Widok

Urlop wychowawczy a dziecko w żłobku?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mam pytanko.
Czy można zrobić tak, że dziecko idzie do żłobka państwowego, a mama jest na wychowawczym?
Chodzi o to, że chciałabym iść do pracy od października, a małą oddać od września na kilka godzin i stopniowo zwiększać ilość godzin.
Mogę tak?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No raczej nie powinno być problemu ,z dzieckiem na ręku do pracy nie pójdziesz a żyć za coś musisz .Ja mam tak z przedszkolem ,od 1.09 mały idzie do przedszkola ja na wychowawczym do października ,nie mam co zrobić z dzieckiem więc idzie do przedszkola ,ja muszę wrócić do pracy a z dzieckiem na ręku raczej ciężko i koło się zamyka ;)
Chyba źle sformułowałam pytanie. Może tak: czy w jednym czasie można być na wychowawczym a dziecko w złobku?
Jeżeli się dostaniecie, to chyba nie będzie problemu.
Musisz zadzwonić do żłobka i zapytać się, ew. od pracodawcy wziąć jakieś pismo, że wracasz od października.
Ogolna zasada jest taka: jesli jestes na wychowawczym to sprawujesz OSOBISTĄ opiekę nad dzieckiem, wiec dziecko nie moze byc w przedszkolu/złobku.
Nie wiem jak to wyglada w tym konkretnym przypadku - to wszak kwestia miesiąca i mozliwe, ze w złobku nie będą robili problemu - musisz podpytac.
A z innej beczki - juz wiesz, ze dostaniesz sie do panstwowego od wrzesnia?
Mozesz tak zrobić ja w tamtym roku zrobiłam tak samo szłam do października do pracy a dziecko od września poszło do żłobka:)
zgodnie z prawem-nie.
musisz liczyć na to, że to nie wyjdzie.A jest duża szansa bo to tylko miesiąc:)

Jeśli pracodawca się dowie, to może Cię ściągnąć do pracy odrazu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry