Widok

WIRUS BOSTOŃSKI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
byłam dzisiaj z córka u pediatry bo córka 3 latka ma od tygodnia katarek ktory sie coraz bardziej pogarsza doszedł kaszel-duszący w nocy az na wymioty! a pediatra ja osłuchuje -okej płuca,oskrzela czyste, patrzy gardło i muwi WIRUS BOSTOŃSKI widzi Pani te krosty tam z tyłu??!! po pewnym czasie zauwazyłam małe kropeczki na tylnej sciance gardła! super poprostu ludzie jezdza sobie po zagranicznych karajach i przywożą wszystkie świństwa!! corka właśnie usneła z gorączką 40,5 jak przez 3 dni nie zejdzie do szpitala!! choroba zakazna jak ospa ponoć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
No to nie pozostaje nic innego jak zakazać ludziom podróży po tych zagranicznych krajach!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale wiesz - to,że wirus tak sie nazywa nie znaczy ,że ktoś przywlukł to choróbsko z Bostonu, tak samo - różyczka nie wzieła sie od kwiatów... itp
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie jest z Bostonu tak się tylko nazywa tylko pediatra muwiła ze z c***łych krajów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
luna mój synek od wczoraj również ma zdiagnozowany ten wirus. Ma wysypkę na rączkach, stopach i kilka krostek w buzi, ale całe szczęście na razie (tfu, tfu) obeszło się bez gorączki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja córka normalnie od 12stej jest ledwo przytomna niczym niemoge jej zbić gorączki!! śpi obudzi sie popłacze postęka i śpi!! goraczka jest cały czas 40,5 i nie niemaleje a Magda strasznie wygląda az sie trzesie!!
U nas wirus bostonski byl w sierpniu,wysypka na wewnetrznej stronie stop i dloni,po kilku dniach doszla w buzi,ale po podaniu aphtinu przeszlo,wysypka utrzymywala sie okolo tydzien. Obyla sie bez goraczki,podobno bardzo to teraz popularne schorzenie.
image
image

dajesz dziecku na przemian ibuprofen i paracetamol( w takiej konfiguracji lepeij działa i mozna czesciej -co 4 h) ?

robisz okłady (kark, pachwiny, łydki) ? chłodzące kapiele?
Spokojnie taka temperatura nie utrzymuje się dłużej niż dwa dni. W sierpniu przeszła tą chorobę moja córka gorączkowała 24 godziny potem jak ręką odjął. Także dużo cierpliwości będzie dobrze to dużo lżejsza choroba niż inne zakaźne choróbska nie ma co się nakręcać :) A chorobę owszem przywleczona została z zagranicy ale teraz to ludzie między sobą ją roznoszą.
image
image

image
W naszym żłobku też wiem, że u jednego chłopca zdiagnozowano tego wirusa... mam nadzieję, że moje dziecię jakoś to minie...
Zdrówka
pogratuluj pediatrze wiedzy, i podaj nazwisko na łamach forum, tak,żeby ustrzec inne mamy przed tym doskonałym specjalista...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
W dobie internetu wystarczy wrzucić w google hasło "wirus bostoński" by wiedzieć co i jak...
mała dostaje ibufen na zmiane z paracetamolem narazie bez zmian jeszcze
Agusia u was tez było cały czas goraczka 40?? dalam jej diphergan na noc tak jak lekarka kazala
Najwyższa była 40,2 ale od razu zrobiłam małej chłodną kąpiel, pediatra mnie uprzedziła o tak wysokiej gorączce. Po lekach gorączka oscylowała w granicach 38 kilku stopni dnia następnego po gorączce ani śladu. Krosty dość upierdliwe i długo się trzymają. Ale córka bardzo cierpliwie je znosiła. Oprócz środków na obniżenie gorączki, przeciwzapalnych nic innego się nie stosuje, trzeba czekać aż minie po ok 7 dniach, chociaż ślady i krostki są nieco dłużej
image
image

image
nareszcie goraczka jak narazie ustąpiła ale został straszny katar i pojawiaja sie krosty na buzi i rączkach
podpowiedzcie czym najlepiej smarować krostki w buzi? fiolet średnio pomaga, dziecko nie chce nic jeść ani pić :( ma trochę ponad 3 lata...
zwykłym apthin to co na pleśniawki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?

do góry