Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lepa, właśnie dumam nad zamówieniem dwóch rzeczy :p

Dzięki Marta - ratujesz mi życie tymi wszystkimi informacjami ;). A z Małą na pewno wszystko jest w porządku! Tylko daj znać jak naszybciej żeby się forumowe ciocie nie stresowały ;)

Alkar, dzięki! Grunt, że z Małą wszystko jest ok :). A ten Jej spadek wagi może mieć związek z tym, że Ty tyle schudłaś czy nie?

Haze, powodzenia! :) Czyli w sumie z Tomkiem całkiem ok? :) A jak ten lekarz?

Ania83 - ja tam tej biednej Kate wcale nie zazdroszczę ;). My przeżyjemy jakoś tych kilka dni, a ona i jej dzieci całe życie będą na świeczniku... Poza tym ten tłum skandujący pod szpitalem - chromolę taką robotę ;)
Haze powodzenia na wizycie :) dobrze, że z Tomkiem jest w miarę dobrze.

Marta trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, ale na pewno będzie wszystko ok. Daj znać po.

P.S. ja chcę spać!
Aga - z tą Kate to w sumie racja:) no to widzę, że twój sierściuch ma taki sam gust co mój co do perfum:) na szczęście bananowy szmpon dał radę i teraz jest pachnącą, puchatą kulką:) aż miło się przytulać:)
A macie może sposób jak wykąpać kota? :) Są jakies szampony suche dla zwierzaków, które boją się wody?
Cześć dziewczyny :)

A ja dzisiaj się wyspałam :) Tomek poszedł do pracy a ja jeszcze zasnęłam i obudziłam się o 9:30 :)

Marta na pewno z młodą wszystko w porządku nie stresuj się na zapas.

Lepa dzięki za link.

Alkar cudownie z tymi piżamami na Klinicznej :))

Haze czyli u Tomka to nic poważnego te krwawienia?

Ja od kiedy jestem na zwolnieniu nie narzekam na zaparcia, bo u mnie jest tak, że jak nie pójdę do łazienki od razu tylko "trzymam" to potem nie mogę się załatwić przez kilka dnia, a w pracy zawsze miałam stres że zaraz ktoś wejdzie, bo tam 2 kabiny itd. A teraz na szczęście jest wszystko ok :)
Ania pisalam juz o tym na forum,ale na Klinicznej mozesz wykuoic sobie sale jednoosobowa lub dwuosobowa z lazienka.Takze problem ze staniem w kolejce do prysznica jest wyeliminowany :-)

Mam do Was pytanie odnosnie dzieciecych zabawek.Moja chrzesnica ma 1 urodziny na poczatku wrzesnia.Musze teraz cos znalezc,bo w tym czasie moge byc w szpitalu i chce miec gotowy prezent.
Mozecie cos polecic na roczek?
Mam wybrane dwie zabawki,ale nie wiem czy trafione :-) ?

http://www.smyk.com/little-tikes-pies-na-biegunach-czerwony-bujak,p1044673605,zabawki-gry-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/szukaj/produkt?q=piesek+uczniaczek&qtype=basicForm
Arabelka ja Ci nie pomogę bo nie mam pojęcia czym sie bawią takie maluchy, ale obie zabawki są bardzo fajne :)
Arabelka, dawno nie kupowałam zabawek dla Maluszków, ale mi się podoba bujak:) Częściej na niego usiądzie, niż chwyci za pieska.
Ale ja się nie znam, tak tylko wypowiedziałam sie ;)))))
A tak a propos zabawek dla naszych pociech i nie tylko to ja bardzo bym chciała, zeby moja Córcia miała jeden z takich wózków dla lalek:)))
Sama takowy wiklinowy posiadałam i pamiętam go po dziś dzien hihihihi

http://www.google.pl/search?q=w%C3%B3zek+dla+lalek+wiklinowy&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Q0HuUdbXFIjKtAbIv4GYCA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1517&bih=714

wiem, odwala mi :P
Marta zanim się obejrzysz będziesz jej taki kupowała :)
Wlasnie ten bujak wydaje mi sie ciekawszy,bo daje wieksza radoche z tego bujania :-)

Marta kiedys jak kot moich rodzicow wpadl do rowu z zielonymi glonami,to mama kapala ja w misce.Ale tak sie bala,ze byla jedna wielka panika.
Ale na allegro jest cos takiego :-)
http://allegro.pl/suchy-szampon-w-sprayu-dla-psow-i-kotow-i3360594415.html
Arabelka ja też bym bujaka kupiła. U mnie w rodzinie takie zabawki jak ten piesek to były na chwilę, a potem w kąt. Albo jak jeszcze nie ma to może jeździk - pchacz. My mami taki zwykły prosty
http://www.mochtoys.com/pl/produkty/jezdziki-i-rowerki-pl/mini-jezdziki-i-rowerki-pl/5428 (jest też różowa wersja). Na początku jak się dziecko uczy chodzić to trzyma się rączki, a potem jeździ. U nas ciągle jest rozchwytywany.

Marta ten wózeczek jest boski, ja też swojej małej pewnie zakupię :)
Dzięki Arabelka:) Zamawiam i sprawdze na kocie. Pewnie bedzie zachwycony ;)

Selene, takie auto-pchacz u moich znajomych też robi furore.
witajcie,

a ja sie wyspalam, mimo ze wstalam o 6.
A widze ze wiekszosc z was niestety zalicza sie do tych niewyspanych.
Salene a jaka wczoraj kanape zaliczylas?

Wspolczuje zaparc, polecilabym kilka suszonych sliwek na dzien dobty po przebudzeniu, ale niestety nie dla Ciebie Aga. siemienia chyba bym nie przelknela.

Arabelka, z tych dwoch zabawek to bym wybrala bujak.
U nas na roczek Mikolaja najbardziej trafionym pomyslem byl jezdzik BIGa o taki http://allegro.pl/big-jezdzik-new-bobby-car-odpychacz-drugi-gratis-i3354370635.html , sa rowniez w wersji dla dziewczynek http://allegro.pl/big-jezdzik-odpychacz-hello-kitty-new-bobby-car-i3410010872.html

Natomiast corka na roczek najbardziej cieszyla sie z pierwszej lalki takiej szmacianej tylko twarz miala gumowa o taka http://allegro.pl/lalka-szmacianka-niebieska-104011706-simba-wawa-i3373868412.html i do tego wozek mniej wiecej taki tylko mial inne kolory http://allegro.pl/smoby-berchet-wozek-gleboki-baby-nurse-wys-24h-i3418513961.html.
Zalezy tez czy dziecko juz chodzi czy jeszcze nie, u mnie dzieciaki na roczek to juz wrecz biegaly wiec od razu z prezentow mogly korzystac.

Milego dnia
o wozeczki wiklinowe przesliczne, sama chcialam podobny kupic corce, ale zdecydowalismy sie na ten plastikowy z linka powyzej, dlatego ze latwy w utrzymaniu czystosci, no i niezniszczalny praktycznie.
Katka u mnie wczoraj to akurat była podłoga przy łóżku mojego loczka. Do 23 walczyłam żeby usnął :( spać nie chce iść, ale rano żeby wstać to go nie ma oczywiście...
o Selene, wspolczuje, i zadnych lodow ani chipsow kanapowych nie bylo :( , Musisz sobie chyba jakis szezlong przy jego lozku postawic, bo podloga to chyba jakis hardcore.
Arabelka, przespać "siusiu time" - jesteś mistrzem :D. A co do prezentu to ja też bym wybrała pchaczo-jeździk, nasz chrześniak był zachwycony, ale nie mogę znaleźć naszego modelu... ;)

Ania83 - bananowy szampon? Dawaj namiar! ;)

Marta, ten szampon w sprayu to może być coś fajnego ;). Aczkolwiek u mojej kociej mendozy pewnie i to by nie przeszło...

Carolajna, no to dobrze, że pospałaś :)

Katka, właśnie nie wiem jak u mnie będzie z tym przełykaniem, ale jak sobie przypomnę wczorajszą wizytę w toalecie to wzrasta mi motywacja ;)

Dobra, czas rozstawić tę deskę do prasowania i załączyć serialik...
Aga, doskonale rozumiem Twoja motywacje. Po rozpoczeciu lykania zelaza w tej ciazy i pozniejszej prawie 30minutowej wizycie w lazience, stwierdzilam ze jest to gorsze niz porod, serio. Na szczescie byl to wybryk jednorazowy i wszystko sie unormowalo, mam nadzieje ze u Ciebie tez bedzie dobrze.
A ja mam taki humorek,że bez koja nie podchodź;/Wszystko przez to,że się nie wyspałam.Już dawno taka nabuzowana nie chodziłam.Położyłam się na chwilę ale nie zasnęłam.Mułam mam takiego,że no.

Też miałam na dziś w planie prasowanie,ale nie mogę się za nie zabrać bo mam takiego zamuła;/Sama jestem zła na siebie.

Marta nie stresuj się.Moja mała też miewa ciche dni jeżeli chodzi o kopanie.Chyba jest taka humorzasta jak jej mamusia;)

Dziewczyny zasadźcie mi jakiegoś kopa żebym się za coś zabrała bo ja sama to się nie rusze;/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry