Widok
WAKACYJNE LIPCOWO - SIERPNIOWE 65
* (7.07) 02.06. -l olitka25 - chłopiec - Emilek - KLINICZNA/ 2240g, 46cm
2w1:
LIPIEC:
5 lipiec - karomign - dziewczynka - Michalinka/Amelia - KLINICZNA
12 lipiec - basia-h - chłopiec - Julek - WOJEWÓDZKI
15 lipiec - i. burgraff - chłopiec - Kacper - ZASPA
17 lipiec - palla86 - chłopiec - ........................- KLINICZNA
19 lipiec - pmagdalena - dziewczynka - Maja Danuta - KLINICZNA
20 lipca - kamila101 - dziewczynka - Zuzanna - ZASPA
22 lipiec - Madeleine - dziewczynka - ............-.............
22 lipiec - Strega - dziewczynka -Victoria -..............
24 lipiec - magberry - chłopiec - .......................... -WOJEWÓDZKI
26 lipiec - gosik534 - dziewczynka - Marcelinka - WOJEWÓDZKI
29 lipiec - Eliska - chłopiec - Bartuś - ZASPA
30 lipca - agu_pe - dziewczynka - Maja - PUCK
SIERPIEŃ
1 sierpień - maj@ - chłopiec - Mateusz - ZASPA
7 sierpień - małaaa - chłopiec - Igor Marcin - WEJHEROWO
10 sierpień - evak - chłopiec - Szymon - WEJHEROWO
10 sierpień - Agucha - chłopiec - Filip-.................
20 sierpień - perełka - dziewczynka - Maja - WEJHEROWO
2w1:
LIPIEC:
5 lipiec - karomign - dziewczynka - Michalinka/Amelia - KLINICZNA
12 lipiec - basia-h - chłopiec - Julek - WOJEWÓDZKI
15 lipiec - i. burgraff - chłopiec - Kacper - ZASPA
17 lipiec - palla86 - chłopiec - ........................- KLINICZNA
19 lipiec - pmagdalena - dziewczynka - Maja Danuta - KLINICZNA
20 lipca - kamila101 - dziewczynka - Zuzanna - ZASPA
22 lipiec - Madeleine - dziewczynka - ............-.............
22 lipiec - Strega - dziewczynka -Victoria -..............
24 lipiec - magberry - chłopiec - .......................... -WOJEWÓDZKI
26 lipiec - gosik534 - dziewczynka - Marcelinka - WOJEWÓDZKI
29 lipiec - Eliska - chłopiec - Bartuś - ZASPA
30 lipca - agu_pe - dziewczynka - Maja - PUCK
SIERPIEŃ
1 sierpień - maj@ - chłopiec - Mateusz - ZASPA
7 sierpień - małaaa - chłopiec - Igor Marcin - WEJHEROWO
10 sierpień - evak - chłopiec - Szymon - WEJHEROWO
10 sierpień - Agucha - chłopiec - Filip-.................
20 sierpień - perełka - dziewczynka - Maja - WEJHEROWO
Madzia kość nosowa to tylko jeden z parametrów stwierdzających o zespole downa , aby można byłoby się martwić muszą jeszcze inne parametry być nie w porządku czyli kośc udowa oraz przeziernosć karkowa a z tego co pamiętam to było w porządku więc powiem szczerze że trochę dziwie sie temu lekarzowi że tak powiedział , a jeśli masz sie tak martwić zrób tak jak ja i na usg do drugiego lekarza i już
Ja już w większości spakowana i wypluskana , teraz sie susze i biegnę po te pierogi na obiadek i wyjeżdzamy ale sie cieszę, żeby tylko non stop nie padało:)
Dziewczyny czy was też tak strasznie boli krocze bo ostatnio zapomniałam spytać gina a boli mnie coraz bardziej , a jeszcze w mielnie nie chciałabym rodzić , wprawdzie podobno w koszalinie w zeszlym tygodniu otworzyli piękną nową porodówkę :)
agucha a co tam u ciebie , jak samopoczucie?
