Widok

Uczulenie na proszek-objawy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktorejs z was dziecko bylo uczulone na proszek do prania?
Jak wyglada takie uczulenie?
MOj maly ma takie suche czerwone plamki na policzkach.
Dla mnie wyglada to na skaze bialkowa a pediatra powiedziala ze to od proszku i przepisala masc sterydowa.
Wydaje mi sie,ze gdyby byl uczulony na proszek to mialby wysypke na calym ciele.
Jakie sa wasze opinie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka dostała uczulenia od proszku bo mąż wsypał do pralki zwykły proszek:( Objawy uczulenia u mojej córki to czerwone krostki na szyjce i pachwinach oraz na brzuszku i plecach, tam gdzie body bezpośrednio dotykało skórę. Zaczerwienienie zeszło po ok 1,5 dnia:)
image
image

image
Wiesz mój maluszek też ma takie suche krostki i ma właśnie stwierdzone AZS i tez uwazam ze gdyby to byl proszek to wtedy sa one na całym ciele.a napewno bym nie użyła maści sterydowej do tak wrażliwej buźki jakie maja dzieciątka.Ja używa emolium do kąpieli a potem krem i pomaga.
PysiaKrzysia,a kto stwierdzil u Twojego malucha AZS?Alergolog czy pediatra?
Nam pediatra przepisala masc sterydowa ale uzylam jej tylko raz.
Teraz najtrudniej znalezc przyczyne uczulenia.
Odnośnie każdej maści sterydowej - nie wolno smarować tak małego dziecka na twarzy, wiem to od mojej kumpeli która zrobiła ten błąd i jej synek ma teraz jakieś dziwne przebarwienia na twarzy widoczne szczególnie porą letnią(, jestem zdecydowaną przeciwniczką stosowania takich maści u dzieci chyba że w skrajnych przypadkach, kiedy inne leki nie pomagają.
image
image

image
Wlasnie w pore dowiedzialam sie o tym od kolezanki,ktorej synek ma bardzo powazne objawy skazy i po jednym razie odstawilam te masc.
u nas tez były takie plamy na buźce ... i jeszcze była plama na nóżce
Karolek ma uczulenie na wszelkiego rodzaju płyny i mydełka dla niemowląt
Uzywamy wszystko z serii Emolium i jest OK :)
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

do góry