Widok

WAKACYJNE LIPCOWO - SIERPNIOWE 65

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
* (7.07) 02.06. -l olitka25 - chłopiec - Emilek - KLINICZNA/ 2240g, 46cm

2w1:

LIPIEC:
5 lipiec - karomign - dziewczynka - Michalinka/Amelia - KLINICZNA
12 lipiec - basia-h - chłopiec - Julek - WOJEWÓDZKI
15 lipiec - i. burgraff - chłopiec - Kacper - ZASPA
17 lipiec - palla86 - chłopiec - ........................- KLINICZNA
19 lipiec - pmagdalena - dziewczynka - Maja Danuta - KLINICZNA
20 lipca - kamila101 - dziewczynka - Zuzanna - ZASPA
22 lipiec - Madeleine - dziewczynka - ............-.............
22 lipiec - Strega - dziewczynka -Victoria -..............
24 lipiec - magberry - chłopiec - .......................... -WOJEWÓDZKI
26 lipiec - gosik534 - dziewczynka - Marcelinka - WOJEWÓDZKI
29 lipiec - Eliska - chłopiec - Bartuś - ZASPA
30 lipca - agu_pe - dziewczynka - Maja - PUCK

SIERPIEŃ
1 sierpień - maj@ - chłopiec - Mateusz - ZASPA
7 sierpień - małaaa - chłopiec - Igor Marcin - WEJHEROWO
10 sierpień - evak - chłopiec - Szymon - WEJHEROWO
10 sierpień - Agucha - chłopiec - Filip-.................
20 sierpień - perełka - dziewczynka - Maja - WEJHEROWO

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzia kość nosowa to tylko jeden z parametrów stwierdzających o zespole downa , aby można byłoby się martwić muszą jeszcze inne parametry być nie w porządku czyli kośc udowa oraz przeziernosć karkowa a z tego co pamiętam to było w porządku więc powiem szczerze że trochę dziwie sie temu lekarzowi że tak powiedział , a jeśli masz sie tak martwić zrób tak jak ja i na usg do drugiego lekarza i już

Gosia Przeziernośc ok kośc udowa tez a na kolejne USg juz nie moge isc bo mała lezy głowa na dole i nie ma sznas zobaczyc noska , wczoraj lekarz próbował

No widzisz czyli majcia będzie miała maly śliczny sgrabny nosek jak marcelinka ; z takimi ślicznymi noskami wróżę im co najmniej że zostną gwiazdami filmowymi

mam nadzieje

madziu ty sie lepiej nie nakrecaj, juz teraz i tak nie jestes w stanie nic zrobic...

wiem ale cały czas myslałam ze jest dobrze a tu nagle lekarz ze niekoniecznie
no szlag mnie trafia jak nic

pmagdaleno - jesli przeziernośc wyszła w normie to chyba nie masz sie co martwić gdyby ta wyszła zła to wtedy sie wgłebiają w te wszystkie pomiary kości ....będzie dobrze nie zamarwiaj się :-))
no ja lekarza pyałam wczoraj a on ze zdaza sie tak że przeziernośc jest w normie a kośc nosowa nie i wtedy tez moze to oznaczac wade genetyczna

Madzia a lekarze dopiero teraz zauwazyli ze cos jest nie tak,przeciez to wychodzi w 12 tc.
no własnie lekarz interpretował USG z 12 tygodnia i dlatego to stwierdził

a w 12 tc nie interpretował lekarz wyników ?

napisał tylko norma ale teraz powiedział zze to troszke mało

Ja już w większości spakowana i wypluskana , teraz sie susze i biegnę po te pierogi na obiadek i wyjeżdzamy ale sie cieszę, żeby tylko non stop nie padało:)
Dziewczyny czy was też tak strasznie boli krocze bo ostatnio zapomniałam spytać gina a boli mnie coraz bardziej , a jeszcze w mielnie nie chciałabym rodzić , wprawdzie podobno w koszalinie w zeszlym tygodniu otworzyli piękną nową porodówkę :)
agucha a co tam u ciebie , jak samopoczucie?

madzia, a wiesz ze lekarz mogł poprostu zle zmierzyc. tak jak mi zmierzył szyjke teraz jest dłuzsza niz poprzednim razem.

palla mam robiony pomiar kosci 5 razy i za kazdym razem jest zblizony watpie zeby sie pomyslił

Wtedy napisał norma a teraz że troszke mało ? daj sobie magda spokój, ja bym do niego więcej nie poszła jeśli sam nie wie co mówi po, 20 tc przypomniało mu sie że to troszke mało?

Goska bnoli krocze kości ci sie do porodu rozchodza kochana

no to nie wiem, mówiłaś ze tylko raz zmierzył bo potem juz nie dało rady...

gosia, mnie to krocze boli jak cholera! a lekarz powiedział ze mam sie nie przejmować ze bedzie jeszcze bardziej bolec :)

Tak też myślałm że z tym kroczem to wszystko ok

palla to widzę że twój lekarz taki sam dowcipniś jak i mój , jak powiedziałam że mniezebra bolą to on mi na to będzie jeszcze gorzej:)

nie wiem ja juz wariuje licze i modle sie zeby była zdrowa ale i boje sie

kurcze mam nadzieje ze za tydzien bedzie ładna pogoda w sobote to Maciej zabierze mnie na grilla nad jeziorko i moze nawet sie pomocze w jeziorku ale super by było

raz ze na jednym USG niunia czyli w 12 tygodniu ale 5 pomiarów robił w jednym czasie o to mi chodziło

mój to komik jakich mało. mam tatuaż na cyckach, a on do mnie : Cos ty sobie na tych cycach zrobiła ?! hehe beke miałam z niego, ale to moje cyce niech spada :)

madzia, bedzie dobrze daj na luz nie ma co sie zamartwiac!

a to krocze boli jak cholera... wrazie czego jak bedzie bardzoo bolało mam jechac do szpitala na zastrzyk. ale ja dziekuje - raz byłam i ten zastrzyk jeszcze bardziej bolał !

dziewczyny mnie krocze boli od poczatku marca przyzwyczaicie sie ja juz z nim zyje jakby było od zawsze

Madzia mnie to krocze tez boli już dawno ale ja zauważyłam że jak więcej chodzę to następnego dnia w mózgu juz je czuję a teraz parę dni ruchliwych mnie czeka , więc tak po prostu się zastanawiałam
Palla to ty masz tego lekarza niezłego specjalistę mój jakoś cycków nie chciał mi oglądać , może woli małe rodzynki:)

Gosia zawsze jak duzo sie chodzi to boli mocniej , zobacz ja leze a mnie napierdziela a co bedzie jak zaczne chodzic co ?

gosik, na tym etapie ciąży to chyba żadna nie ma już małych rodzynek (albo rodzynków - nie wiem jak to się odmienia).

mój też chyba mi cycków nie oglądał. nie przypominam sobie. za to też nie omieszkał zapytać o znaczenie tatuażu, który obejrzał sobie dokładnie jak leżałam na lotniskowcu.

ale mnie to w nim wkurza. wszystko o co zapytam bedzie dobrze, luzik.
czasem wolałabym zeby był bardziej poważny:)

mnie to właśnie boli jak dłuzej chodze... najczesciej na wieczór.

a mi cycki nawet o gram nie urosły na szczescie

co do tatuazu to ja sie usmiałam bo jak byłam na badaniu na klinicznej to lekarz do mnie mówi " pani u nas juz leżała na patologii"

Mysle sobie skubaniec ale ma pamięć a ja sie w oczy nie zucałam i w sumie raz mnie widział tylko wiec mówie mu ze tak byłam na co on :
" wiedziałam bo zapamietałem tatuaż"

ha ha :)

aga ale może mój ogląda np . rodzynki starych babć - babci tez nie wiem jak się odmnienia; ja tam nie wiem jakie ma upodobania , w końcu nawet świat ginekologów nie kręci sie wokół ciężarówek:)
Fajna dzis pogoda właśnie wróciłam ze sklepu , ale trochę dziś ze mnie dętka ledwie się wczłapałm po tych moich schodach

a ja ostatnio chyb spiaczki dostaje. chodze senna jak "ksiezniczka". nawet dzis zasnelam cos kolo 12 i dopiero sie obudzilam, no ormalnie szok. tak to ja nic nie jestem w stanie zrobic.
gosia a ty z gdanska jestes?bo sie kurde zastanawiam gdzie ta fajna pogoda. jak patrze przez okno jak wieje i slysze jak mi wiatr po balkonie szaleje to boje sie nosa na balkon wystawic:)))
a i normalnie zarazsie pakuje i postanowilam wskoczyc ci do torby-jade z wam a co:-))

madziadzia ja ci zaraz tylek skopie jak bedziesz sie tak stresowac. powiedzialam ci ze kto wie moze twoja maja zostanie ukochana mojego syna(nigdy nic nie wiadomo) i co nerwową synowa mam miec?!!:))

a tak powaznie to gorsze dla dziecka jest takie wlasnie stresowanie poza takimi objawami jak placzliwosc dziecka moze np. w przyszlosci wystąpic cukrzyca(ogladalismy program na nathionale goegrafick (czy jak to sie tam pisze) o rozwoju plodu i dziecka i tam to mowili. wiec glowa do gory, ciesz sie ze mozesz juz troszke po domciu tuptac i przestan sie stresowac.

kurde co tu robic na obiad ....................

juz sie nie steresuje bo fakt potem bedziesz mi gadała nad głowa jaka to masz synowa zestresowana i ja wtedy zwariuje

Iwonka ja mam dzis na obiad schabowy ale maz robi wiec dobry bedzie bo tesciówka nie umie dobrego zrobic i nigdy nie jem ale zjadłabym cos innego tylko kiedy maz ma to robic

musze cos wymyslic na sobote extra bo juz nie mam siły na normalne obiady a musze sie porozpieszczac bo po porodzie iostra dieta bedzie

no i jak bedzie nerwowa to ja bede wredna tesciowa:))

moj maz ma lagodna zonke to i syn ma tez taką miec:)

kurde nie wygralam w totka:(

dziewczyny a co sie stanie jesli:
bedac na zasiłku przenosze ciąże(zasilek mam do 15 lipca a powiedzmy urodzilabym 20go) przedłuza mi zasilek czy od 15 wchodzi mi maciezynski?

No wlasnie Iwonka fajna pogoda bo nie ma takiego skwaru i przyjemnie wieje ; możesz sie dopakować do plecaka może mąż nie zauważy lekkiej różnicy :)

Nie mam pojęcia to chyba zależy jak lekarz wystawi ci zwolnienie, ale ja sie na tym nie znam bo u nas jest zupelnie inaczej

nie no ja chyba jeszcze spie chcialam to pytanko zadac na watku o zasilkach ktory ty madziu zalozylas:))

od 15 leci macierzyński ale my nie przenosimy bo rodzimy razem 23 czerwca juz ci to mówiłam

od 23 to jest juz zodiakalny rak wiec oki:))

wróciłam już z zakupów!ale sie rozpisałyście:)
tylko chwilkę mnie nie było!
ale za to kupiłam super bluzkę na wesele brata:)
i to nie drogo:)
widziałam jeszcze fajne butki tyle ze nie było mego rozmiaru!jak Dawid wróci to go zabiorę na zakupy po te butki do innego reserved:)
nie wierzyłam ze pójdzie mi tak szybko:)
ale zmęczona jestem ...
kurcze już brak mi energii na takie zakupy..padam na pysk:)

to jestesmy umówione kochana

a ja bym chciała aby moja była lewkiem tak jak mamusia

kuźwa znowu sie skurcze zaczeły zaraz zaczne ryczec z bólu

Gosik tez jestes lwem,witam ja rowniez 11.08.
A ja agucha urodziłam sie 29.07 więc mała moze urodzić sie nawet w urodzinki mamuśki; Uciekam jadę powypoczywać papa, trzymajcie sie dziewczynki

no a ja tez lwica, i chciałabym zeby mały tez był lew :) ale wtedy bede musiała przenosić:(

kasia ja nawet juz nie kupuje ciuchów .. szkoda mi kasy, kupie jak urodze :) ale akurat ty musiałaś :)

ej o co chodzi z tym ciagiem cyfr ktore ktos zamieszcza jako nowy wyatek?? juz mnie to wkurza na maksa! pelno tego i nie wiem po co?!
a otwierac tego nie bede bo boje sie wirusow
jutro moja sistra ma wyniki testow gimnazjalnych trzymajcie kcuki za dziewczyne :))
madzia toc dzisiaj nie 23... ty sie nie wyglupiaj bo ja jeszcze koszuli do porodu nie mam:-/

Iwonka no ja jej powiedziałam ze ma poczekac na teściową i swojego przyszłego męża i troszke sie uspokoiła , mam nadzieje ze do niej dotarło

ech gdybym nie musiała chętnie bym nie kupowała i dopiero po porodzie sie stroiła:)hehe
ach ale coś sie źle czuje po tych zakupach..wszystko mnie boli i ściska-kurcze jak mi już sie ciężko robi..
ciąży mi ciąża:)
ja chcę już mą córeczkę:)!! !! !!

a ja właśnie zakupami poprawiam sobie humor :)

ja ciazowych tez juz nie kupuje poczekam do porodu,potem szybki powrot do formy no i ....szał zakupów:)) a teraz jak chce poprawic sobie humor zakupami to kupuje dla kacperka:)))

hop

kurcze głowa mnie boli i mała mi sie wypycha ze siedziec a ni leżec nie moge tylko chodzenie mi pomaga
wlazałabym do wanny z ciepła woda ale z tym cholernym rozwarciem nie wolno :(

a ja muszę te mecze oglądać:(
czy wasi mężowie oglądają wszystkie mecze??
dobrze ze dziś trochę chłodniej i teraz wzięłam sie za prasowanie:)

a w tle mecz;/

taaa...ale ja akurat lubię :)

ja w rozsądnych ilościach:)

to ja mam super mój wogóle nie oglada no chyba że ja ogladam ale ja ogladam tylko te gdzie nasi graja

ja mam tak samo jak madzia - więc luzik:)
tez miałam sie wziąc za to prasowanie ale cholera nie ma wonego kontaktu;/ M susy sobie spodnie do pracy więc ma wlaczony wiatrak a ja nie mam gdzie podłaczyc żelazka, a przedłuzacz zaplontał sie w kabel od kaloryfera............................ !!!!!!!!!!!

poszłam dzisiaj na mega spacer.. myślałam ze padne.. fajnie bo jest chłodno i odrazu lepiej człowiek funkcjonuje:)

zdjełam dzisiaj tipsy- co by maluszka nieporanic jakby chciał szybciej mamusie zobaczyc :)

ło matko ale błędów narobiłam - uśmiechnełam sie przynajmniej do mojego zakurzonego monitorka :)

hop

hop

Hej dziewczyny.Nie moge sie cos ostatnio wyspac,maly tak daje popalic.Do tego bola mnie boki od spania na boku.Boli mnie krocze.Z jednej strony chcialabym zeby synek byl juz z nami ale z drugiej niech sobie tam jeszcze posiedzi.Pogoda barowa.
hehe no to ten sam problem co u NAS. dzisiaj dokładnie co godzine wstawałam siku myślałam ze zwariuje. teraz wstałam ale jestem spiaca jak cholera i zaraz mykam dalej spac.
brzuch mi sie chyba obnizył bo mam go na kolanach a pod cycki moge włozyc reke i jest na płassko. ide spac. mam nadzieje ze wózek dzisiaj przyjedzie bo cholera z domu sie nie moge ruszyc,

ja dziewczyny spac tez nie moge ale ja mam takie bóle w nocy że zwijam sie i stekam.
Najgorsze że maciej tez wtedy nie spi i co chwile sie pyta czy ma sie ubierac i zawieść mnie do szpitala.
palla ale na opadnięcie brzuszka to jeszcze jest za wcześnie

jak dla mnie pogoda mogłaby taka być , bo te ciepło mnie dobijało,

miałam dziś super noc, o 3 pobudka bo mała sobie postanowiła pokopać mnie troszkę, dopiero o 4 zasnęłam, ale taki sen że żaden, wogule ostatnio się rozszalała nieźle, widać rośnie i dobrze :)
we wtorek mamy wizyte u lekarza to ją troszkę pooglądamy sobie :)

mi tam na razie nic nie opada. ale czuję coraz częściej te skurcze przepowiadające... krocze mnie jeszcze nie boli, ale mam nadzieję, że się rozejdzie na czas, bo nie zamierzam w sierpniu z brzuchalem latać!

no ja tez spalam tragicznie, kacper tak sie wyciagal az myslalam ze mi skore rozerwie-a jak to boli łojoj:/mialam tragicznie bolesne skurcze nóg,co chwila latałam do wc w dodatku boki mam odretwiale od spania i nie moge sie doczekac az bede mogla na brzuchu lezec:) i tak samo jak wy z jednej str chce go juz miec a z drugiej niech siedzi sobe w brzuszku tyle ile potrzebuje.
spac niestety nie moge bo reklamowalam łózko i zaraz maja z serwisu przyjechac i ocenic- o i ciekawa jestem co mi powiedza(po pol roku zrobily sie wglebienia na gąbce i bok nam odpada).

perełka w 30 tygodniu to ja spałam twardo a teraz ...
szkoda gadac

dzisiaj robie w końcu sama obiadek ale sie ciesze , bedzie mielone mniam

to mnie pmadziu pocieszasz hehe,
no pewnie będzie jeszcze gorzej, ale ja ogólnie ze snem mam problemy jakies, bo jak pracuję to mała sobie śpi, a jak wracam wieczorem do domu i kładę się spać to ona zaczyna buszować i jak tu spać,
ale o 4 rano jest już jasno :) poszłam sobie zjeść galaretkę, coś mnie wzięło, a potem zasnęłam

za dużo na nim buszujecie Iwonka :)))

wiecie co mi się wydaje że mój brzuch jest za duży dosłownie zaraz wam pokażę, napiszcie czy tez macie takie ogromne

kurcze ja na brzuchu juz wczoraj chiałam sie połozyc ale mała pewnie by protestowała , ona w nocy spi ale ja mam bóle brzucha tak silne ze spanie jest niemozliwe poprostu

heheeh...dobre no niestety maz obchodzi sie ze mna jak ze zgniłym jajkiem:( i smieje sie ze nie wolno sie kochac bo potem kacer bedzie pukal go w czolo mówiac"dobrze ci tak?dobrze ci tak?"

a zreszta nie kupuje sie przeciez łózka na pol roku. zeby to byla jeszcze jakas tandeta, ale ono wcale do tanich nie nalezało:((

image
image

mi się wydaje ogromny

no perełka ładny wychodowałas ja mam mniejszy

Iwonka to mam pomysł ty sie do mnie przenies bedziemy razem spały i stekały do siebie a nasie mężowie niech sobie radza u was w dmoku

sam się wychodował hehe

ja już chciałabym wrócić do dawnej wagi, czuję się jak słoń dosłownie, za miesiąc idziemy na wesele, ale ja najchętniej bym nie poszła, boję się jak będe wyglądac

no to ja mam jeszcze większy, a co najśmieszniejsze on wygląda jak doczepiony, jak barbi miały takie brzuszki smiechowe to moj jest identyko.
kuzwa spac nie moge, wczoraj miałam skurcz po tym spacerku i rano nastepny, madzia wiem ze na obinizenie brzuszka jest za wczesnie, ale dobre to ze lepiej mi sie odrazu oddycha.
musze dzisiaj wyjąć wszystkie stare lumpy z kanapy bo idzie na śmietnik a jutro nowa nam przywioza, to nasza to juz okropna jest...
zrobie sobie kawke i biore sie do roboty - zasnac juz chyba nie zasne.

są panowie i robia mi wyrko, niestety beda musieli zabrac wklady zeby wymienic gąbki:( k......wa bede musiala spac na łuzku gdzie w materacu sa sprezyny a one wbijaja mi sie w brzuch:( pierwszy raz w zyciu jestem chyba az tak wsciekla!!

a ja ide na spacerek, pierwszy raz nie będe zdychac , bo jest chłodno,
miłego dzionka wam życzę :)

palla, do ciebie mam jeszcze miesiąc więc pewnie nadrobię, co mnie wcale nie cieszy

a ja znowu wariuje i czytam o tej kości nosowej jestem zła ze mała nie pokazała jej juz wiecej , szlag mnie trafi .

Mąz mówi ze bez sensu sie martwic bo i tak nic teraz nie zrobimy i ze jej i tak nie oddamy ale jak tak bardzo na nia czekałam a teraz .Płakac mi sie chce , trzymam sie tylko dla niuni.
Musze wyjśc do ludzi bo inaczej zwariuję

ide sie umyć i zrobic to cholerne sniadanie bo z głody Maja mi padnie zaraz

o matko swieta, zanim przeczytalam wszystkie zalegle posty minely chyba ze dwie godziny! alez wy produkujecie...

Madzia nie zamartwiaj sie bo i tak teraz nic nie zmienisz, a poza tym na pewno jest wszystko ok!!! ja w to wierze i ty tez musisz :) glowa do gory :)

u nas wszystko w porzadku, maly sie rozpycha, na szczescie nic mi (jeszcze) nie doskwiera, zadne skurcze, zadne bole krocza....
dobrze tez ze pogoda sie troszke zepsula - od razu lepiej sie funkcjonuje :))

jedno co mnie martwi to nasze auto - "zachorowało"... a "leczenie" bedzie kosztowalo nas okolo 3-4 tysiecy.... :///// jestem zalamana, no ale co zrobic, trzeba naprawic auto, co ma bezczynnie stac pod blokiem....

Karo - tez mamy wesele (mojej siostry) za cholercia dwa tygodnie i tez musze sobie cos zakupic, jakas tuniczke czy cos...

My kupiliśmy auto i dodatkowo M sobie nawymyslał jakichś zabezpieczeń za kupe kasy, więc jakby teraz nam je ukradli to bym go własnym rękami udusiła!
ale auto i mieszkanie to studnia bez dna.

boziu a ja siedze dupą na fotelu zamiast się wziac za robote ;/

oh... żeby mi sie tak chcialo, jak mi się nie chce!!!!

ja musze isc zaraz robic obiad ale zjadałam dopiero sniadanie a jeszcze mam miske tróskawek ze smietana i nie chce mi sie isc robic obiadu a raczej nie mam siły

palla86 napisał(a):

> oh... żeby mi sie tak chcialo, jak mi się nie chce!!!!

no doslownie wyjelas mi to z ust :)))
prasowanie czeka, naczynie do pomycia.... jedno co dobre to to ze obiadek jest od wczoraj :)))

hehe no to tak samo jak ja:) jedyne co mnie pociesza to ze obiadek jest z wczoraj:) a prasowanie i sprzątanie czeka aż nabiore mocy :)

madzia fajnie ze juz mozesz sama coś w domku zrobic;)

w sumie nie moge ale mam to juz gdzies bo juz wariuje w wyrku

a myslałam ze mozesz... widze ze wszystkie dzisiaj tryskamy energia - ja bym chetnie poszła psac, ale juz nie zasne...

pewnie, konczysz juz 35 tydzien, zaraz zacznie sie 36 wiec chyba mozna juz w miara spokojnie rodzic, co nie? :)

a ja się dziś wyspałam :))

no niby moge ale ja czuje ze skurkowanica zrobi na złosc lekarzom i urodzi sie po terminie

:)))

na złość Tobie Madzia.
tak się martwiłaś, że Majeczka za szybko się wykluje, a tu zonk :)))

no na zlosc mi

Ja w nocy miałam mega bóle i pytam Macka z co to a on na to , że jak w****ialam Majkę w dzień moimi stresami to ona teraz sie odgrywa na mnie

łózko mi zabrali i oddadza dopiero za 2 tyg:( wyprałam pokrowiec na fotelik samochodowy torbe i nazute do wozka i normalnie nie mam juz sily a zostalo mi do wyczyszczenia gondola, daszek od gondoli i od fotelika ale dzis juz chyba nie dam rady:(
a na obiadek zrobie placki ziemniaczane:)) tak jakos od wczoraj za mna chodza xe smietana i z cukrem--mniamm:))

dobry pomysł. chyba też zrobię placuszki

:))

ja moze jutro zrobie zobacze czy mi sie bedzie chciało

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry