Widok

W kapciach czy skarpetkach...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W czym biegaja Wasze dzieciaczki po domu??, moja mala ma 2,5 roczku stawia troche stopki do srodka, bylismy u ortopedy powiedzial ze do 4 lat wszytsko powinno sie unormowac i kazal biegac po domu w skarpetkach abs. Dzisiaj czytalam artykul w ktorym wypowiadal sie ortopeda ze dzieci powinny biegac w kapciach. Juz zgluiapialam?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moje dzieci w skarpetkach cały czas
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj w rajstopkach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja i w kapciach ale ze sztywną piętą i w skarpetkach z podeszwą skórzaną- zależy jaki ma humor jak wstanie ;-)
U nas skarpety albo rajstopki. Z tego co mnie uczyli lepiej jak najmniej w butach bo taka mala stopka jeszcze sie ksztaltuje i nie nalezy jej za duzo ograniczac(w sensie obuwiem).
my biegamy w skarpetach
Janek zasuwał i zasuwa w kapciach.

Jacuś nie ma mowy,żeby kapcie utrzymał na stopie przez minutę, tylko skarpety z abs.
u nas skarpetki,ale........ostatnio zauważyłam,że mały ma odciski od gumy,takie malutkie twardawe w miejscach gdzie guma się konczy(skarpetki Sterntaller).....
kapcie uporczywie zrzuca
synek biega w skarpetkach takich grubszych antyposlizgowych, malo kiedy w kapciach
od pierwszych kroczków skarpety a teraz jak jest chłodniej to skarpety ze skórzaną podeszwą
jak masz watpiwości co do kapci usztywnianych to bardzo dobrze :) poczytaj sobie co zawitkowski mówi na ten temat :)
A moja w kapciach, bo wydaje mi się, że podłogi są lodowate, przynajmniej mi jest zimno w nogi :)
Ale uważam, że faktycznie lepiej w skarpetach, jeżeli w domu podłogi są ciepłe
w sumie ciekawe jak to naprawde jest bo jedni uwazaja,ze zdrowiej w skarpetkach, a inne opinie sa takie ,ze w kapciach bo nozka bardziej stabilna i sie formuje...moze to zalezy od wieku dziecka
Mój młody prawie 2,5 roku odkąd zaczął chodzić śmiga tylko i wyłącznie w skarpetach z abs :)
http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,80256,7774609,Wady_postawy___jak_im_zapobiec_.html?as=1&startsz=x

U nas w domu tylko skarpety.
Tez o tym wiem, ale :
jak widzę jak Jacuś dziwnie stawia te stopki, to aż mi się same kapcie przed oczami pojawiają.A on za Chiny, siada , ściąga, rozrywa rzepy i tyle.

Janek odkąd zaczął chodzić sam, ma ubrane kapciochy, ma idealny układ stóp i ortopeda nie miał żadnych zastrzeżeń.

Ale z drugiej strony- jak widziałam te jego małe stópki, w tych usztywnianych butach, hm, też miałam wątpy, po co je TAK NIEWOLIĆ.

Teraz jan ma mokasyny, paputy takie na podeszwie skórzanej z hłama.
w żlobie zasuwa w kapciuchach ale w domu od zawsze na bosaka
chyba ze ma jakis napad i np zyczy sobie chodzic w klapkach basenowych :)

ale jestem za tym aby uwolnic stopy :)
Mój Stach ma obnizone napięcie mięśniowe i kilka razy w roku mamy tak, ze powykrzywia się strasznie, że lecę ze łzami w oczach do dr Raif albo Prajs (czy Preis, nigdy nie wiem ;)) a one mnie uspokajają, zalecają nieskrępowane bieganie i obiecują, że samo się wszystko naturalnie naprawi. I naprawia się.

Sama miałam obnizone napięcie, koślawości wszelkie i płaskostopia (lekkie, nie ma co porównywać ze Stachem), nosiłam butki ortopedyczne itp. wynalazki, nic nie pomogło, muszę nosić głebokie dekolty, zeby mi na nogi i kaczkowaty chód nikt nie patrzył :D
Mój synek w kapciach chodzi.Zdarza mu się zdejmować,ale nakładam mu i tłumaczę że będzie mu w nóżki zimno.Skutkuje.Poza tym jak widzi że ktoś nosi kapcie to też chce.
Agatha- ja nie widziałam u Ciebie kaczkowatego chodu ani koślawości o których piszesz.
Wręcz przeciwnie;)...

ja na siłe Jackowi kapci nie pcham, nie, to trudno, moje leki na wodzy trzymam:)
moja prawie 3 latka gania w samych majtkach, nie chce nic na stopy ani na górę. Ja siedzą pod kocem....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry