Widok

WOŚP

http://www.wykop.pl/ramka/1819096/zestawienie-zarzutow-wobec-wosp-i-ich-konfrontacja-z-faktami/
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ &company

Szanowny ignorancie,

Przestań wrzucać teksy ze skryptów lektora Komitetu Powiatowego PZPR i poczytaj krótką korektę. Podrzucam link albo polecam Daviesa "Historia Europy".

http://zetjot.salon24.pl/552248,propagandy-nie-wymyslono-w-wieku-xx
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
p.s. pytanie było skierowane oczywiście do raz sierpa raz młota a raz Zetjota a propos jego dumania o Lutrze ;)
Czy mogę wiedzieć na jakiej literaturze naukowej opierasz swe niezwykłe wywody? Ja pisząc od kontrreformacji powołałem się na książkę jednego z najwybitniejszych polskich historyków XX wieku. W dodatku publicystę Tygodnika Powszechnego.
Ale na lekcjach religii wielu tematów nie omawiano. Nawracaniu ogniem i mieczem pogan o inkwizycji o paleniu czarownic o hamulcowych w naukach medycznych, astronomii i fizyce. Ja to wszystko mogę zrozumieć, bo ludzie nieczytaci i pisaci byli, ale teraz to, chyba troszeczkę inaczej wygląda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ K&K & company

Drogie dzieci, nie uważałyście na lekcjach historii i religii, otwórzcie zeszyty i zapiszcie:

Martin Luter, słusznie zniesmaczony handlem odpustami, uniósł się ambicją, odciął od KK i niestety otworzył puszkę Pandory. Został dworskim celebrytą na dworach świeckich władców, którym dał uzasdnienie do rabowania dóbr kościelnych. No i z KK, który był w miarę niezależny od ówczesnych wladców, Luter i jego nastęcy wpadli z deszczu pod rynnę i popadli w zależność od władzy świeckiej. Religie protestanckie stały się religiami panństwowymi ( aż do dziś) i narżędziem w ręku władcy, służącym do zdobywania forsy na prowadzenie wojen dynastycznych. Stąd wzięły się wojny w niemieckich państewkach o władzę z wykorzystaniem pretekstów religijnych, przed którymi uciekano do wolnej Polski.W końcy wojny przelały się na teren Polski i od tej chwili państwa ościenne wykorzystywały problem innowierców do ingerencji w wewnętrzne sprawy Polski (patrz powstanie i rozwój protestanckich Prus). I to stało się jedną z przyczyn upadku Polski, którego nie była w stanie powstrzymać kontrreformacja.

W Polsce zas panowała wolność, a nie tolerancja. To wolność dawała tolerancję, a nie odwrotnie. Ani wolności, ani tolerancji nie było w krajach protestanckich. Konflikty polityczne i wykorzystanie pretekstów religijnych w krajach protestanckich wolność i tolerancję zniszczyły.

I tak to w wielkim, bardzo wielkim, skrócie wyglądało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlaczego zmieniłeś nick, Zet? Podobno to kobieta zmienną jest ;)
Wróciłem z obejścia i ciesze się, że normalne też tu piszą.Jak tak chociaż radość i wdzieczność z życia śpiewem można po kazaniu Panu Jezusowi oddać, to już dobrze jest.Alleluja....
Halleluja!

lepiej śpiwoc niż androny z ambony prawic!
juz ci som Pan Bucek pedzioł-ze najmilszo to je dlo niego modlitwo

yeahhh:)
@Isztar:

> sama siebie mam problem odczytac:)

Będą jeszcze z Ciebie ludzie :D
@razsierpem....
nie nam zabrakło, tylko PiSowskiej tubie zetjot. Zawiódł program szkolenia, przepraszam, prania mózgu
I zapomniał dopisać.
Jakby mnie baba jakiś aerobik w niedziele wyczyniała, toby my już nie buki taka zgodna rodzina.A gospel to ona ma co tydzień na sumie i padajcie narody jaki mo głos.
Wy miastowe jak coś wymyślicie to strach się bać.
I tego co robicie tyż.Mieliśta AMBER GOLD, zyskały jakiejsi małpy u Was w ZOO,Wasz prezydent ciógł wydmuszkie po lotnisku, film nie do obejrzenia i nie do zrozumienia dla człeka nakręcili, gdzie zamiast losu Ojczyzny w ważnych chwilach tragiczną farsę nam pokazali.Może byśta tak oderwali się od tej próżnicy i 10-kę różańca odmówili na otrzeżwienie.
@ wróżb

I dobrze wam tak, że algorytmów wam zabrakło. Dzięki temu powstał idealny, dokladny misz-masz, do jakiego zdolna jest @stvoriczko.

"Tańce, hulanki, swawole w kościele przez całą niedziele." Myśliciele wymyślili co umieli.
Zabrakło algorytmów - tragedia
"gospel i taniec bym wprowadziła--
cała niedziela -co 2 godziny inny styl"
i te wszystkie babcie - aerobik! :)
ponieważ media pokazują chętnie kiedy las płonie, a nie tak chętnie kiedy po prostu rośnie.
Chwała tym wszystkim księżom, którzy najzwyczajniej w świecie chcą pomagać innym. To oni stanowią prawdziwą siłę Kościoła.
I chwała tym wszystkim ludziom, którzy po prostu chcą pomagać, nie oglądając się na wyznanie. Swoje lub innych.
zgadzam sie z toba z stvor i z tym co teraz napisałes w 100pr

z CHRYSTUSEM TEZ!
chociaz nasladowac go trudno:)
No ja często spotykam się z księżmi w parafiach i o dziwo to są często naprawdę dobrzy ludzie. Potem jednak w wiadomościach trafiamy na oświadczenie biskupów, albo jakiegoś świra typu ks Oko. Wniosek z tego jest taki, że w kościele polskim istnieje religia, co jest bardzo cenne, ale na wyższych szczeblach to już tylko polityka. W dodatku, na co zwróciła uwagę Stvori, polityka wykorzystująca zagubienie wielu ludzi w nowej rzeczywistości. Straszne.

