Widok
jesli przejrzysz forum zobaczysz ze zagladam tu tylko rano i wieczorem na chwilke wtedy kiedy mam czas dla siebie a jak go wykorzystuje to moja sprawa rozumiem twoja potrzebe bycia trolem ale nawet mnie czasami mnie wyprowadzasz z rownowagi ,jestes jedyna osoba ktora za karzdym razem udowadnia ze nie wie po co tu zaglada.pozdrawiam
Jak rozpoznać trolla? Jakie są jego działnia?
Trolle siedzą na forach nie tylko w jednym celu. Czasem rejestrują się wyłącznie w celu reklamowania swojego wytworu, czasem żeby wzniecać kłótnie lub po prostu zaśmiecać rozmowy z czystej złośliwości.
Typowe działania:
* zakładanie tematów w złych działach i to po kilka na raz
* pisanie wielu bezsensownych wypowiedzi w krotkim czasie
* używanie wykrzykników, znaków zapytania lub emotek w ilościach większych niz to potrzebne
* niestosowanie się do zasad interpunkcji, ortografii
* "olewanie" uwag innych, nieliczenie sie z czyims zdaniem
* proszenie o cracki, seriale i nielegalne oprogramowanie
* agresywne odpowiedzi na zwrócenie uwagi
* nieużywanie wyszukiwarek dla rzeczy najbardziej nawet trywialnych oraz zakładanie wątków przed sprawdzeniem czy już istnieją
Troll trollowi nierówny
Nie każdy troll jest taki sam i nie należy pochopnie ich oceniać. Niektórzy po prostu nie wiedzą jak się zachowywać i dostają miano trolla nieświadomie. Tacy są reformowalni. Gorsi są tacy, co myślą, że wiedzą wszystko i pouczają innych samemu mając duże luki w wiedzy. Traktują wszystkich z góry i z nastawieniem, że jest się ekspertem, zabierają głos w dyskusji.
Trolle siedzą na forach nie tylko w jednym celu. Czasem rejestrują się wyłącznie w celu reklamowania swojego wytworu, czasem żeby wzniecać kłótnie lub po prostu zaśmiecać rozmowy z czystej złośliwości.
Typowe działania:
* zakładanie tematów w złych działach i to po kilka na raz
* pisanie wielu bezsensownych wypowiedzi w krotkim czasie
* używanie wykrzykników, znaków zapytania lub emotek w ilościach większych niz to potrzebne
* niestosowanie się do zasad interpunkcji, ortografii
* "olewanie" uwag innych, nieliczenie sie z czyims zdaniem
* proszenie o cracki, seriale i nielegalne oprogramowanie
* agresywne odpowiedzi na zwrócenie uwagi
* nieużywanie wyszukiwarek dla rzeczy najbardziej nawet trywialnych oraz zakładanie wątków przed sprawdzeniem czy już istnieją
Troll trollowi nierówny
Nie każdy troll jest taki sam i nie należy pochopnie ich oceniać. Niektórzy po prostu nie wiedzą jak się zachowywać i dostają miano trolla nieświadomie. Tacy są reformowalni. Gorsi są tacy, co myślą, że wiedzą wszystko i pouczają innych samemu mając duże luki w wiedzy. Traktują wszystkich z góry i z nastawieniem, że jest się ekspertem, zabierają głos w dyskusji.
mystic napisał(a):
> Jak rozpoznać trolla? Jakie są jego działnia?
>
> czasem żeby wzniecać kłótnie lub po prostu zaśmiecać rozmowy z
> czystej złośliwości.
>
Gorsi
> są tacy, co myślą, że wiedzą wszystko i pouczają innych samemu
> mając duże luki w wiedzy.
Jestem za konwaliową w kaftanie bezpieczeństwa :)
DZIEŃ DOBRY KOLEŻANKI Z PRACY :)
Miłego dnia!!!
> Jak rozpoznać trolla? Jakie są jego działnia?
>
> czasem żeby wzniecać kłótnie lub po prostu zaśmiecać rozmowy z
> czystej złośliwości.
>
Gorsi
> są tacy, co myślą, że wiedzą wszystko i pouczają innych samemu
> mając duże luki w wiedzy.
Jestem za konwaliową w kaftanie bezpieczeństwa :)
DZIEŃ DOBRY KOLEŻANKI Z PRACY :)
Miłego dnia!!!
pmagdalena
Jeśli masz poważny problem zdrowotny, a za wizytę u specjalisty do którego chcesz się udać trzeba zapłacić, to może postaraj się dowiedzieć w jakim szpitalu pracuje i zgłoś się tam podczas dyżuru? Jest to jakieś rozwiązanie w momencie, gdy limity wizyt u specjalistów refundowane w ramach NFZ są już na ten rok wyczerpane. No i oczywiście jeśli ten lekarz pracuje w szpitalu...
Jeśli masz poważny problem zdrowotny, a za wizytę u specjalisty do którego chcesz się udać trzeba zapłacić, to może postaraj się dowiedzieć w jakim szpitalu pracuje i zgłoś się tam podczas dyżuru? Jest to jakieś rozwiązanie w momencie, gdy limity wizyt u specjalistów refundowane w ramach NFZ są już na ten rok wyczerpane. No i oczywiście jeśli ten lekarz pracuje w szpitalu...
To ile potrzebuje to moja sparwa
a napisałam o tym bo mnie wkurza to ze płace kupe kasy na słuzbe zdrowia, kazdy płaci a nie mozemy z tego kozystac
Wczoraj ogladałam wiadomości wyjatkowo i wkurzyło mnie to ze NFZ nie daje kasy na hospicja dla dzieci bo niby nie maja
Ja nie moge sie leczyc normalnie, dzieciom załują, starszym tez to ja sie pytam gdzie te pieniądzę
Aha i witam pania ribok- czepialska
A jak jestes chetna to zrób zrzute ja sie nie pogniewam
a napisałam o tym bo mnie wkurza to ze płace kupe kasy na słuzbe zdrowia, kazdy płaci a nie mozemy z tego kozystac
Wczoraj ogladałam wiadomości wyjatkowo i wkurzyło mnie to ze NFZ nie daje kasy na hospicja dla dzieci bo niby nie maja
Ja nie moge sie leczyc normalnie, dzieciom załują, starszym tez to ja sie pytam gdzie te pieniądzę
Aha i witam pania ribok- czepialska
A jak jestes chetna to zrób zrzute ja sie nie pogniewam
nie nie ja pisałam ze moze twoje kolezanki na jakims spotkaniu zrobiły by zrzutke i bedziesz mogła isc do lekarza i po bólu
ja tez płace składki i nie kożystam z usług lekarzy ale to ja juz nic na to nie poradze chodze prywatnie jak musze i nie czekam az mi NFZ wyrazi zgode na leczenia nie tylko ty masz ten problem
dziwie sie ze wy /ty takie wielkie geby macie na tym forum a poza klawiaturą nie potraficie sobie poradzic w szerokim swiecie
powodzenia nie czepim sie tylko mam swoje /odmienne/zdanie od waszego /twojego/
ja tez płace składki i nie kożystam z usług lekarzy ale to ja juz nic na to nie poradze chodze prywatnie jak musze i nie czekam az mi NFZ wyrazi zgode na leczenia nie tylko ty masz ten problem
dziwie sie ze wy /ty takie wielkie geby macie na tym forum a poza klawiaturą nie potraficie sobie poradzic w szerokim swiecie
powodzenia nie czepim sie tylko mam swoje /odmienne/zdanie od waszego /twojego/
przyszedł facet do burdelu walił całą noc ale nikt mu nie otworzył
przez przypadek ribobok wyprzedzila moja mysl wiem ze magda zaraz smiertelnie sie na mnie obrazi bo nie lubi jak sie ktos wtraca w jej sprawy ale mysle ze przy tej ilosci dziewczyn ktora zaglada na foru to zrobienie zrzuty po 10 zl nie jest problemem oczywiscie zrzuta dobrowolna i pozostaje tylko wymyslec jak to zrobic technicznie ale dycha to tyle co ja wydaje na fajki w ciagu dwoch dni wiec wystarczy ze odposcilam palenie i juz moge te pieniadze przeznaczyc na cos wazniejszego
Konwaliowa ja tez nie zawsze zgadzam ze wszystkimi i mam czesto i gęsto odmienne zdanie na temat sukienek, wczesnego załatwiania itd nawet kiedyś któraś napisała że jestem marudna
powiem Ci nawet że jestem złośliwa, ale po co mam tutaj atakować forumki?? nie potrzebuję tego robić tylko dla własnej satysfakcji
powiem Ci nawet że jestem złośliwa, ale po co mam tutaj atakować forumki?? nie potrzebuję tego robić tylko dla własnej satysfakcji
ja nie kumam jednej rzeczy - najpierw ktoś mówi na forum o swoim problemie, a potem ten sam ktoś się zrzyma, że inni mają coś do powiedzenia na temat tego problemu i ma im za złe, ze się wtrącają - to tak abstrahując od pmagdaleny i kogokolwiek innego. Tak mi się na mysl nasunęło przy dzisiejszym czytaniu postów
Beatko. tr jezeli chodzi o płyke z filmami i muzyka to ja mam dla ciebie tylko musisz do mnie wpasc
A co do zrutki to dziekuje nietrzeba
nie po to to napisałam żeby ktos sie litował
tylko mam tyle problemów , mąż jest ale jakby go nie bylo a własnej rodziny nie mam
to komu mam sie wyżalic ?
na forumkinzwsze moglam liczyc
A co do zrutki to dziekuje nietrzeba
nie po to to napisałam żeby ktos sie litował
tylko mam tyle problemów , mąż jest ale jakby go nie bylo a własnej rodziny nie mam
to komu mam sie wyżalic ?
na forumkinzwsze moglam liczyc