Odpowiadasz na:

Re: Urodzinowy obiad

Z nowosci ostatnio robilam udka z kurczaka wytrybowane bez kosci faszerowane biąła kiełbaską. Można kupic gotowe udzce bez kosci, przyprawić a w miejsce kostek włożyc wyjętą z osłonki białą... rozwiń

Z nowosci ostatnio robilam udka z kurczaka wytrybowane bez kosci faszerowane biąła kiełbaską. Można kupic gotowe udzce bez kosci, przyprawić a w miejsce kostek włożyc wyjętą z osłonki białą kiełbaskę zawinąc ułożyc w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku najpierw przykryte folią aluminiowa, a na ostatnie 15 min. odkryc opruszyc masłem i zapiec na brązowo. Pycha. Dobre sa tez piersi z kurczaka zapiekane w szynce parmenskiej. W piersi zrobic kieszonke włozyc 2 plasterki mozarelli tej w kulce, na to suszone pomidory z zalewy, mozna dac swieza bazylie, zamknac, owinac piers 2 plastrami szynki parmenskiej, dobra jest ta z biedronki , ulozyc w naczyniu zaroodpornym i piec ok. poł godzinki w piekarniku. Do tego sałatka z sałaty lodowej pomidor, ogórek świezy, kukurydza papryka czerwona natka pietruszki sól, pieprz i sos Knora sałatkowy czosnkowy.

zobacz wątek
12 lat temu
~ANIA

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry