Widok

W czym mleko/kaszka do picia dla roczniaków?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się z czego Wasze roczniaki piją mleko/kaszkę?

Ciągle czytam, że najlepiej między 6, a 8m-cem odstawić butelkę...

Tylko na co przejść?

z tego co mówiła mi koleżanka(Mama 2 chłopców) - kaszka nie bardzo nadaje się do kubków niekapków...

poza tym czy któreś niekapki mają pojemność ok 300ml?

ogólnie Gabryś pije mleko/kaszkę z butelek (Dr Brown i Avent - ze smoczkami trójprzepływowymi Avent) :)

(na noc mleko z owocami + kleikiem ryżowym - wychodzi tego 240-270ml)

wodę pije z butelki(po wodzie) z dziubkiem :P (nie chciał pić ani z butelek zwykłej ani z butelki treningowej Mam baby)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas nadal butla do mleka i kaszy na noc, z kubków ewentualnie woda/sok/herbatka. Niekapków młoda nie lubi, a mleko i kaszka schodzą w takim tempie, że ze zwykłego kubeczka nie ma szans, za dużo nerwów ;-)
image
image
Miśka do 13 miesiąca nie tykała butelki więc jak ją odstawiłam od cycka to byłam zadowlona ze w końcu pije mleczko z butli...próbowałam z niekapka ale jej nie pasi

mam o tyle dobrze, ze z butli pije tylko to mleko 2 razy dziennie...inne napoje pije ze zwykłego kubeczka i z butelek po tych Jupikach i tym podobnych
image
image
a moje dziecie toleruje tylko butle.. i do mleka i do picia. Niekapek owszem ale do tego by patrzec jak fajnie kapie, rozlewac, grysc... kubeczek to jeszcze masakra hehehe, ale ona wogole z dzieci malo pijacych wiec toleruje jeszcze ta butle by wogole pila hehe
image
image
moja pije z niekapka, ale z butelki generalnie piła bardzo krótko ja miała 5-6 mcy, potem już wszystko niekapek, teraz już też sama pije ze zwykłego kubeczka
image
z butelki ze słomką
moj kuba tez pije mleko/kaszke z butli prubowalam przez kubek niekapek ale nie da rady:)
imageimage
Mleko pije z kubka, konkretnie balonik canpola - też patrzyłam żeby był jak największy - ten ma skalę do 270 ml :)
Własnie jesteśmy świeżo po wywaleniu butli :)

Kaszkę od samego początku tylko gęstą łyżeczką, nigdy inaczej.
imageimage
Ja zamieniłam smoczek od butelki canpol na mięki dziubek niekapek - polecam!
image
Witam.
Moj synek pije od malusiego z butelek TT.
Od kiedy nie chce pic modyfikowanego dostaje krowie z Kaszka ryzową i lekko mu zageszczam i tez przez butle.. butle dostaje na zmiane z kolacja na talerzu, jakims ryzem na mleku z owocami, czy cos takiego...
Gesta kaszke łyzeczka od poczatku ;)

a picie typu soczek czy woda.. albo z buteli kubusiowej po wodzie, a od wczoraj z kubka LOVI 360. Rewelacja :)
:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moje pily z takich bidonow (sa mniejsze i wieksze) z ustnikiem z zaworkiem, wyglada jak smok, a jest jak bidon, dziecko musi pociagnac, zeby zwolnil sie zaworek:
http://skarbymalucha.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=1754
Ciekawe propozycje... Ja odkąd mała skończyła 6 m-cy próbowałam nauczyć z niekapka, ale nie chce... I też się zastanawiam na co przejść, bo chyba już pora... Z resztą te przeciekające butla Aventu mnie dobijają!
my kaszke (sinlac) na wieczor nadal z butlim - ostatnio wlasnie powiekszalam dziure w trojprzeplywowym bo juz mlodemu za wolno lecialo i sie denerwowal :)
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
Tomus pije z bidonu TT (chyba jest na nim napisane od 12 albo od 18 miesiaca, ale tym sie nie przejmujemy), a kaszki dostaje geste lyzeczka (albo ze zwyklej miseczki albo taka lyzeczka z butelka LOVI). Uczymy sie tez pic ze zwyklego kubka ale srednio nam idzie. Bidon jest za to super-pije z niego juz ponad 2 miesiace. Niekapka nie chcial. Butelki w ogole nie zna, bo jak karmilam piersia,to niczym nie dopajalam.
My pijemy wodę i soczki z Lovi 360 - polecam. Mały zaczął go używać jak miał 10 miesiecy. Teraz jak nie mam kubka pod ręką, doskonale sobie radzi ze zwykłym kubkiem, a nawet z butelką z wodą.
Kaszkę i mleczko - nadal z butli bo nie mam pomysłu czym zastąpić.
moi bardzo szybko zrezygnowali z picia mleka, ale kasze (dosc gesta) mlody nadal je i podaje mu ja 2 razy dziennie lyzeczka z miseczki. Jesli jest bardzo glodny nad ranem, to zageszczone Nutritonem mleko wypije ewentualnie z butli :-)
image
image
Ola ja chyba kupie to Lovi360. Ogldalam to juz w sklepie i wydalo mi sie takie...no dziewne jakies i nie wzielam,ale skoro piszesz,ze sie sprawdza,to nastepnym razem kupie.
u nas kaszka tylko łyżeczką;
mleko pije z butli Avent ze smoczkiem trójprzepływowym,
soczki, herbatki z bidonu Nuby lub ze zwykłego kubeczka. w najbliższym czasie będziemy wypróbowywac Lovi 360
image[/url]

image
u nas kaszka i tp tylko lyzka od 4 miesiaca,mleko z butli ,mała wogole niewie co robic w kubkiem,czasem jak zapomne butli to wode cz sok podaje lyzeczka i nie bede jej zmuszac....potem bede chciala ja uczyc pic ze szklanki.
image
Lenuśka pije kaszkę z butelki trningowej Mam, tylko że wyjełam tą blokadę (taki biały plastik pod ustnikem gumowym ) i sprawdza się rewelacyjnie.
Kusi mnie Lovi360 - do mleka będzie ok?

Lena82 - też zastanawiałam się nad wyjęciem tej blokady - ale to nas nie urządza, bo kubek ma pojemność tylko 220ml :/ a np. dzisiaj na kolację Gabryś zjadł 270ml płynnej kaszki :P (240ml mleka, 3 łyżeczki owoców i 4 łyżeczki kleiku ryżowego)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

do góry