Widok

W których dniach cyklu staraliscie sie o dzieci ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w tytule
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
A jak myślisz?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pytanie na które odpowiedzieć, moim skromnym zdaniem, nic ci nie da ;p Musisz odpowiedzieć sobie na nie sama - dni płodne (bo rozumiem że o to ci chodzi) są u każdej osoby w innym czasie,zależą m.in. od tego jak dana osoba ma długie cykle.
image
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ja Ci odpowiem :)
Polecam to, co mi polecono... po zakończonej miesiączce kochacie się codziennie/ co drugi dzień do połowy cyklu. Nam się udało zajść za pierwszym razem :) ps. cykle mam regularne, płodne niby w połowie a potem wyszło, że do zapłodnienia doszło ok. 7-10 dnia. Powodzenia :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
dzieki bardzo za odpowiedź. Chodzi o to że kochałam sie z meżem w 12 dniu cykl trwaja u mnie 28 dni. Gin powiedziała ze od 18 mam odjąc 14 i wtedy według niej jest najprawdopodobniej owulacja. Tak sie zastanawiam czy zajde w ciąze w tym cyklu. Woem ze wiele osób pomysli ze jestem głupia, ze zadaje takie pytania, ale ja poprosty bardzo chciałabym miec juz dzidziusia :) dzieki za odpowiedzi na temat :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
od 28 mam odjąć 14 :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Oj nie tylko ty byś chciała na tym forum i w ogóle:)

Teoretycznie jak masz cykle zawsze 28 dniowe to owulacja jest gdzieś w okolicach 14 dnia. Ale właśnie teoretycznie...ma na to wpływa tyle czynników (stres/klimat/ewent. zamiana diety) że wszystko może się poprzestawiać.
Gdyby to było takie proste ..generalnie (jeśli ci to coś pomoże) kiedyś lekarz zalecił mi starania od zakończenia @ co dwa dni do 20 dnia (cykle 27-29).
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeśli nie macie stwierdzonych żadnych przeszkód to róbcie maluszka, a nie bawcie się w planowanie połączone z matematyką :) Powtórzę się raz jeszcze... polecam przyjemności jak wyżej :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
zaszłam w ciąże 6-7 dnia cyklu
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Przy moich cyklach 39-36 dniowych zaszlam w ciaze ok.17-18dc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja dokladnie w owulacje, jeden raz w cyklu, bo chcialam miec synka. I mam ;) .
Mialam super regularne cykle po 28 dni kazdy i dokladnie w polowie.
Gdyby mi zalezalo na szybkim zajsciu w ciaze i plec byla obojetna to na pewno nad matematyka bym nie siedziala ;) .
Ostatecznie ten raz wystarczyl, ale to taka proba byla ;) .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Wszystko zależy od długości cyklu, ja zaszłam po 20dniu cyklu,ale ja mam długie cykle. W klinice niepłodności lekarz zalecił znajomej współżycie co drugi dzień przez cały cykl ( po zakończeniu miesiączki).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja w pierwszą ciążę zaszłam ksiazkowo w 14 dniu cyklu przy cyklach 28 dni. Teraz miałam cykle 30 dniowe a w ciążę zaszłam w 20 dniu cyklu.

Na to niestety nie ma reguły...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
przy "robieniu" dziewczynki chciałam spróbować przed owu i w 13 dniu potem stop była według testów 15 dnia u mnie. Za pierwszym razem po prostu po skończonym okresie do 18 dnia były próby, ale codziennie:) i wyszedł chłopiec;) Cykle mam 27, 28
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Wy naprawdę wiecie ,że akurat w tym dniu cyklu zaszłyście w ciąże?O ludzie ,ja nie mam bladego pojęcia ,wiem,że w drugim cyklu po odstawieniu tabsów,nawet nie przyszło by mi do głowy ,żeby to sprawdzać ,celować i w tym a nie innym dniu cyklu zabierać się do rzeczy,jakieś testy owu stosować.Może dlatego nie miałam żadnych problemów z zajściem,gdybym zaczęła wszystko obliczać,przeliczac ,mierzyć pewnie przez rok albo dłużej bym nie zaszła.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zarodki do któregoś tygodnia rozwijają się w prawie identycznym tempie - to żaden problem dla lekarza robiącego USG w pierwszych tygodniach wyliczyć, którego dnia nastąpiło poczęcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
no u mnie było za pierwszym podejściem, znam swój organizm,tylko,że ja nie stosuję antykoncepcji hormonalnej to wszystko wtedy się lepiej czuje itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Synka 9 lat temu poczęliśmy dokładnie w 9 dniu cyklu.... 1 raz bez zabezpieczenia po odst. pigulek w 3 cyklu
Teraz od 2 mies. staramy się , i nie wychodzi.. a cykle mam od 6 mies. mniej więcej regularne... 2 ost. to b. regularne.
Obecnie miałam cykl 31 dniowy, kochałam się wczoraj w nocy czyli w 14 dniu, myślicie ze jest szansa na poczęcie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
hoooooooooop
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja starałam się o syna 8 cykli, od 3 wiedziałam dokładnie kiedy będzie owulacja po rozpoznaniu płodnego śluzu.Spróbuj sama określić kiedy są trzy dni dobre na transport plemników.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od roku staramy się o dziecko z mężem ale tak na chybił trafił w sumie. Dlatego sobie ostatnio kupowałam Ovu control żeby jednak dokładnie oszacować kiedy są te dni gdy szansa na zajście jest największa. Działa dobrze i obym wkrótce mogła napisać, że będę mamą ;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

do góry