Widok
Badanie trwa conajmniej pół godziny. To w 23 tygodniu jest znacznie dłuższe, bo jest więcej do zbadania. Sprzęt mają rewelacyjny. U mnie udało się zbadać przepływ krwi w łożysku. To podobno bardzo ciężko zbadać i tylko na dobrym sprzecie można. Chodziło o sprawdzenie czy nie grozi mi nadciśnienie w ciąży albo zatrucie ciążowe (w 33 tyg.). Na szczęście nie grozi. A przyjmują różnie. Ja byłam raz w czwartek raz w sobote. Musisz zadzwonić i się umówić, dopasują ci termin.
dla mnie rewelacyjny,ale słyszałam bardzo wiele złych opini o jego podejsciu do pacjenta, o materialiźmie i wywyższaniu się...ja na szczescie po 2 wizytach moge powiedziec ze to kulturalny(choc moze fakt iz nie podchodzi emocjonalnie do swojej pracy moze sie nie podobac pacjentkom),ceniacy swoj czas i znajacy sie na tym co robi lekarz,na absolutnie kazde moje pytanie odpowiadał w zasadzie bez namysłu,bez watpliwości...za to moje watpliwosci rozwiewał bardzo szybko:)(później potwierdzały sie jego opinie z opiniami mojego lekarza-bo ja czasami mam paranoje,na tylu lekarzy trafiłam "lewych" ze to historia dobra na film,o mały włos bym nie chodziła w ogóle tak mnie załatwił ortopeda,endokrynolog po roku leczenia wykryła pojawienie 2 guza,ogolna leczyła mnie na angine silnymi antybiotykami podczas gdy to był guz i o mało co sie nie udusiłam w nocy itp itd..stad moja ostroznosc,podejrzliwosc i koniecznosc potwierdzania watpliwosci u conajmniej 2 lekarzy,którzy dobrze aby byli sprawdzeni:)-taka "mała"dygresja;) )...ja go szczerze polecam i bede prawdopodobnie szła raz jeszcze..mimo ze do najtanszych nie nalezy,ale mam do niego zaufanie...a ma super podejscie do taty dziecka podczas badania usg:)jak moj tomek krzyknął ze sie zuza do niego usmiechneła,a ja na to "misiu to niemozliwe"a doering"jak tata mowi ze sie usmiechneła to sie usmiechneła"a mój mąz taki dumny stał wtedy;)
no mozliwe:)....u Doeringa jest monitorek zwykly obrócony w twoja i meza strone,najpierw jest usg 2d i badanie czy wszytsko z dzidzia ok,w zaleznosci od tygodnia ifazy ciazybada sie inaczej,na pierwszym badał przeziernosc,wzrost,i srednice głowki to byłow 13 tc,w 21 tc.obwód brzuszka,głowki,kosc udowa(mateczko wszytskiego nie pamietam)i na tej podstawie podałwzrost iwage dzidzi,sprawdzał tez czy wsytsko ok,ciagłosc kregosłupa itp,później po 2d jest 3d(4d)i pokzuje ci jak dzidzia sie rusza kreci wierci itp to w 13tc,bo w 21 mała spała choc on probował ja dobudzic jakos słabo wyszło..a no i na 2d sprawdza płec..wszytsko mas nagrywane cała wizyte na płytce od momentu jka dotyka brzuszka aparatem do zakonczenia badania:)około 8 minut:)no ioczywiscie sreduszko bijace jest nagrywane i sprawdzane czy dobrze regularnie bije ,czy nie ma wad ...nie znam sie dokładnie jak on mowił to sporo informacji przekazywał dla mnie najwazniejsze było ze zdrowa dzidzia i wszytsko ok ....około 30=35 tc mozna tez sprawdzic czy układ pokarmowy prawidłowo sie ukształtował,czy nie ma wad...aaa mój prowadzacy tez mowił ze mozna isc conajmniej raz na 3d bo to dokładniejsze badanie i o wiele wiecej wad i schorzen u dziecka mozna wykryc...to tyle co ja wiem:)
nie przerejestrowywac sie:-)ja bylam w Invikcie u doktora Puzio na wszystkich usg..rewelacyjny czlowiek:-)strasznie entuzjastycznie podchodzi do pacjentek:-)zachwycal sie moim dzieckiem jakby bylo Jego wlasnym;-)zrobil tez tak sam od siebie rewelacyjne "portretowe: zdjecie glowki mojego synka..po prostu bylam w szoku:-)bardzo Go polecam wszystkim znajomym!
Dziob nie ma potrzeby doktor Brzoska napewno cie nie zje:) bedziesz napewno zadowolona mi sie zdazyla smieszna sytuacja ze jak zniszczylam sobie kasete z nagraniem badania usg genetycznego i powiedzialam o tym pani doktor i odparla ze nagramy jeszcze raz bo pamiatka musi byc i porobila nam fajne ujecia na tym nagraniu mowi wszystko otwarcie jest tez bardzo dokladna podala wage naszego synka bardzo dokladnie do Deringa nie pojde nigdy w zyciu jak poronilam nasze pierwsze dziecko byl dla mnie bardzo nie mily i zle mnie potraktowal z reszta koles ma swoje hoslo nie masz kasy to mnie nie odwiedzaj
Nie rezygnuj z invicty. Z opowieści koleżanek słyszałam jak jest u Doeringa. Dlatego nie poszlam do niego. Wybrałam Ivicte i jestem bardzo zadowolona. Nie czułam presji czasu, dr Puzio przemiły. Jak byłam za pierwszym razem wspomniałam tylko, ze dziecko nie kopie za mocno. Zaraz zrobił badanie przepływu krwi pępowinowej (a zazwyczaj robi sie to pozniej). Mąż wygodnie siedzial na krzesle i wszystko ogladal na duzym ekranie telewizora lsd. O Doeringu z relacji koleżanek słyszałam sporo negatywnych rzeczy. Jednej powiedzial na poczatku ciazy(blizniaki) , ze jedno moze poplynac. Zupelnie bez emocji.
ewa27 napisał(a):
> nie przerejestrowywac sie:-)ja bylam w Invikcie u doktora Puzio
> na wszystkich usg..rewelacyjny czlowiek:-)strasznie
> entuzjastycznie podchodzi do pacjentek:-)zachwycal sie moim
> dzieckiem jakby bylo Jego wlasnym;-)zrobil tez tak sam od
> siebie rewelacyjne "portretowe: zdjecie glowki mojego synka..po
> prostu bylam w szoku:-)bardzo Go polecam wszystkim znajomym!
A w którym tygodniu robiłaś to USG? Powiedział Ci płeć?
> nie przerejestrowywac sie:-)ja bylam w Invikcie u doktora Puzio
> na wszystkich usg..rewelacyjny czlowiek:-)strasznie
> entuzjastycznie podchodzi do pacjentek:-)zachwycal sie moim
> dzieckiem jakby bylo Jego wlasnym;-)zrobil tez tak sam od
> siebie rewelacyjne "portretowe: zdjecie glowki mojego synka..po
> prostu bylam w szoku:-)bardzo Go polecam wszystkim znajomym!
A w którym tygodniu robiłaś to USG? Powiedział Ci płeć?
Witam!Polecam bardzo usg w invikcie.Lekarze są bardzo mili,sprzęt naprawdę nowoczesny.Ja byłam akurat u dr.Puzio,ale do dr.Rafaela jeżdżą dwie moje koleżanki,są bardzo zadowolone.Wrażenia na takim badaniu sa niesamowite,no i cena jest przystępna bo za badanie z płytka cd zapłaci Pani 180 zł u dr.Preisa na Zaspie z płytką czy bez kosztuje to 200 zł.Naprawę warto,ja zapisałam sie już na kolejne takie badanie:)w 30 tygodniu.Pozdrawiam sredecznie.Kasia Miler
Witam, jestem już po wizycie w Invictie. Badanie robila nam dr Brzóska. Jestem bardzo zadowolona. Nagranie trwa 15 minut. Dzidzia zdrowa :) chociaz nie chciala nam pokazac buzki. Panią dr jak najbardziej mogę polecić. Zbadala wszystko czy jest w normie. I jest :) Z czego się najbardziej ciesze!! A cala wizyta trwala mniej wiecej 25 minut.
Ja byłam dwa razy u Doeringa nie polecam - niby ma dobry sprzęt a jest typowym materialistą, który oby szybciej oby szybciej wyjść z gabinetu, co do INVICTY do super lekarzem jest dr PUZIO - dużo tłumaczy, miły, cierpliwy i dokładny człowiek dzięki, któremu mniej się stresowałam.

http://img48.imageshack.us/img48/4362/blizniakidq9.jpg

http://img48.imageshack.us/img48/4362/blizniakidq9.jpg