Dziewczyny czy was też tak strasznie boli krocze bo ostatnio zapomniałam spytać gina a boli mnie coraz bardziej , a jeszcze w mielnie nie chciałabym rodzić , wprawdzie podobno w koszalinie w zeszlym tygodniu otworzyli piękną nową porodówkę :)
agucha a co tam u ciebie , jak samopoczucie?
mój to komik jakich mało. mam tatuaż na cyckach, a on do mnie : Cos ty sobie na tych cycach zrobiła ?! hehe beke miałam z niego, ale to moje cyce niech spada :)
madzia, bedzie dobrze daj na luz nie ma co sie zamartwiac!
a to krocze boli jak cholera... wrazie czego jak bedzie bardzoo bolało mam jechac do szpitala na zastrzyk. ale ja dziekuje - raz byłam i ten zastrzyk jeszcze bardziej bolał !
madzia, bedzie dobrze daj na luz nie ma co sie zamartwiac!
a to krocze boli jak cholera... wrazie czego jak bedzie bardzoo bolało mam jechac do szpitala na zastrzyk. ale ja dziekuje - raz byłam i ten zastrzyk jeszcze bardziej bolał !
Madzia mnie to krocze tez boli już dawno ale ja zauważyłam że jak więcej chodzę to następnego dnia w mózgu juz je czuję a teraz parę dni ruchliwych mnie czeka , więc tak po prostu się zastanawiałam
Palla to ty masz tego lekarza niezłego specjalistę mój jakoś cycków nie chciał mi oglądać , może woli małe rodzynki:)
Palla to ty masz tego lekarza niezłego specjalistę mój jakoś cycków nie chciał mi oglądać , może woli małe rodzynki:)
a mi cycki nawet o gram nie urosły na szczescie
co do tatuazu to ja sie usmiałam bo jak byłam na badaniu na klinicznej to lekarz do mnie mówi " pani u nas juz leżała na patologii"
Mysle sobie skubaniec ale ma pamięć a ja sie w oczy nie zucałam i w sumie raz mnie widział tylko wiec mówie mu ze tak byłam na co on :
" wiedziałam bo zapamietałem tatuaż"
co do tatuazu to ja sie usmiałam bo jak byłam na badaniu na klinicznej to lekarz do mnie mówi " pani u nas juz leżała na patologii"
Mysle sobie skubaniec ale ma pamięć a ja sie w oczy nie zucałam i w sumie raz mnie widział tylko wiec mówie mu ze tak byłam na co on :
" wiedziałam bo zapamietałem tatuaż"
aga ale może mój ogląda np . rodzynki starych babć - babci tez nie wiem jak się odmnienia; ja tam nie wiem jakie ma upodobania , w końcu nawet świat ginekologów nie kręci sie wokół ciężarówek:)
Fajna dzis pogoda właśnie wróciłam ze sklepu , ale trochę dziś ze mnie dętka ledwie się wczłapałm po tych moich schodach
Fajna dzis pogoda właśnie wróciłam ze sklepu , ale trochę dziś ze mnie dętka ledwie się wczłapałm po tych moich schodach
a ja ostatnio chyb spiaczki dostaje. chodze senna jak "ksiezniczka". nawet dzis zasnelam cos kolo 12 i dopiero sie obudzilam, no ormalnie szok. tak to ja nic nie jestem w stanie zrobic.
gosia a ty z gdanska jestes?bo sie kurde zastanawiam gdzie ta fajna pogoda. jak patrze przez okno jak wieje i slysze jak mi wiatr po balkonie szaleje to boje sie nosa na balkon wystawic:)))
a i normalnie zarazsie pakuje i postanowilam wskoczyc ci do torby-jade z wam a co:-))
madziadzia ja ci zaraz tylek skopie jak bedziesz sie tak stresowac. powiedzialam ci ze kto wie moze twoja maja zostanie ukochana mojego syna(nigdy nic nie wiadomo) i co nerwową synowa mam miec?!!:))
gosia a ty z gdanska jestes?bo sie kurde zastanawiam gdzie ta fajna pogoda. jak patrze przez okno jak wieje i slysze jak mi wiatr po balkonie szaleje to boje sie nosa na balkon wystawic:)))
a i normalnie zarazsie pakuje i postanowilam wskoczyc ci do torby-jade z wam a co:-))
madziadzia ja ci zaraz tylek skopie jak bedziesz sie tak stresowac. powiedzialam ci ze kto wie moze twoja maja zostanie ukochana mojego syna(nigdy nic nie wiadomo) i co nerwową synowa mam miec?!!:))
a tak powaznie to gorsze dla dziecka jest takie wlasnie stresowanie poza takimi objawami jak placzliwosc dziecka moze np. w przyszlosci wystąpic cukrzyca(ogladalismy program na nathionale goegrafick (czy jak to sie tam pisze) o rozwoju plodu i dziecka i tam to mowili. wiec glowa do gory, ciesz sie ze mozesz juz troszke po domciu tuptac i przestan sie stresowac.
kurde co tu robic na obiad ....................
kurde co tu robic na obiad ....................
