Widok

Usunięcie dziecku kaszaka- znieczulenie ogólne

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziś chirurg zdiagnozował u mojej córci kaszaka na buzi. Powiedział że zabieg odbywa sięw znieczuleniu ogólnym. Czy ktoś ma doświadczenie w tej kwestii tzn. jak to wygląda czy zostaje na obserwacji w szpitalu czy wypuszczają do domu. Nie ukrywam że się zestresowałam samą myślą :-( Dodam że mała ma 21mcy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka była operowana w znieczuleniu ogólnym mając 3tyg. Polecam chirurgię na oddziale chirurgii dziecięcej szpitala wojewódzkiego lekarze przesympatyczni i bardzo dobrzy w swoim fachu.
Co do operacji to napiszę jak to wyglądało u mnie:
Zgłosiłyśmy się z córką do szpitala w wyznaczonym terminie o 8 rano.
o 9.30 zostałyśmy przyjęte na oddział. Zrobiono dziecku wszystkie potrzebne badania, przeprowadzono wywiad.
Dostałyśmy pokój, pokoje bez zarzutu.
O 13 mała została zabrana na operację, która trwała ponad 2h, przez ten czas co jakiś czas dostawałam informację, że z małą wszystko ok:)
Po operacji wszystko było ok, mała była podłączona do aparatury badającej parametry życiowe, oddech, ciśnienie itp.
Jeśli chodzi o jakieś dolegliwości po znieczuleniu czasami u dzieci występują wymioty, jednak u dzieci do 3 lat zdarza się to dość rzadko.
Wypis ze szpitala o ile jest wszystko ok jest w następnej dobie wyszłyśmy następnego dnia po operacji ok 15.

Zdjęcie szwów w już przychodni.

Zdrówka życzę i wytrwałości
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry