Widok

***WAKACYJNE LIPCOWO-SIERPNIOWE MAMUŚKI 78***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowiutki :)

ROZPAKOWANE:

* 02.06. (7.07) - lolitka25 - chłopiec - Emilek - KLINICZNA/ 2270g, 46cm
* 14.06. (12.07) - basia-h - chłopiec - Bartuś - ZASPA/ 2410g, 50 cm

2w1:

LIPIEC:
5 lipiec - karomign - dziewczynka - Michalinka/Amelia - KLINICZNA
15 lipiec - i. burgraff - chłopiec - Kacper - ZASPA
17 lipiec - palla86 - chłopiec - ........................- KLINICZNA
19 lipiec - pmagdalena - dziewczynka - Maja Danuta - KLINICZNA
20 lipca - kamila101 - dziewczynka - Zuzanna - ZASPA
22 lipiec - Madeleine - dziewczynka - ............-.............
22 lipiec - Strega - dziewczynka -Victoria -..............
24 lipiec - magberry - chłopiec - .......................... -WOJEWÓDZKI
26 lipiec - gosik534 - dziewczynka - Marcelinka - WOJEWÓDZKI
29 lipiec - Eliska - chłopiec - Bartuś - ZASPA
29 lipca - kasia 16 - niespodzianka - WOJEWÓDZKI
30 lipca - agu_pe - dziewczynka - Maja - PUCK

SIERPIEŃ
1 sierpień - maj@ - chłopiec - Mateusz - ZASPA
7 sierpień - małaaa - chłopiec - Igor Marcin - WEJHEROWO
10 sierpień - evak - chłopiec - Szymon - WEJHEROWO
10 sierpień - Agucha - chłopiec - Filip-.................
20 sierpień - perełka - dziewczynka - Maja - WEJHEROWO
22 sierpień - Adulka - chlopiec - ........ - ZASPA

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no tak, wszystkie wakacyjne znów leniuchują z dala od kompów...
a my z Małżem dopiero się obudziliśmy hihhi... popołudniowa drzemka...

A moj czeka na mecz i na jakas kolacyjke,ale ja nie mam juz pomyslow.Wszystko mi sie przejadlo.
To nie wody
dopiero wróciłam od lekarza

no ja tez ledwo wytrzymałam z tym klęczeniem

Ty Madzia zobaczysz - 40 tc minie, a Majeczka dalej w brzusiu będzie siedziała :)))

niech nawet nie próbuje

dobra - idę z Małżem mecz oglądać. przyniósł lody, więc dałam się namówić :))

komu kibicujecie?? Szkopom, czy Hiszpanom?

My dopiero wróciliśmy od rodziców, było nawet miło, zjedliśmy sobie obiadek tata zrobił dziczyznę , a potem był tort imieninowy mojego męzulka - bezowy od sowy pychota , jesteśmy już po kolacji tez u rodziców; a teraz meczyk
Bylismy tez w akpolu kupiłam wanienkę , foczkę oraz jeszcze jeden rożek bo moja przyjaciółka , której teraz urodził sie maluch mówi że dwa trzeba miec bo ona już pierwszego dnia upaprała jeden więc poszedł do prania
Fajnie że miałyście okazję się spotkać:)

Hiszpanom ale ide spac

bylam na zaspie lekarka gin powiedziala mi ze juz szykuje sie do porodu i w tym tygodniu powinnam miec kacperka przy sobie ale niepokoi ja pecherz maleo jest powiekszony i mowi z moze miec chorya szyjka ma 2 cm rozwarcie 1 cm. troche to dziwne wbo w czwartek bylam u mojej gin i ta powiedziala mi ze z malym wszystko oki a szykowania sie do porodu nie widac. stwierdzilam z mezem ze jutro umowie sie do 3 gina bo ktroas z tych babeczek popelnila blad i che wiedziec jak to jest naprawde. i cos nie chce mi sie wierzyc ze blad popelnila moja ginka....

jesli chodzi o krosty to atak ospy to jest pikus w porownaniu do tego jak j wygladam :( dali mi hydrokotyzan w kroplowce i wapno w kroplowce i powiedzieli ze nie wiedza co mi jest i odeslali do domu. lekka ulge czuje -swedzi - ale juz nie piecze i nie boli.
coz pozostaje mi znowu wizyta u jakiegos dermatologa..
na zaspie spedzilismy ponad 4 godziny ylismy po 12.30 wyszlismy okolo 17:00 nic nie wiedzac ...nie ukrywam jestesm zawiedzona

dziewczyny a powiedzcie mi czy skrcanie szyjki czuc..? moze to i bardzo glupie pytnie ale mnie w sumie nic az tak bardzo nie boli a mysllam zze bede czula jk sie skraca:)

za literowki bardzo was przepraszam ale krosty sa tez na rekach i ciezko mi pisac:/

ja tez byłam na mszy, ale nie szukałam Was bo byliśmy umówini na spacer ze znajomymi wiec po błogosławieństwie pojechaliśmy. Może któraś z Was mnie widziała. Mój mąż był w zielonej koszuli a ja w brazowej bluzce. Pozdrowionka

aaa... i siedzieliśmy po lewej stronie w 3 ławce. Jak meczyk? My jestesmy za Hiszpanią.

Iwonka , nie bądź zawiedziona kochana bo jednak coś wiesz że już w tym tygodniu Kacperek będzie razem z Tobą , więc poczekaj też z tym dermatologiem bo pewnie jak urodzisz to wszystko ci zejdzie, więc jednak już coś wiesz ; kochana troszkę Ci zazdroszczę że twoje maleństwo ju,z do Ciebie się wybiera, ja jak powiedziałam mojemu że już niedługo będziesz rodzić to troszkę chyba się wystraszył jak spytał na kiedy masz termin- to ty już niedługo tez możesz rodzić? spytał ze zdziwieniem

Za hiszpanią chyba wszyscy, ale pewnie niemcy wygrają

a może jednak nie?:)

wiesz gosiu dla mnie to dziwne bo w czwzrtek o 19 nie nie bylo a dzis mi mowa w tym tyg bedzie porod szyjka ma dwa cm a dziecko ma chyba cos z pecherzem. wiesz od czwartku do niedzieli to bylby mega ekspresowy postep. a w szpitalu sami kazai mi isc do dermatologa, zreszta ja nie wytrzymam do porodu cala noc plakaam i wilam sie z bolu bo to takie uczucie jakby ktos wylal na ciebie kubel cieplej wody wsadzil cie do wielkiego gniazda komarow i rozrywal ci popekane eany. nawet bielizny nie moge miec bo boli:((( a do gin ide dla zasady musze wiedziec ktoremu lekarzowi moge ufac. jesli chodzi o dobro mojego dziecka to bede dreptac tyle razy do lekarzy ile bedzie trzeba:(
a zawiedziona jestem z innego powodu no ale inkognito nie jestem wiec pisac nie bede:)

powiedz mezowi ze nie tylko on sie bo- my tez:)i

Iwonka , kochana ja ci bardzo współczuje z powodu tych okropnych wyprysków, mi cos na udach wyskoczyło i ja juz się wkurzam , a co dopiero ty, ale pomyśl że to juz niedługo
Do gina też bym poszła na twoim miejscu bo lepiej się skonsultować, może dobrym wyjściem jest dering, ma sprzet w gabinecie i jakby co pracuje na zaspie

iwonka - biedaku - pewnie idź do gina - jak masz się zamartwiać, to lepiej to skonsultuj.

