Widok

USG 3D a 4D

Orłowo Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czym te badania się różnią,czy robi się je jednocześnie i gdzie najlepiej je wykonać?
aha,podajcie proszę gdzie je robiłyście i ile płaciłyście, bo chciałabym w ciągu najbliższych 2 tyg. je zrobić :)

z góry ślicznie dziękuję !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
3d to obraz staly tyle ze 3d:) 4d natomiast to widzisz jak dzieciatko sie rusza, macha raczkami, fika nozkami, ssie kciuk, nawet zamyka oczka:)

Ja mialam 4d - polecam! Mialam takie usg wykonane w Invikcie u dr Puzio - super lekarz! Przesympatyczny i fachowiec:) Invicte polecam bo maja dobry sprzet, lezysz sobie na kozetce, przed soba masz plazme i ogladasz:) Z tylu moze sobie siedziec maz i tez podziwiac:) Placilam 200zl z nagraniem na plytke.
image
image
czyli w tym 200 zł jest filmik na płycie i zdjęcia?
Ja się chyba skuszę na to 4d,ale czy są jakieś ograniczenia np. do którego tyg można je robić?
nie ma ograniczeń do kiedy można zrobić, jednak jeśli chcesz mieć pamiatkę w postaci filmu z usg to ponoć do 22 tc, bo później dzidzia się już nie mieści na ekranie i widać tylko fragmenty :)
papilio1@op.pl
dokladnie tak, masz filmik i zdjecia i opis badania:)
image
image
A zapomnialam dodac ze Maluch moj byl tak ulozony, ze dr nie mogl znalesc jakiegos przeplywu w serduszku, jest bardzo dokladny - szukal, ale Mala nie chciala sie przezucic i spala;) I dostalam skierowanie na inny termin - za tydz podajze do lekarza kardiologa i tamten zrobil mi dokladnie usg uwzgledniajac wlasnie serduszku i znow dostalam zdjecia i opis ale serduszka:) Skierowanie dostalam wiec nic za to nie placilam, mialam to badanie na tym samym sprzecie, w tym samym pokoju:) Polecam naprawde.
image
image
Oba typy USG są trójwymiarowe. Jedyna różnica polega na tym, że obraz typu 4D jest "w czasie rzeczywistym" czyli widzisz trójwymiarowego maluszka, który się rusza, po porstu film. W 3D maluszkowi robi się trójwymiarowe zdjęcie, które można obracać w każdą stronę i obejrzeć dzieciątko z każdej strony.

Ja miałam robione USG 3D całkiem przypadkiem w 12 tc. Miałam zwykłe USG i lekarz na chwilę przełączył na 3D żebym sobie z ciekawości zobaczyła, ale mało jeszcze było widać, bo maluszek mierzył zaledwie 5,7cm a badanie było robione jeszcze transvaginalnie (a lepiej byłoby je zdrobić przez powłoki brzuszne).

Gdzie można zrobić w Trójmieście-pewnie w każdej prywatnej klinice typu INVICTA czy Swissmed. Niestety szczegółów nie znam, bo jestem na czasowej banicji w Augustowie i jeździmy na tego typu badania do Białegostoku. Tam w prywatnej klinice kosztuje 160-180 zł (razem z doplerem).
image

image
Tez mialam robione z dopplerem.
image
image
kurcze,
dzwoniłam przed chwilą do Invicty i pani mi powiedziała,że 4D z nagraniem na płytę kosztuje ... 280 zł - jak dla mnie to trochę drogo ...
myślałam,że to 200 zł jeszcze aktualne :(
my 22.09 robiliśmy u dr. Olszewskiego: pro-femina.com, we Wrzeszczu. Cena 3d i 4d wyniosła 150 pln. Też polecam:)
image
image
image
pati, pewnie jesteś jego pacjentką, bo dzwoniłam przed chwila i powiedział mi 200zł. Kurde, oni poszaleli z tymi cenami, przecież to tylko USG.
image
image
dzwoniłam do pani dr Tomczyk, koszt 180 zł badanie + nagranie na DVD i zdjęcia :)
powiedziała,że najlepiej w 24 tyg. więc akurat za tydzień zadzwonię i się umówię na kolejny tydzień ;)

juz nie mogę się doczekać !!!!
Bratka, nie jestem pacjentka dr. Olszewskiego. Chodze do innego lekarza o czym sama powiedziałam dr. O.
Pod koniec września usg 3 i 4d kosztowało mnie 150 pln, dla pacjentek bylo 100 lub 120 pln.
Moze drastycznie ceny wzrosły od października...
image
image
image
a czy ktos robil to badanie u dr Świątkowskiej? i ile bierze ewentualnie?
Koleżanka która niedawno była w ciąży robiła USG u Świątkowskiej. Bardzo zachwalała. Co do ceny to nie jestem pewna ale ok. 250 zł
image

HappyMum :))))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (28 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (243 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

do góry