Widok

Ubezpieczenie mieszkania

chcemy ubezpieczyć mieszkanie ale nie wiem gdzie najlepiej i w miare cenowo , fajna bylaby opcja placenia miesiecznie lub kwartalnie
interesuje nas ubezpieczenie od pozaru , zalania , włamania ale rowniez innych rzeczy
może macie jakies ciekawe ubezpieczenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy w Ergo Hestii z racji że tam pracuje, ale z doświadczenia wiem że jak chcesz tanio i dobrze to się tak nie da a jak masz mieć ubezpieczone mieszkanie byle jak to lepiej w ogole tego nie robić bo jak coś się stanie to będziesz miała żal sama do siebie jak przyjdzie do wypłaty odszkodowania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja nie mowie ze tani ale w miare cenowo , mama ma w uniqua w spóldzielni i jak zalalo mieszkanie to ladnie dostali , takze nie wiem roznie to jest , a wcale duzej skladki nie placi ,
poprostu sie orientuje gdzie najlepiej , musze popatrzec na oferty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A czy zalanie to chodzi tylko jak sąsiad zaleje, czy liczy się również to, że np dach cieknie (mieszkam na poddaszu)?
image
image
Ja mam w Warcie.. a wcześniej miałam w Generali - na żadne nie narzekam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przelicz sobie:
http://dobra-polisa.pomorskie.pl/kalkulacja-mieszkania
Najlepszy stosunek zakresu ochrony do ceny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Markowa, ja też pracuję w Hestii:)
trochę nas już tu jest :)
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zalanie to zalanie - niezależnie czy przez cieknący dach, czy przez sąsiada.
Przy takim zalaniu nie musisz nawet mieć ubezpieczonego mieszkania, żeby dostać odszkodowanie (idzie z OC właściciela budynku albo sąsiada).
Ale uwaga: nie zawsze !
Np. Uniqa nie pokrywa szkód z OC, powstałych bez winy Ubezpieczonego !
Możesz też oczywiście zlikwidować szkodę zalaniową z własnej polisy - a Twój Ubezpieczyciel ściągnie sobie kasę regresem z ubezpieczenia sprawcy. Jeśli regres będzie skuteczny - to przeważnie nie tracisz zniżki za bezszkodowość
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
My korzystamy z ubezpieczenia w Generalli. Mieliśmy problem z dachem bo przeciekając zalał nam mieszkanie i wypłacili nam zadowalającą kwotę i odmalowaliśmy całe mieszkanie i jeszcze zostało nam na kolację :)
Teraz sprzedajemy już to mieszkanie, ale na nowe chcemy wziąć również w Generalli.
Aha i my płacimy raz na rok.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Masia po co te przechwalanie się 16 tyg ciązy?Obyś nie zapeszyła i dociągneła do końca.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
czepialski....
Nie.Ten co stracił dziecko miesiąc temu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja mam w skoku, ale czy to jest korzystne cenowo to nie wiem w sumie :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam ubezpieczenie w PZU. PZU do 5000 zł wypłaca pieniądze bez oględzin, na zgłoszenie telefoniczne co często ułatwia całą procedurę. Ubezpieczenie nazywa się PZU DOM i mam znajomego, który pracóje w PZU.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
Masia ile płacisz rocznie za ubezpieczenie?
ostatnio porównywalam PZU z innymi ubezpieczycielami w takim samym zakresie i muszę napisać, że PZU było drogie. Przewertowalam 6 ofert i myslę, ze dobrze wybralam. Ogólne warunki przejrzalam dokladnie. Wybrałam mało znaną firmę, ale cena do zakresu jest ok. za 800 000 sumy ubezpieczenia 700 zł na rok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
> za 800 000 sumy ubezpieczenia 700 zł na rok

Zależy co masz w zakresie - ale jeśli to tylko ubezpieczenie z cesją dla banku, to ponad dwukrotnie przepłacasz :)

sadyl
dobra-polisa.pomorskie.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Uniqa to najbardziej ku.... ubezpieczalnia i jak sama nazwa mówi - unika wypłat odszkodowań na wszelkie możliwe sposoby.
Nigdy więcej nie chce mieć do czynienia z tymi debilami!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Markowa ja też w Ergo pracuję :}
A mieszkanie mamy ubezpieczone w Inter ubezpiecznia czy jakoś tak :D
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.
ja w końcu ubezpieczyłam w Warcie. polisa Dom+ dodatkowo ubezpieczenie OC. płacę mniej niż 400 zł na rok (ale ile dokładnie to już zapomniałam ).

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Rachunki za wodę Gdynia Zamenhofa (3 odpowiedzi)

Witam, czy możecie się podzielić informacjami jakie macie rachunki za wodę w tym budynku? Według...

do góry