Widok

*...WIOSENNE MAMUSIE...* 43 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista:

MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
yecath 07.03/ dziewczynka
skarlet 07.03 /dziewczynka MAGDALENA
Gugiś 09.03 /dziewczynka Nikola
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec
marta82 17.03 /chłopiec JAŚ
parma 20.03 / dziewczynka NINA-KRISTIN
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03 / dziewczynka KINGA
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
helenka 27.03 / dziewczynka

KWIECIEN:
liski 05.04 / dziewczynka
mini mini 6/7.04 / chłopiec PAWEŁEK
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
anulka28 15.04 / chłopiec
różyczka 17.04 / chłopiec
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04 / chłopiec JAŚ
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec :)
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
wesolka 20.05 dziewczynka/ WIKTORIA
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
neneczka 28.05
bemaz 31.05 dziewczynka/ LENA

no i nowy wateczek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć w poniedziałek :-)
no i kolejny wątek...ojjj leci ten czas chyba zabiorę się powolutku za przygotowanie pokoju dla Malutkiej-na razie mamy tam graciarnię:) więc zacznę przenosić lekkie graty do szaf itp.
Cześć kobitki. Widzę, że już nawet na koniec maja udało się okreslić płeć maluszka, mam nadzieję że w czwartek lekarz nam też powie kto w brzuszku rośnie :)
gosia mozliwe ze sie dowiesz, ja sie dowiedzialam w 21t.c
Trzymam kciuki
tak ja juz wiem termin mam na 31.05-06.06. ale trzymam się tej pierwszej wersji.

Pisałyście o r******h dziecka, u mnie Lenka najbardziej daje znać o sobie po jedzeniu.
witam mamuski!
no i na wczorajszej wizycie lekarz stwierdzil ze wyglada na to ze bedziemy miec coreczke :) no ale jeszcze bedziemy na nastepnym badaniu potwierdzac. dzieciatko zdrowiutkie i ladnie rosnie :)
milego dnia!
No proszę w maju bedą dziewczynki :) i mój jeden ananasek :) Ja już nie moge się doczekac :) A wogole to ostatnio mam jakąs zamułe znowu chce mi się spac czesto a tu pracowac trzeba cuż za niesprawiedliwośc :) dziewczyny a bedziecie szły na zwolnienie przed ? i jak tak to kiedy ?
naneczka a gdzie bylas na usg?
bylam u swojego gina - maciejewskiego.
zastanawiam sie nad usg 3D/4D. w ktorym tc na nie sie idzie?
ja bylam na przelomie 21/22 u Olszewskiego i mam nadzieje ze sie nie mylil co do plci.
Ja juz jestem na zwolnieniu od 22 grudnia. Na dobre rozpoczęłam odpoczywanie.

Mój lekarz mam nadzieje, że się nie pomylił co do płci. W Bydgoszczy uchodzi za jednego z najlepszych specjalistów od usg, dokładnie pokazywał nam wargi sromowe.

Więc mam na dzieje, że Lenka nie okaże się np. Pawełkiem, a jeśli cóż będziemy tylko zaskoczeni :-)))
a u mnie niestety problemy, na szczęście nie z dzidziusiem. Ale po Cordafenie czuję się okropnie- wczoraj po SR zasłabłam i poszliśmy na pogotowie, miałam nagły spadek ciśnienia, podwyższone tętno i w ogóle koszmarne odczucia- cała się trzęsłam, blada jak ściana.

Ale za to miałam pierwsze KTG, w sumie nudy, tak leżeć ponad pół godziny :) Z tętnem Maleńkiej wszystko w porządku, ale cwaniara zaczęła kopać w to urządzenie przypięte pasami i co chwilę tylko "bum", "bum" :P Wtedy zrobiło się ciekawiej :)

I poznałam świetną położną, teraz tylko modlę się, żeby na nią na porodówce trafić, bo jest kochaaana :)
Yecath jejku to musiałaś sie ostro wystraszyć- najważniejsze że już lepiej się czujesz i że z Maleństwem wszystko dobrze-a ten lek bierzesz z powodu skracającej się szyjki??
tak. Ale znowu się skróciła w stosunku do ubiegłego wtorku, nieznacznie, ale jednak. We wtorek idę na kontrolę.

Najgorsze jest to, że ten lek trzeba regularnie co 6 godzin przyjmować i się muszę budzić w nocy, wcześnie rano brać, no i te skutki uboczne. A teraz sesja na studiach :/
To trzymam kciuki- a co do leków to wiem co przechodzisz bo biorę fenoterol przeciw skurczom-też co 6 godzin więc mam nocną pobudkę.
moja Lenka dziś bardzo spokojna, jak się nie ruszała z rana to prawie zapominam, że jestem w ciązy.

Tylko jak idę i widzę siebie (swój brzuch) w lustrze to wiem, że moje maleństwo jest ze mną.
do mam marcowych- jak śpicie? bo w sumie nasze brzuchy już spore...
Ja już nie wyobrażam sobie spania bez poduszki pomiędzy nogami, wzięłam od męża taki "wałek" do rehabilitacji, bardzo ułatwia sprawę.
I nie mogę spać na plecach, ani na brzuchu, jedyne co pozostaje, to przewracanie się z boku na bok.
ja też od niedawna tylko z boku na bok, choć ja rodzę w maju, zauważyłam, że jak bardziej się na bok położe, trochę brzuch przygniotę, Lenka od razu mnie "szturcha" ajkby jej niewygodnie było :-).

Na plecach też nie spie, ale ze względu na małą.
o, a może któraś z Was ma ochotę na poczytanie fajnej ksiażki :)?

Polecam "Język niemowląt", właśnie się za to zabrałam. Mam w PDF, ale męczące jest czytanie na kompie, to zamówiłam na allegro wersję "papierową". Jeśli ktoś by chciał PDF, to dajcie znać :) najlepiej maila do mnie: kgajowska@gmail.com

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry