Widok

Uczulenie na Jelp?Jakie objawy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ostatnio zmienilam malemu proszek na Jelp bo mialam podejrzenia ze ten ktorego dotychczas uzywalismy uczulil go.
Teraz mimo ze uzywamy Jelpa,maly nadal jest caly wysypany w czerwonych krostach,co najdziwniejsze oprocz twarzy i pupy.
Pediatra mowi ze to alergia pokarmowa ale ja naprawde nie daje mu juz zadnych uczulajacych rzeczy a wysypka jakby caly czas sie wzmaga.Tylko Zyrtec lekko lagodzi.
Mieliscie podobne objawy uczulenia na Jelpa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie najlepiej sprawdził się dzidziuś i bobas. tzn ja testowałam na sobie.

może przejdz na diete eliminacyjna?
Alergeny potrafią dawać objawy nawet przez miesiac od braku kontaktu z nimi. I tak naprawdę musisz sporo czasu odczekać nim przyniesie to jakies objawy. Pediatra może miec racje, że to pokarmowa alergia, szkoda tylko, że nie zrobil wywiadu co dajesz do jedzenia Małemu. Naprawdę najzwyklejsze rzeczy mogą uczulac w jedzeniu. kierowniczka żłobka mówiła, że ma jedno dziecko, ze może tylko mieso z indyka jeść bo inne go uczula... Nie skreślaj kompetencji pediatry. wiem, że dieta eliminacyjna jest trudna, bo sama mam alergiczkę w domu, obecnie z mnóstwem plam, a ma juz 3,5 roku. Prawie wiem o co chodzi, ale jeszcze badania kału musimy przeprowadzić.
macie jeszcze jakies doswiadczenia?
U nas nie ma uczulenie na Jelp'a.
Ale wszystko możliwe, przecież jakby nie było-proszek detergent-może uczulić- niby dla dzieci,ale róznie bywa.

Spróbuj posmarować maluszka Atoperalem- na mnie działa, jak mam jakieś uczulenie, dzieci też mogą go używać.
image

image

jesli wysypka "jest nadal" to przeciez nie od jelpa?dieta eliminacyjna inaczej nie dojdziesz co jest problemem, ja tak mialam z mlodym, wykluczylam cala chemie i nic!okazalo sie ze to marchewka!!ale tak delikatnie, ze wychodzila dopiero po kilku dniach za to schodzila dwa tygodnie, powodzenia
mnie się wydaje że to proszek- alergia kontaktowa. Skoro jest cały w wysypce oprócz twarzy i pupy (czyli miejsc gdzie nie dotyka ubranie). U nas alergenem był proszek LOvela, przeszliśmy na Jelp i niknęło.
Gdyby to była pokarmówka wyskoczyły by krosty na twarzy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

do góry