Widok
dzieki bardzo za odpowiedź. Chodzi o to że kochałam sie z meżem w 12 dniu cykl trwaja u mnie 28 dni. Gin powiedziała ze od 18 mam odjąc 14 i wtedy według niej jest najprawdopodobniej owulacja. Tak sie zastanawiam czy zajde w ciąze w tym cyklu. Woem ze wiele osób pomysli ze jestem głupia, ze zadaje takie pytania, ale ja poprosty bardzo chciałabym miec juz dzidziusia :) dzieki za odpowiedzi na temat :)
Oj nie tylko ty byś chciała na tym forum i w ogóle:)
Teoretycznie jak masz cykle zawsze 28 dniowe to owulacja jest gdzieś w okolicach 14 dnia. Ale właśnie teoretycznie...ma na to wpływa tyle czynników (stres/klimat/ewent. zamiana diety) że wszystko może się poprzestawiać.
Gdyby to było takie proste ..generalnie (jeśli ci to coś pomoże) kiedyś lekarz zalecił mi starania od zakończenia @ co dwa dni do 20 dnia (cykle 27-29).
Teoretycznie jak masz cykle zawsze 28 dniowe to owulacja jest gdzieś w okolicach 14 dnia. Ale właśnie teoretycznie...ma na to wpływa tyle czynników (stres/klimat/ewent. zamiana diety) że wszystko może się poprzestawiać.
Gdyby to było takie proste ..generalnie (jeśli ci to coś pomoże) kiedyś lekarz zalecił mi starania od zakończenia @ co dwa dni do 20 dnia (cykle 27-29).
Ja dokladnie w owulacje, jeden raz w cyklu, bo chcialam miec synka. I mam ;) .
Mialam super regularne cykle po 28 dni kazdy i dokladnie w polowie.
Gdyby mi zalezalo na szybkim zajsciu w ciaze i plec byla obojetna to na pewno nad matematyka bym nie siedziala ;) .
Ostatecznie ten raz wystarczyl, ale to taka proba byla ;) .
Mialam super regularne cykle po 28 dni kazdy i dokladnie w polowie.
Gdyby mi zalezalo na szybkim zajsciu w ciaze i plec byla obojetna to na pewno nad matematyka bym nie siedziala ;) .
Ostatecznie ten raz wystarczyl, ale to taka proba byla ;) .
Ja w pierwszą ciążę zaszłam ksiazkowo w 14 dniu cyklu przy cyklach 28 dni. Teraz miałam cykle 30 dniowe a w ciążę zaszłam w 20 dniu cyklu.
Na to niestety nie ma reguły...
Na to niestety nie ma reguły...
Wy naprawdę wiecie ,że akurat w tym dniu cyklu zaszłyście w ciąże?O ludzie ,ja nie mam bladego pojęcia ,wiem,że w drugim cyklu po odstawieniu tabsów,nawet nie przyszło by mi do głowy ,żeby to sprawdzać ,celować i w tym a nie innym dniu cyklu zabierać się do rzeczy,jakieś testy owu stosować.Może dlatego nie miałam żadnych problemów z zajściem,gdybym zaczęła wszystko obliczać,przeliczac ,mierzyć pewnie przez rok albo dłużej bym nie zaszła.
Synka 9 lat temu poczęliśmy dokładnie w 9 dniu cyklu.... 1 raz bez zabezpieczenia po odst. pigulek w 3 cyklu
Teraz od 2 mies. staramy się , i nie wychodzi.. a cykle mam od 6 mies. mniej więcej regularne... 2 ost. to b. regularne.
Obecnie miałam cykl 31 dniowy, kochałam się wczoraj w nocy czyli w 14 dniu, myślicie ze jest szansa na poczęcie?
Teraz od 2 mies. staramy się , i nie wychodzi.. a cykle mam od 6 mies. mniej więcej regularne... 2 ost. to b. regularne.
Obecnie miałam cykl 31 dniowy, kochałam się wczoraj w nocy czyli w 14 dniu, myślicie ze jest szansa na poczęcie?