Widok

Usunięcie torbiela na jajniku, w jakim szpitalu?

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam.
W do jakiego szpitala najlepiej się zgłosić żeby usunąć torbiel na jajniku?

I jak długo trwa pobyt w szpitalu po usunięciu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
JA 3 razy usówałam endo z jajnika . Zakażsym razem na Klinicznej . Leżałam po cięciu 3-4 doby w szpitalu , ale po laparoskopi dziewczyny wychodziły po 2-3 dobach do domku .
Jakbym miała bys jeszcze raz cieta to tylko kliniczna .

Z torbielem trochę poczekasz. Mi z guzem kazano czekać do października, więc w starym wojewódzkim się zapisałam na koniec maja.
Ja polecam bardzo Wojewódzki Szpital. Rano zgłaszasz się na oddział.następnego dnia zabieg i następnego wychodzisz( jeśli to był zabieg laparoskopowy). Dobrzy lekarze,jedyne co mi się nie podobało to to,że przed przyjęciem do szpitala sama musisz robić badania łącznie z wizytą u anestezjologa. Oczywiście na skierowanie,które dostajesz jak umawiasz się na termin ale i tak mi się to nie podobało.
Ja trafiłam na Kliniczną. Po przyjęciu kolejnego dnia miałam robione badania krwi, spotkanie z ginekologiem, anestezjologiem i jeszcze kilka wywiadów. Kolejnego dnia laparoskopię. Po zabiegu jeszcze 3 dni dochodziłam do siebie w szpitalu.
Podobno mają nowoczesny sprzęt do laparoskopii. Moja torbiel była dość duża bo ok 8 cm ale udało się wykonać laparoskopię- chociaż przed operacją zastanawiali się czy jednak nie wykonać tradycyjnego cięcia.
Z wojewódzkiego mnie odesłano właśnie na kliniczną z powodu wysokiego wyniku c-125.
W oczekiwaniu na termin zabiegu musiałam wykonać tylko dodatkowo rtg klatki piersiowej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry