Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A myślisz, że przewidywania forumek nie wystarczą? Jakoś do Was mam większe zaufanie niż do pierwszej lepszej pani w turbanie. ;)
:) ok, to zrobimy zaklady bukmacherskie. Ktora wygra dostanie lody, jakie to byly te pozadane smaki: krowka i slony karmel?
Zgoda. :)

Katka, a Ty spać nie możesz czy co? :P
to ja obstawiam 21 sierpnia :)

No niestety sen nie chce nadejsc, maz i tak wlasnie gra w jakas gierce a ja powoli wstawiam zdjecia ciuchow po corce, bo raczej coreczki juz nie bedziemy mieli, chyba ze cos przy porodzie sie zmieni i z Ridza zrobi sie Brooke ;)
Brooke też ładnie, jakby co. ;)

Ok, 21 sierpnia dla Katki. Kto da więcej? ;)

Ja w takim razie zrobię pierwsze podejście do zasypiania. Może dzisiaj się uda.
Do jutra. Dobranoc!
Dobranoc Mamtu.
Dzień dobry :)
Dzisiaj cieplutki poranek, co oznacza, że będzie gorąco.

Mamtu chyba faktycznie chciałam się wyspać za Ciebie bo aż zaspałam do pracy. Wstałam o 6. Ostatnio zaspałam kilka lat temu!
A co do terminu porodu to ja obstawiam w takim razie 23 sierpnia :)

Aga szanse na powrót czucica przed porodem w zasadzie nie istnieją. Także muszę cieprliwie poczekać do końca września. Ważne żeby wróciło po :).

Ja też właśnie muszę się zabrać z przegląd i pozbycie się ciuszków małego. Tylko najpierw zdjęcia trzeba porobić. Chyba w weekend to musimy ogarnąć, bo miejsce potrzebne w domu. Mam nadzieję tylko, że u nas się z Marceliny Marcel nie zrobi przy porodzie!

Miłego dnia :)
Cześć dziewczyny;)

Ja dzisiaj tak krótko:)

Miłego dnia;)
Dziewczyny a kiedy jakieś spotkanie organizujemy, bo ja się stęskniłam za Wami;)?

Może jutro po tym spotkaniu z anastezjologiem, bo też rozważam na nie się wybrać?
Ja dzisiaj znowu pobudka o 4.30 ale tym razem przez głupiego kota, który naprawdę miał szczęście, ze uszedł z życiem :/
usnęłam koło 6.00, ale nie na długo bo Młody ;)

Ja też się planuje powoli wyzbywać się ciuszków po Młodym, własnie wczoraj cykałam te większe juz ubrania i spociłam się, jak mysz :P

Najgorzej to te aukcje robić, bo już tutaj nie wystawiam, bo czasem mam wrażenie, ze te kobiety, które cos chcą, dogadują się, a potem się nie odzywają mają po 15 lat :/

jeśli jutro spotkanie w szpitalu dojdzie do skutku, to ja bardzo chetnie na jakąś kawkę wyskocze po :)
Witajcie,

haze to prawie moglysmy umowic sie na nocny spacer, bo ja poszlam spac po 3, ale pospalam troche dluzej bo do 7:30 :)

A Ty, Mamtu, nie mialas problemow z zasypianiem?

No ja mysle ze po jutrzejszym szpitalu obowiazkowo gdzies przycupniemy.

Milego dnia.
a o której macie to spotkanie z anestozjologiem?
ja jutro już mam wolne tylko że raczej nie mam z kim rumcajsa zostawić a z nim to cześć bym wam powiedziała i tyle pewnie ;/

ja wczoraj się przed snem tak poryczałam że nie mogłam się uspokoić a dzisiaj przez to jestem wykończona...

mamtu w ciąży do wróżki chodzić nie można ;p przynajmniej do tej co ja kiedyś u niej byłam :)
ja z chęcią dołączę na kawkę. Akurat będę wracać z pracy to mogę wdepnąć :)
Dzień dobry! :)

Ja jak zwykle słabo spałam, ale widzę, że Selene za mnie 'poszalała', więc czuję się nawet nieźle wypoczęta. ;)
Selene, mój mąż też dziś zaspał. Może taki dziś dzień po prostu?

Co do spotkania, to ja się na razie nie deklaruję. Być może jutro wejdą fachowcy z cekolowaniem, więc wolałabym jak najszybciej wracać do domu.

Dorotiii, dlaczego nie można do wróżki w ciąży?
Spotkanie mamy o 13:00, jeśli w ogóle się odbędzie.
A co Cię wczoraj wieczorem tak wzięło na płacz? Coś się stało?

Selene, zaklepuję dla Ciebie 23 sierpnia, w takim razie.

Miłego dnia!
to i ja obstawię 25 sierpnia :)

nie można do wróżki bo uwaga przepływ energii i coś tam może spowodować zaburzenia u dziecka, odklejanie się łożyska etc. Dokładnie nie wiem, ale po prostu jak ja byłam to ewidentnie odpadła osoba która umówiona była przedemną i zagaiłam w stylu: o ktoś nie przyszedł. No i wróżka mi powiedziała że przyszła dziewczyna w 6 tygodniu i myślała że ona się nie kapnie że ona jest w ciąży :) a ona tarota rozstawiła i pierwsze co widzi to ciąże więc ją wyprosiła ;p

w sumie to na sam koniec dnia wkurzył mnie mąż - więc nie że bez powodu, ale potem już sama wiedziałam że nie warto i chciałam się uspokoić a po prostu nie mogłam. No pierwszy raz w życiu mi się to zdarzyło że wiedziałam że bez sensu, że już jest ok a ryczałam coraz bardziej... masakra i jakie to było wykańczające :)
Dziś na Tchibo jest dostawa gratis. Wyjdzie na to, że znowu zamówię, a potem połowę oddam. :P

Dorotiii, dzięki za wyjaśnienie. Ja nigdy nie byłam u wróżki, bo jakoś sceptyczna jestem, jeśli chodzi o tego typu sprawy, ale ciekawość to ciekawość. ;)
Mam nadzieję, że humor masz dziś już trochę lepszy?
Zapisuję na 25 sierpnia. :)

No niechże się któraś zadeklaruje na wcześniejszą datę, może coś przed 20-tym? :P
Witam,

Mamtu to ja obstawiam 20 sierpnia :)
Ja niestety jutro nie dram rady pojechać na spotkanie z anestezjologiem, bo przyjeżdżają moi rodzice, wiec będę miała gości. Ale w innym terminie chętnie sie spotkam.
A ktora z Was zapisała sie na te warsztaty 6 sierpnia w Sopocie?

Dziewczyny mam pytanie czy korzystacie z bazy do fotelika, głownie chodzi mi o ten pierwszy fotelik?
Dzięki Arabelka. :) Czyli jest nadzieja, że urodzę wcześniej. ;)

Ja nie miałam bazy do pierwszego fotelika, a że mamy ten sam, to już nie będę kombinować. Ale gdybym miała kupować nowy, to teraz już tylko taki z bazą.
Hej! :)

Atka, dobrze, że wszystko ok :) Odzywaj się ;)

Mamtu, ja zaklepuję 19 sierpnia ;). Wiesz co, z tym Tchibo to ja Cię posiekam! I teraz znów będę siedzieć, szperać, zamawiać... ;)

Dorotiii, ja w pierwszym trymestrze miałam fazę, że potrafiłam się obudzić w nocy i śmiać do rozpuku i momentalnie, płynnie! przechodziłam do płaczu. Nie pytaj dlaczego - pojęcia nie mam... ;) Także w sumie chyba lepiej mieć nawet byle jaki, ale jednak, powód ;).

Katka, to do tej 3 chyba nieźle poszalałaś ;).

Selene, po porodzie czucie na pewno wróci! :)

Fajnie, że się dziś spotkacie - zazdraszczam ;). Ja przed chwilą wróciłam ze spaceru z psem i widząc swój cień na chodniku stwierdziłam, że okrutnie się garbię! I teraz siedzę jakbym miała kijek w d*pie :p.
Ja także nie mam bazy. Jako, że nie zmieniamy fotelika to już się nic nie zmieni w tym temacie.

Mamtu u mnie z tym zaspaniem to była wina, że budzik w komórce nie zadzwonił. Telefon się rozładował i cisza. Zawsze mi w komórkach dzwonił mimo rozładowania, a tu zonk. Teraz będę nastawiać drugi.

Ja na warsztaty 6 się wybieram.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry