarza się że przyjmują starsze :-) Ciekawe jak to wygląda w Gdańsku :-) Ja na wszelki wypadek radze uzyskać nowy odpis aktu urodzenia żeby potem niepotrzebnie nie latac . No chyba ze wszystko zalatwiacie w Gdańsku :-) Pozdrwionka :-)
Ja słyszałam że nie zawsze przyjmują stare odpisy. Wlaściwie nie powinny być starsze niz trzy miesiące. Ale faktycznie, czasami zdarza się że przyjmują starsze :-) Ciekawe jak to wygląda w Gdańsku :-) Ja na wszelki wypadek radze uzyskać nowy odpis aktu urodzenia żeby potem niepotrzebnie nie latac . No chyba ze wszystko zalatwiacie w Gdańsku :-) Pozdrwionka :-)
Akurat w naszym przypadku potrzebowalismy odpisu aktu urodzenia mojego Narzeczonego, bo ja swoj juz mialam i co najdziwniejsze - nie musielismy nic placic. Moze dlatego, ze to do slubu konkordatowego? Nie mam pojecia. A znaczkow musialam kupic za 85,50 zl i trzeba z nimi isc do pokoju 151 i tam sporzadzony zostanie akt malzenstwa.
I pytaj ile chcesz, musimy sobie pomagac, no nie? :)
I pytaj ile chcesz, musimy sobie pomagac, no nie? :)
warbuziak napisał(a):
> dzięki taczorek :)
> a zapytam jeszcze - w którym pokoju załatwia sie taki papierek
> i czy trzeba najpierw kupić znaczki na dole czy można zapłacić
> pani????
>
>
Najpierw pokoj 136 - tam bierze sie odpis aktu urodzenia, a potem pokoj 151. Znaczki trzeba kupic na dole na poczcie :)
> dzięki taczorek :)
> a zapytam jeszcze - w którym pokoju załatwia sie taki papierek
> i czy trzeba najpierw kupić znaczki na dole czy można zapłacić
> pani????
>
>
Najpierw pokoj 136 - tam bierze sie odpis aktu urodzenia, a potem pokoj 151. Znaczki trzeba kupic na dole na poczcie :)
warbuziak napisał(a):
> to ja jeszcze zapytam - byłaś w Urzędzie w Gdańsku??? Czy tam
> są długie kolejki??? Godzinka starczy na takie zaświadczenie???
> Będę wdzięczna za odpowiedź :)
>
>
Tak, bylam w urzedzie w Gdansku okolo 11 i nie bylo zadnej kolejki. A godzina spokojnie wystarczy na zalatwienie wszystkich formalnosci :)
Pozdrawiam
> to ja jeszcze zapytam - byłaś w Urzędzie w Gdańsku??? Czy tam
> są długie kolejki??? Godzinka starczy na takie zaświadczenie???
> Będę wdzięczna za odpowiedź :)
>
>
Tak, bylam w urzedzie w Gdansku okolo 11 i nie bylo zadnej kolejki. A godzina spokojnie wystarczy na zalatwienie wszystkich formalnosci :)
Pozdrawiam