Widok

Ul. Na Dambnik i jej tragiczny stan!!

Obecny stan tej drogi jest tragiczny, takich dziur to chyba jeszcze nigdy nie bylo!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziury i pełno błota jest dopiero na ulicy wołoszyna. bo bez karnie jeżdza samochody ciężarowe z gruzem do jednej osoby która mieszka na tej ulicy i zapychają mu działki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tymi ciężarowymi powinni zainteresować się ekolodzy. tam są naturalne tereny godów ptactwa, a właściciel to niszczy. A tak naprawdę to większość z tych co teraz psioczą czy byliście na wyborach samorządowych?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a toba psychitra
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
podpisz się głupi a nie dziki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wiem dziki że to jest twoja ziemia skoro nie dyskutujesz a obrażasz. Sz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ulica głowna tez pozostawia wiele do życzenia,przez te roboty drogowe maja te ulice tak rozkopane,te przejazdy..TRAGEDIA. Albo droga z Bojana do Chwaszczyna tak samo..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chcesz sprawdzić szczelność swoich butów, albo możliwości samochodu? Zapraszamy na ulicę Na Dambnik. Oto co czekało dzisiaj na kierowców, ok. 12 godziny, po wcześniejszym trzykrotnym "równaniu" pługiem:

http://youtu.be/OEzMNMpDpWs

Taki stan drogi utrzymuje się od ponad 3 tygodni, czyli odkąd mamy opady śniegu. Wcześniej, droga także była w opłakanym stanie, była możliwość równania bo temperatura była dodatnia, ale nic takiego się nie zdarzyło.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko się zgadza. Jak się dzwoni do facia, celowo używam tego określenia bo nie zasługuje na inne, który ma równać Na Dambnik to twierdzi że trzeba poczekać na mróz bo jest odwilż i odwrotnie. Coś jest z nim nie coman. W ogóle to pług który przejeżdża ulica ma nieznacznie opuszczony pług w obawie przed nadmiernym zużyciem paliwa.Tak być nie może.
Ale lipa, szkoda że filmik nic nie da, (w urzędzie gminy będzie śmich i nic więcej) musicie jechać do gminy w parę osób i zrobić wójtowi przedstawienie TV tez by się przydała, pogrozić też radnym.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
sypnęli chyba dzisiaj jakimś czerwonym tłuczniem, ale niewiele to dało. W równie zlym stanie są też drogi dojazdowe do Na Dambnik. Za Sportisem jest taka boczna uliczka Bursztynowa chyba, w lewo pod górę - ja nie wiem jak ludzie tam mieszkają, szambo i śmieciarka na pewno nie dadzą rady podjechać. Koszmarrne muldy, spychacz ich ominął lub też nie dał rady podjechać.
wczoraj przy SPORTISIE kurier zawieszenie uszkodził. Biedaczysko w kałuży i błocie leżał pod autem.
A pomyślał ktoś jak dojedzie karetka jak będzie taka potrzeba?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba musi dojść do tragedii, wymienionej powyżej żeby komuś w Gminie uruchomiła się wyobraźnia. A gdzie zwykłe ludzkie odruchy panie i panowie urzędnicy? Wtedy mam nadzieję sumienie was zagryzie pod warunkiem że je macie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
wlasnie przejazdzalam i widzialam ze cos tu rownali,jest troche lepiej ale ciekawi mnie jak dalej do sportisu wyglada..
Jechał ktoś dzisiaj N Dambnik, Lesoki i Rewerenda do słupa RTV? Da sie przejechać, bo wczoraj było koszmarnie? Zwłaszcza ostatni odcinek skrótu był dziurawy.
Ciężko w to uwierzyć ale rewerendy trzy razy gorzej niz na dambnik
ok, dzieki za info - wiec jednak przez Karczemki ;(
A może kontynuujmy w tym wątku http://forum.trojmiasto.pl/Drogi-gruntowe-katastrofa-t297029,4,16.html
kolego dobrze myślisz ,ale po dobroci nic w tej gminie nie załatwisz.Tylko jak wcześniej pisałem dowody i prokurator.Oni w tym urzędzie mają gdzieś jakość naszych dróg.Załatwiałem coś w tej gminie co oczywiście trwało i przypadkiem słyszałem jak w sąsiednim pokoju gość opowiadał jak był na jakimś kursie z gminy .Przez pół godziny tępak pieprzył jakieś głupoty a nie zajmował się pracą.Chodzą tylko kawka ,herbatka ,ciasteczko,imieninki itd. Aż tu nagle ktoś dzwoni z Bojana ,że droga nie taka jak trzeba.To co taki myśli jak mu się imprezkę przerywa.A wójt to najpierw jedzie po towar do swojego skliepu a jak mu czasu zostanie to wpadnie coś podpisać sam nie wie co, bo nie ma czasu na czytanie.A co dopiero zajmować się jakimś Bojanem z końca gminy .Takie są realia!
