Widok

Usunięcie migdałków, terminy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej hej, czy któraś z Was jest może na bieżąco z terminami zabiegów na usunięcie migdałków ?? Byłam w Wejherowie, a tam mi mówią, ze terminy są na styczeń !! masakra. Dwa lata temu na usunięcie trzeciego czekaliśmy 3 miesiące. A styczeń 2015 mnie zmasakrował. Ktoś może pomóc i wie, gdzie będzie szybciej ?? Bo mi się dziecko zamęczy od tych przerośniętych migdałków :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szpital Dziecięcy Polanki, tylko prywatnie. Cena około 2600zł. Termin w ciągu kilku dni(jak są dobre wyniki).
Clinica Medica Gdynia - 2400-2600 zł, termin oczekiwania do 2 tygodni, wcześniej konsultacja u ich chirurga - laryngologa - również płatna. My byliśmy zadowoleni z samego zabiegu u dziecka 5 letniego.
Polecam Polanki prywatnie też jak tylko córka skończyła 3 latka robiliśmy zabieg + ściąganie płynu i jeszcze wyłuskanie czegoś tam płaciłam 2600 z wizytą przed zabiegiem pobytem i wszystkimi kontrolami potrzebnymi po... Badania robiliśmy sami.
Wcześniej dzwoniłam chyba do wszystkich szpitali na nfz i terminy od 15 miesięcy do trzech lat. Czasami może być tak, że ktoś wypada z kolejki lub rezygnuje to fuksem można w dostać się szybciej. Ale do już kwestia przypadku.
Same migdałki kosztują chyba mniej

Bałam się tego zabiegu i słyszałam, że migdał odrasta, ale zmiana jak jest po zabiegu jest ogromna nie chrapie, nie rzuca się w nocy zmienił się kolor skóry z sino-bladego na normalny, zniknęły sińce pod oczami, mowa rozwija się z dnia na dzień, córka może normalnie wydmuchać samodzielnie nos właściwie poza bostonką złapaną w przedszkolu młoda nie chorowała ani razu od zabiegu. Nawet jak migdał miałby odrosnąć to tak warto... Ale przed rozmawiałam i z laryngologami i z pediatrą i tylko pediatra spotkała jeden przypadek odrośniętego migdała 20 lat temu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe co piszesz. Ja często słyszę o odrastaniu migdałów, np. córce znajomych odrósł po niecałym roku od wycięcia i była potrzebna kolejna operacja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja
Każdy podejmuje decyzje dobre dla SWOJEGO dziecka.
Ja podjęłam decyzję taką, że usuwam, i wyszło to mojemu dziecku na dobre zarówno pod względem zdrowotnym jak i rozwojowym. decyzję podjęłam po konsultacjach z LEKARZAMI, a nie znajomymi znajomych.
Po nieudanych próbach leczenia farmakologicznego. Dla porównania Starsza córka też miała problem z migdałem i częstymi chorobami i jej farmakologia pomogła. Zabieg potrzebny nie był
Obie były pod opieką LEKARZY a nie znajomych
Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas prawie dwa lata od zabiegu migdał nie odrósł i się nie zanosi.Poprawa przeogromna nie będę wymieniała,młoda odpukać nie pamięta co to antybiotyk a przed zabiegiem masakra ,antybiotyk raz na dwa mc to była norma.
Gdyby coś się udało dowiedzieć o terminach proszę dac znać, moja córka również dostała skierowanie w czwartek, laryngolog mowila o wojewódzkim lub polankach że tam niby najmniejsze kolejki Ale jeszcze nie dopytywalam
na polankach nie wycinają, w wojewódzkim termin na luty 2017...
A jak wyglądają zapisy, muszę iść z dzieckiem? Jak wygląda kwalifikacja do zabiegu?
Z tego co ja przeszłam z córką, to wiem, że w UCK mogą zoperować na cito, jeśli migdały są bardzo mocno przerośnięte, występują bezdechy, dziecko jest poniżej 3 centyla...Przynajmniej u nas tak było. W miesiąc od kwalifikacji byłyśmy po operacji.
Czy do UCk trzeba isc z dzieciem zeby zapisac?
warto iść z dzieckiem bo przy zapisie dziecko jest badane i może okazać się, że jak migdał jest ogromny to zabieg zrobią szybciej...
ja włąśnie wracam z uck i niestety nawet nie obejrzeli dziecka tylko kazali najpierw poszukać gdzieś indziej chyba że nie znajdziemy to mam przyjechać w piątek na zapisanie w kolejkę a terminy od 6 m-cy do 12 m-cy a nawet dłużej
Możecie napisać gdzie wycinają migdałki? Jakie szpitale mogą być po za Gdańskiem, bo znalazłam tylko Wojewódzki UCK i Polanki na które nei moge sie dodzwonić. Może być inne województwo byleby było szybciej niż 2017 :(
W Gdyni Clinica Medica do 7 miesięcy, szukam dalej
W Elblągu są terminy na październik
Jest jeszcze Wejherowo. Na Twoim miejscu poszłabym jeszcze na wizytę do profesora Stankiewicza.
Bylam wczoraj w Clinica Medica jest tylko dopłata NFZ reszte sie dopłaca z własnekj kieszeni :(
w Sztumie na wrzesień
Przepraszam pomyliłam się to w Wejherowie jest na październik a do Elbląga próbuję się dodzwonić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry