Widok
:) jestem znów na chwilę, jedno ciasto nam się spaliło :/ drugie jako takie ;)
w dodatku wyskoczyła mi jakaś opryszczka na ustach, obawiałam się, że jak przede mną jest coś ważnego, to zawsze jakiś niewypał na twarzy :/
wczoraj farbnęłam sobie kolor na włosy /czekoladowy brąz/, wydaje mi się, że jest za ciemny :/ braciszkowie powiedzieli, że wyglądam źle, mama, że może być, a Piotrek, że przeżyje ;)
w dodatku wyskoczyła mi jakaś opryszczka na ustach, obawiałam się, że jak przede mną jest coś ważnego, to zawsze jakiś niewypał na twarzy :/
wczoraj farbnęłam sobie kolor na włosy /czekoladowy brąz/, wydaje mi się, że jest za ciemny :/ braciszkowie powiedzieli, że wyglądam źle, mama, że może być, a Piotrek, że przeżyje ;)
cześć plotkary
jestem na forum już chyba od pół godziny, ale musiałam nadrobić zaległości w czytaniu zanim sie przyłączedo rozmowyy
kurcze tesknie za wami dziewczyny
jak wróce w piątek do pracy, to i tak już nie bede miala tyle czasu co do tej pory
szykują sie zmiany u mnie w dziale, ale na razie o tym szaaaa
opowiem jak już bedzie ficjalnie wiadomo :)
jestem na forum już chyba od pół godziny, ale musiałam nadrobić zaległości w czytaniu zanim sie przyłączedo rozmowyy
kurcze tesknie za wami dziewczyny
jak wróce w piątek do pracy, to i tak już nie bede miala tyle czasu co do tej pory
szykują sie zmiany u mnie w dziale, ale na razie o tym szaaaa
opowiem jak już bedzie ficjalnie wiadomo :)
beatka81 napisał(a):
> cześć plotkary
> jestem na forum już chyba od pół godziny, ale musiałam nadrobić
> zaległości w czytaniu zanim sie przyłączedo rozmowyy
> kurcze tesknie za wami dziewczyny
>
> jak wróce w piątek do pracy, to i tak już nie bede miala tyle
> czasu co do tej pory
>
> szykują sie zmiany u mnie w dziale, ale na razie o tym szaaaa
> opowiem jak już bedzie ficjalnie wiadomo :)
>
>
OOOOOOOO tak miałaś rację pisząc na GG :-)))))))))))))))))
> cześć plotkary
> jestem na forum już chyba od pół godziny, ale musiałam nadrobić
> zaległości w czytaniu zanim sie przyłączedo rozmowyy
> kurcze tesknie za wami dziewczyny
>
> jak wróce w piątek do pracy, to i tak już nie bede miala tyle
> czasu co do tej pory
>
> szykują sie zmiany u mnie w dziale, ale na razie o tym szaaaa
> opowiem jak już bedzie ficjalnie wiadomo :)
>
>
OOOOOOOO tak miałaś rację pisząc na GG :-)))))))))))))))))
Sorki, że tak wyskoczę............ trochę nie na temat. W sobotę idę do koleżanki na 30 urodziny i wiem, że jedna jej koleżanka kupuje DVD o wartości ok. 350zł. POnieważ przyszła solenizantka uważa mnie za osobę nazwijmy to "bliską" ;) ze względu na wiloletnią znajomość choć niekoniecznie częstą - ale to tak na margibesie. No więc dlatego zadzwoniła do mnie i mi o tym powiedziała.... że jeśli mogłabym się złożyć na tem prezent. W sumie (łącznie z nami) mają się na to złożyć 3 pary i jedna osoba SOLO ;) Wychodzi więc po 90zł od pary. I zastanawiam się czy to dużo.... czy w sam raz jak na 30-tke???? Proszę, doradzcie mi.
Oczywiście koleżanka niczego mi nie narzuca, mówi, ze moge dać tyle ile uważam na słuszne albo po prostu kupić inny prezent
Oczywiście koleżanka niczego mi nie narzuca, mówi, ze moge dać tyle ile uważam na słuszne albo po prostu kupić inny prezent
Jak już jesteście przy rozmowie o pieniądzach i o tym " ile wypada..." to ja mam wielki dylemat.:( Wpadałam na pomysł, że może mi pomożecie. Otóż mój Mąż został mianowany Ojcem Chrzestnym u mojego bratanka i.... nie wiem ile mamy dać w kopertę. Myślę nad tym juz z 2 tygodnie:( Jak myślicie- ile???
Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
Eeech:( Mojego Męża wezwał dyrektor do siebie i wręczył ... wypowiedzenie! Tak chłopaka zaskoczył, że ten biedak podpisał... No i teraz musi wykorzystać bieżący urlop i "do widzenia". Zła jestem jak.... Ale tak jest Polska właśnie- chamstwo goni chamstwo. Okazało się, że zwolnili go za to, że wziął tydzień urlopu ( pojechaliśmy w spóżnioną podróż poślubną)
Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
bedac matka chrzestna dawalam zloty lancuszek z medalikiem -koszt okolo 200 zl +pamiatka ,wiazanka na becik wyszlo jakies 250 -to bylo w zeszlym roku - na 30 urodziny przyjaciolki dawalam komplet srebrny ,branzoleta,kolczyki, pierscionek i wisiorek,za 179 zl- mysle ,ze z prezentami to jest tak,kazdy daje to na co go stac i w zaleznosci komu ;) skladkowe 90 zl jest ok.
ja zawsze mam dylemat, co komu i za ile kupić na urodzinki :/ wchodzę do sklepu i raczej wybieram takie rzeczy, które mi się podobają i mam problem z ich wręczeniem, ponieważ mi by się też przydały :/
no ciasta jakoś ruszyły do przodu :) radzimy bez jednego piecyka :)
ogórkowa też już ugotowana :) kiełbaska z ziemniaczkami gotowa :) tylko się zajadać :)
no ciasta jakoś ruszyły do przodu :) radzimy bez jednego piecyka :)
ogórkowa też już ugotowana :) kiełbaska z ziemniaczkami gotowa :) tylko się zajadać :)
oj :( a może jednak nie :/
ja w zeszłym roku poszłam na zwolnienie lekarskie, bardzo się rozchorowałam :/ a szef na moje miejsce znalazł od razu dziewczynę, oczywiście za namową swego kolegi :/ zostałam zwolniona :(
nowa nie wytrzymała długo, po niej było jeszcze 3 dziewczyny :/
współpracownicy wściekli się na szefa i powiedzieli, żeby mnie przyjął do pracy, Chyba mu głupio było do mnie zadzwonić i powiedział facetom "róbcie jak chcecie". Od razu do mnie zadzwonili i po dwóch miesiącach "wakacji" wróciłam do pracy :) akurat tego posunięcia nie żałuję, relację są z szefem dobre i podwyżka się znalazła :)
współczuję Ci Kropusiu :( masz pewnie zazdrosne koleżanki i Cię w coś wkręciły pod Twoją nieobecność. Takie odnoszę wrażenie, ponieważ nie czytałam poprzednich wątków. Mam nadzieję, że wszystko się jednak ułoży i jeśli nie w tej pracy, to w innej o niebo lepszej :)
ja w zeszłym roku poszłam na zwolnienie lekarskie, bardzo się rozchorowałam :/ a szef na moje miejsce znalazł od razu dziewczynę, oczywiście za namową swego kolegi :/ zostałam zwolniona :(
nowa nie wytrzymała długo, po niej było jeszcze 3 dziewczyny :/
współpracownicy wściekli się na szefa i powiedzieli, żeby mnie przyjął do pracy, Chyba mu głupio było do mnie zadzwonić i powiedział facetom "róbcie jak chcecie". Od razu do mnie zadzwonili i po dwóch miesiącach "wakacji" wróciłam do pracy :) akurat tego posunięcia nie żałuję, relację są z szefem dobre i podwyżka się znalazła :)
współczuję Ci Kropusiu :( masz pewnie zazdrosne koleżanki i Cię w coś wkręciły pod Twoją nieobecność. Takie odnoszę wrażenie, ponieważ nie czytałam poprzednich wątków. Mam nadzieję, że wszystko się jednak ułoży i jeśli nie w tej pracy, to w innej o niebo lepszej :)
dla Kropusi na wszelki wypadek
Data publikacji: 2006-08-07
Ogłoszeniodawca: Firma
Pracodawca: Biuro Usług Księgowych i Doradztwa ekonomiczno-Prawnego
Branża: Księgowość / Podatki / Controlling / Audyt
Typ stanowiska: Pracownik / Specjalista
Stanowisko:
SAMODZIELNA KSIĘGOWA
Miasto: Gdynia
Region: Pomorskie
Opis:
Biuro Usług Księgowych i Doradztwa Ekonomiczno-Prawnego "STORNO" zatrudni odpowiedzialną Panią z doświadczeniem zawodowym w rachunkowości, na stanowisko samodzielnej księgowej. Wymagamy znajomości języka angielskiego lub niemieckiego w stopniu komunikatywnym.
CV wraz z listem motywacyjnym prosimy przesyłac droga elektroniczną na e-mail: biuro@e-storno.pl
Rodzaj pracy: Stała
Forma zatrudnienia: Umowa o pracę
Minimalne wykształcenie: Średnie
Kontakt:
STORNO
Bytomska 40
biuro@e-storno.pl
Data publikacji: 2006-08-01
Pracodawca: KANCELARIA DORADZTWA PODATKOWEGO \"SOWA\"
Stanowisko:
KSIĘGOWA-SAMODZIELNA DO KSIĄG HANDLOWYCH
Miasto: SOPOT
Kontakt:
Wiesława Szabuniewicz-Sowa
tel.: 058 550-29-57
Sopot, 23 Marca 10/7
Fax: 058 5502957
Data publikacji: 2006-08-07
Pracodawca: Biuro Usług Księgowych i Doradztwa ekonomiczno-Prawnego
Stanowisko:
SAMODZIELNA KSIĘGOWA
Miasto: Gdynia
Opis:
Biuro Usług Księgowych i Doradztwa Ekonomiczno-Prawnego "STORNO" zatrudni odpowiedzialną Panią z doświadczeniem zawodowym w rachunkowości, na stanowisko samodzielnej księgowej. Wymagamy znajomości języka angielskiego lub niemieckiego w stopniu komunikatywnym.
CV wraz z listem motywacyjnym prosimy przesyłac droga elektroniczną na e-mail: biuro@e-storno.pl
Minimalne wykształcenie: Średnie
Kontakt:
STORNO
Bytomska 40
biuro@e-storno.pl
Data publikacji: 2006-08-01
Pracodawca: KANCELARIA DORADZTWA PODATKOWEGO \"SOWA\"
Stanowisko:
KSIĘGOWA-SAMODZIELNA DO KSIĄG HANDLOWYCH
Miasto: SOPOT
Kontakt:
Wiesława Szabuniewicz-Sowa
tel.: 058 550-29-57
Sopot, 23 Marca 10/7
Fax: 058 5502957
i jeszcze dwa
Marcopol Sp. z o.o., lider w branży metalowej i elementów złącznych poszukuje osób
na stanowisko:
KIEROWNIK PIONU FINANSOWO-KSIĘGOWEGO/ GŁÓWNA KSIĘGOWA
Miejsce pracy: Gdynia/ Chwaszczyno
Wymagania wobec kandydatów:
· Wykształcenie wyższe o profilu rachunkowość
· Min. pięć lat praktycznych doświadczeń w pracy na powyższym stanowisku pełna księgowość
· Posiadanie licencji Ministra Finansów na usługowe prowadzenie ksiąg rachunkowych
· Doświadczenie w kierowaniu zespołem pracowników
· Umiejętności analityczne, samodzielność, dobra organizacja pracy
· Odpowiedzialność i zaangażowanie w powierzone zadania
Oferujemy:
· Interesującą pracę w prężnie rozwijającej się firmie
· Atrakcyjne warunki zatrudnienia
Aplikacje (CV ze zdjęciem i list motywacyjny) należy wysłać w terminie 7 dni
od daty ukazania się ogłoszenia z podaniem nazwy stanowiska
w temacie wiadomości na adres:
„Marcopol” Sp. z o.o. Producent Śrub
ul. Oliwska 100 80-209 Chwaszczyno
lub na adres:
kadry@marcopol.pl
Skontaktujemy się tylko z wybranymi osobami. Ofert nie zwracamy.
Do przesyłanej oferty prosimy dołączyć oświadczenie: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883)”.
FASC Sp. z o. o. - Centrum Księgowe świadczące usługi księgowe i płacowe na rzecz spółek wchodzących w skład grupy kapitałowej poszukuje kandydatów na stanowisko: ASYSTENT KSIĘGOWOŚCINr ref.: AK/08/06Miejsce pracy: Suchy Dwór k/GdyniDo zadań tej osoby będzie należała pomoc we wszystkich działaniach księgowych, w tym: kontrola i koordynacja spływającej dokumentacji, sporządzanie przelewów bankowych oraz obsługa rachunków bankowych, wprowadzanie danych do systemów FK, aktualizacja aplikacji finansowo - biznesowych, sporządzanie raportów. Od kandydatów oczekujemy: · Ukończonych (lub w trakcie trwania) studiów ekonomicznych · Bardzo dobrej znajomości pakietu MS Office, ze szczególnym naciskiem na MS Excel · Podstawowej znajomości przepisów księgowych i podatkowych · Zaangażowania i dyspozycyjności · Dynamizmu i chęci rozwoju · Bardzo dobrej organizacji pracy · Doświadczenie w pracy w biurze rachunkowym lub dziale księgowości będzie dodatkowym atutem. W zamian oferujemy: · Zaplanowaną ścieżkę rozwoju · Możliwość wzbogacenia doświadczenia zawodowego · Pracę w stabilnej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku · Gwarancję rozwoju Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie cv oraz listu motywacyjnego z podaniem nr ref. w tytule wiadomości na adres: praca@fasc.plProsimy o dopisanie następującej klauzuli „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883)”.
pozdrawiam trzymaj sie ja mam podobne klimaty w pracy:(
Marcopol Sp. z o.o., lider w branży metalowej i elementów złącznych poszukuje osób
na stanowisko:
KIEROWNIK PIONU FINANSOWO-KSIĘGOWEGO/ GŁÓWNA KSIĘGOWA
Miejsce pracy: Gdynia/ Chwaszczyno
Wymagania wobec kandydatów:
· Wykształcenie wyższe o profilu rachunkowość
· Min. pięć lat praktycznych doświadczeń w pracy na powyższym stanowisku pełna księgowość
· Posiadanie licencji Ministra Finansów na usługowe prowadzenie ksiąg rachunkowych
· Doświadczenie w kierowaniu zespołem pracowników
· Umiejętności analityczne, samodzielność, dobra organizacja pracy
· Odpowiedzialność i zaangażowanie w powierzone zadania
Oferujemy:
· Interesującą pracę w prężnie rozwijającej się firmie
· Atrakcyjne warunki zatrudnienia
Aplikacje (CV ze zdjęciem i list motywacyjny) należy wysłać w terminie 7 dni
od daty ukazania się ogłoszenia z podaniem nazwy stanowiska
w temacie wiadomości na adres:
„Marcopol” Sp. z o.o. Producent Śrub
ul. Oliwska 100 80-209 Chwaszczyno
lub na adres:
kadry@marcopol.pl
Skontaktujemy się tylko z wybranymi osobami. Ofert nie zwracamy.
Do przesyłanej oferty prosimy dołączyć oświadczenie: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883)”.
FASC Sp. z o. o. - Centrum Księgowe świadczące usługi księgowe i płacowe na rzecz spółek wchodzących w skład grupy kapitałowej poszukuje kandydatów na stanowisko: ASYSTENT KSIĘGOWOŚCINr ref.: AK/08/06Miejsce pracy: Suchy Dwór k/GdyniDo zadań tej osoby będzie należała pomoc we wszystkich działaniach księgowych, w tym: kontrola i koordynacja spływającej dokumentacji, sporządzanie przelewów bankowych oraz obsługa rachunków bankowych, wprowadzanie danych do systemów FK, aktualizacja aplikacji finansowo - biznesowych, sporządzanie raportów. Od kandydatów oczekujemy: · Ukończonych (lub w trakcie trwania) studiów ekonomicznych · Bardzo dobrej znajomości pakietu MS Office, ze szczególnym naciskiem na MS Excel · Podstawowej znajomości przepisów księgowych i podatkowych · Zaangażowania i dyspozycyjności · Dynamizmu i chęci rozwoju · Bardzo dobrej organizacji pracy · Doświadczenie w pracy w biurze rachunkowym lub dziale księgowości będzie dodatkowym atutem. W zamian oferujemy: · Zaplanowaną ścieżkę rozwoju · Możliwość wzbogacenia doświadczenia zawodowego · Pracę w stabilnej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku · Gwarancję rozwoju Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie cv oraz listu motywacyjnego z podaniem nr ref. w tytule wiadomości na adres: praca@fasc.plProsimy o dopisanie następującej klauzuli „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883)”.
pozdrawiam trzymaj sie ja mam podobne klimaty w pracy:(
Tak jest najlepiej. Robić swoje i już. Ja na szczęście nie mam takich problemów. Póki co jeszczes studiuje i walcze z jedną Pania,ktora mnie nie trawi :))) a w pracy mam super ludzi i swietny klimat :) Szuja, która robiła wszytskim pod górkę,została ostatnio zwolniona,wiec znów wszyscy są na luzie :)
Kropusia chyba popadasz w paranoje :))) Nie znam Cię,ale wydajesz się być miłą dziewczyną.
W każdej firmie jest jakas szuja. Jak już mówiłam, my u nas się jednego pozbylismy - koles był do zabicia!!! Ale to my wygralismy a nie On i teraz jest super. Najlepiej to poprostu robić swoje i olac te suki,co chcą Ci pod górkę zrobić. Ja wierze w to,że zarówno dobre jak i złe rzeczy, które człowiek robi - do niego prędzej czy później wrócą. I z pewnościa te "świetne kolezanki" z pracy tez spotka kiedyś coś niemiłego - będa miały za swoje! :) a na dzien dzisiejszy - nie martw się na zapas Moja Droga :)
W każdej firmie jest jakas szuja. Jak już mówiłam, my u nas się jednego pozbylismy - koles był do zabicia!!! Ale to my wygralismy a nie On i teraz jest super. Najlepiej to poprostu robić swoje i olac te suki,co chcą Ci pod górkę zrobić. Ja wierze w to,że zarówno dobre jak i złe rzeczy, które człowiek robi - do niego prędzej czy później wrócą. I z pewnościa te "świetne kolezanki" z pracy tez spotka kiedyś coś niemiłego - będa miały za swoje! :) a na dzien dzisiejszy - nie martw się na zapas Moja Droga :)
Kropusia ,ja jestem na wypowiedzeniu -przyszlo nagle ,a wlasciwie z propozycja"nie do odrzucenia"pracy w W-wie - oczywiscie odmowilam ,wiec zwalniaja mnie - na poczatku byl zal ... a teraz powtarzam sobie cokolwiek sie dzieje to prowadzi do dobrych zmian dla mnie :) i powtarzam to motto w chwilach zwatpienia