Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A skoro was tu dziś tyle to mam pytanie z zupełnie innej bajki. Możecie mi polecić jakiegoś bardzo dobrego fryzjera? Po porodzie na pewno będę chciała zrobić coś z kolorem moich włosów, a do tej pory nie trafiłam na dobrą fryzjerkę/fryzjera.
Chciałabym usyskać taki efekt kolorystyczny:
http://www.okazik.pl/poznan/deal/69-z%C5%82-zamiast-160-z%C5%82-za-baleyage-(2-kolory),-mycie,-ampu%C5%82k%C4%99-regeneruj%C4%85c%C4%85,-strzy%C5%BCenie-oraz-mod

Niestety fryzjerki, do których trafiam potrafią jedynie kilka pasemek rozjaśnić i twierdzą, że to to samo;/
Cześć dziewczyny,

My mieszkamy w Gdyni a rodzice jedni i drudzy w Olsztynie. I już nie raz proponowali że wezmą Piotrusia do siebie, żebym odpoczęła. Wiem, że miałby tam świetną opiekę, biegaliby z nim po placach zabaw, miałby może lepiej niż z brzuchatą matką. Ale może na 3 dni to luz, ale na tyle to mi się nie opłaca go zawozić, a na tydzień to jakoś już długo...

o matko, 3600 za wózek to już przesada... przecież to tylko wózek... owszem codziennie się z tego korzysta ale mnóstwo ludzi korzysta z tego tylko przez okres roku, a potem kupuje się lekką i fajnie składaną spacerówkę, bo te stelaże od gondoli są jednak duże i ciężkie... Choć wiadomo, różnie bywa.

Nic nie jest takie samo odkąd ma się dziecko. Uwiązany człowiek, co tu gadać, szczególnie te pierwsze miesiące są ciężkie. Ale ja już nie pamiętam jak to było jak nie miałam dziecka. I jak ktoś mnie pyta czy jestem szczęśliwsza odkąd mam syna, to mówię że nie. Bo przedtem też byłam szczęśliwa. Ale i teraz jestem. Tylko jest inaczej :)

bardzo mi się spodobały wyprostowane różki :)

Ja codziennie jeżdżę autobusem i coś w tym jest, że nagle każdy patrzy po oknach, żeby tylko broń Boże nie spojrzeć na mnie, ale luz, czuję się dobrze, choć oni o tym nie wiedzą. Ale ostatnio mi ustąpiła dziewczyna, tak z 15 lat. Bardzo miło, znaczy że młode pokolenie nie jest takie złe jak się mówi.

Trochę chaotyczna ta moja wypowiedź, za dużo wątków...

A jeszcze... mój mąż ma 7 września (będę w 33 tygodniu) koniec kursu i promocję na oficera. Ponoć to bardzo ważne wydarzenie w życiu żołnierza. Już na przysiędze nie byłam bo byłam wtedy na studiach w Serbii i nie chciało mi się przyjeżdżać pół europy. I ponoć wypada żeby żona była. Ale na samolot już mnie nie wpuszczą, a pociągiem to sama nie wiem... wybrałybyście się do Wrocławia pociągiem w 33 tygodniu? Bo w sumie to chciałabym to zobaczyć...
z zaswiadczeniem ze wsio ok mozesz leciec, przynajmniej tu do 36 tyg mozna.
pociagiem chyba bym sie nie tlukla bo to 7-8 godzin?
kolezanka w 37tyg pojechala na slub do SZkocji, odleglosc taka jak z Gd do Krakowa ale pociag jedzie 4.5godziny i wsio bylo ok, tylko sie smiala ze jak tak urodzi to ja dzieciak w przyszlosci wyklnie ze jest Szkotem a nie Anglikiem
a myślisz że to faktycznie bezpieczne? Samolot w 8. miesiącu? wiadomo, że jak coś będzie nie tak to nie dostanę takiego zaświadczenia, ale tak głośno myślę...
Lepa poczytaj
http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/latanie-samolotem-w-ciazy/
Lepa ja myślę że najlepiej zapytać lekarza, bo jeśli on wyrazi zgodę to chyba spokojnie możesz lecieć, to w końcu tylko godzinka i jesteś na miejscu :)

Ciasto w piekarniku, kompot wiśniowy się gotuje,a obiadu mi się nie chce robić. Miały być naleśniki, ale nie mam weny ;) Mam jeszcze trochę caneloni z wczoraj i chyba będzie musiało wystarczyć :)
Lepa, ja nie do końca jestem Ci w stanie doradzić, bo samolotem latam rzadko (teraz wcale ;)), ale mnie by skutecznie odstraszyła taka długa podróż pociągiem. Samolotem to chyba 1-1,5 godziny i jesteś na miejscu? Wydaje mi się, że sama długość takiej podróży przemawia na korzyść samolotu. Chociaż mnie by już pewnie na pokład i tak nie wpuścili (za chwilę 9. miesiąc) ze względów czysto zdrowotnych, a i sama chyba bałabym się już latać. Z drugiej strony pociągiem jedziesz długo, ale ze to w miarę spokojnie. Tak źle i tak niedobrze. :/
Co do wagi - to ja mam już 8 kg na plusie. Jakoś tak mi przyspieszyła waga w ostatnich dwóch tygodniach, że sama się zdziwiłam. Ale grunt, że jakoś mi się to sensownie rozkłada. ;)

No i przepadłam. Mój mąż właśnie przywiózł 2,5 kilograma czereśni od znajomej z działki. Coś czuję, że na kilku sztukach to się nie skończy. ;)
Lepa pogadaj ze swoim lekarzem, chociaż ja to bym się bała;)
ale ja to już tak mam zawsze się zastanawiam co by było gdyby..
Dziękuję wszystkim za porady :) biorę się za czytanie
Heja, zniknąć na pare godzin i człowiek ledwo daje radę wszystko przeczytać;)

Aga, na obiad zrobiłam rosól tzn robie dopiero, bo przyjaciółka przyjechała do mnie z 2miesięczną Córeczką:) Patrzyłam na nią i nie mogłam uwierzyć, że ja za 2 miesiace też taką będę mogła przytulić... Szok!

Carolajna, ja też byłam w tesco, bo mieszkam rzut beretem od niego. Następnym razem dzwoń i wpadaj na kawe:) Musimy wymienić się telefonami.

No i w tesco będzie na poziomie kas cukiernia sowa i juz sie obawiam o swoje gabaryty, bo ja uwielbiam tą cukiernie. Ale też w tesco za chwile będzie fitnes club, więc będę w tych punktach stałą bywalczynią.
A co do tycia to ja mam takie skoki, że aż się boje co to będzie w 9 miesiącu ;) Na początku ważyłam 66, potem zjechałam do 60, a teraz uwaga: na osi wagi pojawiło sie 73 z hakiem. No i co powiecie? Arabelka, jestem lepsza w tej kwestii ;) Ale zeby nie było że sie użalam nad sobą, o nie. Mam zamiar normalnie jeść i zaraz wciagne kolejną kanapkę z pasztetem.

Panda, bardzo się cieszę że wszystko u Was dobrze:))
Przez ostatnie 2 tyg. moja waga ani drgnęła, ale ogólnie to mam 7kg na plusie. Maleństwo jednak rośnie, bo kopniaki coraz wyżej trafiają.
Ech dziewczyny, dziewczyny, co Wy wiecie o przybieraniu w ciąży ;P
ja mam jedynie 27kg na plusie - tak nie pomyliłam się wpisując mam prawie 30kg więcej niż gdy dowiedziałam się o ciąży ;P
Wow, Słoneczko! To ja już się nie odzywam. ;) Dobrze, że większość tego, co przytyjemy, zgubimy krótko po porodzie. :)
Boję się że u mnie z tym zaraz po porodzie może być ciężko :/ ja byłam na diecie jak się dowiedziałam że jestem w ciąży i dietkę od razu rzuciłam zatem dużo z tego to tzw. efekt jojo :/ ale może być nieduży bo moja Mama ze mną przytyła 25kg więc możliwe że ja też tak bym tyła;P kto wie może kilka dni po porodzie okaże się że jednak to nie jojo a sama ciąża :D
moja koleżanka 40kg przytyła z pierwszym dzieckiem a 15 kg zeszło 3 dni po porodzie ;) reszta w ciągu 2-3miesięcy :) zatem jest nadzieja i dla mnie!! :D
O kurka, 40 kilo to już jest hardcore. ;)
Pamiętałam, że kiedyś pisałaś o tej diecie, więc może rzeczywiście to zadziałało tak jak piszesz. A poza tym - skoro w rodzinie przyrost wagi wyglądał podobnie, to nie ma się czym martwić imho. :)

A tak przy okazji przypomniała mi się Sonia, która w pierwszej ciąży przytyła coś około 25 kg (Sonia, zabij, ale dokładnie nie pamiętam), a jest z Niej taka szprycha, że hoho! :)
Dziewczyny, dzisiaj na Tchibo od 19:00 do 01:00 jest noc zakupów. Wszystkie produkty można kupić 20% taniej. Może któraś będzie zainteresowana? :)
40kg to faktycznie niezly wynik.

Carolajna, widze ze Ty szalejesz na zakupach jak Mamtu normalnie.

Aga, no widzisz Mamtu bedzie wcinala pizze trzy razy dziennie a Ty kotlety mielone :) Dobrze ze cukier ok.

KAszka bababowa pycha, u Mikolaja na przemian szla malinowa i bananowa, czesto w auchan jakims dziwnym trafem jest deficyt na babanowa nestle, widocznie nie tylko forumki maja takie preferencje.

Ja wlasnie wrocilam od tesciowej i przywiozlam ze strychu kolyske i gondole do wozka wiec wicie gniazda sie zaczyna.
Słoneczko może właśnie szybko zgubisz. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 24 kg i pierwsze 15 mi ubyło w ciągu miesiąca. Po pół roku już miałam wagę sprzed ciąży. A karmiłam piersią bardzo mało, więc w zasadzie samo zeszło. Teraz mam mniej na plusie, ale czuję, że tak łatwo tego się nie pozbędę.
Ja nie wiem ile ostatni przytyłam bo Maks zalał wagę i niestety (albo stety ;)) już się nie włączyła.

Też dzisiaj byłam w Tesco i nic nie kupiłam. Marta to Sowę przenoszą na dół?? a wiesz co będzie wtedy w zamian?

Aga super, że cukier w normie. Dobrze, że i u Ciebie cukrzyca łaskawa :)

Ja sobie dzisiaj sprawiłam maszynę do lodów :)
Selene, tak sowe z góry przenoszą i będzie koło windy naprzeciw apteki. Fitness ma być na miejscu deichmanna. I ma być jakiś odzieżowy nowy, ale nie wiem gdzie;)
Selene, no właśnie... Jak będziesz na wolnym już i pojawisz się u mamy to zapraszam na kawę:))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry