Widok
WIRUS BOSTOŃSKI
byłam dzisiaj z córka u pediatry bo córka 3 latka ma od tygodnia katarek ktory sie coraz bardziej pogarsza doszedł kaszel-duszący w nocy az na wymioty! a pediatra ja osłuchuje -okej płuca,oskrzela czyste, patrzy gardło i muwi WIRUS BOSTOŃSKI widzi Pani te krosty tam z tyłu??!! po pewnym czasie zauwazyłam małe kropeczki na tylnej sciance gardła! super poprostu ludzie jezdza sobie po zagranicznych karajach i przywożą wszystkie świństwa!! corka właśnie usneła z gorączką 40,5 jak przez 3 dni nie zejdzie do szpitala!! choroba zakazna jak ospa ponoć
Spokojnie taka temperatura nie utrzymuje się dłużej niż dwa dni. W sierpniu przeszła tą chorobę moja córka gorączkowała 24 godziny potem jak ręką odjął. Także dużo cierpliwości będzie dobrze to dużo lżejsza choroba niż inne zakaźne choróbska nie ma co się nakręcać :) A chorobę owszem przywleczona została z zagranicy ale teraz to ludzie między sobą ją roznoszą.
Najwyższa była 40,2 ale od razu zrobiłam małej chłodną kąpiel, pediatra mnie uprzedziła o tak wysokiej gorączce. Po lekach gorączka oscylowała w granicach 38 kilku stopni dnia następnego po gorączce ani śladu. Krosty dość upierdliwe i długo się trzymają. Ale córka bardzo cierpliwie je znosiła. Oprócz środków na obniżenie gorączki, przeciwzapalnych nic innego się nie stosuje, trzeba czekać aż minie po ok 7 dniach, chociaż ślady i krostki są nieco dłużej