Widok
Uczulenie na Jelp?Jakie objawy?
Ostatnio zmienilam malemu proszek na Jelp bo mialam podejrzenia ze ten ktorego dotychczas uzywalismy uczulil go.
Teraz mimo ze uzywamy Jelpa,maly nadal jest caly wysypany w czerwonych krostach,co najdziwniejsze oprocz twarzy i pupy.
Pediatra mowi ze to alergia pokarmowa ale ja naprawde nie daje mu juz zadnych uczulajacych rzeczy a wysypka jakby caly czas sie wzmaga.Tylko Zyrtec lekko lagodzi.
Mieliscie podobne objawy uczulenia na Jelpa?
Teraz mimo ze uzywamy Jelpa,maly nadal jest caly wysypany w czerwonych krostach,co najdziwniejsze oprocz twarzy i pupy.
Pediatra mowi ze to alergia pokarmowa ale ja naprawde nie daje mu juz zadnych uczulajacych rzeczy a wysypka jakby caly czas sie wzmaga.Tylko Zyrtec lekko lagodzi.
Mieliscie podobne objawy uczulenia na Jelpa?
Alergeny potrafią dawać objawy nawet przez miesiac od braku kontaktu z nimi. I tak naprawdę musisz sporo czasu odczekać nim przyniesie to jakies objawy. Pediatra może miec racje, że to pokarmowa alergia, szkoda tylko, że nie zrobil wywiadu co dajesz do jedzenia Małemu. Naprawdę najzwyklejsze rzeczy mogą uczulac w jedzeniu. kierowniczka żłobka mówiła, że ma jedno dziecko, ze może tylko mieso z indyka jeść bo inne go uczula... Nie skreślaj kompetencji pediatry. wiem, że dieta eliminacyjna jest trudna, bo sama mam alergiczkę w domu, obecnie z mnóstwem plam, a ma juz 3,5 roku. Prawie wiem o co chodzi, ale jeszcze badania kału musimy przeprowadzić.