Widok
*...WIOSENNE MAMUSIE...* 43 :)
Lista:
MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
yecath 07.03/ dziewczynka
skarlet 07.03 /dziewczynka MAGDALENA
Gugiś 09.03 /dziewczynka Nikola
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec
marta82 17.03 /chłopiec JAŚ
parma 20.03 / dziewczynka NINA-KRISTIN
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03 / dziewczynka KINGA
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
helenka 27.03 / dziewczynka
KWIECIEN:
liski 05.04 / dziewczynka
mini mini 6/7.04 / chłopiec PAWEŁEK
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
anulka28 15.04 / chłopiec
różyczka 17.04 / chłopiec
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04 / chłopiec JAŚ
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec :)
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
wesolka 20.05 dziewczynka/ WIKTORIA
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
neneczka 28.05
bemaz 31.05 dziewczynka/ LENA
no i nowy wateczek :)
MARZEC:
yecath 07.03/ dziewczynka
Myszka1 24.03
KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
neneczka 28.05
no i nowy wateczek :)
Ja juz jestem na zwolnieniu od 22 grudnia. Na dobre rozpoczęłam odpoczywanie.
Mój lekarz mam nadzieje, że się nie pomylił co do płci. W Bydgoszczy uchodzi za jednego z najlepszych specjalistów od usg, dokładnie pokazywał nam wargi sromowe.
Więc mam na dzieje, że Lenka nie okaże się np. Pawełkiem, a jeśli cóż będziemy tylko zaskoczeni :-)))
Mój lekarz mam nadzieje, że się nie pomylił co do płci. W Bydgoszczy uchodzi za jednego z najlepszych specjalistów od usg, dokładnie pokazywał nam wargi sromowe.
Więc mam na dzieje, że Lenka nie okaże się np. Pawełkiem, a jeśli cóż będziemy tylko zaskoczeni :-)))
a u mnie niestety problemy, na szczęście nie z dzidziusiem. Ale po Cordafenie czuję się okropnie- wczoraj po SR zasłabłam i poszliśmy na pogotowie, miałam nagły spadek ciśnienia, podwyższone tętno i w ogóle koszmarne odczucia- cała się trzęsłam, blada jak ściana.
Ale za to miałam pierwsze KTG, w sumie nudy, tak leżeć ponad pół godziny :) Z tętnem Maleńkiej wszystko w porządku, ale cwaniara zaczęła kopać w to urządzenie przypięte pasami i co chwilę tylko "bum", "bum" :P Wtedy zrobiło się ciekawiej :)
I poznałam świetną położną, teraz tylko modlę się, żeby na nią na porodówce trafić, bo jest kochaaana :)
Ale za to miałam pierwsze KTG, w sumie nudy, tak leżeć ponad pół godziny :) Z tętnem Maleńkiej wszystko w porządku, ale cwaniara zaczęła kopać w to urządzenie przypięte pasami i co chwilę tylko "bum", "bum" :P Wtedy zrobiło się ciekawiej :)
I poznałam świetną położną, teraz tylko modlę się, żeby na nią na porodówce trafić, bo jest kochaaana :)
do mam marcowych- jak śpicie? bo w sumie nasze brzuchy już spore...
Ja już nie wyobrażam sobie spania bez poduszki pomiędzy nogami, wzięłam od męża taki "wałek" do rehabilitacji, bardzo ułatwia sprawę.
I nie mogę spać na plecach, ani na brzuchu, jedyne co pozostaje, to przewracanie się z boku na bok.
Ja już nie wyobrażam sobie spania bez poduszki pomiędzy nogami, wzięłam od męża taki "wałek" do rehabilitacji, bardzo ułatwia sprawę.
I nie mogę spać na plecach, ani na brzuchu, jedyne co pozostaje, to przewracanie się z boku na bok.
o, a może któraś z Was ma ochotę na poczytanie fajnej ksiażki :)?
Polecam "Język niemowląt", właśnie się za to zabrałam. Mam w PDF, ale męczące jest czytanie na kompie, to zamówiłam na allegro wersję "papierową". Jeśli ktoś by chciał PDF, to dajcie znać :) najlepiej maila do mnie: kgajowska@gmail.com
Polecam "Język niemowląt", właśnie się za to zabrałam. Mam w PDF, ale męczące jest czytanie na kompie, to zamówiłam na allegro wersję "papierową". Jeśli ktoś by chciał PDF, to dajcie znać :) najlepiej maila do mnie: kgajowska@gmail.com
Jeśli chodzi o spanie, to jest coraz gorzej. Oprócz boków preferuję jeszcze na plecach, ale mam wysoko poduszę, prawie na półsiedząco, i z jednej strony podusie pod dupką i drugą, nogi zgięte w kolanach, podkładam sobie jeszcze też poduszkę pod kolana. Jest całkiem całkiem ta pozycja, ale niestety nie na cała noc tak jak reszta. Dla mnie jest najgorsze jak sie obudzę w nocy i np 2 godziny nie mogę zasnąć. Wtedy się zastanawiam czy chce mi sie siusiu, czy pić, a to się dzidzia obudzi i zacznie kopać, albo mąż pochrapuje,hehhe
mnie Mała w ogóle nie budzi, w nocy nie kopie. Jej rytm dnia jest raczej identyczny jak mój.
Gugiś, ale tych poduszek sobie ładujesz :D Ja to raczej wiercipięta jestem i więcej zajęłoby mi układanie tej konstrukcji :)
A wcześniej to uwielbiałam zasypiać przytulona do męża, teraz to jednak potrzebuję więcej przestrzeni- i zasypiać, to owszem, możemy przytuleni, ale potem to go tak trochę odsuwam, biedny- czuje się troszkę odrzucony :P
Gugiś, ale tych poduszek sobie ładujesz :D Ja to raczej wiercipięta jestem i więcej zajęłoby mi układanie tej konstrukcji :)
A wcześniej to uwielbiałam zasypiać przytulona do męża, teraz to jednak potrzebuję więcej przestrzeni- i zasypiać, to owszem, możemy przytuleni, ale potem to go tak trochę odsuwam, biedny- czuje się troszkę odrzucony :P
Witam wszystkie mamy :)
Neneczka gratuluje coreczki :) Yecath mamnadz.ze sie juz lepiej czujesz
ja od rana w pracy...nadal chora....mam pracowac do konca marca ale nei wiem czy dam rade :/ tylko ze lekarz nie chce wystawic zwolnienia... w pon. bylam, u poloznej..pow.ze mam w moczu leukocyty i cos jeszcze ale aby sie nei martwic (niby od przeziebienia) po wiozycie wdrapalma sie an wieeelkie schody (musialm dotrzec do urzedu a windy nei bylo) no i znow mam jakies bole w dole brzucha ....niech to juza bedzie kwiecien :))) najgorsze to to ze to pierwsz
Neneczka gratuluje coreczki :) Yecath mamnadz.ze sie juz lepiej czujesz
ja od rana w pracy...nadal chora....mam pracowac do konca marca ale nei wiem czy dam rade :/ tylko ze lekarz nie chce wystawic zwolnienia... w pon. bylam, u poloznej..pow.ze mam w moczu leukocyty i cos jeszcze ale aby sie nei martwic (niby od przeziebienia) po wiozycie wdrapalma sie an wieeelkie schody (musialm dotrzec do urzedu a windy nei bylo) no i znow mam jakies bole w dole brzucha ....niech to juza bedzie kwiecien :))) najgorsze to to ze to pierwsz
Hej dziewczynki. Gratuluje wszystkim, ktore sie dowiedzialy o plci dziecka podczas mojej nieobecnosci ;)
My sobie spokojnie oboje rosniemy. W nocy mamy coraz wieksze problemy ze spaniem, gdyz na plecach spac po prostu nie umiem, a jak sie poloze na boku i dluzej poleze, to budze sie z bolem bioder... A do tego Tusio uwielbia kopac wlasnie jak leze na boku :)
My sobie spokojnie oboje rosniemy. W nocy mamy coraz wieksze problemy ze spaniem, gdyz na plecach spac po prostu nie umiem, a jak sie poloze na boku i dluzej poleze, to budze sie z bolem bioder... A do tego Tusio uwielbia kopac wlasnie jak leze na boku :)
w Redlowie. Jestem z Gdyni, nie chce nigdzie jezdzic daleko, lekarza prowadzacego tez mam stamtad. Wiem, ze opinie (jak o kazdym miejscu) sa bardzo rozne, ale w koncu nie planuje wyjazdu do hotelu, tylko urodzic i do domku :) Tym bardziej, ze termin w Wielkanoc, wiec nie bedzie mi sie chcialo tam dlugo siedziec :)
czesc :)
ja dopiero co wstalam..obudzialm sie o 7 pochodzilam po domku i dlaej hop do lozka :)))) dzis i jutro mam wolne-w koncu slodkie leniuchowanie :))
moj synus duzo ostatnio kopal a od wczoraj wieczora do dzis prawie nic...pewnei odpoczywa ;) zastaanwiamy sie z mezem nad zmiana imienia na Alexander....Jan mi sie baaardzo podoba a szczegolnie jak do malych chlopcow mowi sie Jas itp. ale tu w Norwegii rodzina meza i koledzy z w szkole, nauczyciele beda go nazywac Jan (a jak damy drugie imie to Jan Runar albo Jan Roald) a to juz mi sie mniej podoba bo oni to tak twardo wymawiaja...
uci9ekam zjesc sniadanko i troche sprzatnac...tez niby maz sprzata ale nie jak bym chciala ;)
milego dnia wszystkim :)
ja dopiero co wstalam..obudzialm sie o 7 pochodzilam po domku i dlaej hop do lozka :)))) dzis i jutro mam wolne-w koncu slodkie leniuchowanie :))
moj synus duzo ostatnio kopal a od wczoraj wieczora do dzis prawie nic...pewnei odpoczywa ;) zastaanwiamy sie z mezem nad zmiana imienia na Alexander....Jan mi sie baaardzo podoba a szczegolnie jak do malych chlopcow mowi sie Jas itp. ale tu w Norwegii rodzina meza i koledzy z w szkole, nauczyciele beda go nazywac Jan (a jak damy drugie imie to Jan Runar albo Jan Roald) a to juz mi sie mniej podoba bo oni to tak twardo wymawiaja...
uci9ekam zjesc sniadanko i troche sprzatnac...tez niby maz sprzata ale nie jak bym chciala ;)
milego dnia wszystkim :)
Yecath powodzenia z sesja!!!
wspolczuje wszystkim siedzacym w pracy :( ja dzis mam jeszcze wolne i ciesze sie ze wstawac nie musialam...widze ze mam coraz mniej energii..wczoraj troche posprzatalam w domku (z przserwami co pare min. bo tchu zlapac nei moglam) a potem tak mnie krzyz bolal ze szok a tu bedzie coraz ciezej ;)
mam pyt,odnosnie ruchow dzidzi...my jutro konczymy 26 tc.. maly ostatnio ruszal sie duzo ale od sr. wieczora cos mu sie zmienilo..i raz na jakis czas kopnie i nie z taka sila...bardziej czuje jakies przeciaganie sie (wydaje mi sie ze lezy pleckami na zewnatrz i moze kpie do srodka a ja tego nei czuje tak dobrze) - wiece od kiedy nalezy liczyc ruchy?? albo po jakim czasie pojechac spr. czy wszystko ok?? w PL jak dwa dni mi sie malo co ruszal to pow.ze dobrze ze przyjechalm spr. a w Norwegii ze to wczesna ciaza i po 28 tc nalezy sie martiwc jesli dzidzia sie mniej rusza...sama juz nie wiem
Betti mi sie Alexsander bardzo podoba (i mezowi rowniez) tylko ze Jan mial byc po moim dziadku ktorego nigdy nei poznalam...no coz mlody sie urodzi to mam nadz.ze jak go zobacze to bede wiedz. ktore imie wybrac :) mam pytanie-czy u Was w szpitalu (w Szwecji) mozna miec swoja pizame i ubrania dla dziecka czy nalezy korzystac ze szpitalnych? bo u nas tylko szpitalne (pow.ze jak wezme swoje to moge ich potem nieodzyskac) no i dow.sie ze nie bedzie szkoly rodzenia bo niby za malo rodzacych..przestraszylam sie...polozna chce sie spotkac ze mna i mezem kilka razy i udizelic paru rad a maz stiwerdzil ze poszuka czegos w innym miescie tylko neiw eim czy mozemy pojsc gdzie indziej..ehhh dow.sie ze podczas tych kursow i tak nic nei mowia na temat opieki nad noworodkiem :(
pozdrawiam i milego dnia
wspolczuje wszystkim siedzacym w pracy :( ja dzis mam jeszcze wolne i ciesze sie ze wstawac nie musialam...widze ze mam coraz mniej energii..wczoraj troche posprzatalam w domku (z przserwami co pare min. bo tchu zlapac nei moglam) a potem tak mnie krzyz bolal ze szok a tu bedzie coraz ciezej ;)
mam pyt,odnosnie ruchow dzidzi...my jutro konczymy 26 tc.. maly ostatnio ruszal sie duzo ale od sr. wieczora cos mu sie zmienilo..i raz na jakis czas kopnie i nie z taka sila...bardziej czuje jakies przeciaganie sie (wydaje mi sie ze lezy pleckami na zewnatrz i moze kpie do srodka a ja tego nei czuje tak dobrze) - wiece od kiedy nalezy liczyc ruchy?? albo po jakim czasie pojechac spr. czy wszystko ok?? w PL jak dwa dni mi sie malo co ruszal to pow.ze dobrze ze przyjechalm spr. a w Norwegii ze to wczesna ciaza i po 28 tc nalezy sie martiwc jesli dzidzia sie mniej rusza...sama juz nie wiem
Betti mi sie Alexsander bardzo podoba (i mezowi rowniez) tylko ze Jan mial byc po moim dziadku ktorego nigdy nei poznalam...no coz mlody sie urodzi to mam nadz.ze jak go zobacze to bede wiedz. ktore imie wybrac :) mam pytanie-czy u Was w szpitalu (w Szwecji) mozna miec swoja pizame i ubrania dla dziecka czy nalezy korzystac ze szpitalnych? bo u nas tylko szpitalne (pow.ze jak wezme swoje to moge ich potem nieodzyskac) no i dow.sie ze nie bedzie szkoly rodzenia bo niby za malo rodzacych..przestraszylam sie...polozna chce sie spotkac ze mna i mezem kilka razy i udizelic paru rad a maz stiwerdzil ze poszuka czegos w innym miescie tylko neiw eim czy mozemy pojsc gdzie indziej..ehhh dow.sie ze podczas tych kursow i tak nic nei mowia na temat opieki nad noworodkiem :(
pozdrawiam i milego dnia
ja się w ogóle nie martwię kopniakami. Przecież każdy dzidziuś ma inny temperament, charakterek i nie ma co panikować, jak kopie trochę rzadziej, mniej. Ważne, że jednak te ruchy są wyczuwalne :) Moja Mała też potrafi przez kilka godzin nie kopać i raczej mnie to nie niepokoi. Położna w szpitalu mówiła, że to normalne. A im późniejsza ciąża, tym maluch ma mniej miejsca i raczej będziesz odczuwać wiercenie niż kopy z całej pety ;P
Pozdrowienia znad naleśników :D
Skarlet, a jeśli chodzi o odpowiednik Cordafenu, to jest jakiś, ale ma podobne skutki uboczne. Myślę, że przeżyję- to jeszcze jakieś 2-3 tygodnie brania max. We wtorek idę skontrolować szyjkę, to zobaczymy.
Skarlet, a gdzie chcesz rodzić?
(może dodamy do listy szpital, w którym chcemy rodzić?)
Pozdrowienia znad naleśników :D
Skarlet, a jeśli chodzi o odpowiednik Cordafenu, to jest jakiś, ale ma podobne skutki uboczne. Myślę, że przeżyję- to jeszcze jakieś 2-3 tygodnie brania max. We wtorek idę skontrolować szyjkę, to zobaczymy.
Skarlet, a gdzie chcesz rodzić?
(może dodamy do listy szpital, w którym chcemy rodzić?)
moj dzieciaczek to czasem tak nawala ze ho ho ostatnio to spac nie moglam od 5 bo tak mnie kopalo te moje dzieciatko. ja zauwazylam ze ma takie swoje pory w ciagu dnia ze jest bardziej aktywna a czasami mniej. wczoraj np jak wracalam pociagiem z pracy to tak szalala ta nasza pociecha ze sama do sibie sie smialam :) pewnie glupio tak wygladalam no ale co ja na to poradze ze moje dziecko tak fajnie mnie kopie :)
Beszka - ja tak miałam ostatnio.
Nasze zazwyczaj bardzo ruchliwe i szalejące maleństwo przez cały dzień nie dało znaku życia, wieczorem lekko kopnęło i tyle....
Wystraszyłam się i następnego dnia pojechałam do szpitala na Zaspę - zrobili KTG, usg, zbadał mnie lekarz i wszystko ok.
Jak powiedziała położna - maluch musiał mieć "gorszy" dzień, mógł odwrócić się w kierunku kręgosłupa i tam sobie kopał....
Ale mówiła też, że jeśli nie czujesz ruchów w ciągu 12godz lub bardzo się one ograniczyły to warto jechać na ktg i zobaczyć czy wszystko ok (dla spokoju własnego).
Po tej wizycie mamy robić okresowo ktg i liczyć ruchy (jestem w 28tc).
Nie bardzo tylko wiem jak liczyć - czy cały dzień - ile razy kopnie, przemieści się czy tylko w określonych godzinach...
Nasze zazwyczaj bardzo ruchliwe i szalejące maleństwo przez cały dzień nie dało znaku życia, wieczorem lekko kopnęło i tyle....
Wystraszyłam się i następnego dnia pojechałam do szpitala na Zaspę - zrobili KTG, usg, zbadał mnie lekarz i wszystko ok.
Jak powiedziała położna - maluch musiał mieć "gorszy" dzień, mógł odwrócić się w kierunku kręgosłupa i tam sobie kopał....
Ale mówiła też, że jeśli nie czujesz ruchów w ciągu 12godz lub bardzo się one ograniczyły to warto jechać na ktg i zobaczyć czy wszystko ok (dla spokoju własnego).
Po tej wizycie mamy robić okresowo ktg i liczyć ruchy (jestem w 28tc).
Nie bardzo tylko wiem jak liczyć - czy cały dzień - ile razy kopnie, przemieści się czy tylko w określonych godzinach...
ja w poniedz. i wtorek zrobiłam sobie dlugie spacery ( trochę za długie jak potem stwierdziłam) i w te dni Lenka rzeczywiście się prawie nie ruszała.
Doszłam do wniosku, że im więcej ja jestem aktywna, tym dziecko mniej się rusza. Oczywiście to tylko takie moje pierwsze spostrzeżenie, co do ruchów.
A najbardziej Lenka kopie po jedzeniu i wieczorami jak już leżę w łóżku.
Doszłam do wniosku, że im więcej ja jestem aktywna, tym dziecko mniej się rusza. Oczywiście to tylko takie moje pierwsze spostrzeżenie, co do ruchów.
A najbardziej Lenka kopie po jedzeniu i wieczorami jak już leżę w łóżku.
Beszka, mi lekarz nie kazał liczyć ruchów, tylko pytał czy są i od kiedy. Na USG było widać że się rusza. Może to w późniejszych miesiącach trzeba liczyć?
A co do USG, to muszę się z Wami podzielić informacją (już pisałam na drugim wątku). Nasza dzidzia wczoraj na USG się zakryła dłonią i nic się nie dało zobaczyć :((( Ale to zabawnie wyglądało, jakby się specjalnie zakrywała przed ciekawskim okiem lekarza i rodziców.
A co do USG, to muszę się z Wami podzielić informacją (już pisałam na drugim wątku). Nasza dzidzia wczoraj na USG się zakryła dłonią i nic się nie dało zobaczyć :((( Ale to zabawnie wyglądało, jakby się specjalnie zakrywała przed ciekawskim okiem lekarza i rodziców.
Beszka ja to w sumie nie wiem czy mozna brac koszule, ale ja nie biore ewentualnie po porodzie sie napewno przebire w swoja, a dla malej jasne ze biore choc podobno jest duzo zeczy.
My bedziemy miec 6 spotkan przed porodem i 5 po porodzie odnosnie pielegnacji i porodu itp.
Nie martw sie moja mala tez tak mi raz zrobila ze wlasnie chyba pleckami byla odwrocona bo ledwo co czulam przez ok. tydzien ale potem sie przekrecila, wazne ze kopie:)
My bedziemy miec 6 spotkan przed porodem i 5 po porodzie odnosnie pielegnacji i porodu itp.
Nie martw sie moja mala tez tak mi raz zrobila ze wlasnie chyba pleckami byla odwrocona bo ledwo co czulam przez ok. tydzien ale potem sie przekrecila, wazne ze kopie:)
dziekuje Wszystkim za rady :) staram sie niedenerwowac...ten moj maly urwis ciagle mi jakies figle plata a ja...ja zauwazylam ze jak jestem w PL to jestem duzo duzo spokojniejsza niz tutaj... (psychicznie, czuje sie bezpieczniej) i moze dlatego on tak reaguje..wyczuwa to...wczesniej tak kopal ze jak tylko polozylam reke na brzuchu to zaraz kopal a teraz nic...hrabia ;) czasem (rzadko) czuje delikatne kopniaki a czesm twarda jakby 'gorke' czyli jak sadze wypycha sie :) nawet po jedzeniu i jak leze czy siedze dluzej nic nie czuje albo cos bardzo delikatnego
poczekam jeszcze pare dni i zobaczymy czy cos sie zmieni. moze to przez te bole w dole brzucha kotre mam od pon. (alke czyt. w necie ze takie bole jakby w miednicy moga wystapic)
a tak zmieniajac temat jestem ciekawa czy kwietniowe mamy juz macie pokoje gotowe albo jakies meble zakupione czy wozek, ubranka? my mamy lozeczko i wozek oraz fotelik do auta ale jeszcze w PL, jakies ubranka obie babcie kupily a my na wieksze zakupy wybieramy sie na koniec lutego poczatek marca i wtedy tez bierzemy sie za malowanie pokoju :)
poczekam jeszcze pare dni i zobaczymy czy cos sie zmieni. moze to przez te bole w dole brzucha kotre mam od pon. (alke czyt. w necie ze takie bole jakby w miednicy moga wystapic)
a tak zmieniajac temat jestem ciekawa czy kwietniowe mamy juz macie pokoje gotowe albo jakies meble zakupione czy wozek, ubranka? my mamy lozeczko i wozek oraz fotelik do auta ale jeszcze w PL, jakies ubranka obie babcie kupily a my na wieksze zakupy wybieramy sie na koniec lutego poczatek marca i wtedy tez bierzemy sie za malowanie pokoju :)
Coś nic się nie dzieje, tak jak na forum tak i umnie. Mąż dziś w pracy, wiec nie chce mi sie nic robić samej. Czekam na niego to pojedziemy sobie na spacerek. A tak to mam takiego lenia że do 13 nic nie robie, a później dopiero się zbieram, żeby chociaż troszkę dom ogarnąć i jakis obiad przygotować. Mam nadzieję, że zachce mi sie wiecej czytać, bo narazie ise do niczego nie zabrala. Wiecej czytalam jak chodziłam do pracy. Miałam dziś iść na ćwiczenia do szkoły rodzenia, ale koleżnka z która chodzę (tez ciężarówka)- nie wstała, siostra sie uczy, mąż w pracy, więc sobie odpuściłam, może sama zaraz się wezmę za ćwiczenia :-)
A co tam u was??
A co tam u was??
Aktualizuję listę :) - Może dodajmy szpitale?
MARZEC:
yecath 07.03/ dziewczynka ANTONINA/ Wejherowo
Myszka1 24.03
KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
neneczka 28.05
MARZEC:
Myszka1 24.03
KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
neneczka 28.05
prosze bardzo :)
MARZEC:
Myszka1 24.03
KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
neneczka 28.05 dziewczynka??? / wejherowo
MARZEC:
Myszka1 24.03
KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
MARZEC:
Myszka1 24.03
Mini Mini 26.03 /chłopiec JAŚ / swissmed
KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
Myszka1 24.03
KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
MARZEC:
Myszka1 24.03
KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
na.cia 4.05 - ponoc dziewczynka :)
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
Myszka1 24.03
KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
na.cia 4.05 - ponoc dziewczynka :)
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
A ja dołączam do grona odpoczywających/leżących. Okazało się na badaniu, że główka jest bardzo nisko i skróciła się szyjka, więc mam brać Fenoterol i odpoczywać :( A wszystko było tak pięknie, ale trudno, najważniejsze, żeby małą donosić.
Termin też raczej będzie nieaktualny, wygląda raczej na połowę kwietnia.
Pozdrawiam
Termin też raczej będzie nieaktualny, wygląda raczej na połowę kwietnia.
Pozdrawiam
ja też dużo odpoczywam, miałam zamiar ćwiczyć w domku z kasetą "aktywne 9 mc" ale nie za bardzo się po tych ćw. czuję. Bolą mnie pachwiny i więzadła od macicy ciągną.
Co dzień robię małe porządki w szafkach, szykuję dla Lenki miejsce bo ciuszków, pościeli już trochę mam.
Lenka będzie w pokoju, w którym mąż miał pokój koputerowy, więc po mału go wyprowadzam z tego pokoju :-))))))))
Co dzień robię małe porządki w szafkach, szykuję dla Lenki miejsce bo ciuszków, pościeli już trochę mam.
Lenka będzie w pokoju, w którym mąż miał pokój koputerowy, więc po mału go wyprowadzam z tego pokoju :-))))))))