Widok
W czym mleko/kaszka do picia dla roczniaków?
Zastanawiam się z czego Wasze roczniaki piją mleko/kaszkę?
Ciągle czytam, że najlepiej między 6, a 8m-cem odstawić butelkę...
Tylko na co przejść?
z tego co mówiła mi koleżanka(Mama 2 chłopców) - kaszka nie bardzo nadaje się do kubków niekapków...
poza tym czy któreś niekapki mają pojemność ok 300ml?
ogólnie Gabryś pije mleko/kaszkę z butelek (Dr Brown i Avent - ze smoczkami trójprzepływowymi Avent) :)
(na noc mleko z owocami + kleikiem ryżowym - wychodzi tego 240-270ml)
wodę pije z butelki(po wodzie) z dziubkiem :P (nie chciał pić ani z butelek zwykłej ani z butelki treningowej Mam baby)
Ciągle czytam, że najlepiej między 6, a 8m-cem odstawić butelkę...
Tylko na co przejść?
z tego co mówiła mi koleżanka(Mama 2 chłopców) - kaszka nie bardzo nadaje się do kubków niekapków...
poza tym czy któreś niekapki mają pojemność ok 300ml?
ogólnie Gabryś pije mleko/kaszkę z butelek (Dr Brown i Avent - ze smoczkami trójprzepływowymi Avent) :)
(na noc mleko z owocami + kleikiem ryżowym - wychodzi tego 240-270ml)
wodę pije z butelki(po wodzie) z dziubkiem :P (nie chciał pić ani z butelek zwykłej ani z butelki treningowej Mam baby)
Miśka do 13 miesiąca nie tykała butelki więc jak ją odstawiłam od cycka to byłam zadowlona ze w końcu pije mleczko z butli...próbowałam z niekapka ale jej nie pasi
mam o tyle dobrze, ze z butli pije tylko to mleko 2 razy dziennie...inne napoje pije ze zwykłego kubeczka i z butelek po tych Jupikach i tym podobnych
mam o tyle dobrze, ze z butli pije tylko to mleko 2 razy dziennie...inne napoje pije ze zwykłego kubeczka i z butelek po tych Jupikach i tym podobnych
Witam.
Moj synek pije od malusiego z butelek TT.
Od kiedy nie chce pic modyfikowanego dostaje krowie z Kaszka ryzową i lekko mu zageszczam i tez przez butle.. butle dostaje na zmiane z kolacja na talerzu, jakims ryzem na mleku z owocami, czy cos takiego...
Gesta kaszke łyzeczka od poczatku ;)
a picie typu soczek czy woda.. albo z buteli kubusiowej po wodzie, a od wczoraj z kubka LOVI 360. Rewelacja :)
Moj synek pije od malusiego z butelek TT.
Od kiedy nie chce pic modyfikowanego dostaje krowie z Kaszka ryzową i lekko mu zageszczam i tez przez butle.. butle dostaje na zmiane z kolacja na talerzu, jakims ryzem na mleku z owocami, czy cos takiego...
Gesta kaszke łyzeczka od poczatku ;)
a picie typu soczek czy woda.. albo z buteli kubusiowej po wodzie, a od wczoraj z kubka LOVI 360. Rewelacja :)
:)
moje pily z takich bidonow (sa mniejsze i wieksze) z ustnikiem z zaworkiem, wyglada jak smok, a jest jak bidon, dziecko musi pociagnac, zeby zwolnil sie zaworek:
http://skarbymalucha.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=1754
http://skarbymalucha.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=1754
Tomus pije z bidonu TT (chyba jest na nim napisane od 12 albo od 18 miesiaca, ale tym sie nie przejmujemy), a kaszki dostaje geste lyzeczka (albo ze zwyklej miseczki albo taka lyzeczka z butelka LOVI). Uczymy sie tez pic ze zwyklego kubka ale srednio nam idzie. Bidon jest za to super-pije z niego juz ponad 2 miesiace. Niekapka nie chcial. Butelki w ogole nie zna, bo jak karmilam piersia,to niczym nie dopajalam.