Widok

VIGANTOL

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny sprawdźcie czy nie macie czasami w domu

Główny Inspektor Farmaceutyczny
1) wvcofuie z obrotu na terenie caleqo kraiu produkt leczniczv:
Vigantol,k rople doustne,rozlu6r,500m cg/ml( 20000j. m./ml)
nu m er serii : 66352 01,data wa2no 6ci 31.10 .2014 ;
numers erii:6 633501data wa2no6c3i 0.09.2014;
numers erii:6 633402data wa2no6c3i 0.09.2014;
numers erii:6 619401data wa2no5ci3 1.08.2014:'
numers erii:6 619302d, taw a2no5ci3 1.08.2014;
numers erii:6 600401d, ataw aino5ci 30.06.2014;
numers erii:6 600301d,a taw a2no5c3i 0.06.2014;
numers erii:6 600201d, ataw a2no5c3i 0.06.2014;
numers erii:4 03110{d, ataw a2no5c3i 0.06.2014;
numers erii:6 565101d, ataw a2no6ci3 1.03.2014;
nu mers erii: 6565201d, ataw a2no6c3i 1. 03.2041;
numers erii: 6565003d, ataw a2no6ci2 8.02.2014;
numers erii:6 557601d, ataw a2no6ci2 8.02.2014;
numers erii:6 557501d, ataw a2no6ci2 8.02.2014;
numers erii:6 557401d, ataw a2no5ci2 8.02.2014;
numers erii:6 557301d, ataw a2no6ci2 8.02.2014;
numers erii: 6557203d, ataw a2no5ci2 8.02.2014;
podmioto dpowiedzialnyM: erckK GaA,D armstadtN, iemcy

http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/WC_2010-09-08-039.pdf
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a do kiedy podawać dziecku należy vigantol, moja dzidzia ma już roczek i podawałam vigantol od początku a teraz sie boję że trułam tak długo dziecko, bo przecież wczesniejszych nr serii nie sprawdze, a ten który aktualnie stosuje też jest felerny. Co wiadomo o skutkach ubocznych, sa jakieś???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja byłam wczoraj w "swojej" aptece i rozmawiałam z szefową nie dostała żadnej info o czymś takim dopiero ode mnie się dowiedziała ,trochę to przykre że o czymś takim dowiadujemy się przypadkiem a nie ma żadnej informacji w aptekach ani nigdzie,a Vigantol jest jeszcze w tabletkach ,moja siostra swojej córce podaje i za 3 opakowania płaciła ok 27 zł.W poniedziałek idę po receptę.
ja podaje witamine D raz podałam vigantol jak byłam u szwagierki bo zapomniałam witD ..... całe szczeście!!!
Ja tez trafiłam na wadliwa serie. Byłam dziś w aptece i jedyne co mogłam zrobić to te stare krople wrzucić do pojemnika na leki...Pan aptekarz zaproponował mi taką vit d:

http://www.doz.pl/apteka/p48613-D-Vitum_Witamina_D_dla_niemowlat_kapsulki_twist-off_36_szt
zaczęłam podawać Małemu po wakacjach vigantol, ale coś mi się dziwny wydawał, za każdym razem jak mu go podałam wieczorem następnego dnia było coś z kupkami, tak jakoś połączyłam to ze sobą bo nic innego w tym czasie nie dostawał, przestałam podawać, ale sobie myślałam, że coś mi się ubzdurało jak po vigantolu? i wróciłam i potem zaczęło się dupka go normalnie parzyła od kupki, tak płakał i podnosił dupkę żeby mu tylko pieluszkę zdjąć, mega rozwolnienie, wysoka temperatura, tydzień z tym walczyłam, gardło czyste, ogólnie zdrowy tylko te kupki i temp. przestałam podawać i do dziś nie podaję, nie wiedziałam skąd się to u niego wzięło, a terasz to już raczej jestem pewna. I podawaj tu niby coś dla zdrowia dziecka :/ do teraz ma co chwilę coś z pupką, a wcześniej nigdy nie miał. Idę z nim do lekarki, wezmę skierowanie na mocz/krew cokolwiek byle sprawdzić czy na pewno jest ok.
Jak dobrze że ja na VitaD ufff
http://www.dzienniklodzki.pl/aktualnosci/305513,popularne-krople-wycofywane-z-handlu,id,t.html

doczytałam, że podobno tylko zmienia kolor i zapach...
mam nadzieję, że na tym koniec.
No właśnie czy wiadomo jaki ma to wpływ na zdrowie dziecka ?
super kurna też mam wadliwą serię ale czy ma to wpływ na dziecko????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
przeraziłam się:((((((((((((((((((((((
O k****gon do Gdańska przyjechał mój jest :( i pół butelki już małej dałam :((
Ja również dziękuja za informacje - niestety mam krople z wadliwej serii. Na szczęście w poniedziałek idę na szczepienie i dopytam pediatrę o szczegóły. Kurcze dawałam je dziecku już przez 7 tygodni.
to i ja trułam swoja małą!
wiecie czy wiąże sie to z jakimiś konsekwencjami zdrowotnymi?
kurna!
Ja byłam dziś w aptece i bardzo niemiła farmaceutka powiedziała, że jedyne, co ona może, to przyjąć mi lek do utylizacji...
Więc odpuszczam i też czym prędzej do apteki jutro polecę po vita D.
w tej aptece jest po 15,80 :)

http://www.doz.pl/apteka/p15541-Vita_D_kapsulki_z_witamina_D_dla_niemowlat_30_szt
cieszę się,ze Wam pomogłam i nie podajecie już tego swoim dzieciom. Ja z racji pracy codziennie zaglądam na stronę Głównego Inspektora Farmaceutycznego i jak zobaczyłam tą wiadomość, to od razu pomyślałam o forum. Mam nadzieję,ze nei będzie więcej takich wiadomości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no jest droższa to fakt ja zapłaciłam dziś za nią 19 zł ale wolę to niż badziewie...bo gdyby nie forum to na pewno dalej bym podawała vigantol....nie przyszłoby mi do głowy gdzieś to sprawdzić....a vitad i tak jest tańsza od vitak ( 34 zł)
niestety też mam ten niedobry vigantol.
byłam w aptece (bynajmniej jednej) no i...po pierwsze nie wymienią, bo nie maja na co. w sensie, że nie ma jeszcze nowej dobrej serii (w tej jednej konkretnej aptece). po drugie, babka raczej dała mi do zrozumienia, ze ja to mało obchodzi, dodając jeszcze "3 złote pani szkoda".
szkoda, nie szkoda. nie jej sprawa.
VitaD jest droższa.
raczej ci nie wymienią bez paragonu bo jak udowodnisz że tam kupiłas??
cz wymienią mi na inny skoro nie mam paragonu?bo mój niestety też jest z felernej serii.czy muszę iść do apteki w której kupowałam ten Vigantol?
U nas też seria trafiona!! Na szczęście my podawaliśmy tylko przez ostatni miesiąć z tej butelki ale nie wiem czy poprzednia też nie była trafiona!!! Jak mogą takie rzeczys przedawać jeszcze dla małych dzieci. Szok!! Jak tylko przeczytała info. to obdzwoniłam wszystkie koleżanki, które podają Vigantol.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry