Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to witam w kolejnym wątku kochane mamuśki;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzeniego forum:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-18-t480042,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Posiedziałam chwilę na tarasie z kawą i wróciłam cała mokra.Topiłam się jak "słonina":/Też muszę pod prysznic wskoczyć.

Co tu taki mały ruch?
Carolajna, może i wiadomo, ale ja jeszcze nie wiem. ;)

Ja tam nie mam zamiaru prasować zbyt wiele. Ewentualnie ciuszki do szpitala i na powrót do domu. Także w zasadzie czeka mnie tylko pranie, więc żyję nadzieją, że jednak zdążę.

Maluszek, wszystkie poszły pod prysznic. ;)
Ja prasuje tylko te rzeczy, których będę używała do 3m-ca. Tzn raz uprasuje i koniec ;) Ale ich jest tyle, że musiałam to rozłożyć na raty, bo nienawidze prasować małych rzeczy...
Chciałam zapłacić komuś za uprasowanie, ale nikt sie nie zgodził:/ Odpowiedzi jakie najczęsciej padały: za żadne pieniądze!
Ja pamiętam, że dzielnie jeszcze prasowałam miesiąc po urodzeniu małego, potem wymiękłam. Generalnie to była miara mojego zmęczenia bo się każdy pytał czy jeszcze prasuję.
Teraz prasuje tylko po tych pierwszych praniach. Potem nie ma mowy, nienawidzę prasowania więc się nie dziwię, że nikt nie przystał na Twoją propzocyję Marta :)
nie mogę się dzisiaj na niczym skupić, jestem jakaś taka zdekoncentrowana. I mnie nosi strasznie. Co chwilę gdzieś się idę pokręcić.
Ja uwielbiam prasować małe ciuszki :) Ale jeszcze nie zaczęłam :)
Mamtu przepraszam, ze znów przekrecilam Twój nick to przez to, ze pisze z komórki. :) prośbę mam napisz mi smsa jak bedziesz wiedziała coś z tymi anestezjologami, bo ja chwilowo bez Internetu będę :)
Hej
Ja wczoraj skorzystalam z pogody i popralam ciuszki. Wierzę też materacyl bo strasznie śmierdzi nowością.

Poza tyn moja mam
la wczoraj wieczorem strasznie się rozpychala. Az bylam przerazona, brzuch sie całkowicie deformowal;-) Ona musi byc juz naprawdę duża.
witam porannie, tylko kawa mnie uratuje dzis.
musze wytrzymac do 8.08 potem przyjezdza mama i mnie troche odciazy z Jula albo rano albo po pracy.
Maluszek - dzieci w czasie cieplych dni mniej sie ruszaja,moze dlatego plus teraz to juz maja mniej miejsca i nie fikaja tak jak wczesniej i duzo spia do 95% czasu, pewnie dlatego masz wrazenie ze mniej aktywne dziecko.
Marta to chyba też tak zrobię. Bo jak to pranie i prasowanie zostawię na sierpień, to cały czas będę panikować :P

Ja prasować też nie lubię. I żeby to było bardziej znośne chyba w końcu kupię sobie telewizor :P
Madleen, i to jest motywacja: telewizor do prasowania :)))
Głupio mi,że ja w porównaniu do Was to jakoś tak nie mam zapału do niczego;(Kompletnie mi się nic nie chce.Uważam,że jeszcze jest dużo czasu i jakoś tak mi wszystko jest obojętne:(

Chyba się zaraz porycze;(
pytałam o zimową - w sensie taką wełnianą czy coś takiego.

A czy kupujecie podgrzewacz i sterylizator do butelek?
ja podgrzewacz uwazam za zbedny, uzywalam kubka z goroaca woda a jak przygotowywalam mm to mieszalam goraca z zimna tak zeby bylo akurat. tu dziewczyny nie sterylizowaly, ja osobiscie uwazam to za niezbedne ze wzgledu na to co ze mleko jest genialna pozywka dla bakterii i tylko przemycie wrzatkiem nic nie daje, oczywiscie ryzyko wyhodowania jakiejs groznej bakterii jest niskie ale jak juz sie zdazy to konsekwencje moga byc bardzo tragiczne dla takiego malucha (moj maz sie smieje ze wszedzie przenosze prace, tak sie robi ocene ryzyka mnozysz szkodliwosc organizmu razy szanse ze sie zarazisz razy konsekwencje zarazenia i wychodzi ci stopien ryzyka).
tu przynajmniej bardzo zalecaja steylizacje i zeby nie pogrzewac mleka w mikrofalowce, te z piersi traci wszystkie skladniki odzywcze a w mm moga sie twozyc obszary o wiele bardziej gorace od reszty i dziecko sie moze popazyc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Apoloniaa, z tym sterylizatorem, ja sobie odpuściłam. Chciałabym karmić piersią, więc jeśli się uda, to pewnie nie będzie taki niezbędny. Zawsze można wyparzać butelki wrzątkiem... To samo z podgrzewaczem. Zawsze można kupić później wg mnie.
Walerka, samo przemycie wrzątkiem to może być faktycznie za mało, ale wygotowanie butelek powinno chyba zabić wszystkie bakterie...?
Dziewczyny jak czytam o Waszych Siersciuchach to dochodzę do wniosku że Nasza Sunia- Fibi to jakiś Anioł a myślałam że jest rozpuszczona jak dziadowski bicz :-) co prawda śpi z nami na poduszkach bo po co w kojcu, i potrafi obszczekac jak jest zmęczona żeby wziąć ją na ręce no bo po co stać i sie męczyć :-P ale jak śpimy to wszyscy i zawsze dzielnie towarzyszy dopóki my nie wstaniemy nawet w ciągu dnia :-)

Mam do Was pytanie...skąd macie listę co potrzebne do szpitala? Czy każdy szpital ma swoją listę? Czy ktoś ma wykaz z klinicznej i mógłby wkleic? Przepraszam bo może był już ten temat...ale ja jakoś muszę powoli zacząć 'trawic' temat...
Walerka, To ciekawe co piszesz o podgrzewaniu mleka w mikrofalówce. Szukalam informacji na ten temat i znalazlam tylko, że nie dowiedziono jej szkodliwości. A Ty masz wiedzę na ten temat- możesz napisać dlaczego mikrofalowką tak działa na mleko? ciekawi mnie to.
a to na kazdym opakowaniu jest napisane zeby nie podgrzewac mleka mm w mikrofali. Ze proszek sie miesza z woda 40 stopni czy cos kolo tego, a jak dziecko nie wypije to sie to wylewa. Nie zostawia, nie czeka az ostygnie, wiec sie nie podgrzewa. A takie z piersi to na 100% podgrzewalam w mikrofali. jak sie mrozi i wyjmuje zeby sie rozmrozilo w lodowce, to ma przeciez temperature kilku stopni. To trzeba jakos podgrzac. A na kuchence? eee, jak wartosci odzywcze sie zabija w mikro to na kuchni tez

Ale co do mleka jako swietnej pozywki dla bakteri - zgadzam sie w pelni. Aczkolwiek ja tez wyparzalam butle i smoczki tak ze gotowalam z 5 minut w garnku
dziewczyny ja ze swojego doswiadczenia mogę polecić najcudowniejszy czajnik na świecie, który ma funkcję podgrzewania wody do 40, 60, 80 i 100 ztopni - idealny do mleka :)

o taki :)
http://m1.agitomedia.pl/image/700x700/0/czajniki-elektryczne/philips-hd-4686-pure-essentials-collection-czarny.93342.2.jpg

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Haze super sprawa! Pierwsze słyszę, że są takie czajniki. Przy dziecku to faktycznie wygodne. A dużo taka przyjemność kosztuje?
Super ten czajnik, na allegro ok. 220 zł + przesyłka

Też jestem zdania że lepiej "wykurzyć" fachowo bakterie - więc chyba kupię ten sterylizator, tylko wg nie wiem jaki, macie jakieś doświadczenia? może podpowiecie czy lepszy elektryczny? czy taki do mikrofali? czy na więcej butelek czy na jedną ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry