Widok

Urlop wychowawczy a dziecko w żłobku?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mam pytanko.
Czy można zrobić tak, że dziecko idzie do żłobka państwowego, a mama jest na wychowawczym?
Chodzi o to, że chciałabym iść do pracy od października, a małą oddać od września na kilka godzin i stopniowo zwiększać ilość godzin.
Mogę tak?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No raczej nie powinno być problemu ,z dzieckiem na ręku do pracy nie pójdziesz a żyć za coś musisz .Ja mam tak z przedszkolem ,od 1.09 mały idzie do przedszkola ja na wychowawczym do października ,nie mam co zrobić z dzieckiem więc idzie do przedszkola ,ja muszę wrócić do pracy a z dzieckiem na ręku raczej ciężko i koło się zamyka ;)
Chyba źle sformułowałam pytanie. Może tak: czy w jednym czasie można być na wychowawczym a dziecko w złobku?
Jeżeli się dostaniecie, to chyba nie będzie problemu.
Musisz zadzwonić do żłobka i zapytać się, ew. od pracodawcy wziąć jakieś pismo, że wracasz od października.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ogolna zasada jest taka: jesli jestes na wychowawczym to sprawujesz OSOBISTĄ opiekę nad dzieckiem, wiec dziecko nie moze byc w przedszkolu/złobku.
Nie wiem jak to wyglada w tym konkretnym przypadku - to wszak kwestia miesiąca i mozliwe, ze w złobku nie będą robili problemu - musisz podpytac.
A z innej beczki - juz wiesz, ze dostaniesz sie do panstwowego od wrzesnia?
Mozesz tak zrobić ja w tamtym roku zrobiłam tak samo szłam do października do pracy a dziecko od września poszło do żłobka:)
zgodnie z prawem-nie.
musisz liczyć na to, że to nie wyjdzie.A jest duża szansa bo to tylko miesiąc:)

Jeśli pracodawca się dowie, to może Cię ściągnąć do pracy odrazu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

do góry