Widok

WOŚP

http://www.wykop.pl/ramka/1819096/zestawienie-zarzutow-wobec-wosp-i-ich-konfrontacja-z-faktami/
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak wam zetjot nie przerwie to może do czegoś dojdziecie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale jeszcze jest kwestia świata pędzącego do przodu, wyobcowania jednostki w masie, kariery w wyścigu szczurów, braku kontroli nad własnym życiem. To powoduje, że wielu ludzi, szukając poczucia bezpieczeństwa, wraca do konserwatywnego systemu wartości, nierzadko dodatkowo go sobie radykalizując - tym bardziej, im silniejszą potrzebę bezpieczeństwa mają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś Wam jeszcze powiem a propos zdania Isztar o Zetjocie jako efekcie manipulacji .

Jeden z najznamienitszych polskich historyków, Paweł Jasienica w książce Rzeczypospolita Obojga Narodów, napisał że kontrreformacja w XVII wieku była walką kościoła o zachowanie wpływów w Polsce. Odbywało się to poprzez atak na tolerancję religijną Polaków osiągniętą w wieku XVI, która w tamtych czasach była ewenementem na skalę światową w 1572 gdy we Francji mordowano hugenotów podczas nocy św. Bartłomieja, w Polce Henryk Walezy podczas zaprzysiężenia na króla, musiał zaprzysiąc również tolerancje wobec wszystkich religii w Rzeczypospolitej. Co więcej, do końca XVI wieku Polska uważana była za najbardziej tolerancyjne i najwyżej rozwinięte obywatelsko społeczeństwo w Europie. Do końca XVI wieku, czyli tzw. złotego wieku w PL, szlachta była oczytana i bardzo postępowa. Sytuacja całkowicie odmieniła się wraz z nadejściem kontrreformacji kościelnej.

Jasienica zauważa, że Watykan na początku XVII wieku był tak przerażony wizją utraty wpływów i majątków w Rzeczypospolitej, że wysłał tu swoich najlepszych Jezuitów, Ci zaś w ciągu kolejnych 50 lat obrócili Polaków w zacofane, niepiśmienne i ultrakonserwatywne religijnie społeczeństwo. Cel został osiągnięty majątki kościelne w Polsce nie tylko nie zostały przejęte przez skarb królewski, lecz wydatnie się powiększyły, zaś wpływ kleru na rządy wzrósł niewspółmiernie.

Gdy patrzę na dziś na te krucjaty genderowe, na te ataki na Owsiaka, na komisję przeciw ateizacji państwa, widzę że od XVII wieku pewne mechanizmy wcale się nie zmieniły.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
albo kiedy znajdą coś w Tv Republice. No bo przecież jak mawia Stephen King "Żaden dobry uczynek nie pozostanie bez kary" ;)
Kościół jest podzielony i to widać, czy dojdzie do kolejnej schizmy?
"Ja, Jerzy Owsiak, niniejszym oświadczam, że wszystkie wydatki Fundacji są prawidłowe" - napisał prezes WOŚP. "Oświadczam też, że jako prezes zarządu fundacji, jestem gotów do natychmiastowej kontroli finansowej, skarbowej czy jakiekolwiek innej, dokonanej przez powołane do tego urzędy".

Do wspólnej kontroli zaprosił także fundację Lux Veritatis, właścicieli Telewizji Republika, właścicieli "Gazety Polskiej Codziennie" oraz Caritas. W przypadku Caritasu dodał, że "szanuje ich działalność, a przez oponentów WOŚP podawani są zawsze jako przykład superuczciwości i skuteczności w działaniu".

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15320260,Owsiak__Luksusowy_apartament__To_mieszkanie_na_kredyt_.html

Nie mogę się doczekać jak zamilkną, kiedy po usilnych poszukiwaniach nic nie znajdą :)
Wrózb-ja uważam,że zETI
to czysty owoc manipulacji kościelnej-głównie
a nie pogubienie się w konsumpcjonizmie

kościół-a wiadomo mi z gazetek -ciagla NAM -KONSUMPCJONIZM WYTYKA

i bieganie w niedziele do marketów zamiast do kosciołasami zas
ONI maja opływac w dostatek
NIE MY
nie ludzie spoza kosciołą i nie działający "przez" niego
im,nam nie wolno--my przez ucho igielne nie przejdziemy
dla księży i ich pochlebców ucho igielne będzie "WROTAMI"
ot myslenie
Zetjot jest wg mnie kompletnie zamnipulowanym ale wrażliwym człowiekiem
zindokrynowanym
a szkoda
Panie zetjot, zadano mi pytanie o św. Franciszku, ale nie usłyszałem odpowiedzi, czy Pan odnalazł w tej nagonce na WOŚP człowieka.. Wrażenie odnoszę, że wszyscy się pogubiliśmy w dzisiejszym świecie. Pogoń za pieniędzmi, za dobrami materialnymi zaćmiła nasze umysły. Fundacja Owsiak jest takim ogromnym przedsięwzięciem i obserwowana przez wielu specjalistów od prawa, ekonomii, że chyba musiałby być samobójcą, aby robić coś pod stołem. Trudno wymagać od założyciela fundacji, aby mieszkał w beczce, chodził bez odzienia i żywił się odpadkami, jak Diogenes. Jest wiele złego, ale nie dajmy się zwariować, czy następną osobą będzie Ewa Błaszczyk założycielka fundacji "A Kogo" i jej klinika "Budzik", może Anna Dymna i jej fundacja "Mimo wszystko", może "Fundacja Stworzenia Pana Smolenia". Daruj sobie Pan sianie fermentu, bo stracimy wszyscy tą drobinę człowieczeństwa, która nam jeszcze pozostała. Wszystko będzie dopóty dopóki politycy nie wlezą ze swoimi buciorami w działalność charytatywną
Tak,tak, ropa,masoni, cykliści, pieniądze, jak pieniądze to Żydzi, zawsze znajdzie się kozła ofiarnego.
Oj zetjot, chyba puszczają uszczelki. Jedynym algorytmem dla współczesnego świata jest ropa natowa. W Kuwejcie zadziałały natychmiast. mój nick to al gor rytm, nie nawrócony polity i nie alegoria
@ Al Gore

Zawodzą te same algorytmy co w Polsce, algorytmy demokratyczne, przekształcane przez zamordystów na algorytmy własnych interesów. W "III RP" też działają seryjni samobójcy i nieznani sprawcy.
Krew przelewa się w wielu krajach, ale tam pewnie algorytmy zawodzą
Algorytmy działają w miarę sprawnie,zamki mocne, nie puszczą i nic się nie przeleje. Przelać to się przelewa krew na Ukrainie.
Bozia, a proszę sobie zapisać w notesie: zetjot zmień pampersa, bo może się przelać i cała mądrość wypłynie.
A kto ten zegarek Panu szanownemu zamontował ? I czy on jest na pewno biologiczny a nie słoneczny ?
Mój organizm funkcjonuje prawidłowo zgodnie z tzw zegarem biologicznym i jest to naturalne. Mam wrażenie, że szanowny pan musi zaglądać w notatnik i kalendarz, jaką czynność wykonać. To chyba nie algorytm, ale choroba. Proszę pamiętać o pampersie, bo tragedią będzie, kiedy zapomni pan zerknąć do notatek.
- pora na grubsza sprawę... - pomyślał Chuck Norris obserwując wchodzącego do miasta Zetjota
@ Al Gore

A żebyś wiedział, dobry czlowieku, że nie wiesz o czym mówisz.

Czy sam podejmujesz decyzję - ooo, 7.20, pora już się wysikać, 8.30, teraz pora na grubszą sprawę.

Czy też wewnętrzne mechanizmy biorą to na siebie ?

No to jak to z tym jest u Ciebie,nieboże ?

O wszechobecna naiwności lemingów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To może i Curie-Skłodowska była kobietą?
no i wyszło szydło z worka--jestes zbączony!
pp
mamy miec wszystko na wierzchu????

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (205 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry