Widok

USG 4 D W INVIKCIE...DO JAKIEGO LEKARZA POLECACIE???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałabym iść na usg 4 D do Invikty,tylko nie wiem do jakiego lekarza,czy w ogóle polecacie ta placówke???jesli chodzi o usg 4D?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hahahah o matko ale sformułowałam pytanie :)))

no wlasnie zdeczko smiesznie :)
Hejka ja ide w przyszlym tygodniu do invicty do dr brzóski. Zdam relacje po wizycie, ale slyszalam o niej same dobre opinie jak na razie.

Moja lekarka polecała mi dwóch lekarzy. Dr Brzóska - kobieta i dr Puzio - mężczyzna. Ja bylam dwa razy u Puzio. Polecam.
marcy czekam na relacje :)

baska a ile czasu trwa takie badanie w invikcie?
i w jakie dni i godziny wykonywane jest to badanie-bo nie znalazłam informacji na ich stronie

pani doktor jest super patologiem czlowiekiem i wogle prowadzila moja ciaze robila mi amniopunkcje jest bardzo dokladna
marcy koniecznie zdaj relację, bo ja też będę prawdopodobnie robić usg 3d lub 4d nie wiem jaki maja sprzęt u dr Gniadka w invikvcie
troszke to kosztuje i nie wiem czy warto....
ciekawa jestem ile to trwa:)

image
Badanie trwa conajmniej pół godziny. To w 23 tygodniu jest znacznie dłuższe, bo jest więcej do zbadania. Sprzęt mają rewelacyjny. U mnie udało się zbadać przepływ krwi w łożysku. To podobno bardzo ciężko zbadać i tylko na dobrym sprzecie można. Chodziło o sprawdzenie czy nie grozi mi nadciśnienie w ciąży albo zatrucie ciążowe (w 33 tyg.). Na szczęście nie grozi. A przyjmują różnie. Ja byłam raz w czwartek raz w sobote. Musisz zadzwonić i się umówić, dopasują ci termin.
a ile masz nagrania filmu?

bo podejrzewam, że masz nagranego bobaska....

image
Nagrane jest całe badanie, najpierw zwykłe usg, potem 4D. Ok. 20 minut.
TERAZ BEDE MIALA DYLEMAT-DR bRZóSKA CZY DR pUZIO :/

u Brzoski zawsze mega kolejki:)
Niestety u Puzio też. Jak dzwoniłam w lipcu to mi termin na 1 wrzesnia dali. Fakt że w pierwszej polowie sierpnia byl na urlopie. Ja jak dzwoniłam za pierwszym razem też nie wiedzialam do kogo, ale termin mi bardziej u Puzio pasował, więc poszłam do niego. Ale o Brzósce też same pozytywy słyszałam.
aaa dobrze wiedziec,to jutro zadzwonie i zarejstruje sie najlepiej:)) a w jakie dni i godziny przyjmuja wiecie??zanim zadzwinie zgram to z grafikiem męża:)

to juz zdecydowałam :))) 16 pażdziernik dr Brzóska godzina 18.30 :))) nie moge sie doczekac !!!!! :))

pani w rejstracji powiedziała ze 180 zł...takie full wypas :))tez tak płaciłyście??:)))

Tyle samo. Badanie z opisem i nagraniem. Płyty nie musisz mieć, mają swoje. Niewielkie pocieszenie przy takiej kasie. Ale moim zdaniem warto.
to jednak i tak chyba wychodzi najtaniej bo juz slyszalam o cenie za 4d 230 zeta w trojmiescie
czym różni sie 3d od 4d?
hehe dobre pytanie,ale mysle ze 4 D jest lepsze,dokładniejsze:)....

pytam bo 3d to rozumiem ale jaki jest ten 4 wymiar?:)?
3d jest nieruchome a w 4d widać jak małe się rusza

w 3 d tez:)przynajmniej ja byłam u doeringa i mam 2 filmy i na kazdym dzidzia sie rusza:)
a co sadzisz o Doeringu??

dla mnie rewelacyjny,ale słyszałam bardzo wiele złych opini o jego podejsciu do pacjenta, o materialiźmie i wywyższaniu się...ja na szczescie po 2 wizytach moge powiedziec ze to kulturalny(choc moze fakt iz nie podchodzi emocjonalnie do swojej pracy moze sie nie podobac pacjentkom),ceniacy swoj czas i znajacy sie na tym co robi lekarz,na absolutnie kazde moje pytanie odpowiadał w zasadzie bez namysłu,bez watpliwości...za to moje watpliwosci rozwiewał bardzo szybko:)(później potwierdzały sie jego opinie z opiniami mojego lekarza-bo ja czasami mam paranoje,na tylu lekarzy trafiłam "lewych" ze to historia dobra na film,o mały włos bym nie chodziła w ogóle tak mnie załatwił ortopeda,endokrynolog po roku leczenia wykryła pojawienie 2 guza,ogolna leczyła mnie na angine silnymi antybiotykami podczas gdy to był guz i o mało co sie nie udusiłam w nocy itp itd..stad moja ostroznosc,podejrzliwosc i koniecznosc potwierdzania watpliwosci u conajmniej 2 lekarzy,którzy dobrze aby byli sprawdzeni:)-taka "mała"dygresja;) )...ja go szczerze polecam i bede prawdopodobnie szła raz jeszcze..mimo ze do najtanszych nie nalezy,ale mam do niego zaufanie...a ma super podejscie do taty dziecka podczas badania usg:)jak moj tomek krzyknął ze sie zuza do niego usmiechneła,a ja na to "misiu to niemozliwe"a doering"jak tata mowi ze sie usmiechneła to sie usmiechneła"a mój mąz taki dumny stał wtedy;)
hehe,mój mąz Tez Tomek :))) a jak w ogóle wyglada takie badanie 4D...bo ja słyszałam że w invikce maja jakies duuże ekrany na scianie??ile trwa takie badanie??i czy to prawda że w cenie tego usg 4d jest zwykłe usg,3 d tez i płytka i zdjecia...????

monia. więc pewnie miałaś 4d :) tu wyjaśnienie http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79334,3157562.html

no mozliwe:)....u Doeringa jest monitorek zwykly obrócony w twoja i meza strone,najpierw jest usg 2d i badanie czy wszytsko z dzidzia ok,w zaleznosci od tygodnia ifazy ciazybada sie inaczej,na pierwszym badał przeziernosc,wzrost,i srednice głowki to byłow 13 tc,w 21 tc.obwód brzuszka,głowki,kosc udowa(mateczko wszytskiego nie pamietam)i na tej podstawie podałwzrost iwage dzidzi,sprawdzał tez czy wsytsko ok,ciagłosc kregosłupa itp,później po 2d jest 3d(4d)i pokzuje ci jak dzidzia sie rusza kreci wierci itp to w 13tc,bo w 21 mała spała choc on probował ja dobudzic jakos słabo wyszło..a no i na 2d sprawdza płec..wszytsko mas nagrywane cała wizyte na płytce od momentu jka dotyka brzuszka aparatem do zakonczenia badania:)około 8 minut:)no ioczywiscie sreduszko bijace jest nagrywane i sprawdzane czy dobrze regularnie bije ,czy nie ma wad ...nie znam sie dokładnie jak on mowił to sporo informacji przekazywał dla mnie najwazniejsze było ze zdrowa dzidzia i wszytsko ok ....około 30=35 tc mozna tez sprawdzic czy układ pokarmowy prawidłowo sie ukształtował,czy nie ma wad...aaa mój prowadzacy tez mowił ze mozna isc conajmniej raz na 3d bo to dokładniejsze badanie i o wiele wiecej wad i schorzen u dziecka mozna wykryc...to tyle co ja wiem:)
dziekuje za odp :) jestem zarejstrowana do invicty i zastanawiam sie czy sie przerejstrowac... :/

nie przerejestrowywac sie:-)ja bylam w Invikcie u doktora Puzio na wszystkich usg..rewelacyjny czlowiek:-)strasznie entuzjastycznie podchodzi do pacjentek:-)zachwycal sie moim dzieckiem jakby bylo Jego wlasnym;-)zrobil tez tak sam od siebie rewelacyjne "portretowe: zdjecie glowki mojego synka..po prostu bylam w szoku:-)bardzo Go polecam wszystkim znajomym!
Dziob nie ma potrzeby doktor Brzoska napewno cie nie zje:) bedziesz napewno zadowolona mi sie zdazyla smieszna sytuacja ze jak zniszczylam sobie kasete z nagraniem badania usg genetycznego i powiedzialam o tym pani doktor i odparla ze nagramy jeszcze raz bo pamiatka musi byc i porobila nam fajne ujecia na tym nagraniu mowi wszystko otwarcie jest tez bardzo dokladna podala wage naszego synka bardzo dokladnie do Deringa nie pojde nigdy w zyciu jak poronilam nasze pierwsze dziecko byl dla mnie bardzo nie mily i zle mnie potraktowal z reszta koles ma swoje hoslo nie masz kasy to mnie nie odwiedzaj
może faktycznie pierwsza decyzja najlepsza..:))) ja tak panikuje bo bardzo czekam na to usg 4D i nie chce sie zawieść,che żeby lekarz ocenił wszystko jak najlepiej a także zalezy mi na fachowej diagnozie i fajnej atomosferze,ide z mężem i chciałabym aby było to fajne przeżycie...

Nie rezygnuj z invicty. Z opowieści koleżanek słyszałam jak jest u Doeringa. Dlatego nie poszlam do niego. Wybrałam Ivicte i jestem bardzo zadowolona. Nie czułam presji czasu, dr Puzio przemiły. Jak byłam za pierwszym razem wspomniałam tylko, ze dziecko nie kopie za mocno. Zaraz zrobił badanie przepływu krwi pępowinowej (a zazwyczaj robi sie to pozniej). Mąż wygodnie siedzial na krzesle i wszystko ogladal na duzym ekranie telewizora lsd. O Doeringu z relacji koleżanek słyszałam sporo negatywnych rzeczy. Jednej powiedzial na poczatku ciazy(blizniaki) , ze jedno moze poplynac. Zupelnie bez emocji.
zdecydowałam.zostaje w invikcie :)))

ewa27 napisał(a):

> nie przerejestrowywac sie:-)ja bylam w Invikcie u doktora Puzio
> na wszystkich usg..rewelacyjny czlowiek:-)strasznie
> entuzjastycznie podchodzi do pacjentek:-)zachwycal sie moim
> dzieckiem jakby bylo Jego wlasnym;-)zrobil tez tak sam od
> siebie rewelacyjne "portretowe: zdjecie glowki mojego synka..po
> prostu bylam w szoku:-)bardzo Go polecam wszystkim znajomym!

A w którym tygodniu robiłaś to USG? Powiedział Ci płeć?

Witam!Polecam bardzo usg w invikcie.Lekarze są bardzo mili,sprzęt naprawdę nowoczesny.Ja byłam akurat u dr.Puzio,ale do dr.Rafaela jeżdżą dwie moje koleżanki,są bardzo zadowolone.Wrażenia na takim badaniu sa niesamowite,no i cena jest przystępna bo za badanie z płytka cd zapłaci Pani 180 zł u dr.Preisa na Zaspie z płytką czy bez kosztuje to 200 zł.Naprawę warto,ja zapisałam sie już na kolejne takie badanie:)w 30 tygodniu.Pozdrawiam sredecznie.Kasia Miler
Witam, jestem już po wizycie w Invictie. Badanie robila nam dr Brzóska. Jestem bardzo zadowolona. Nagranie trwa 15 minut. Dzidzia zdrowa :) chociaz nie chciala nam pokazac buzki. Panią dr jak najbardziej mogę polecić. Zbadala wszystko czy jest w normie. I jest :) Z czego się najbardziej ciesze!! A cala wizyta trwala mniej wiecej 25 minut.
marcy a który to u ciebie tydzień?? czyli polecasz dr Brzóske :))) ja tez do niej ide ;) mąz był z Tobą jak mysle?jak wrażenia?...męża :))):)))

up dla Majówek

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Ja byłam dwa razy u Doeringa nie polecam - niby ma dobry sprzęt a jest typowym materialistą, który oby szybciej oby szybciej wyjść z gabinetu, co do INVICTY do super lekarzem jest dr PUZIO - dużo tłumaczy, miły, cierpliwy i dokładny człowiek dzięki, któremu mniej się stresowałam.

image
image
http://img48.imageshack.us/img48/4362/blizniakidq9.jpg
Zupełnie zapomnialam odpisac :) sorki
Byłam u dr Brzóski bardzo sympatyczna babka. Bardzo ją polecam. My z mężem jesteśmy bardzo z niej zadowoleni.

jestem w 11 tc, podejrzewam, że invikt jest w Gdańsku ... a znacie jakąś klinike w Gdyni, w której robi się 3D lub 4D ? no i w jakich tygodniach ciązy powinno się takie badanie przeprowdzić ?
pozdr i dzięki za odp

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry