Widok

WOŚP

http://www.wykop.pl/ramka/1819096/zestawienie-zarzutow-wobec-wosp-i-ich-konfrontacja-z-faktami/
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Prawdą jest systemowe uwikłanie Owsiaka jako przedstawiciela resortowych bachorów, a z tego wynikają, z natury systemu, poszczególne prawdy szczegółowe. Takie np. ze Owsiak podpiął się do kurka państwowego, z ktorego m kapie to i owo ze względu na przydatność i kompatybilność systemową, uslugową.

Prawda jest wręcz banalna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
> System finansowania opieki zdrowotnej w PL jest chory. I tak pozostanie, bo łatwo w nim kręcić lody, do których jest wielu chętnych.

Święte słowa!
Sam, niechcący, zaliczam się do beneficjentów goownianej Służby Zdrowia :D
Niestety.. większość społeczeństwa to idioci (vel: socjaliści) i za nic nie zrezygnują ze zdobyczy Ludu Pracującego Miast i Wsi, jaką jest "bezpłatna" Służba Zdrowia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Manson

Czyżeś Pan naprawdę taki naiwny. Na wszystko są paragrafy. To taki sam numer jak z głosowaniem:

"Nieważne kto jak głosuje,ważne kto liczy głosy."

Możemy powiedzieć:

"Nieważne jakie są paragrafy, ważne kto wydaje wyroki."
A wydają je sami swoi. Nie słyszał Pan wyroków ?
Najlepiej nic nie robić, nie ma wówczas problemu. Wszystkie akcje jednoczące społeczeństwo natychmiast likwidować, jak nakazuje nasza narodowa tradycja i znane powiedzenie o polskim kotle. My polacy najlepiej się rozumiemy skacząc sobie do gardeł i obrzucając kalumniami
@ uciekinier

Konkrety bitte,please, ale poustawiane w kontekście, nie tak jak w pijanym widzie. Kto,co, gdzie,kiedy,dlaczego,skąd się wziął,kto go nasłał,kto za nim stoi, czy jest samodzielny.
Wyrażać ogólnikowe fochy i anse, każdy potrafi. Trzeba umieć to udokumentować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kiedyś rechotałem z prawicowców i szaleńców typu Zetjot, Pawłowicz i boski Max kupa Kolonko. Dziś to mnie naprawdę przeraża. Nie tylko dlatego, że tacy ludzie nie reprezentują żadnej ideologii poza nienawiścią, lecz przede wszystkim dlatego, że sądzimy iż zdołamy przekonać ich racjonalnymi argumentami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
@K&K:
Zetjot nie jest prawicowcem.
A Ty, odkąd wstąpiłeś do GP, jesteś żałosny ;)
@Sadyl

Ojej, teraz to już chyba nie zasnę ;)
Ostatnie wypowiedzi hałastry prawicowych politykierów na czele z Pawłowską i Kurskim.
@K&K:
Rozczuliłeś mnie na tyle, że zamiast Cię olać, sklecę jeszcze kilka słów.
Żal, że nie ma Halewicza, bo świetnie robiłeś za jego przydupasa.
Sam z siebie generujesz niewiele - i nigdy nic istotnego. Wolę się kłócić z Zetjotem, choć sprawa z góry wydaje się przegrana. Ale przynajmniej mam człowieka, który do tekstów medialnych dokłada coś od siebie. Jak to napisałem gdzieś indziej.. ma swoją wizję świata, z którą można polemizować.
Ty nie masz. Na tyle, na ile cię czytałem, jesteś wtórny. Świecisz, jak księżyc, światłem odbitym od innych. Dziwi mnie to, bo idiotą nie jesteś. Wręcz.. uważam cię za osobę ponadprzeciętnie inteligentną.
Widać.. los tak chciał.. że wolisz płynąć z prądem niż użyć swego intelektu.
Generalnie... staram się izolować ludzi od ich przekonań. Na ile to możliwe... polemizuję z przekonaniami, wypowiedziami.. a nie z ludźmi.
W twoim.. K&K .. przypadku.. jest inaczej. Po prostu mnie wqrwiasz D
Ty, jako człowiek. Nie twoje przekonania.
"Pani ma niską tolerancję na informacje niezgodne z systemem oczekiwań i podchodzi wybiórczo do metodologii logicznego rozumowania."

Proszę, proszę. I kto to pisze. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Sadyl
Nie irytuj się bo się spocisz ;D

Jesteś jak dziecko z Ferdydurke, które uważa że jak napisze d*pa to jest to wyraz jego stanowczych poglądów ;)

Moje przekonania są bardzo jasne. Jestem umiarkowanym lewicowcem . W kwestiach ortodoksji ideologicznych zgadzam się z Baumanem. Wierze w integracje europejską ponad narodowościami. Jestem przeciwnikiem neoliberalizmu w jego obecnej formie czyli turbokapitalizmu.

Wybacz stary, że nie wyzywam Cie zbyt często na merytoryczną rozmowę, ale od czasu gdy stwierdziłeś że jesteś monarchistą, uważam Cie za poczciwego kretyna ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zetjot-nie musisz do mnie pani mówic---jestem kolezanka forumowa:)
------
skupmy się na efektach,konkretach,owocach i tym ,co dobre---
i nieważne czy to się nazywa Wosp i Owsiak,którego charyzmę w prowadzeniu tego podziwiam
i wszystkich ,którzy się temu poswiecili

nasze złe prowadzenie się i nidbanie o zdrowie--NIE BRANIE ZA NIE ODPOWIEDZIALNOSCI
KOSZTUJE NIWSPÓŁMIERNIE WIECEJ NIZ WKŁAD
PODATKI ,jak wspomn z akcyz i td
na 1 chorego ilu potrzeba ludzi,sprzetu,srodków itd.-----wyibrazcie to sobie----np. lezacego na oddziale!
albo nawet starsza osobe wymagajaca stałej opieki ,bez udziału rodziny,czy z nikłym udziałem

CAŁE ZESPOŁY -na 1 osobe!

wg mnie -nie ma takiej mozliowsci -to jest nierealne z takim stanem społeczeństwa--by stac było państwo,nawet gdyby było zarzadzanie dobre -NA TZW DARMOWA OPIEKE

musi być sektor prywatny
musza być prywatne inicjatywy
nie od tej strony
to podatnik musi mieć mozliwosc zarobienia na siebie i odłożenia na tyle dużo ,żeby mógł dołozyc do swego leczenia lub bliskiej osoby
I TE PIENIADZE NIE POWINNY BY MARNOWANE
pierwsz pomoc i podstawowe leczenie "za darmo" reszta za opłate --nizsza ,ale dla każdego!

nieważne czy ktoś składki płaci czy nie---nie dbasz o swoje zdrowie--ewidentnie --dodajesz do leczenia
ZACZNIEMY O TO ZDROWIE DBAC
bo możliwości sa
edukacja tez jest

wypiep..łabym z przemysłu to,co najbardziej szkodzi--jak wspomniała-tłuszcze trans,sztuczne słodziki i wszelkie stolca ,które organizm nie jest w satnie przerobić
to one sa najw problemem--problemy metaboliczne i krążeniowe-miazdzyca- dalej od niej udary
probl metaboliczne --cukrzyca,czesciowo alergie iinne sch dróg pokarmowych--to powoli zacznie znikac

i sorry winettou--jeśli masz problem z alkoholem to albo terapia do końca albo wcale
i jak nie chcesz sam-to rodzina może cie tam wsadzić

to nie jest normalne ,żeby każdy pijus dostawał zapomogi A JEDNOCZESNIE OBCINA SIE I ZABIERA JE niepełnosprawnym dziecom ,czy osobom ,które maja pod opieka chorych
tu duza wina w zapisie WHO---
dlatego jest tak ważne byśmy pilnowali-co oni tam w tych rozporządzenia ogólnosw.wpisuja!
"alkoholizm to choroba " i wyszło na to ,ze sa tak samo poszkodowani jak ci -co sa po wypadkach i z genet wadami np.!
czy to nie paranoja ?

ale wiecie co---tez patrząc od dołu-----
jeśli jestem siwadkiem -pielgniarka myje na złość lezaca osobe -zimna woda,podczas gdy w kranie na tej samej sali jest ciepła
albo wypina tyłek do pacjenta
albo szarpie łóżkiem ,żeby osoba starsza po wielu operacjach,juz z demencja--w końcu wstał--bo to pora-sniadanie!
to --niech mi ktoś odpowie--KTO TO ROBI?

PRZECIEZ MY,,LUDZIE POSRÓD NAS-- i my się temu nie sprzeciwiamy
nawet wtedy,kiedy niepoda się nam ,ze kolezanka tak robi
nawet kiedy oddziałowy lekarz o tym wie..
czemu tak jest?
posród nas --przyznajcie sami--jest dużo złosliwosci ,chamstwa,egoizmu
zawiści--takim narodkiem jesteśmy
I TO JAK SIE NIE ZMIENI
TO NIC I NIGDZIE SIE NIE ZMIENI

CZY DO TEGO,ŻEBY ODPOWIEDNIO PODEJC DO CZŁOWIEKA--TRZEBA SYSTEMU?
przysłowioe 10 min dla pacjenta jest smiechu wartym czasem na zrobienie zabiegu--wiesz ze to często nie pomaga
ale uśmiech dobre słowo,współczucie ,zrozumienie,pokrzepiwnie przy tym--zawsze
nasze podejście do siebie nawzajem musi się zmienić

i
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ K&K

To jest objaw pozytywnej ewolucji - owo przerażenie.

Najpierw było lekceważenia rzeczywistośći, bo moja chata z kraja, ale rzeczywistość skrzeczy, więc zaczyna się jakiś minimalny ruch i popada w przerażenie.

Teraz więc oczywiście znajduje się kozła ofiarnego w postaci posłańca niosącego złą wiadmość - ten zabieg znamy z historii mechanizmów kultury. Zamiast racjonalnej analizy pojawia się emocja -nienawiść,NIENAWIŚĆ i jej projekcja na adwersarza, to też zabieg znany z historii kultury.

Co będzie dalej ? Chyba jednak wycofanie w miarę narastania spolecznego buntu.
zacznijmy od siebie --ruszmy wyobraznia
to nie jest takie trudne----"CO JA BYM CZUŁ,A GDYBYM BYŁA W TAKIEJ SYTUACJI"?
--
SYSTEM--systemem - i nawet wyowłanie sztucznej recesji,co planowane było i jest
nie byłoby w satnie nam zaszkodzić
gdybyśmy wszyscy o siebie wzajemnie dbali
ale tez i madrze--bo ja nie odmawiam ani alkoholikowi ani bezdomnemu
tylko jednemu trzeba lizaka ,drugiemu klapsa
!
państwo jest jak rodzina
łatwo i dobrze jest sobie z nia porównać
nawet jeśli nie
macie zon,mezów dzieci--to przypomnijcie sobie swoje dzieciństwo
jeśli 1 -mu było zle-nie można było mówic ,ze szczesliwa rodzina
jeśli brakowało pieniędzy ale wzajemnie o siebie dbano-zawsze sobie rodzina dała rade
jeśli ktoś obcy próbował w nia ingerować-wszyscy murem przeciw
itd.
musze tez postawić priorytety--na co mnie stać ana co nie
a u nas -priorytetem jest dla niektórych in vitro
i zmina płci-a nie
umierający,których można byłoby uratować przy wiekszym nakładzie
umierający za wcześnie!

jak mało kasy -to niestety na wszystko nie można dac-chyba to jasne
i to tez musza zrozumieć ludzie ,którzy o to wołaja
nie -nie chcemy ich zrozumieć-,tylko na to już nie ma
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ K&K

Jest Pan zwolennikiem urojeń, a jako że urojenia prowadzą do destrukcji skazuje się Pan na bezustanną frustrację. Lewicowość jest bowiem pochodną chatakteropatii jeśli chodzi o jej źródło, bo bazuje na resentymentach i urazach wobec niepodatnej na manipulacje twardej rzeczywistości..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
@ uciekinier

To ci dopiero merytoryczność !
@ Cross

Pan się bawisz w Księżyc, jak zwykle zresztą ? A może jednak zreformujesz się Pan i oświecisz nas odrobinką własnego światła ?
to spuśćmy powietrze wszyscy-po kolei -
pomyślmy o sobie wzajemnie cieplej--i spróbujmy -
dojść do pozrozumienia-
jak powinno być
co zrobić?
co zmienić?
i jeśli ktoś umie i ma zdolności-sa organizacje,sa nowe polityczne stowarzyszenia ,partie
do przodu

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (115 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry