Widok

Void

Pięknie być innym, to daje poczucie wyrzszości. Ale nie jest to podstawową wartością. Ważne nie jest to czy jest się "innym" czy "normalnym" ważne jest by być takim by móc osiągać swoje cele i być szczęśliwym. Reszta nie ma znaczenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zwierz

Owszem, zyskają coś na krótką metę. A co potem? Masz rację. Jast jednak problem w tym, ż zaufanie buduje się długo a Jakże łatwo się je traci.
Niestety, obowiązki mnie wzywają. Do jutra. Odezwę się.

Void

Przywódca powinien nie tylko zdobyć zaufanie swoich ludzi ale wręcz miłość. Powinni oni wiedzieć że ich nie wykorzysta nadmiernie, że będzie działa dla ich dobra, że nie zostawi ich w potrzebie. I tak powinien działać Atryda.

...

Doktorku
Myślę, że wiem kim jesteś... jestem prawie pewna. Wiesz bardzo dużo o mnie, chyba że to zbieg okoliczności...imię-ok wszyscy myślą, że Ifka to Iwona, ale może byc również Ewa .... trafiłeś na moje. Zastanawia mnie to, że wiesz o moich urodzinach (tym bardziej wieku, bardzo mało osób zna mój wiek....!!!!!!)...następnie imieniny....Kim jesteś w takim razie?

Zwierzaku
Głównie utrzymuję się z pisania, także wiem jakie to z czasem jest "upierdliwe", ale w moim przypadku dość wygodne, bo mogę pisać również z domu.
Współczuję Ci sytuacji w pracy, wszędzie teraz jest nie wesoło...

Pozdrawiam,
Czy ktos chce kawy??? (do kawy ciasteczka:)
Robię właśnie,

czołem chłopaki i dziewczyny z trojmiasta!!!

pozdrowienia dla weszystkich działów Trójmiasta.pl składa nieco uśpiony korespondent w Warszawce, w artykule o promenadzie pod Długim Targiem chyba zabrakło stron? Buziaki

Ifcia

Kawa? Chętnie, bez niej zasypiam za klawiaturą. Aciasteczek się przy mnie nie wystawia bo zaraz ich nie będzie. Jestem w końcu inkarnacją ciasteczkowego potwora.

dr albert

Ale to nie ja, to pacynka

Zwierz

Dzięki, od razu mi lepiej. Smakowałam?

Mixer

Wydałeś już jakieś ciekawe wyroki?
Bawisz się również w ich urzeczywistnianie?
Co jest najlepsze na hemoroidy?

Kiwdul Nneb

Dlaczego piszesz strzępkami?

Kawa

Pączusie...
z
budyniem
smaczne

Lemira

Mniaaaaaaaaaaaaaaaaam

Lemira

Czemu zadajesz tyle pytań?

Lemira

boję się szarości bo w wymuszonej przez społeczeństwo normalności nie ma miejsca na mnie i gdy zszarzeję to tak jakbym umarł

Zwierz

Chociaż to...To mi przywraca wiare w jakikolwiek sens. Nie przydajesz się nikomu jako człowiek, no to zawsze możesz się jeszcze przydać jako mięso. .hura.....

Dr. Laurent

Chętnie skonsultuję się z kolegą podczas wieczornego seansu L.O.T.R. Modyfikować i uzupełniać nie bardzo jest co, doktorze, bo pacjentkę przekazaliśmy już do Poznania.
Taaaak ...no chyba, że do nas kiedyś wróci.

Zwierz

Lubię przyglądać sie ludziom...i różnym innym..

Lemira

Biedna, opuszczona przez ciebie Pacynka. Pewnie się zaziębiła na wolnym powietrzu.

Zwierz

......I patrzę jaka mogłabym być.Na razie nie bardzo wiem czego chcę Nie odpowiada mi taki stan.

Ifka

Zbiegi okoliczności nie istnieją. Jestem Twoim doktorem. Znasz mnie, jeśli byłaś wtedy na tyle przytomna. Po stopniu zaawansowania choroby wnioskuję, że możesz nic nie pamiętać z pobytu w Klinice

Dr albert

Ściślej- zaziębiły się te jej biedne, biedniutkie strzępki....

Lemira

Biedactwo - szkodactwo

Zwierz

Chcesz być po prostu inny od zwykłych ludzi czy chcesz również zmieniać się wczasie, lecz nie po to, by ewoluować w jakimś poządanym przwz siebie kierunku, ale dla samej zmiany?

dr albert

Która z nas?

Ifka

Zastanawiam się właśnie, czy czujesz, że najmniejsze ptaki naszej planety są Ci wyjątkowo bliskie? Rozmawialiśmy o tym w szpitalu.

Lemira

Pacynka- biedactwo
Lemira - szkodactwo
Ale w drugim przypadku mmogę się mylić. Diagnoza jest jeszcze w trakcie opracowywania merytorycznego.

Odnośnie podejrzanych spotkań w ciemnych zaułkach

Taki, jakim się opisałes, Zwierzaku, musisz potrzebować sporo miejsca. Bardzo dużo wystajacych elementów. A więc jeśli zaułek będzie naprawdę ciemny i zapomniany od wieków, obfitujący w pajęczyny...i w wielkie pajaki.. a ja znam język pająków..

Dr albert

Definicję szkodactwa poproszę

dr albert

I dlaczego zdaje mi się, że próbujesz operować poczuciem winy? Taka metoda diagnostyczna?Dotkniemy drucikiem tu....izobaczymy co sie stanie. Wiesz to nawet fajne. Podotykaj mnie jeszcze trochę

Doktorku

koliberka....
znasz mnie dobrze...
zawęża się koło
"zabiłeś mnie" koliberkiem.
Czy mogę prosić o kolejną wskazówkę???
Może mailem?

Lenmira

Szkodactwo to biedactwo, którego naprawdę szkoda jak się na nie patrzy. Nie myśl, że o wygląd zewnętrzny mi chodzi. Jutro podłączę do drucika troszkę wyższe napięcie. Na dzisiaj fajrant. Idę na obiad, a potem na wieczorny seans doktorków

Doktorku

Proszę o maila

Mixer

www.to.nie.tu
chcesz wiedziec wiecej - przestrasz kogos pod BO

Kiwdul

kazdy plagiat jest prowokacja.
watpliwoscia
a dobry plagiat wie kiedy zaczac i kiedy skonczyc

Krotki wyklad na temat serca czlowieka

...

O N I ....

...pora juz spać... noc się skończyła...nadszedł czas snu...Odpisze Wszystkim póżniej, gdy wstanę i znajdę troszkę minut dla WAS... pa-DOBREGO-JASNEGO DNIA!!! i...nie poprzewracajcie się na jego ukrytych brudach...Uważajcie na SIEBIE...
- życzę Wam tego z całego serca...

Lemira

Chce się zmieniać ale w pewnym kierunku, a poza tym pozostawić część cech, które nie są akceptowane przez standardową społeczność.

Lemira

Określenie celu jest trudną pracą. Powinno się zacząć od określenia twoich potrzeb, tego co sprawia, że jesteś szczęśliwa. Na tym etapie nie pozwól by normy społeczne wpłynęły na Twoją decyzję, bo jeśli im się podporządkjesz staniesz się szarą nieszczęśliwą osobą.

Lemira

Musisz sama uświadomić sobie co jest tobie potrzebne a nie wziąść na ślepo od innych. Można się wzorować trochę zdobyć pomysły ale nigdy nie brać bezkrytycznie od innych.

Kabaret

Więc chowasz się w tych najciemniejszych zaułkach z pajęczynami? Trochę śmiałości wyjdź z cienia! Nie pogryzę (zbyt mocno) obiecuję.

...

ziew

...

Popieram
Ziew

...

Ziew takie przed zaśnieciem, czy przeciągłe długie połączone z przeciąganiem? czy jakie rozwiiiiiiiń

:)

:) :)

Ania?

