Widok

W czym do cywilnego ??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

Hej hej

koleżankom w temacie :)

ale przede wszystkim chciałam się przywitać i powiedzieć ,że dołączam do Waszegp grona :D

Mój ślub w sierpniu....niestety tylko cywilny
Jakiekolwiek przygotowania chyba czas zacząc ...a nade mną wisi kończenie studiów i inne obowiązki....
Nie wiem od czego zacząc...

ale chyba zacznę od pytania....w czym drogie forumowiczki wybieracie sie do USC ?

Ja osobiscie chcialabym zeby była sukienka....żeby choć trochę miec klimatu z tego co narazie odbyc sie nie może...(mowa o kościelnym)
Może jakieś zdjęcia ...lub linki do tej tematyki

Bedę wdzięczna za wyrażanie opinii :) :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nasz ślub stanął pod wielkim znakiem zapytania :( :(

heh...no to mnie zabiłyście z tymi kwiatkami ....

no więc mam sukienkę czarną...za całe 130zł ...mówiłam ze to będzie najskromniejszy ślub na forum !
Dalej ... kwiatki ...nie dam wiecej niz 30 zł ...bo tyle mniej wiecej przewiduję w budżecie na ten cel

fryzjera mam sponsorowanego przez koleżanki , makijaż ....no cóż... pewnie tez jakas koleżanka ,ktora sie na tym choć trochę zna... bo ja wcale

butki...nie chodzę na obcasach, jeśli nie kupię czegoś naprawdę taniego ,bede zmuszona pożyczyć...(jeszcze nie wiem skąd)

zostaje kwestia obiadu dla 12 osób...w lokalu bo w mieszkaniu nie mam warunków...

zapomnialam o czymś ?
No oczywiście, że musi być wiązanka dla świadkowej!!! Skromniejsza, ale nawiązująca do twojej. Ja np. chcę bukiet cantedeskii, a dla świadkowej jedną długą przystrojoną...
a tu mnie zaskoczylas to świadkowa tez musi miec wiazanke? ja pytalam tylko w batorym powiedziano mi ze ok 150 srednio wychodzi zalezy z jakich kwiatow
No nie wiem, dziewczyny płaciły mniej, a pojawiały się też opinie o wątpliwej trwałości kwiatków od tych pań. A jak dodać wiązankę dla świadkowej i przystrojenie samochodu to robi się okrągła sumka...
dziekuje bardzo a 180 to chyba nie tak dużo
Za urzędem miasta, po tej samej stronie ulicy, w bramie. Poszukaj zresztą wątku, chyba był o tej kwiaciarni. Ja też mam średnie pojęcie o cenach wiązanek, ale wiem, że tam zapłacę za moją ok 180 zł.
a gdzie to jest na swietojankie na jakiej wysokosci? ja nawet nie wiem jak sie kształtuja ceny bukietów
ja płaciłam za swoje sukienki po 500zł za jedną, ceny może nie za niskie, ale są bardzo ładne i chyba warte tej ceny, bo są oryginalne i na ślub i wesele chyba warto
Beti, zajrzyj do "Ładnych kwiatków" na Świętojańskiej, ale nie wiem czy ceny ci będą odpowiadały...

sory Aggie ze tak ci zawracam głowe ale nie mam pojecia gdzie pójsc w gdyni do dobrego fryzjera i gdzie robia ładne wiazanki kazdy tu pisze o gdansku a ja ne wiem gdzie pojsc rozglądaaś sie moze albo moze słyzalas jakies opinie ? bede wdzieczna za informacje
Ja mam 2 tygodnie pozniej, czyli 10-go wrzesnia..
akiedy masz slb bo ja 27 sierpna i jeszcze zaproszen nie wysłałam bo dpiero je odebrałam ale skoro wszyscy wiedza to chyba nie trzeba tak szybko wysyłac
normalnie napisz tylko nie do kościoła a na cywilny ja napisałam : serdecznie zapraszam na uroczystosć zawarcia zwiazku malzenskiego która odbedzie sie dnia .......... o godz..........w urzędzie stanu cywilnego w........ po roczystosci zapraszamy na .........
Dziewczyny, a co napisac na zaproszeniach? Mam zamiar normalnie zapraszac na slub bo to w koncu ślub jest...A jak wy?
Ja mialam cywilny i mialam przepiekna suknie, do tego bukiet.Przyszly maz mial butonierke,swiadek tez no i swiadkowa miala bukiet jak moj tzlko mniejszy.

Teraz minely ponad 2 lata i zdecydowalismy sie na koscielny.

Trzymam kciuki!
Yuki jesli chodzi o bladosc to mozesz ją poprawic balsamem brązujacym :)
Jest duzo 'bezpieczniejszy' niz samoopalacz bo daje delikatny odcien brązu no i nie zostawia zadnych plam.
Co do koloru sukni, szukaj ciepłych barw. Ecru mysle ze mogloby byc super bo dodatkowo moglabys 'pozlocic' skóre, co by jej dodalo cieplego odcienia.
A w Idealu nic nie znalazlas?
to jest nas wiecej jesli chodzi o skromne fundusze ja jakos nie widze czerni z ecru jesli jestes blada to pomysl o czyms co cie ozywi nie chce sie wymadrzac ale przez dwa lata pracowałam w salonie slubnym i takiego zestawienia bym nie proponowała juz predzej beż z czarnym
Ja także bije rekordy z skromnością funduszy. A ekru w zestawieniu z czarnym lub innym kolorem to fajny pomysł, sama myślę o tym tylko z bordo. Pozdrawiam

nadal nic ..jesli chodzi o sukienkę....

a co do skromnych funduszy...to ja chyba pobiję rekord jesli chodzi o tą skromnosc.... no ale nie to sie liczy :D

heh...zastanawiam sie nad kolorystyką....bo jestem blada straszliwie....a na opalanie pozwolic sobie nie mogę....
nie wiem czy ecru z czernią ,czy moze z rózowym bladym ...
do góry