prokurator...smiech na sali
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
spiepszaj dziadu...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
naucz sie pisac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
poprawiam, spieprzaj dziadu... :)
teraz juz lepiej ale i tak drwale do lasu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
a wieśniaki na pole ;*
mistrzu... wieśniacy do swoich domów, a mieszczuchy do slamsów, i jak wolisz do betonu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czar prysł, lata ubiegłe miło wspomnieć
no i znowu sie zaczeło!! dziury dziury dziury
Kasiu , Twoje dziury sa calkiem przyjemne;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
goń się dziadu "Polaku" wieśniaku ,łajzo,półmózgu,debilu,idioto,zboczeńcu, chamie bez szkoły,śmirdziuchu,żygowino na drzewo bo tam twoje miejsce.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
ale kultura w tym Bojanie...tylko tak umieją odpowiadac... wstyd!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
wstyd to kraść i być tobą .Nie tylko ja mówię świnio żebyś z tąd spadał.Poczytaj sobie wcześniej.Oceny twoich wypowiedzi to 0(zero).Tylko świnia nie rozumie jak jej mówią spadaj,ale to zwierzę wiec można to zrozumieć.Czyli jesteś poniżej poziomu rozumowania swini.Wszystkie określenia są bardzo kulturalne w stosunku do poziomu twojej osoby.W skrucie SPADAJ SWINIO !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
"skrót" pisze się przez "O". facet do pierwszej klasy, do Bojana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
tylko czyn społeczny pomoże - do pracy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiecej taki prostakow jest w Bojanie ja ten "haj"? a na dodatek jakis nieuk...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
po odpowiedzi dla kasi to ty polak jesteś typowy cham i nie pisz o kimś że prostak. Tobie taki stóg siana wystaje z gumofilców że widać go w Bojanie
Polak zasuwaj na wątek pt:Język Niemiecki.Czekają tam na ciebie z utęsknieniem.Nawet nie wiesz jaki tu popularny jesteś i jak liczą się z twoim zdaniem ...no,no..;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak tam dziurki na ul Na Dambnik?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Przejedz się, to zobaczysz. Jak masz samochód.
JP Polak już jest na niemieckim, hehe, Oskara powinien dostać, za zmiany nicków i prostactwo
Nie wierzę równają Na Dambnik, Chyba wiosna idzie. Wiecie dlaczego boćki jeszcze nie przyleciały? Dlatego że dziury w Polskich drogach przypominają im gniazda i nie mogą zdecydować sie gdzie wylądować.
Nie wiesz dlaczego równali? Zawsze przed zebraniem z wójtem równają, w inne dni nie wyrównają bo tłumaczą się tym że jak jest mokro to tylko błoto się zrobi, a teraz- cud, jednak można, by zamknąć nam buźki, że mamy super, wyrównane.
gdzie równali skoro psia kupa dalej leży jak leżała?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ponoc ma byc zakaz ruchu po tej drodze a zamiast asfaltu sala
nie sala tylko HALA. w słownik zobacz jaka jest różnica.
a na hali dziur nie bedzie wiec macie co chcieliscie..
no i się cieszymy że mamy halę, salę. Będzie czas to będziemy mieli i drogi. Przestańcie ludzie pianę bić bo wam pompy staną, nim te inwestycje zakończą. Jakieś nie wybrane osoby swoje frustracje na forum wylewają
popieram
Oj ludzie, ludzie. Na forum tylko Na Dambnik, na zebraniu tylko Na Dambnik, boję się lodówki otworzyć.
Ale do rzeczy. Bojano niestety nie składa się tylko z ul. Na Dambnik (a szkoda bo byłoby już chyba po problemie utwardzania dróg, skoro byłaby tylko jedna). Mamy tu jeszcze od groma innych ulic np. w części tzw. Syberia, Czarna Góra, Głodówko itd. I niestety wszędzie jest ten sam problem. Dziura, dziurę pogania. Jak powiedział Wójt - nie spodziewajcie się państwo przez najbliższe trzy lata utwardzonych dróg. Jedyne co to częstsze równanie i sypanie tłuczniem. Osobiście myślę, że jak nie będą żałować pracy i materiału to powinniśmy przetrwać i doczekać się asfaltu lub płyt.
Dobrze wiecie w dniu dzisiejszym, że nic w tej sprawie już nie wskóracie w najbliższym czasie. Więc proszę Was - PRZESTAŃCIE JUŻ PLUĆ JADEM NA SIEBIE.
Zaczyna mi się już naprawdę nie chcieć czytać tego forum i ewentualnie w nim komentować. Wiem, wiem przecież nie muszę tu wchodzić jak nie chcę. Tylko, że ja chcę, ale też chcę merytorycznie rozmawiać.Niestety w każdym temacie to samo: ~Polak podjudza, a reszta świata przeciwko niemu. Poszukajcie na Google temat o trollowaniu to sami zobaczycie, że niektórzy z Was specjalnie to robią, a reszta się "pompuje".
Myślę, że kiedyś powstanie tu jakiś temat dotyczący naszej wsi z merytorycznymi postami.
Czego życzę sobie i Wam.
Pozdrawiam
PS Wiosna idzie ;-) - uśmiechnijcie się.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
TOM,popieram to co napisałeś, tylko co do tematu ulicy Na Dambnik, to właśnie jest tytuł tematu, można napisać o innych ulicach, można założyć temat np. "ul.Warszawska i jaj fatalny stan",wtedy byłoby o Warszawskiej. Widząc działania władz jakbym wiedział przed kupnem działki i budowy domu tu w Bojanie, w życiu bym tu domu nie postawił, wiedząc że jest tak beznadziejnie pod względem zarządzania, bo okolice i ludzie są ok, a zwłaszcza sąsiedzi, rodowici Bojanie, zaj...iści ludzie. Szkoda że nie promuje się miejscowości, zachęcania do inwestowania, każdy kto chce przejechać w stronę Sportisu, czy nowo budowanego boiska na Warszawskiej, kręci głową, "po tych dziurach nie będę jeździł" i wcale się nie dziwię. gmina traci klientów. Budowałem dom 10 lat temu, wtedy obiecywali kanalizę za 3 lata, drogi za 4 lata, minęło 10 lat, i z stad moje rozgoryczenie co do władz. Obiecanki nie podparte niczym,powstaje kanaliza, to teraz za nią trzeba słono zapłacić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście masz rację, jest to temat o ul. Na Dambnik, ale patrząc realnie na stan dróg, zarządzania wsią, prowadzenia inwestycji w Bojanie i jej okolicach, opieszałość władz na problemy mieszkańców nie możemy się skupiać tylko na jednej rzeczy. Doprowadzi to do tego, że w końcu pod naciskiem społeczności zrobią jedną ulicę i koniec kropka. Dalej martwcie się sami. I tak w kółko Macieju, kolejna bitwa trwająca kilka lat o coś jednego.
Napisałeś ~prezes o zaj...ych ludziach z Bojana. Tak, są tacy! Osobiście znam sporo takich, ale trzeźwo patrząc zaczynam widzieć, że niestety zaobserwowano w Bojanie początki choroby ludzi z "bloków". Czyli -jestem sam sobie na swoim podwórku, nie obchodzi mnie co się dzieje parę metrów stąd. Niestety nie potrafimy się skrzyknąć i coś zdziałać. Na pewno mieszkają tu ludzie z wykształceniem prawniczym, ekonomicznym, inżynierowie i wielu innych, którzy mogli by wnieść choć swoją wiedzę w egzekwowanie prawa, należności od władz. Tylko trzeba się skrzyknąć i być konsekwentnym w działaniu.
Ja budując się w Bojanie też nie wiedziałem o kilku rzeczach, choć podjąłbym w dniu dzisiejszym taką samą decyzję.

Tak jak napisałem już w kilku postach LUDZIE! nie plujcie na siebie, nie prowadźcie bezsensownej anonimowej, forumowej walki. Przecież to równie dobrze może pisać Kazio z Krakowa, a nie ~polak z Bojana. Nie pompujcie się i nie karmcie "Trola".
Wierzę, że nadejdzie kiedyś dzień, gdzie spotkamy się i zaczniemy działać. Nie każdy osobno, ale razem.
Pozdrawiam. Tom
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
100% racja.

Inne tematy z forum Bojano

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (700 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Bojano (3 odpowiedzi)

Szczerze mówiąc samochody w większości słabe ale za taką cenę to i tak okazja , osobiście...

Kanalizacja (6 odpowiedzi)

Czy to nie dziwne że Aleja Brzozowa bardzo szybko doczekała się kanalizacji natomiast mieszkańcy...

do góry