Co to za paskudna seria uśmiechów?
:(
:(
:( :(

Pobuuuuuuuuuuuuudka

Chłopaki, nie śpijcie!!!!
Chociaz ta zima zmusza nas do stanu hibernacji...
Pobudka, wypijcie dobrą kawunię,
ja właśnie piję
mrrrrrrrrr
mniami mniam

Zwierzaku

to była pewnie seria uśmiechów dla Wszystkich śpiochów :)

no i...

Uśmiech :) (paskudny?)
dla zwierzaka-marudy

...

nie

Sen

dobry jest

...

tak

....

No .............. wy naprawdę śpicie...
Zwierzaku nie chrap tak, nie mogę pracować!

Kwisatz

Atrydzi to ucieleśnienie doskonałego dowódcy. Nie ma jednak pewności, czy nasz świat potrafiłby ich docenić.

Dr Lecter

Więc nie powinniśmy się zmieniać. Tylko jak to zrobić, gdy człowiek jest układanką a każdy nowy znajomy, każdy napotkany człowiek potrafi dodać do niej nowy element?

Void

Doskonały dowódca będzie umiał dowodzić grupą. To wystarczy dla mnie

Void

Zmieniać się musimy. Zastój zpowoduje coraz mniejsze przystosowanie do nowych warunków. Zmieniać powinniśmy się w określonym kierunku i kontrolować ( o ile jest to możliwe) swój rozwój. Nie można sobie pozwolić na ślepe naśladownictwo.

Ifcia

Mrrrrrrrrrrr :)

Dr Lecter

Nie mam na myśli ślepego naśladownictwa. Czy mamy być swoimi kopiami? Mamy stworzyć świat, który będą zamieszkiwały setki bezbarwnych osobowości? Nie. Mimi iż cały świat ku temu dąży. Masowa kultura zabija w nas indywidualność.

Kwisatz

Więc jesteś gotowy wytrwać? Do końca? Mimo przeciwności? Czy masz dosyć zdecydowania i wiary by pociągnąć za sobą innych? dobrze to przemyśl. Mowić jest łatwo, ciężej wykonać.

Void

Trzeba szukać alternatyw dla zalewającej wszystko masowej pop-kultury. Znalęść coś specyficznego lokalnego, nietypowego co pomoże nas rozwinąć. Trzeba zachować swoją indywidualność, swoją inność. Jeśłi się to straci to już się umarło choć jeszcze się tego nie widzi. Tacy ludzie są już po prostu ślepi.

Zwierzaku

To mrrrrrrrruczenie było miłe....
lepiej mrrucz - kocurze, niz masz chrapać...

Void

Tak ciężka to sprawa pociągnąć za sobą ludzi. Trzeba mieć w sobie wizję tego do czego będzie się ich ciągnąć. Władza sama dla siebie jest żałosna i szybko się kończy. Mósi być idea, która tych ludzi zjednoczy i da im cel. Przywódca będzie im SŁUŻYŁ by poprowadzić ich do wspólnego celu. Muszę napełnić kolorami swój cel. Wyblakł przez te wszystkie lata w obliczu porażek i trudności. Znów się odradzam by użeczywistniać swoje wizje dotyczące nie tylko mnie lecz i grupy ludzi (może jeszcze nie do końca określonej)
Wizja musi być głęboko zakorzenionym celem by móc pociągnąć kogoś za sobą.

Dr Lecter

Nawet ślepiec może odzyskać wzrok. Wiele zależy od lekarza. Oczywiście są i przypadki beznadziejne. Warto jednak uratować jednostki.

Wyrwać się..

Wyrwać się z przytłoczonej ciężarem szarego życia rzeczywistości by poszybować na skrzydłach marzeń. Poszybować i zobaczyć wokół siebie wielu uskrzydlonych...

Void

Trzeba mieć jakiś cel w ratowaniu kogoś. Jeśli będziesz ratować wszystkich dookoła własnoręcznie, poświęcając swój czas i energię to się wypalisz i sama straciśz swój kolor. Jeśli chcesz coś zrobić dla większej ilości osób to trzeba to zrobić z rozmachem...

Kwisatz

Przywódca musi być też silniejsz od innych. Musi umieć podejmować decyzje, często bardzo trudne. Nie każdemu udaje się do tego dorosnąć. Mam nadzieję, że ze mną będzie inaczej.

Dr Lecter

Nawet pomagając jednej osobie możesz się wypalić. Zatracisz cel, sens, entuzjazm. Trafisz w ślepy zaułek. Podstawa, to nauczyć się odróżniać ludzi wartościowych od "szarej masy". I mieć przyjaciół, którzy pomogą Ci, gdy będziesz potrzebował posiedzieć w milczeniu.

Void

To jest sztuka bycia przywódcą. Powinien być bardziej świadomy od ludzi którym przewodzi powinien wyrażnie widzieć cel i umieć go wskazać innym. Musi umieć się podnieś po każdej porażce i tchnąć ducha walki w swoich ludzi, pokazać że jedna klęska to jeszcze nie przesądza o utracie celu. Musi też umieć wiele poświęcić, a czasem nawet nagiąć zasady by nie stracić celu (ale nigdy tego nie nadużywać).

Kwisatz

Wytrzymałość łańcucha zależy od najsłabszego ogniwa. Czy bałeś się kiedyś, że nim jesteś lub będziesz? Ja tak. Dlatego się wtedy wycofałam. Bo się bałam, że moja słabość zniweczy marzenia i starania innych.

Kwisatz

Masz rację. Można przegrać bitwę, ale wygrać wojnę. Nie jestem pewna jak Ty, ale ja też patrzę na koszt. Nie tylko ten, który ja ponoszę.

Void

Mieć przyjaciół! A kto jest przyjacielem? Trace znaczenie tego słowa po tylu sztyletach wbitych we mnie przez "przyjaciół" z zawiści, złości, kompensacji...
Ktoś kto Cię zrozumie i doda Ci sił? Mam współpracowników, kogoś może nazwałbym bardziej bratem niż przyjacielem, znajomych bliższych czy dalszych. Ale przyjaciel? Ostatni wygasł kilka lat temu, czekałem, jestem tym zmęczony. Czas na kogoś nowego w tej roli choć On pozostanie mi bratem.

....

spirala namiętności :))))

Void

Trzeba pomyśleć o celu. Tamto nie ma dla mnie mocy w tej chwili. Straciło na znaczeniu w tamtym ujęciu. Muszę połączyć większość aspektów mojego życia w jedno wtedy będę miał silny cel. I nie chcę być najsłbszym elementem łańcucha. Czy mi się to uda? Jeśli to będzie MÓJ cel to wtedy będę miał w tym wielką siłę.

Void

Prawdziwy przyjaciel jest tylko jeden może czsem dwuch ale żadko.

Dr Lecter

Miałeś chociaż to szczęście, że przez jakiś czas mogłeś kogoś nazwać przyjacielem. Ja nie. Był mur, co chronił mnie przed wszystkim. Zburzyłam go. I dalej poczekam. Zobaczę co będzie. Może któregoś dnia...

Kwisatz

Oby starczyło Ci sił, czasu, zapału. Czego jeszcze potrzebujesz?

............

nie ma prawdziwych przyjaciół

Void

Wsparcia i pomocy

Void

W kontaktach pomiędzy nami jest tylko jeden problem, który mnie powstrzymuje przed zwiększeniu intensywności naszych kontaktów: podtekst seksualny, który potrafi być problemem. Jestes w tej chwili jedną z najpoważniej branych przeze mnie osób...

......

pieniądze i sex dominują ..... przykre ... wkurza mnie to ... lecz tak jest .. to dominuje niestety ... sami zapewne widzieliście, czuliście to nie raz .....
a ludzie którzy nazywają sie przyjaciółmi (nadużywając tego wyrazu) ... brak im zrozumienia , tolerancji ..

i wcale mi nie jest wesoło że to piszę

chciałbym napisać - jest ok . . . . . i nic wiecej dodawać nietrzeba

Szczypior

Jeśli jesteś w stanie stanąć u boku swojego przyjaciela w karzdej sytuacji, nawet zagrażającej życiu. Jeżeli jest to dla ciebie osoba której prośba (nie nadużywana co jest ważne) jest zobowiązująca nawet jeśli miałbyś kogoś zamordować razem z nim. Jeśli jest to ktoś komu pomożesz popełnić samobójstwo kiedy cię o to poprosi?
Jeśli możesz powiedieć wszystko i być pewnym że nie rozpowie i że nie oceni?

Szczypior

Sex napewno pieniądze zazwyczaj ale obok tego może istnieć przyjażń. Ja tego słowa nie nadużywam.

Plagiat

Nie chciałbym popełnić błędu w straszeniu. Sprecyzuj tak żebym wiedział kogo według Ciebie mam przestraszyć.

Kwisatz

Otrzymasz je.

Dr....

nie mówiłem o konkretnych osobach - i nie mam prawa Ciebie oceniać -
ogólnie napisałem co widze co było co jest
lecz fakt że są osoby godne .......
i oby ich było jak najwięcej
ale niestety ogół tzw przyjaźni to tylko nazwa nie mająca nic wspólnego z sednem
słodko i miło sie rozwija aż do chwili gdy przychodzi moment , w którym należy stanąć na wysokości zadania -przyjaźni

pozdrawiam - na dziś musze kończyć
powodzenia - wszystkim

Szczypior

Zgadzam się z Tobą. Żadko zdażają się prawdziwe przyjaźnie.

...

a samobojstwa nikomu nie pomogę dokonać -
zrobię wszystko by przyjaciel żył

Void

To wspaniała obietnica

Istnieje przyjaźń

Trzeba nad nią pracować...
I powiem wam, że w sytuacjach "krytycznych" zawsze- ZAWSZE okazuje się, że Twoje grono przyjaciół bardzo się zawężyło....
Ale to dobrze, lepiej mieć jednego szczerego i oddanego przyjaciela, niż całe mnóstwo "przyjaciół-pijawek"

Dr Lecter

Mimo insynuacji ze strony pewnych osób, nie sądzę. Może wkrótce będę "bezpieczniejsza". To taka mała wschodząca gwiazdka na czarnym niebie. A teraz idę pogryźć się w ciemności sali wykładowej, otoczona ludzmi, którzy w ciągu ostatnich paru lat niczym mnie nie zaskoczyli, słuchając banałów, które za dwa lata będą w większości nieaktualne. Do jutra.

Szczypior

Czasem lepiej zakończyć cierpienie gdy nie ma już nadziei.

Kwisatz

NIe rzucam słów na wiatr.

Dr....

dopuki są przyjaciele - jest nadzieja
wierzę w to

Void

W wymianie tekstów tego podtekstu nie ma. "Bezpieczeństwo" się tobie przyda.
Do jutra.

pozdrawiam

i do jutra nie wracam tu - brak łącza

Szczypior

Nie wiesz chyba jak życie potrafi być okrótne i powikłane.

Dr...

wiem , aż nazbyt dobrze -
a wolałbym niewiedzieć

Ifcia

Racja. Dlatego długo trwa zanim nazwę kogoś przyjacielem, i nie używam tego słowa zbyt często. Przyjażń jest dla mnie zbyt ważna. "Przyjaciele pijawki" to straszna plaga szczególnie gdy nie znają umiaru w zajmowaniu czasu.

Szczypior

Więc czemu Cię dziwi moja postawa?

...

Dlaczego nikt nie pisze ???

Inne tematy z forum Hydepark

Muza musi grać. (2536 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Jakie ciekawe gadżety do biura podróży (8 odpowiedzi)

Witam, Planuje zakup nowej partii gadżetów dla klientów Biura Podrózy. Specjalizujemy sie w...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (699 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

do góry