Widok

Viu Viu Optica w GB - jakie ceny oprawek?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj jest groupon na zakup okularów i zastanawiam się jakie ceny oprawek i szkieł są w tym salonie, bo nigdy nie byłam. Ktoś korzystał?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może ktoś korzystał?
image
image
Gosiu z tego co widziałam to są tam tylko markowe oprawki, najniższa cena cena takich oprawek oscyluje około 500 zł
ja bym nie ryzykowała, zawsze marudzę przy wyborze oprawek a później się okaże że jeszcze 700 zł trzeba dopłacić ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
No właśnie tego się boję :/
image
image
ja robiłam okulary 2 miesiące temu, przymierzałam i markowe za 1000 zł :) tak dla ciekawości jak wyglądam, nie dość że oprawki były obrzydliwe to i ja wyglądałam fatalnie :) nie masz gwarancji że dobierzesz coś w dostępnej dla Ciebie kwocie
polecam zakupy w Lensie na Korzennej, świetna fachowa obsługa, nie spoczną dopóki nie dobiorą ideału :) można po negocjować cenę, a dla stałych klientów zniżki i rabaty, robię tam okulary od 9 lat
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

O dzięki Aniu, warto wiedzieć :)
A jak z cenami?
Ja niedawno robiłam okulary, ale Jasiek mi je zmaltretował i niestety muszę po krótkim czasie zrobić sobie nowe :/
image
image
zapłaciłam za swoje okulary 450 zł - mam drogie szkła, a oprawka była specjalnie dla mnie sprowadzana :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

przymierzam sie do zmiany oprawek, ale to musze miec komfort psychiczy - zero pospiechu, bo dziecko... znacie to :))

A moje obecne opraweczki wyszukalam w EXCLUSIVE RD (wowczas w Gdyni bo tam pracowalam), sa we Wrzeszczu. Z obslugi w Gdyni jestem baaardzo zadowolona, nie spotkalam sie jeszcze z optykiem, ktory by mial tyle cierpliwosci, a i ceny maja (mieli, bo nie wiem jak jest teraz) przystepne
Mam kupon

1) umówiłam się na wizytę okulistyczną - bo okulary są dla dziecka (musiałam jechać osobiście bo telefonu nikt nie raczył odbierać)
2) oprawki w cenie kuponu od 299zł - udało nam się znaleźć dwa modele
3) szkła około 350
4) dopłata do kuponu o wartości 59zł wyszła w granicach 219zł
5) czas oczekiwania - tydzień, dla mnie długo (dotychczas vision express max robił do 2 dni)
6) reasumując - jak wiele kuponów, naciągane niestety
Niestety ja się też podpiszę kupiłam kupon i dopłata była rzędu 400zł, trochę szczęka mi przy kasie opadła.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
ja również polecam Lens na Korzennej. to chyba jedyny optyk gdzie fachowo doradż, nie zedrą i jeszcze mają mega wybór oprawek. fakt, moze takich drucianych jest mniej, ale kolorowych plastikowych zatrzęsienie.
sprawdz ceny oprawek plus szkiel w tesco na chelmie/real na przymorzu to ten sam punkt wydaje mi sie ze moze to byc najlepszy wybor wiem bo ostatnio sasiadka szukala okularkow i wybrała wlasnie te miejsce naprawde byla zodowolona z ceny i czasu realizacji zamowien
ja do grouponu musiałam dopłacić 209zł razem wyszło 270, oczy nie byłam poinformowana wcześniej oszustwo!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja również chciałem skorzystać z groupona w viu viu w Galerii Baltyckiej w Gdansku. zadzwoniłem i sprzedawca powiedział ze do tego mogę wziąć szkla za 234 zl komplet. Po przyjechaniu na miejsce okazało się ze musze kupic szkla za ponad 300 zl, o czym w Grouponie nie było zadnej wzmianki. Dzis zadzwoniłem ponownie i Pani mi powiedziała ze szkla można wziąć za 290 zl komplet i ze to niby jest w Grouponie. JAWNE NACIĄGANIE KLIENTA!!! NIE POLECAM!!!
A nie lepiej zamówić tutaj http://okulary.szkla.com/okulary-santino.html Masz tanie oprawki Santino, do tego dobierasz szkła.
Od dzieciństwa zawsze robimy okulary- rodzinnie w Optical Christex w Sopocie. Jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żebyśmy nie byli zadowoleni. Duży wybór oprawek w różnych cenach, możliwość badania okulistycznego i bardzo profesjonalny dobór oprawek i szkieł. Mają też swoje 2 salony w Gdyni, my jednak zawsze wracamy do Sopotu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry