Widok

WĄTEK DLA CIĘŻARÓWEK:) ***5***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek.
Muszę się pochwalić, że niunia ma już 1kg :)
dzisiaj widziałam jak niunia coś połykała :)
Tylko muszę brać żelazo:( nie wiecie może od czego mam niski poziom?
A co u Was przyszłe mamusie?
jakie zmiany?

pozdrawiamy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
Ja swoje maleństwo zobacze w poniedzialek i juz sie nie moge doczekac :)

a ja we wtorek:)i tez sie nie moge doczekac:)bedzie to bardzo wazna wizyta...wiec troszke sie stresuje,ale jestem dobrej mysli:)juz sie stęskniłam za tym widokiem ruszajacego sie maluszka ponad 3 tygodnie juz nie widziałam
co Ci przepisal lekarz? mi sorbifer durules. ale duzo zelaza zawiera szpinak takze to wchodzi teraz w sklad mojego menu
Mi przepisał Tardyferon Fol

ja dopiero 22 idę oglądać Kubusia ale mam nadzieje, że pokaże sie nam w całej okazałości i nie będzie spać tak jak ostatnio ;))
ja dopiero 27 czerwca będę podglądać moje bąble, może już coś będzie wiadomo czy dziewczynki,czy chlopcy,koleżankce w 17 tygodniu lekarz powiedzial,ze najpradopodobniej chłopiec będzie

a czy przypadkiem nie 27 lipca?? :)))

tak elfik 27 lipca:)ale ja zakręcona jestem:) a jak Twoje bobo?

ja się coraz bardziej męczę :( a tak długo było dobrze, w nocy już się tak dobrze nie wysypiam, bo jest mi ciężko leżeć, więc prawie siedzę i to sprawia, że rano czuję się jak połamana :/

mój brzuszek jest dość nisko usytułowany, wszędzie się teraz wlokę, a nie idę, czuję się wciąż jakaś zdenerwowana :/ wszystko mnie drażni :/

z dzidziusiem chyba wszystko oki :) wierci się i kręci :) zabawia się na całego, a mama zmęczona ;) wizytę kontrolną mam po 20 lipca :) i poproszę już o zwolnienie :)

Elfik,to może idź wcześniej i nie męcz się, przecież zwolnienei to CI internista może wypisać

elfik, widze, że jesteśmy mniej więcej w tym samym okresie ciąży, ja niestety tez mam kłopoty z wysypianiem się, ale kładę poduszkę pod brzuszek i jakoś lżej jest oddychac :) poza tym boli mnie pachwina i kość łonowa podobno od ciężaru dziecka, więc jak się zasiedzę, to ledwo moge kroka postawić :( ale co tam, wytrzymam :)

mnie bolą obie pachwiny i wszystkie kości :/ poduszkę też mam, ale mi uwiera :/
jakiś grajków mam za oknem trąbki itp. :))))

ja jestem juz w 26 tyg a na zwolnieniu jestem od 21 tyg wydaje mi sie że nie ma co sie męczyć. Brzuszek też mam duży i jest ciężko chodzić i spać a na wczorajszej wizycie dowiedziałąm się że przytyłam tylko lub aż 6,4 kg

image
ja przytyłam na oko jakieś 11 może 12 kg :/ dla mnie ważyć 62 kg to strasznie dużo :/ chociaż ja wcale nie czuję jakiejś specjalnej różnicy :)

Laseczki, dziś byłam na badaniu krwi po glukozie 50g. Po godzinie wyszło mi 166, to chyba trochę za dużo, nie?
Do lekarza idę dopiero pod koniec miesiąca. Czy któraś wie co oznacza dla nas taki wynik?

ja dopiero teraz zaczelam bardziej odczuwac dolegliwosci zaawansowanej ciazy. Troche mi ciezko sie podniesc, schylac itp. Ale i tak myslalam ze bedzie gorzej :-) mialam wizje siebie jako slonicy, chodzacej rozkrakiem z reka na plecach. A tymczasem tylko 5 kg na +, czasami jak mam lepszy dzien to dopiero lustro albo witryna sklepowa przypomina mi - "o ciezarna idzie" :-)
ale jeszcze pare tygodni przede mna, jeszcze moze do tej "słonicy" dociagne............

chyba do 145 jest górna granica, ale to 166 to jeszcze nie cukrzyca, pewnie będziesz musiała powtórzyć z 75g, ja po godzinie miałam 89

ja na to badanie pewnie w przyszłym tyg pójdę
a na usg wybieram sie na 3d i też jakoś niedługo bo już dawno nie widziałam naszergo pana:)
Zaczęłam czytać o cukrzycy ciążowej na necie i poważnie się wystraszyłam. Chyba przełożę wizytę żeby wcześniej zrobić drugie badanie. Nie wytrzymam w niepewności.
Wogóle mam dziś stresowy dzień, a biedna fasola musi to ze mną znosić :(.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry