Widok

W państwie z tektury

W tekturowym Państwie które istnieje tylko teoretycznie wygrywa się wybory obietnicami.
Najlepiej ustawić się przed upadającym zakładem i obiecać że za chwile będzie wspaniale.
Wszyscy będą mieli robotę i zostanie tez powołany profesjonalny zarząd, który zarządza a nie kradnie.
Wybory wygrane. Pora na realizacje obietnic.

Taki np. Autosan. Przed bankructwem ratuje go wcielenie do Polskiej Grupy Zbrojeniowej. Ma produkować dla wojska.
Rząd ogłasza przetarg.
W wyznaczonym terminie wpływa oferta niemieckiego MANa, a Autosan składa swoją ofertę 20 minut po wyznaczonej na składanie ofert godzinie.
Wskutek tego kontrakt za 30 mln dostaje MAN, a oferta Autosanu nie jest w ogóle rozpatrywana.
Skoro tekturowi urzędnicy i zarząd nie potrafią złożyć w terminie oferty, to złożenie autobusu z części przekracza ich chyba intelektualnie.

Tak właśnie w praktyce wyglada bolszewicka gospodarka państwowa ręcznie zarządzana.

Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, ze to jest Państwo z tektury, które istnieje tylko teoretycznie ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W tekturowym Państwie obowiazuje ustrój bolszewicki.
Ustrój bolszewicki polega na tym, ze u władzy w tzw. Rządzie są pozoranci, a faktycznym ośrodkiem władzy są organa Partii.
Obecna II PRL budowana jest na wzór I PRL, w której faktycznym władcą był I sekretarz PZPR, a nie jakiś premier.

Jak jest w II PRL, opowiada Pani Szydło, która w tekturowym państwie pełni role premiera.
"Rzeczą naturalną jest to, że decyzje personalne i decyzje strategiczne konsultuję z prezesem mojej partii - z panem premierem Jarosławem Kaczyńskim. - Jest to rzeczą naturalną, jestem wiceprezesem, rozmawiamy w kierownictwie o strategicznych rzeczach i ja tu nie widzę kompletnie nic nadzwyczajnego".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Informacja o zatrzymaniu pani Doroty R :
Dorota R. po zatrzymaniu przez policję została przewieziona do Prokuratury Okręgowej w Warszawie. Jak donosi PAP, policjanci otrzymali polecenie śledczych, by zatrzymać piosenkarkę i doprowadzić do prokuratury. Funkcjonariusze zapukali do jej drzwi po godzinie 6:00. Artystka stawiała opór i otworzyła drzwi o godzinie 8:30. Następnie wezwała adwokata.

Tak wyglada w praktyce tekturowa II PRL.
Gdyby Pan Błaszczak miał jaja a nie puste wydmuszki a państwo byłoby Panstwem naprawdę, a nie naprędce zlepionym tworem z dykty, kleju i tektury, ta informacja brzmiała by tak :
Funkcjonariusze zapukali do jej drzwi po godzinie 6:00. Artystka stawiała opór. O godzinie 6:01 funkcjonariusze weszli do mieszkania razem z drzwiami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Państwo z tektury chciało ekstradycji swojego obywatela.
Irlandia nie wydała zgody na ekstradycję, bo jak można poważnie traktować państwo z tektury, w którym nie obowiązuje konstytucja, a sędziowie są zależni wyłącznie od Partii, przez Partie nominowani i odwoływani.
Irlandzki sad stwierdził, ze prawo w państwie z tektury jest popsute.

„Polish rule of law has been damaged by immense law changes”.

https://www.irishtimes.com/news/crime-and-law/courts/high-court/high-court-judge-seeks-eu-ruling-on-effect-of-polish-law-changes-1.3424530?mode=amp#.WqbwRcszB5w.twitter

Znowu kłamiesz. Irlandzki sąd wstrzymał ekstradycję do czasu aż wypowie się Europejski Trybunał Sprawiedliwości. Nic jeszcze w tej sprawie nie jest przesądzone. A irlandzki sąd jedynie podejrzewa że Polak może nie mieć sprawiedliwego procesu. I stąd oczekiwanie na decyzję ETS. Rzetelne przedstawienie informacji jest za mało medialne. Zresztą rzetelne przedstawianie informacji nie jest twoją najmocniejszą stroną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdyby Sąd zgodził się ekstradycję, nie byloby ETS.
A skoro jest ETS, to znaczy ze sie nie zgodził.
Latwo ocenić, kto próbuje manipulować.

Ale muszę przyznać, że dzielnie podjąłeś próbę obrony tezy o praworządności w Polsce.
W zdaniu, które przytoczyłem w moim poście, nie ma jednak mowy o przypuszczeniach Sądu.

Jest taki gest wskazywania palcem wskazującym.
Zwykle większość ludzi reaguje na niego w ten sposób, ze patrzy w kierunku, który ten palec wytycza.
Jest jednak cześć ludzi, wcale nie mała, która patrzy na palec. Do tej grupy należy tez większa cześć pozostałych ssaków.
Twoja wypowiedz świadczy o tym, ze zaliczasz się do tej drugiej grupy.

Pier..lisz. Nie pisałem nic na temat praworządności w Polsce. Napisałem że kłamiesz. Jak Trybunał orzeknie na korzyść Polski to co? Odszczekasz bzdury które napisałeś? Czy jak zwykle będziesz brnął? Naprawdę sądzisz że ktokolwiek oprócz jaqa złapie się na twój bełkot?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Znowu kłamiesz
>Pier..lisz.
>Odszczekasz ?
>Czy jak zwykle będziesz brnął?

Chusteczkę ? Wystąpiła ci piana na buzi.

Co jest? Skończyły się pomysły? Nie ma jak wybrnąć?

>Skończyły się pomysły?
Pamiętacie ? Był już jeden taki.... PO-MY-SŁY
Kilka minut przed upadkiem.

>Nie ma jak wybrnąć?
To ty wlazłeś w kupę.

Zarzuciłem ci kłamstwo a ty się do tego nie odniosłeś w żaden sposób (nie bardzo jest jak się odnieść bo kłamstwo to kłamstwo) tylko bredzisz coś o włażeniu w kupę. Słabo.

>Zarzuciłem ci kłamstwo a ty się do tego nie odniosłeś

Przeczytaj to jeszcze raz, bo może ci umknęło :
Gdyby Sąd zgodził się ekstradycję, nie byloby ETS.
A skoro jest ETS, to znaczy ze sie nie zgodził.

Przepraszam cię, z całym szacunkiem, ale traktuj swoich tez jako objawionych prawd. Zarzuciłeś kłamstwo, co okazało się nieprawdą. Dowód masz przytoczony jeszcze raz powyżej.

Mniej emocji, więcej logicznego myślenia proponuję.
I nie tocz tyle piany, bo chusteczek nie nastarczysz, kolego.

Irlandia nie wydała zgody na ekstradycję...

Irlandia wstrzymała decyzję w sprawie ekstradycji do czasu wydania werdyktu przez ETS...

Widzisz różnicę? Świadome i celowe przeinaczanie informacji dla celów politycznych to zwyczajna manipulacja. Nie jesteś w tym tak dobry jak o sobie myślisz. Jedyne co pozostaje w przypadku braku argumentów to bicie piany na temat toczenia piany.
No i nadal interesuje mnie to jak odniesiesz się do pisanych przez siebie "rewelacji" jak Trybunał orzekania na kożyść Polski?

Miało być orzeknie na korzyść

Albo udajesz, albo naprawdę spoglądasz tylko na palec.

Nie rozumiesz chlopaku, ze sam fakt tego, ze ETS zajmie się Polską jest potwierdzeniem tezy o tym, ze praworządność w Polsce została zniszczona. Gdyby Polska była państwem praworządnym, zaden sad krajowy w ogóle nie podjałby takiej decyzji jak Irlanda.

To tak jakbyś miał sprawę w sądzie za kradzież, ale nie zostałbyś skazany, bo np. nie zachowały się dowody.
Za chwile śladem Irlandii pójdą inne państwa.

Tę sytuację przewidziałem 8 miesięcy temu.
Różnica tylko taka, ze pisałem o Malcie, a pojawiła się Irlandia.

https://forum.trojmiasto.pl/Co-w-praktyce-oznacza-bolszewicki-zamach-na-Sady-t757607,1,135.html

"Nie rozumiesz chlopaku, ze sam fakt tego, ze ETS zajmie się Polską..."
dowodzi tylko tego że irlandzki sąd ma wątpliwości. Wątpliwości te ma rozstrzygnąć ETS. Dopóki nie będzie werdyktu (jakikolwiek on miałby być) całe twoje bicie piany o bolszewiźmie chłopaku to tylko gdybanie.

> irlandzki sąd ma wątpliwości.

Ale dlaczegoż to irlandzki sąd miał wątpliwości i postanowił nie wydawać Polaka wymiarowi tzw. sprawiedliwości w jego kraju ?
Czyżby sądził, ze prawodawstwo w ustroju bolszewickim nie gwarantuje mu sprawiedliwego procesu ?

Jakie to ma znaczenie dlaczego? Miał wątpliwości i tyle. I nie postanowił nie wydawać tylko wstrzymać wydanie do czasu oceny sytuacji przez Trybunał. A to może i subtelna ale jednak różnica. Ale jest okazja żeby wyć o bolszewikach i innych takich to trzeba korzystać.
Swoją drogą sam jestem ciekaw jaka będzie decyzja Trybunału. Jaka by nie była z pewnością stanie się przysłowiowym "języczkiem u wagi".

>Jakie to ma znaczenie dlaczego?
Kolosalne. Od siły argumentacji zależeć będzie, jakie stanowisko zajmie ETS.

>I nie postanowił nie wydawać tylko wstrzymać wydanie do czasu oceny sytuacji przez Trybunał.
Jakie to ma znaczenie, skoro tak czy inaczej żądanie ekstradycji nie zostało zrealizowane ?
Polskie prawodawstwo zostało uznane za niewiarygodne i nie dające gwarancji sprawiedliwego procesu.
Ta sama kategoria co Korea Pn lub Białoruś.

"Polskie prawodawstwo zostało uznane za niewiarygodne i nie dające gwarancji sprawiedliwego procesu."

Zostanie za takie uznane po niekorzystnym dla Polski wyroku Trybunału. Na razie to tylko domniemanie Irlandczyków. Ale jak pisałem wcześniej rzetelne przedstawienie faktów jest za mało" nośne" do propagandy politycznej.
do góry