Widok
W czym do cywilnego ??
Hej hej
koleżankom w temacie :)
ale przede wszystkim chciałam się przywitać i powiedzieć ,że dołączam do Waszegp grona :D
Mój ślub w sierpniu....niestety tylko cywilny
Jakiekolwiek przygotowania chyba czas zacząc ...a nade mną wisi kończenie studiów i inne obowiązki....
Nie wiem od czego zacząc...
ale chyba zacznę od pytania....w czym drogie forumowiczki wybieracie sie do USC ?
Ja osobiscie chcialabym zeby była sukienka....żeby choć trochę miec klimatu z tego co narazie odbyc sie nie może...(mowa o kościelnym)
Może jakieś zdjęcia ...lub linki do tej tematyki
Bedę wdzięczna za wyrażanie opinii :) :)
moimi faworytkami są pierwsza piąta i błękitna:) ja do cywilnego miałam błelkitna suknie i kapelusz kremowo błekitni i kremowe rękawiczki a w ręce długą kremową różę ichociaz 5 godzin później miałam kościelny to do cywilnego tez chciałma wygladac cudnie - i tak też byłi - a do tego mój małżone miął koszulę w tym samym odcieniu co moja suknia i kremowy garnitur oraz krawat :)- mówię wam efekt bomba:) powodzenia dziewczyny i och jak ja wam zazdroszcze ze to wszystko przed wami hehehe
Z tego co się zorientowałam to z reguły jest to kosz 50 % wartości sukienki a ceny są od 500 do nawet 1500 tak mniej więcej. Dla mnie osobiście najciekawsze są w salonacg beauty w gdańsku i wrzeszczu może dlatego ze podobają mi się stosunkowo proste sukienki no i ceny mają jedne z niższych około 600 złoty za wypożyczenie plus kaucja 300 zł.ładne także maja w mariettcie w gdyni i też ceny rozsądne. Wiem też że wypozyczaja w lisa ferra w wrzeszczu ale mi osobiście suknie tam nie pasowały po prostu sa nie w moim stylu chociaż bardzo ładne tylko nie brdzo dla mnie. ale sie rozpisałam. najlepiej samemu pochodzić i zobaczyc.
Witam kolezanki :)
Ja slubuje 'cywilnie' we wrzesniu. I tez uwazam ze slub to slub i przygotowuje sie cala para.
Znalazlam przepiekną suknię w Gdyni. W kolorze bardzo bladego rózu. Zdecydowanie ślubna, długa do samej ziemi, rozszerzajaca sie od bioder, na cienkich ramiaczkach, z ozdobnym szalem na ramiona. Mowie Wam, powalająca:)
Moge podac namiary sklepu, w ktorym jest taki wybór ze mozna tam przesiedziec od rana do wieczora. Bardzo duzo sukien 'ksieżniczkowych' jak ja to nazywam. I ceny naprawde przystepne.
Ja slubuje 'cywilnie' we wrzesniu. I tez uwazam ze slub to slub i przygotowuje sie cala para.
Znalazlam przepiekną suknię w Gdyni. W kolorze bardzo bladego rózu. Zdecydowanie ślubna, długa do samej ziemi, rozszerzajaca sie od bioder, na cienkich ramiaczkach, z ozdobnym szalem na ramiona. Mowie Wam, powalająca:)
Moge podac namiary sklepu, w ktorym jest taki wybór ze mozna tam przesiedziec od rana do wieczora. Bardzo duzo sukien 'ksieżniczkowych' jak ja to nazywam. I ceny naprawde przystepne.
To nie salon sukien slubnych i nawet odradzam szukanie w takim miejscu bo ceny pewnie zaczynaja sie od 100zl...
Są dwa sklepiki z przepieknymi sukniami w Gdyni, na ulicy ktora prowadzi do Hotelu Gdynia, po prawej stronie. Ja swoja suknie kupilam w drugim, Ideal bodajze. Przemile wlascicielki, mierzylam i mierzylam :):) Trudno sie zdecydowac takie wszystkie suknie są piekne...
Są dwa sklepiki z przepieknymi sukniami w Gdyni, na ulicy ktora prowadzi do Hotelu Gdynia, po prawej stronie. Ja swoja suknie kupilam w drugim, Ideal bodajze. Przemile wlascicielki, mierzylam i mierzylam :):) Trudno sie zdecydowac takie wszystkie suknie są piekne...
Ja także biorę cywilny i zastanawiałam się nad pałacem opatów ale w żaku są bardzo ładne sale a poza tym mamy z M sentyment do żaka ze względu na najlepsze imprezy z okreu lat nastu. Bawiliśmy się dobrze na tej sali więc weźniemy tam ślub. No i nie trzeba dodatkowo płacić co przy skromnych funduszach jest istotne. to takie moje osobiste zdanie ale warto w pałacu opatów śliczne otoczenie no i ślub bądź co bądź w pałacu. pozdrawiam
Dziekuje Mada za porada :)
Na razie w dalszym ciagu kombinuje z dwoma datami i wcale nie jest latwo. Musze wybrac albo wesele w miejscu ktore juz wczesniej znalazlam ale slub w USC albo szukam nowego w miare fajnego miejsca ale za to slubw Palacu Opatow. Dlaczego nigdy nic nie jest proste tylko zawsze sie znajda jakies schody? :))
Cale szczescie nie trace jeszcze humoru i energii:)
Na razie w dalszym ciagu kombinuje z dwoma datami i wcale nie jest latwo. Musze wybrac albo wesele w miejscu ktore juz wczesniej znalazlam ale slub w USC albo szukam nowego w miare fajnego miejsca ale za to slubw Palacu Opatow. Dlaczego nigdy nic nie jest proste tylko zawsze sie znajda jakies schody? :))
Cale szczescie nie trace jeszcze humoru i energii:)
Beti, tak, jestem z Gdyni i bylam w zeszłym roku w USC w Gdyni na ślubie kolezanki. I powiem Ci ze w srodku bardzo mi sie podobalo... Wydawalo mi sie tak 'bogato'. W porównaniu z tym co wczesniej widzialam to Gdynia wcale nie najgorzej wypada... Tylko wejscie troszke nieciekawe ale to sie da przezyc:)
nadal nic ..jesli chodzi o sukienkę....
a co do skromnych funduszy...to ja chyba pobiję rekord jesli chodzi o tą skromnosc.... no ale nie to sie liczy :D
heh...zastanawiam sie nad kolorystyką....bo jestem blada straszliwie....a na opalanie pozwolic sobie nie mogę....
nie wiem czy ecru z czernią ,czy moze z rózowym bladym ...
Yuki jesli chodzi o bladosc to mozesz ją poprawic balsamem brązujacym :)
Jest duzo 'bezpieczniejszy' niz samoopalacz bo daje delikatny odcien brązu no i nie zostawia zadnych plam.
Co do koloru sukni, szukaj ciepłych barw. Ecru mysle ze mogloby byc super bo dodatkowo moglabys 'pozlocic' skóre, co by jej dodalo cieplego odcienia.
A w Idealu nic nie znalazlas?
Jest duzo 'bezpieczniejszy' niz samoopalacz bo daje delikatny odcien brązu no i nie zostawia zadnych plam.
Co do koloru sukni, szukaj ciepłych barw. Ecru mysle ze mogloby byc super bo dodatkowo moglabys 'pozlocic' skóre, co by jej dodalo cieplego odcienia.
A w Idealu nic nie znalazlas?
heh...no to mnie zabiłyście z tymi kwiatkami ....
no więc mam sukienkę czarną...za całe 130zł ...mówiłam ze to będzie najskromniejszy ślub na forum !
Dalej ... kwiatki ...nie dam wiecej niz 30 zł ...bo tyle mniej wiecej przewiduję w budżecie na ten cel
fryzjera mam sponsorowanego przez koleżanki , makijaż ....no cóż... pewnie tez jakas koleżanka ,ktora sie na tym choć trochę zna... bo ja wcale
butki...nie chodzę na obcasach, jeśli nie kupię czegoś naprawdę taniego ,bede zmuszona pożyczyć...(jeszcze nie wiem skąd)
zostaje kwestia obiadu dla 12 osób...w lokalu bo w mieszkaniu nie mam warunków...
zapomnialam o czymś ?