Jako chrześcijanin nie zgadzam się na takie rzeczy. Protestuje przeciw religii traktowanej jako narzędzie polityki. I jestem pewien że Chrystus widziąc to wszystko załamuje ręce.

Kler nie, Bóg tak, tak, tak.

http://www.youtube.com/watch?v=6RzRzIVfjow
sama siebie mam problem odczytac:)
----pamietamy o naszej tolerancji

co do krucjat--ja tu widze-takie otwarcie bram do ustanawiania róznych dziwnych rzeczy dotyczacych nie tylko płciowosci
i niewazne dla mnie -czy to sie nazywa gender --nie o nazwe mi chodzi
ja wiem,ze mnie trudno sie czyta--

ale nie tylko ja znajduje tendencje do zmian w zapisach np WHO
czy tow psychiatrycznego-nt seksualnosci
libby pedofilskie i ich naciski..
to sami mozecie wklikac

ogólnie -kosciół to nadal zacofanie,czasem im sie zdarza jednak zwrócic uwage na cos istotnego
nie jest moim zdaniem tak,że ZAWSZE i wszedzie nie maja racji
i w ich szeregach sa tez myslacy ludzie!

ogólnie jednak to sa -nazwijmy to po imieniu -wielka nierzadnica
nie tylko oni
unicef tez sie podejrzewa -ze owszem działja LAE TEZ SA PRZYKRYWKA POD DZIAŁNAI I DEPOPULACJI I ROBIENIA EKSPERYMENTÓW NA DZIECIACH Z KR 3 SWIATA

o tym,ze to nie mój wymysł i zwolenników teorii spiskowych tylko
powiem,co juz pisałam
na włśane uszy słyszałam to od "lekarki bez granic" która była na miejscu i zrezygnowała z pracy tam--nie cjca sie godzic na udział w eksperymenyach na noworodkach!!!!!!!!!

jedna z najtrudniejszych rzeczy ,które widze nas rozdzialaja i skłócaja jest fakt
ze we wszystkim jest i prawda i fałsz
w czarnym jest troche białego i w białym --czarne--tak to ujme
A MY SIEDZIMY --PO OBU STRONACH BARYKADY

bo albo oni zawsze bzdurzą
a drudzy nigdy nie bzdurża
tymczasem prawde trzeba wyławiac i z tego i z tego wora!

niekoniecznie zagorzały koscielniak i tradycjonalista nigdy nie ma racji

NIE WRZUCAJMY SIEBIE TAK POCHOPNIE DO CZARNEGO WORA
I WSZYSTKICH TEORII

ja współczuje i jestem tolerancyjna wobec "czujacych sie inna płcia"
i nie zazdroszcze gRODZKIEJ
ALE TEŻ---NIE JESTEM ZA TYM BY TO ONI KREOWALI NAM RZECZYWISTOSC
NIE Z TAKIM PODEJSCIEM
że płec ma ktos sam sobie wybierac!
teligie --to sie zgodze,ale nie płec!

jesli ktos ma problem -niech tak zostanie-psycholog terapia -przyczyny i jesli nie pomaga --zmian płci-jestem za!
nie znamy przyczyn--nie wiemy -nie zostało ustalone dlaczego
ale to nadal sa mniejszosci

nie moze mniejszosc dyktowac wiekszosci!
to jakby schizofrenicy,których jest duzo-żadali wpisu do konstytucji,--
ze np "podwójna osobowosc lub wiecej --to zdrowa konstrukcja osobowosci ,zas człowiek o nierozdwojonej jazni to człowiek w stanie nierównowagi psychicznej"
i nalezy go leczyc!:):)

ja widze tu mozliwosc odwrócenia normalnosci do góry nogami

i nigdy nie mówie -pedał ,czy lesba-ja ich szanuje!
znałam i nic mi nie przeszkadzaja!
próbowałam poczytac cos nt temat i naprawde nie znalazłam
zadnej 100% wiarygodnej opiniii nt innej płci-skad ,dlaczego....

z atakami na wszelkie formy pomocy i Owsiaka nie zgodze sie --bo cudownie ,ze sa tacy ludzie z taka charyzma
i niewazne ile z tego maja-i tak dosc wyobrazni--by wiedziec ,ze
maja za mało w porównaniu do wkąłdu swego czasu
i inwencji i pomysłów itd
i efekty ich pracy i posiwiecenia widac--ja widziałm

dzisiaj mówili o kolejnej osobie wybudzonej z spiaczki
notabene sa m inn metody pracy z osobami w spiaczce,które mnie tez cikawia(maszaze np)
to dział---jest pełno niesamowirych ludzi ---takich gigantów

a przeszkadza -to tym,co tak naprawde nic nie robia
albo nie wiedza o tym,ze sumienie ich pika w piersi

bo taki KOLOS KOSCIELNY MÓGŁBY CUDA NA CODZIEN ROBIC,GDYBY CHCIAŁ
MAJA TAKA MOZLIOWSC
A JEJ NIE WYKORZYSTUJA!

W KAZDEJ PARAFII POWINNI ZAJMOWAC SIE I DZIECMI I starszymi
i nastolkatkami -cpunami

sa np salezjanie -co ,cos robia
ale to mało

i to ponuractwo na mszach---gospel i taniec bym wprowadziła--
cała niedziela -co 2 godziny inny styl
wszystko na chwałe stworzenia!) no pp

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (112 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry