Widok

Ukradli mi wózek :(((

Kryminalne Trójmiasto Temat dostępny też na forum:
Właśnie dzisiaj rano :(
Spacerówkę. Pewnie komuś też to sie zdarzyło - powiedzcie czy zgłaszaliście na policję ? Wózek nie był jakiś super, jane nomad zielono-żółty - jakby ktoś widział... Ale jestem i zła i smutna, bo muszę mieć jeszcze wózek - córka nie ma jeszcze dwóch lat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Autorko napisz mniej więcej gdzie, jaka dzielnica dla ułatwienia rozglądania się wózkiem .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kilka Forumek też to przechodziło.

Gdzie miałaś wózek? Na klatce?

Zgłosić na Policję powinnaś. Chociaż nie wiadomo czy coś to da.

Rozglądaj się po ogłoszeniach i komisach. Masz fotkę?
Jakis czas temu ukradli w Pruszczu Gdanskim ,zlodziej zostawil je w komisie ,dziewczyny z wozkomani (forum) znalazly wozki i zawiadomily policje ,moze napisz tam.
Wklej zdjecie ,gdzies zobacze w ogloszeniach i dam znac jakby co ...
Mieszkam na Przymorzu. Wózek stał na klatce, trzymaliśmy tam od ponad roku. Do dziś :(...
Mieszkam na ostatnim piętrze w bloku bez windy.
Nie wyobrażam sobie zostawiać wózka na parterze, prawie pod drzwiami Sąsiadów. Miejsca jest bardzo mało.
Do tego jedni Sąsiedzi mają dwa duże psy i nie wyobrażam sobie, żeby ocierały się i obwąchiwały rzeczy Mojego Maluszka.
Sama wynoszę wózek z piwnicy i po spacerze znoszę spowrotem (nawet teraz, w 8-ym mc-u Ciąży).
Wystarczy, że jedna z moich Sąsiadek zostawia swój wózek i już jest problem z przejściem. Obijam się targając nasz.
Co by było gdyby wszyscy tak postępowali (???)
Może ktoś po prostu przestawił Twój wózek...
Oby szybko się odnalazł.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12
widzialam ostanio w gdyni przy dworcu głównym czerwoną, trzykołową spacerówkę za 100 zł w komisie w gdyni- ludzie wyjechali zagranice i oddali wózek uzywany przez miesiac. jak sie nie znajdzie (ktos mogl wziac go sobie do wozenia zlomu niestety to czesta praktyka) to moze jest jakas alternatywa.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nam ukradli zupełnie nowy wózek z dodatkową wyprawką. Przyjechalismy po niego specjalnie do Gdańska, zapakowalismy do bagażnika i pojechaliśmy zjeść do ikei. Nie było nas godzinkę. Wracamy, a bagażnik pusty. Zglosiliśmy na policje, ale powiedzieli żeby nie oczekiwać cudów. Przeglądamy fora i portale aukcyjne, może wystawią. Nic tylko przeklinać można :-(((
Na parkingu Ikea? Sama często zostawiam tam samochód z zapakowanym bagażnikiem :/ A który to był parking? Podziemny czy ten na powietrzu? A co z monitoringiem?
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nam na podziemnym parkingu ikei porysowali auto....oczywiście monitoring był akurat skierowany w inną stronę :/
wstaw zdjecie wozka to duzo osob bedzie przegladalo ogloszenia to miejmy nadzieje ze sie odnajdzie.nie rozumiem jak mozna okreasc dziecko.paranoja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na podziemnym, zawsze tam stawialiśmy... do czasu. Kamery podobno są, ale co którąś alejkę. Zabezpieczyli materiał, ale jak już wspomniałam, na cuda mamy nie liczyć :-( To był wózek Chicco Trio Living Smart http://www.smyk.com/chicco-trio-living-smart-wozek-wielofunkcyjny-kolor-tecna-2014,p1083289751,swiat-niemowlaka-p Poza tym jeszcze bielizna ciążowa i inne dodatki, w sumie prawie 3000 poszło. Najgorsze jest to, że mój mąż popytał po forach jak mogli się dostać - jest podobno jakieś narzędzie, z którego korzystają licencjonowane serwisy, a które można normalnie kupić. Samochód praktycznie nie do zabezpieczenia, bo nie zostawia śladów i nie uszkadza zamka. Nawet nie potrafie tego skomentować...
Co do wózków na klatkach, to sprawa wygląda tak, że są dzielnice, w których co klatka, to kilka wózków dziecięcych. Dotyczy to także tych klatek do których wejść strzegą domofony na kody, przy kodach dość powszechnie znanych choćby wśród ulotkarzy.
Zatem wystarczy wejść i wybierać, zwłaszcza gdy chodzi o wieżowce, gdzie sąsiedzi się nie znają a zanim ktoś zareaguje czy choćby zdąży zejść z piętra, to po złodzieju dawno nie będzie śladu.

Wnioski nasuwają się dwa:
- kradzieże nie są taką plagą jakby się mogło wydawać,
- właściciele wózków są nieostrożni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja uwazam ze matka ma prawo stawiac wozek na klatce, bo nie wyobrazam sobie mamuski tachajacej wozek, dziecko i zakupy, chociaz znam takie osoby.
To zlodziej nie ma prawa krasc czyjejs wlasnosci! To jest bezczelnosc ukrasc cos co nalezy do dziecka.
Kary w Polsce sa za slabe. Rzadko udaje sie zlapac takiego zlodzieja.
W krajach muzulmanskich juz by wiedzieli co zrobic z takim zlodziejaszkiem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
Dlatego ja targałam wózek, zakupy i dziecko na czwarte piętro....

Egzekwowanie prawa jest za słabe.
Jak ukradli mi rower z piwnicy nawet po wskazaniu zlodzieja palcem policja nic nie zrobiła, bo nie moglam udowodnic, ze to moj rower.Wtedy jeszcze sie nie znakowalo.Świadek bał sie złodzieja bo był z tzw.mafii rowerowej. Było to dawno temu ale widze ze nic sie nie zmienilo w tej kwestii.
Rowr czy wózek--------nie do odzyskanianiestety choc cuda sie zdarzaja:))jeśli sama namierzysz
Po wózku ani sladu :(
Mieszkam w czteropiętrowym bloku - 10 mieszkań na klatce. Wózek był tak stawiany od ponad roku - po uzgodnieniach z sąsiadami. Taką mam sytuację, że tak muszę go trzymać.
mam koleżankę co na 4 piętrze mieszka ma dwoje dzieci jest jej ciężko dźwigać i dzieci i wózek to wstawia go do piwnicy zaraz przy schodkach ,zawsze bezpieczniej bo piwnica zamykana na klucz i sąsiedzi nie mają nic przeciwko ,zawsze pamiętają aby drzwi od piwnicy zamykać .
Graszka ubawiłaś mnie swoim wpisem.
Dziękuję ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Randall, to super ze sie ubawilas moim wpisem, bo twoje wpisy nie zawsze sa zabawne ha ha ha:))
Prawda nie zawsze jest "zabawna" ;)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Aliexpress-ktos zamawiał? (20 odpowiedzi)

Jak w temacie widze kilka fajowych rzeczy ale mam obawy.. nie do jakosci a do tego czy dotra...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Jak mieszka się w Wejherowie? (35 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

do góry