Kamila - już kojarzę :) byłaś w brązowej bluzeczce - ciemne włoski. mój Małż Cię wypatrzył, bo stwierdził, że z tyłu w ogóle po Tobie nie widać, że w ciąży jesteś :)

My siedzieliśmy z przodu po prawej stronie, a błogosławieństwo ksiądz rozpoczął od nas (ja w brązowych spodniach, białej bluzce i beżowym sweterku a Małż w czarnej koszuli i jasnych spodniach).
przy wyjściu z kościoła się mijaliśmy :)

aaa - nasi wygrali :))) Szkopy do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!

aga niezła z Ciebie hiszpanka :)

niom - hihi - włosy mam ciemne aktualnie :)
gorzej z kolorem skóry...;)

Ja jutro z tej okazji że NASI wygrali idę do fryzjera , też się zrobić na hiszpankę;

a ja muszę na pedikura się wybrać znowu. Bo sama już się nie schylę, a od chodzenia w klapkach to piętaszki się robią takie błeeee.
No i pazury wypadałoby obrobić na nowo :)))

dobra - czas do wyra. pewnie i tak przez tą dzisiejszą popołudniową drzemkę będę sufitować do 3-ciej, ale co tam. przynajmniej się do Małża przytulę.
Dobranoc Kobitki :) do jutra

dzień doooobry!

wyjdzie, że maniaczka ze mnie forumkowa :) zaczynam na wakacyjnych monologi uprawiać, jak kiedyś na zapracowanych...

Iwonka jak się czujesz?
Kasia - a Twoje choróbsko?

Dzień dobry panienki:)
ale dzis miałam sny, aga najpierw śniło mi się że ty juz urodziłaś i opowiadałaś że jak przyjechałś do szpitala to 30 min i juz byłaś z maleństwem , a w ogóle to miałaś tak lekki poród że następnego dnia juz cię wypuścili ze szpitala
Potem mi się śniło że wszystkie pojechałyśmy na weekend do takiego ośrodka dla ciężarnych no i tam mi na brzychy zrobiły się pęcherze i jak poszłam spytać połoznej co to jest odpowiedziała mi że będę dziś rodzić i że ona odbierze poród za 1500 zł i 500 dla lekarki , tak sie wkurzyłam że tyle sobie życzy że wróciłam rodzić do Gdańska , więc dziś całą noc miałam sny z pod znaku porodu:)
Aga a ty z paznokietkami pomalowanymi idziesz rodzić , bo ja właśnie się zastanawiam czy już mam zmywać czy jak się zacznie czy ich olać i iść z pomalowanymi

hehe Goosia - oby Twój sen się sprawdził - przynajmniej w części z długością i lekkością mojego porodu!!! :) Bo co do terminu, to ja jeszcze trochę chcę poczekać :)

a pazury to u stóp miałam na myśli. położna na SR mówiła, żeby u rąk nie malować. u nóg spoko. Ale ja i tak zawsze mam pociągnięte jakimś bezbarwnym lakierem, bo nie cierpię jak one takie matowe są.

no to uaktualniam listę :)

witamy Gabi :)

ROZPAKOWANE:

* 02.06. (7.07) - lolitka25 - chłopiec - Emilek - KLINICZNA/ 2270g, 46cm
*14.06 (12.07) - basia-h - chłopiec - Bartuś - ZASPA/ 2410, 50 cm

2w1:

LIPIEC:
5 lipiec - karomign - dziewczynka - Michalinka/Amelia - KLINICZNA
15 lipiec - i. burgraff - chłopiec - Kacper - ZASPA
17 lipiec - palla86 - chłopiec - ........................- KLINICZNA
19 lipiec - pmagdalena - dziewczynka - Maja Danuta - KLINICZNA
20 lipca - kamila101 - dziewczynka - Zuzanna - ZASPA
22 lipiec - Madeleine - dziewczynka - Laura - HISZPANIA
22 lipiec - Strega - dziewczynka -Victoria -..............
24 lipiec - magberry - chłopiec - .......................... -WOJEWÓDZKI
26 lipiec - gosik534 - dziewczynka - Marcelinka - WOJEWÓDZKI
29 lipiec - Eliska - chłopiec - Bartuś - ZASPA
29 lipiec - kasia 16 - Niespodzianka - WOJEWÓDZKI
30 lipca - agu_pe - dziewczynka - Maja - PUCK

SIERPIEŃ
1 sierpień - maj@ - chłopiec - Mateusz - ZASPA
7 sierpień - małaaa - chłopiec - Igor Marcin - WEJHEROWO
10 sierpień - evak - chłopiec - Szymon - WEJHEROWO
10 sierpień - Agucha - chłopiec - Filip-.................
20 sierpień - perełka - dziewczynka - Maja - WEJHEROWO
22 sierpień - Adulka - chlopiec - ........ - ZASPA
30 sierpień - Gabi82 - dziewczynka -................- ZASPA

Ja własnie zastanawiam nad jednymi i drugimi pazurkami bo od nóg mam zrobione bo byłam jakis czas temu na pedikiurze i przed porodem tez bym poszła aby zrobili mi nogi i paznokcie bo potem to tak szybko czasu mogę nie mieć a będzie lato a u łapek to własnie może taki lekki frenczyk z bezbarwnym lakierem może tez by nie zaszkodził , najwyżej sie będą boczyć co tam- poród no i tak odebrac muszą
A gdzie reszta naszych koleżanek , czyżyby to śpiochy wielkie?
Ciekawe jak Iwonka noc przetrwała?

Witam Was. No i jeszcze tak chciałam dodać :) Imie NATALKA:) będzie .... :)))

ps. Któraś z Was będzie miała cesarke?

Gabi - na pewno Agucha będzie miała cc - a reszta, to się okaże...

Dzięki za informacje odezwe się do Aguchy- prywatnie.

Ngdy nie miałam suwaczka ślubnego , więc sobie zrobiłam , no i zobaczyłam ile dni sie "męcze" z moim chłopem:)

wow!!! sporo. nam 20-go czerwca dopiero 8 miesięcy stuknęło.

gosia -chciałam zapytać już wcześniej, ale jakoś mi zawsze z głowy wylatywało - czy Twoje Maleństwo też miewa czkawki?
Kurka Moja Młoda czasem dwa - trzy razy na dzień potrafi mieć. Pytałam gina, mówi że to nic niepokojącego, ale cholipa jakoś tak dziwnie...

:) no męczysz się dośc długo już:) my 7 lipca mamy 1 rocznice:)

myslalam ze gorzej nie moze byc a jednak te wypryski sa juz wszedzie za 15 min jedziemy do AK. spalam dzis od 06-07.44:((

dering pracuje w wojew

daj znać Iwonka jak wrócisz. 3mamy kciuki :)

Hej dziewczyny.Widze ze niektore spac nie moga.Ja dzisiaj spalam nawet dobrze.Odstawilam juz tabletki,takze nocke przespalam,bylam moze ze dwa razy siku i to wszystko.Czuje sie dobrze,jutro na KTG,jestem dobrej mysli.Pozdrowka
Iwonka mi mówia ze urodze lada dzien od dwóch tygodni , rozwarcie mam na 2cm i z takim mozna chodzić jeszcze miesiac.
Skracania szyjki nie czuc wogóle

niunia mi odszedł juz czop, mam wieksze rozwarcie i opadł brzucho a nic a nic sie nie dzieje

idz jeszcze do jednego lekarza albo podjedź na kliniczna do szpitala i tam niech cie przebadaja jeszcze

Agucha ty chciałas zobaczyc wózek prawda ?
dzisiaj mąz mi go przywiezie wiec mozemy sie spotkac na kawke jak byś chciała

Madzia dzieki bardzo ze pamietalas,ale juz kupilismy wozek JEDO VEDI,razem z fotelikiem.Spodobal nam sie,raczke ma przekladana i te kolka przednie obrotowe tak jak w Twoim.Mam nadzieje ze bedzie prowadzilo sie dobrze.
nie ma za co

sorki ze tak późno ale Maciej miał sporo na głowie i zapominał ciągle o tym wózku

Agucha ty masz mieć cesarke podobno. a gdzie bedziesz rodziła?
Ja na Zaspie i troche się obawiam bo podobno podważają opinie lekarzy którzy wystawiają zaświadczenie o wskazaniu na cesarskie cięcie.
U mnie chodzi o oczy i odklejenie się siatkówki wiec... nie powinni tego podważyć.

Ja bede rodzila na Klinicznej.A u Ciebie to powazna sprawa,wiec nie powinni tego podwazac.
dziewczyny macie już wszystko skompletowane z wyprawki?

ja mam juz wszytsko gotowe na przyjscie małej

Witam was wszystkie. Dopiero wstałam, ale spałabym dłużej gdyby nie tel od koleżanki.
Agu_pe ja też Was kojarzę. Siedzieliście zupełnie z boku, tak jakby z boku ołtarza? Masz ciemne włoski takie do ucha? i weszliście na msze troszkę później niż my. Zgadza się?
Pozdrowienia

Aga moja mała czkawki ma też często , kiedyś to nawet 3 razy dziennie i jeszcze w nocy , teraz już trochę mniej ale tez miewa, to chyba zupełnie normalne , nawet po porodzie dzieciaczki podobno też miewają takie czkawki
Iwonka racja co do Doeringa - nocno ciążowe zaćmienie umysłu; jak ja ci biedaku współczuję , ale jedź i koniecznie zdaj nam relację kochana z wizyty
Madzia a ty dalej w całości widzę:)
Wiecie że już jutro zaczyna się nasz miesiąc na rozpakowywanie :)
Czy któraś z was wybiera sie jutro na to spotkanie z tamtego forum?

ja bym pojechała ale nie wiem co mam z mężem zrobic bo samej nie pozwoli mi jechac

mój ginekolog pracuje na zaspie i widział to zaświadczenie. nic nie mówił ze nie bedzie cesarki. Ja sie na nią nastawiam bo jak każa mi rodzić naturalnie to nie chce chodzić jak pirat z jednym okiem... po odklejeniu się siatkówki.
Co do wyprawki to moja mama ma już pełną szafe wszystkiego dla niemowlaka ... u siebie w domu. przywiezie mi to w sobote:)

kurcze musze zadzwonić do bobowozków, bo jak tak dalej pójdzie to Szymonek się urodzi a ja wózka nie zdążę obejrzeć
aqu_pe jeżeli chodzi o czkawkę małego to u mnie jest przynajmniej raz, dwa dziennie

Madzia to niech cię zwiezie i czeka na ciebie opalając się na plaży , a jak koniecznie chce iśc z nami to niech idzie co tam jeden chłop nie będzie przeszkadzał

Evak do tych bobo wózków nie dzwoń tylko od razu jedź , na forum już był podawany adres ja teraz nie pamiętam, jak pojedziesz to oni ci pokażą to co chcesz

Dziewczyny a gdzie się spotykacie? Może bym do Was dołączyła?

ja mam do nich rzut beretem, jakieś 20 minut spacerkiem, muszę się tylko umówić

Evak to na co ty czekasz , ja tam myślę że oni normalnie tego sklepu to szybko nie otworzą

nie no mnie nie bedzie na spotkaniu jednak

Szkoda ja mam nadzieję że się wyrobię od lekarza i przyjdę :) a co Madzia coś nie tak się czujesz?
Idę do fryzjera zrobić się na hiszpankę :)

w tym tygodniu muszę się umówić
Gosia Twój suwaczek od razu rzuca się w oczy
Dziewczyny będziecie korzystać z opieki po porodzie dla żony , tzn. Wasi męzulkowie?

mój tak
nie nie czuje sie xle nie chce mi sie jechac az do Sopotu
chciałam dzisiaj pojechac autobusem i tramwajem do Macka do pracy zeby potem sobie gdzies połazic ale nakrzyczał na mnie że jestem nienormalna i ze nie wolno mi jeździc komunikacją miejską.

najchętniej zamknąłby mnie w domu na klucz bo mogę zacząć rodzić.
Zła jestem

a moze po prostu troszczy sie o ciebie...?

tak troszczy sie tylko ja bym teraz chciała chodzic a nie siedziec w domku
pojechałabym bez jego wiedzy ale bedzie zły na bank
i znowu zostaje mi siedzenie w domku samej

nie dziwie ci sie, a moze jakas forumka jedzie samochodem i moglaby tez Ciebie zabrac?

nie bede nikogo kłopotac
poczekam w domku na niego moze sie zlituje i pojedziemy na plaze na spacerek po obiedzie

szkoda ze nie wiedzialam o tym spotkaniu wczesniej bo chetnie poszlabym z synkiem i wtedy moglabym ciebie zabrac a tak to teraz nici bo juz zaplanowalam co innego.

dzieki bardzo ale ja na plaże sie nie nadaje w dzien wiec i tak Sopot odpada dla mnie

ja uwazam ze o wiele bardziej przyjemne miejsce jest na pograniczu Zaspy i Przymorza, tak gdzie jest taki duzy plac zabaw dla dzieci, sa laweczki, jest las , mozna sie przejsc albo usiasc jak kto woli :)

tak tylko ze Sopot dlatego ze czesc jedzie z gdyni i miałobyc po środku

to moze innym razem bedzie ten deptak a Przymorzu :)

no tam by mi bardziej pasowało niz plaża i słonce

mi rowniez. uciekam na razie, ide z Bartoszkiem na spacer :)))

miłego spacerku

dzieki wielkie, niedlugo sama zobaczysz ile radosci ze spacerowania z takim malym babelkiem :)))

jestem
bylam u dermatologa na klinicznej podobn to uczulenie pokarmowe albo hormonalne dostalam masci i kremy juz sie tym "poczestowałam" i jest troche ulgi. to co mam na sobie wyglada po prostu strasznie jak pomieszanie ospy z silnym popazeniem i silnym stanem zapalnym jak maja ludzie na twarzy z powodu pryszy. wygladam jak zoombi:((
troche boje sie tych lekow bo jest napisane ze w ciazy sie nie przyjmuje ale lekarka powiedziala zeze dziecko juz jest gotowe i nie zaszkodza wiec pozostaje mi zaufac jej.
martwie sie o ten pecherz kacperka bo to bylo dziwne lekarka tak powiedziala ze w pewnym momencie pomyslalam o jakiejs wadzie gen. no ale postaram sie nie martwic jak troszke wroce do stanu normalengo wygladu to podejde do jakiegos gina.
ciesze sie ze cos juz sie szykuje choc wiem ze moge tak jeszcze i miesiac chodzic. troche zastanawiam sie nad porodem na zaspie po wczorajszej wizycie i znowu rozwazaam zmiane szpitala......

ja Iwonka rodze jednak na klinicznej

niunia a moze cie odwiedzic zebys nie myslałam o tym swedzeniu i o małym ?

ja tez dzisiaj martwie sie czy mała bedzie zdrowa ale musze powstrzymac te mysli

madziu dzis nie bardzo bo spalam badzo malo i zaraz chce sie polozyc a po 16 tej beda robotnicy konczyc poprawki. przepraszam myszko..
ale moze jutro (jesli uda mi sie przespac nocke spokojne) ?

Iwonka jak bedziesz chciała to masz mój numer przyjde cie pocieszyc

Już jestem piękna hiszpanka ; ufarbowana i ścięta :)
Iwonka widze że ta zaspa cię nieźle wczoraj zraziła do siebie, ale pewnie w kazdym szpitalu pracują jakieś gbury; Powiedz czy ta lekarka powiedziała konkretnie co jest z tym pęcherzem, czy tylko coś tam bąkneła?
Madzia a ten twój mężuś jak taki troskliwy to nie może ciebie jutro zawieśc na to spotkanie?
Jeszcze nie wiem czy mój będzie korzystał z tej opieki bo akurat w tym czasie ma urlop a to jednak zawsze płacone jest 80% więc jeszcze zobaczymy jak to wszystko wyjdzie , pewnie zalezy to kiedy urodzę

gosiu ona tak cos bakala pod uchem w dodatku jk nafotelu zapodala mi badanie to myslalam ze ja kopne tak zabolalo w dodatku te krosty mam na dach i posladkach i ciezko mi siedziec wiec sie spielam dosc mocno podczas tego badania, to ona na mnie ze co se mysle przeciez tedy ma wyjsc glowa jak ja w takim razie zamierzam rodzic itd itp..
no i to mnie zrazilo... jaby ja tylek swedzial i bolał tez by byla spieta!

przez te krosty zastanawiam sie nad kliniczna bo tam jest dermatologia...musze pogadac z mezem na ten temat bo on klicznicznej mocno przeciwny..
a jak wyglada tam pobyt tz ile kosztuje rodzinny prod, jak wyglada sala do porodu czy mozna wykupis sobie swoj pokoj jesli tak to ile maja takich pokoi i jaki jest koszt za dobe no i wogole jak to wszystko tam wyglada.

mialam pospac sobie ale przez te krosty nie moge spac:(

no to "rewelacyjnie" Cię ta pani doktor potraktowała Iwonka - nie ma co. I weź człowieku licz na polską służbę zdrowia. porażka....

Dziewczyny - na drugim forum założyłam wątek z listą obecności na jutrzejsze spotkanie w Sopocie. Wpisujcie się proszę... :)

kurczę - zeżarłam chyba kilogram czereśni. moja nowa jazda pokarmowa. po truskawkach :))

Iwona,porod rodzinny nie wiem ile kosztuje ale sala porodowa jest wyjebista.Mozesz wykupic sobie pokoj jedno lub dwuosobowy i jesli sie nie myle to 150 od doby.
wlasnie moj maz rozmawial ze swoja kuzynka i ona miala podobe objawy w ciazy i stwierdzono u niej jakas odmiane zoltaczki ywolana uciskiem dziecka na watrobe lezala 2 tyg na patologii. a ja od czawrtu coddziennie pukam do jakiegos lekarza i zaden nawet nie wpadl na pomysl zeby to sprawdzic! jak mi do jutra po tych lekach nie przejdzie to podjad z mezem do szpitala.

daleko naszej sluzbie zdrowia do dr Hausa:))

W jednej kwesti może nie aż tak daleko bo burakami to niestety niektórzy potrafią być; Iwonka ty się nie martw że spięta byłas dla mnie to oczywiste ja zawsze jestem, bo jak tu nie być spiętą jak ktos obcy pakuje ci poł ręki albo jakiś paskudny metalowy przedmiot w krocze; jestem ciekawa czy ta baba jak chodzi do gina jest taka rozluźniona ; ja w ogóle nie lubię babek ginów bo one są mniej delikatne od facetów
Iwonka to jak ona nic konkretnie ci nie mówiła o tym pęcherzu to na razie nie ma co sie przejmować, a jak sie zastanawiasz nad zmianą szpitala to może prais on naprawdę bardzo dokładnie ogląda dzidziusia tylko ze nie nalezy do optymistów

Palla a ty idziesz na spotkanko ?

gosia.. poszłabym ale cholera nie chce mi sie SKM-ką jechac.. za daleko.. M by po mnie przyjechał (jeśli nie byłoby korków) ale dojechać musiałabym sama bo on w robocie jeszcze będzie :)

No to nadrobie :
Pojechalismy w sob na tego grilla - zostaliśmy do niedzieli u taty, a potem na obiaek do teściowej i na plaże. M naklepał chłopakowi na skuterku bo go walnał lusterkeim a babke wyzwał od K. urew... ale miał racje bo gdyby jakies dziecko wybiegło to jeszcze by się jakieś nieszczęscie stało. w nocy mam juz dosc mocne skurcze ale i tak za słabe.

w sr ide do ginka i beka bedzie jak powie, ze nie ma rozwarcia haha

iwonka, ciebie to mi żal jak cholera... ale powiem ci ze badanie przez lekarzy u szpitalu mnie tez tak boli ze dre pyska. nie wiem jak moj gin mnie bada to jest si a tamci chyba jakos mniej delikatni są.

mały sie bardzo mało dzisiaj rusza, aby tylko sie przeciagnie i wszystko...

Iwonka ja tam rodze na klinicznej uwazam ze opieka jest tam dobra tylko te sale poporodowe nie sa za ciekawe ale to trzy dni tylko.

Ja nie jade na spotkanie bo ja na słońcu nie wytrzymam 10 minut nawet a po za tym mąż nie bedzie jak debil łaził po deptaku.

a gdzie jest to drugie forum? co to za forum?

Kamila - to adres do drugiego forum: http://www.3miejskiemamy.fora.pl/

Madzia - ze mną tez Maciej jedzie. I tak będę góra godzinę, bo nie chcę dłużej łazić, bo brzuchal mnie do ziemi ciągnie.
Poza tym przecież można gdzieś w cieniu zasiąść.

halooo, ale Was wymiotło...
póki co - frekwencja na jutro (a w zasadzie to już na dziś) wydaje się łagodnie mówiąc - NISKA...
jeśli nic się do południa nie zmieni, nie wiem czy spotkanie dojdzie do skutku...

Hallooo Hallooo!

Nie wierzę, nie ma żadnej z Was ?

Ja właśnie wstałam, noc do d... zabiłam przed chwilą komara wielkości mojej dloni!!!! myślałam, że padnę jak go zobaczyłam, skąd sie biorą takie mutanty ?? mały bardzo mało się rusza.. troszke mam stresa idę zaraz cos zjeśc słodkiego niech da jakiś znak..

cześć Palla :)

ja dziś spałam wybornie. aż sama w szoku jestem, bo to pierwsza całkowicie przespana noc od tygodnia.

Jakoś tak nasz wątek podupada. Maciej twierdzi, że pewnie rozsypka się zaczęła i połowa na porodówkach - żartowniś.
Głodna jestem, a nie mogę go z wyra wywalić żeby śniadanko zrobił, więc chyba sama ruszę tyłek do kuchni...

hehe, no ty to masz dobrze:)

no ja niestety na sniadanko mogę liczyc jedynie w niedzielę bo inaczej M w pracy .. ale ja już po :)

no cosik tutaj zacichło... moze mamuśki nam sie rozpakowaują :) ja juz też bym mogła :)

Agu _pe kurcze ja bym pojechała ale nie chce zeby mąż jak burak łaził po deptaku
zobaczymy

no ja go teraz wykorzystuję na maksa :) póki mogę. potem to ja będę miała dyżury... hehe przy Młodej...
Kurczę patrzę na suwak i normalnie nie wierzę - 29 dni do końca... jak to przeleciało!!!

U mnie 18

kurcze patrzyłam na drugim forum i nie ma duzo chętnych osób na spotkanie to ja sobie tez odpuszczam

no właśnie jak mają być 4 osoby, to chyba mija się z celem.
poczekamy do południa...

no ja dla 4 osób nie bede sie tłukła az do Sopotu
i chyba wszytskie sa z Gdanska wiec wogóle ten Sopot byłby bez sensu

ja z Gdyni...

a czemu ja myslałam ze jestes z Gdanska ?
kurcze cos mi sie pomieszało

no dobra to dla ciebie warto do Sopotu :)

wiecie co nasz watek pada oststnio , nieładnie

Hejka.Ja wlasnie wrocilam z KTG,zapis idealny.Ale nad ranem dostalam cykora,mialam jakies dwa skurze i juz spanikowalam.Wlosy sobie nawet umylam,jakby cos mialo dziac.Ale ta babka w Szpitalu mowila ze moze byc do 10 takich nieregularnych skurczy dziennie.Wiec sie uspokoilam.
Agucha nie martw sie ja mam skurczyki wieczorem nawet rególarne czasami i nic a nic sie nie chce zaczac a ja juz chciałabym byc po

a dzisiaj tak mnie swedza piersi ze zwariujej , tez tak macie ? co na to moze pomóc ?

witam was kobitki, ja dziś spałam wyśmienicie do 9 rano!!!!!!!!!!!!! miałam małe przerwy na toaletę , ale cóż to normalne:)
Ja tez nie mogę uwierzyć że to już nasz miesiąc , teraz powoli będą do nas zaglądać w jakim tempie się rozpakowujemy:)
Wczoraj jakoś niemrawe byłyśmy, ale mi jakoś wczoraj bateryjki sie wyczerpały , byłam osłabnięta totalnie ;
teraz za chwilkę wychodzę umówiona jestem z koleżanką i jeszcze idę później do dermatologa bo w ciąży wszystkie moje znamiona strasznie sie zrobiły wypukłe i urosły mi takie skureczki - brodaweczki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry