Widok

USC

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej mam juz termin slubu w kosciele ale teraz pomyslalam ze chyba musze jeszce zalatwic usc- kiedy tam sie udac z ospisem aktu urodzenia?na ile m-cy przed najpozniej?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zabieraja, ale mi sie wydaje, ze powinni go oddac, wydajac akt małzenski, juz po slubie
taczorek napisał(a):

> zabieraja, ale mi sie wydaje, ze powinni go oddac, wydajac akt
> małzenski, juz po slubie

Tak jak taczorek napisala, zabieraja odpisy, ale czy oddaja tego nie wiem. ale juz wkrotce sie dowiem, bo slub 9 kwietnia :)
Dzięki dziewczynki :-) Jestescie the best :-)))))))
mam pytanie posiadam odpis skrócony aktu urodzenia z 1999 roku- czy w USC przyjmom mi go czy musze starać się o nowsza wersje aktu?
Bez problemu Ci go przyjma- wazne ze go masz :)
Pozdrawiam
A jak ktos nie ma skroconego odpisu aktu urodzenia??? :( Bo cos podejrzewam ze w ferworze przeprowadzki go zgubilam :( Moze po prostu dostane akt urodzenia itp??

olga, musisz pojechać do USC, w miejscu Twojego urdzenia i tam dostaniesz odpis. :-)

Ja słyszałam że nie zawsze przyjmują stare odpisy. Wlaściwie nie powinny być starsze niz trzy miesiące. Ale faktycznie, czasami zdarza się że przyjmują starsze :-) Ciekawe jak to wygląda w Gdańsku :-) Ja na wszelki wypadek radze uzyskać nowy odpis aktu urodzenia żeby potem niepotrzebnie nie latac . No chyba ze wszystko zalatwiacie w Gdańsku :-) Pozdrwionka :-)
Ja akurat mialam odpis z 2002 roku i mi przyjeli. Moze nie beda robic az takich problemow. Zycze powodzenia :)
do góry