Iwonka ja mam dzis na obiad schabowy ale maz robi wiec dobry bedzie bo tesciówka nie umie dobrego zrobic i nigdy nie jem ale zjadłabym cos innego tylko kiedy maz ma to robic
musze cos wymyslic na sobote extra bo juz nie mam siły na normalne obiady a musze sie porozpieszczac bo po porodzie iostra dieta bedzie
musze cos wymyslic na sobote extra bo juz nie mam siły na normalne obiady a musze sie porozpieszczac bo po porodzie iostra dieta bedzie
wróciłam już z zakupów!ale sie rozpisałyście:)
tylko chwilkę mnie nie było!
ale za to kupiłam super bluzkę na wesele brata:)
i to nie drogo:)
widziałam jeszcze fajne butki tyle ze nie było mego rozmiaru!jak Dawid wróci to go zabiorę na zakupy po te butki do innego reserved:)
nie wierzyłam ze pójdzie mi tak szybko:)
ale zmęczona jestem ...
kurcze już brak mi energii na takie zakupy..padam na pysk:)
tylko chwilkę mnie nie było!
ale za to kupiłam super bluzkę na wesele brata:)
i to nie drogo:)
widziałam jeszcze fajne butki tyle ze nie było mego rozmiaru!jak Dawid wróci to go zabiorę na zakupy po te butki do innego reserved:)
nie wierzyłam ze pójdzie mi tak szybko:)
ale zmęczona jestem ...
kurcze już brak mi energii na takie zakupy..padam na pysk:)
ej o co chodzi z tym ciagiem cyfr ktore ktos zamieszcza jako nowy wyatek?? juz mnie to wkurza na maksa! pelno tego i nie wiem po co?!
a otwierac tego nie bede bo boje sie wirusow
jutro moja sistra ma wyniki testow gimnazjalnych trzymajcie kcuki za dziewczyne :))
madzia toc dzisiaj nie 23... ty sie nie wyglupiaj bo ja jeszcze koszuli do porodu nie mam:-/
a otwierac tego nie bede bo boje sie wirusow
jutro moja sistra ma wyniki testow gimnazjalnych trzymajcie kcuki za dziewczyne :))
madzia toc dzisiaj nie 23... ty sie nie wyglupiaj bo ja jeszcze koszuli do porodu nie mam:-/
ja mam tak samo jak madzia - więc luzik:)
tez miałam sie wziąc za to prasowanie ale cholera nie ma wonego kontaktu;/ M susy sobie spodnie do pracy więc ma wlaczony wiatrak a ja nie mam gdzie podłaczyc żelazka, a przedłuzacz zaplontał sie w kabel od kaloryfera............................ !!!!!!!!!!!
poszłam dzisiaj na mega spacer.. myślałam ze padne.. fajnie bo jest chłodno i odrazu lepiej człowiek funkcjonuje:)
zdjełam dzisiaj tipsy- co by maluszka nieporanic jakby chciał szybciej mamusie zobaczyc :)
tez miałam sie wziąc za to prasowanie ale cholera nie ma wonego kontaktu;/ M susy sobie spodnie do pracy więc ma wlaczony wiatrak a ja nie mam gdzie podłaczyc żelazka, a przedłuzacz zaplontał sie w kabel od kaloryfera............................ !!!!!!!!!!!
poszłam dzisiaj na mega spacer.. myślałam ze padne.. fajnie bo jest chłodno i odrazu lepiej człowiek funkcjonuje:)
zdjełam dzisiaj tipsy- co by maluszka nieporanic jakby chciał szybciej mamusie zobaczyc :)
hehe no to ten sam problem co u NAS. dzisiaj dokładnie co godzine wstawałam siku myślałam ze zwariuje. teraz wstałam ale jestem spiaca jak cholera i zaraz mykam dalej spac.
brzuch mi sie chyba obnizył bo mam go na kolanach a pod cycki moge włozyc reke i jest na płassko. ide spac. mam nadzieje ze wózek dzisiaj przyjedzie bo cholera z domu sie nie moge ruszyc,
brzuch mi sie chyba obnizył bo mam go na kolanach a pod cycki moge włozyc reke i jest na płassko. ide spac. mam nadzieje ze wózek dzisiaj przyjedzie bo cholera z domu sie nie moge ruszyc,
jak dla mnie pogoda mogłaby taka być , bo te ciepło mnie dobijało,
miałam dziś super noc, o 3 pobudka bo mała sobie postanowiła pokopać mnie troszkę, dopiero o 4 zasnęłam, ale taki sen że żaden, wogule ostatnio się rozszalała nieźle, widać rośnie i dobrze :)
we wtorek mamy wizyte u lekarza to ją troszkę pooglądamy sobie :)
miałam dziś super noc, o 3 pobudka bo mała sobie postanowiła pokopać mnie troszkę, dopiero o 4 zasnęłam, ale taki sen że żaden, wogule ostatnio się rozszalała nieźle, widać rośnie i dobrze :)
we wtorek mamy wizyte u lekarza to ją troszkę pooglądamy sobie :)
no ja tez spalam tragicznie, kacper tak sie wyciagal az myslalam ze mi skore rozerwie-a jak to boli łojoj:/mialam tragicznie bolesne skurcze nóg,co chwila latałam do wc w dodatku boki mam odretwiale od spania i nie moge sie doczekac az bede mogla na brzuchu lezec:) i tak samo jak wy z jednej str chce go juz miec a z drugiej niech siedzi sobe w brzuszku tyle ile potrzebuje.
spac niestety nie moge bo reklamowalam łózko i zaraz maja z serwisu przyjechac i ocenic- o i ciekawa jestem co mi powiedza(po pol roku zrobily sie wglebienia na gąbce i bok nam odpada).
spac niestety nie moge bo reklamowalam łózko i zaraz maja z serwisu przyjechac i ocenic- o i ciekawa jestem co mi powiedza(po pol roku zrobily sie wglebienia na gąbce i bok nam odpada).
to mnie pmadziu pocieszasz hehe,
no pewnie będzie jeszcze gorzej, ale ja ogólnie ze snem mam problemy jakies, bo jak pracuję to mała sobie śpi, a jak wracam wieczorem do domu i kładę się spać to ona zaczyna buszować i jak tu spać,
ale o 4 rano jest już jasno :) poszłam sobie zjeść galaretkę, coś mnie wzięło, a potem zasnęłam
no pewnie będzie jeszcze gorzej, ale ja ogólnie ze snem mam problemy jakies, bo jak pracuję to mała sobie śpi, a jak wracam wieczorem do domu i kładę się spać to ona zaczyna buszować i jak tu spać,
ale o 4 rano jest już jasno :) poszłam sobie zjeść galaretkę, coś mnie wzięło, a potem zasnęłam
heheeh...dobre no niestety maz obchodzi sie ze mna jak ze zgniłym jajkiem:( i smieje sie ze nie wolno sie kochac bo potem kacer bedzie pukal go w czolo mówiac"dobrze ci tak?dobrze ci tak?"
a zreszta nie kupuje sie przeciez łózka na pol roku. zeby to byla jeszcze jakas tandeta, ale ono wcale do tanich nie nalezało:((
a zreszta nie kupuje sie przeciez łózka na pol roku. zeby to byla jeszcze jakas tandeta, ale ono wcale do tanich nie nalezało:((
no to ja mam jeszcze większy, a co najśmieszniejsze on wygląda jak doczepiony, jak barbi miały takie brzuszki smiechowe to moj jest identyko.
kuzwa spac nie moge, wczoraj miałam skurcz po tym spacerku i rano nastepny, madzia wiem ze na obinizenie brzuszka jest za wczesnie, ale dobre to ze lepiej mi sie odrazu oddycha.
musze dzisiaj wyjąć wszystkie stare lumpy z kanapy bo idzie na śmietnik a jutro nowa nam przywioza, to nasza to juz okropna jest...
zrobie sobie kawke i biore sie do roboty - zasnac juz chyba nie zasne.
kuzwa spac nie moge, wczoraj miałam skurcz po tym spacerku i rano nastepny, madzia wiem ze na obinizenie brzuszka jest za wczesnie, ale dobre to ze lepiej mi sie odrazu oddycha.
musze dzisiaj wyjąć wszystkie stare lumpy z kanapy bo idzie na śmietnik a jutro nowa nam przywioza, to nasza to juz okropna jest...
zrobie sobie kawke i biore sie do roboty - zasnac juz chyba nie zasne.
a ja znowu wariuje i czytam o tej kości nosowej jestem zła ze mała nie pokazała jej juz wiecej , szlag mnie trafi .
Mąz mówi ze bez sensu sie martwic bo i tak nic teraz nie zrobimy i ze jej i tak nie oddamy ale jak tak bardzo na nia czekałam a teraz .Płakac mi sie chce , trzymam sie tylko dla niuni.
Musze wyjśc do ludzi bo inaczej zwariuję
Mąz mówi ze bez sensu sie martwic bo i tak nic teraz nie zrobimy i ze jej i tak nie oddamy ale jak tak bardzo na nia czekałam a teraz .Płakac mi sie chce , trzymam sie tylko dla niuni.
Musze wyjśc do ludzi bo inaczej zwariuję
o matko swieta, zanim przeczytalam wszystkie zalegle posty minely chyba ze dwie godziny! alez wy produkujecie...
Madzia nie zamartwiaj sie bo i tak teraz nic nie zmienisz, a poza tym na pewno jest wszystko ok!!! ja w to wierze i ty tez musisz :) glowa do gory :)
u nas wszystko w porzadku, maly sie rozpycha, na szczescie nic mi (jeszcze) nie doskwiera, zadne skurcze, zadne bole krocza....
dobrze tez ze pogoda sie troszke zepsula - od razu lepiej sie funkcjonuje :))
jedno co mnie martwi to nasze auto - "zachorowało"... a "leczenie" bedzie kosztowalo nas okolo 3-4 tysiecy.... :///// jestem zalamana, no ale co zrobic, trzeba naprawic auto, co ma bezczynnie stac pod blokiem....
Madzia nie zamartwiaj sie bo i tak teraz nic nie zmienisz, a poza tym na pewno jest wszystko ok!!! ja w to wierze i ty tez musisz :) glowa do gory :)
u nas wszystko w porzadku, maly sie rozpycha, na szczescie nic mi (jeszcze) nie doskwiera, zadne skurcze, zadne bole krocza....
dobrze tez ze pogoda sie troszke zepsula - od razu lepiej sie funkcjonuje :))
jedno co mnie martwi to nasze auto - "zachorowało"... a "leczenie" bedzie kosztowalo nas okolo 3-4 tysiecy.... :///// jestem zalamana, no ale co zrobic, trzeba naprawic auto, co ma bezczynnie stac pod blokiem....
My kupiliśmy auto i dodatkowo M sobie nawymyslał jakichś zabezpieczeń za kupe kasy, więc jakby teraz nam je ukradli to bym go własnym rękami udusiła!
ale auto i mieszkanie to studnia bez dna.
boziu a ja siedze dupą na fotelu zamiast się wziac za robote ;/
oh... żeby mi sie tak chcialo, jak mi się nie chce!!!!
ale auto i mieszkanie to studnia bez dna.
boziu a ja siedze dupą na fotelu zamiast się wziac za robote ;/
oh... żeby mi sie tak chcialo, jak mi się nie chce!!!!
łózko mi zabrali i oddadza dopiero za 2 tyg:( wyprałam pokrowiec na fotelik samochodowy torbe i nazute do wozka i normalnie nie mam juz sily a zostalo mi do wyczyszczenia gondola, daszek od gondoli i od fotelika ale dzis juz chyba nie dam rady:(
a na obiadek zrobie placki ziemniaczane:)) tak jakos od wczoraj za mna chodza xe smietana i z cukrem--mniamm:))
a na obiadek zrobie placki ziemniaczane:)) tak jakos od wczoraj za mna chodza xe smietana i z cukrem--mniamm:))