Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Melduję się z pobojowiska ;) . Zaraz zbieram się do diabetologa - chyba szykuje mi się niezły ochrzan, bo pofolgowałam sobie z obiadem - ryź z kurczakiem w sosie chińskim - po takim czasie jałowego jedzenia to było coś! Ale cukier mi skoczył, że hej :/ .
No a poza tym stopy mnie bolą okrutnie, nie wiem z jakiej to "okazji" :/ .
Ale pomału widzę swiatło w tunelu i mieszkanie zaczyna nadawać się do mieszkania :p. Wybaczcie, nie odniosę się do wszystkiego...
Mamtu, przy takiej różnicy cenowej to bym się w ogóle nie zastanawiała! Oby się Wan poszczęściło :)
Carolajna, jak czekolada pomaga to najważniejsze ;)
Dziewczyny jestem.Wróciłam padnięta i wściekła,bo NIC nie kupiłam;/Nóg nie czuje i gorąco mi jak cholera.Nie wiem po co ja tam jechałam.Ten jarmark to o kant d... rozbić.No ale nic.Czas mi jakoś minął bynajmniej.

Kapelusza też nie mam.Chciałam sobie kupić bo widziałam na jarmatku śliczny ale 50zł kosztował więc sobie podarowałam.No i to by było na tyle.
Carolajna a co to za bank taki kiepski? Ja łączę się dzisiaj z Tobą bo to zdecydowanie nie jest mój dzień. Pomimo pięknej pogody właśnie nie zamierzam się ruszać z kanapy. Cały dzień mnie ćmi lewy jajnik i takie bóle okresowe + dołączył się kręgosłup :/ wzięłam właśnie no-spę bo już mam dość.

Ja ubranka piorę wszystkie w 40 stopniach i podwójne płukanie tylko tetry prałam w 60.

Byłam w mama i ja oglądałam wózki i zostaję przy moim wyborze czyli Mutsy evo. Fajnie się składa i z gondolą waży tylko 11kg no i nie trzeba na niego czekać bo zazwyczaj mają na stanie lub ściągają w ciągu tygodnia.
Sonia alior bank. Wspolczuje tych boli :( oby nospa pomogła.

Mi troszkę lepiej, kupiłam prezent i mój ulubiony tusz do rzęs był w promocji potem wypilam szejka w macu i wracam do domu.
Jutro idę do fryzjera, wiec liczę na poprawę humoru juz do końca.
Aga może diabetolog Cię oszczędzi i nie bedzie ochrzanu ;) Daj znac jak po.

Maluszek ja juz przywyklam, ze na jarmarku drogo, to samo co na giełdzie czy rynku i tylko Full ludzi. Ale i tak zawsze chodzę ;) najbardziej lubię po starociach :) A Ty teraz odpocznij!!
Aga fajnie, ze już do domku wracasz - jednak na swoim, to na swoim.
Co do mycia siebie, to ja po porodzie z Tomkiem używałam do mycia siebie i okolic intymnych mydła w płynie Biały Jeleń, potem przeszłam na normalne żele. Do tej pory zresztą używam do hig. intymnej tego Białego Jelenia.

Co do proszków to właśnie tez myślałam o tym Jeleniu, ale nie mogłam trafić, ale ja chyba Młodemu prałam ciuchy może jakieś 3,4 miesiące w innym proszku, potem przeszłam na nasze ;)

Marta udanego weekendu w takim razie :)

Arabelka ale poród wielogodzinny to norma raczej, a szczególnie przy pierwszym dziecku - 12 h zalicza sie do przeciętności ;)

Aga powodzenia u lekarza ;) mam nadzieję, ze jednak Cie trochę oszczędzi :)

A ja dzisiaj jakbym miała mało kupiłam Młodej na lumpkach dwie cudne zimowe sukienki-tuniki i bluzę cudną za całe 7 zł :)

Właśnie wracam... Ryż uszedł mi płazem, bo co innego spowodowało zaniepokojenie pani doktor... Schudłam 4 kg. Co prawda upatruję przyczyny w ilości ostatnich stresów, no ale diabetolog była bardzo poruszona, szczególnie, że nastąpiło to w przeciągu 2 tygodni... Ale wyniki tych cholernych badań mam na szczęście ok. Dobrze, że w środę do gina...
Aga pewnie utrata wagi wiąże się też z tą dietą, co? No a stres to już swoją drogą. Dobrze, że wyniki badań są w porządku. Trzymaj się dzielnie.
Aga 4 kilo w 2tyg to faktycznie dużo. Ale dziewczyny cukrzycowe pisały o utracie wagi a u Ciebie jeszcze stres...

Mnie nadal boli cholerstwo. Dobrze, że we wtorek mam wizytę bo się już stresuję, że się szyjka skraca...
Hej hej :)
No to ja po firmowej przeprowadzce juz. Wlazlam 5 razy na 3 pietro i mialam mniejsza zadyszke niz kolezanka :)) no ale wyskoczylam tez na manhatan w miedzyczasie i kupilam co nieco. W tym czapke dla malucha :)

Potem bylam na plazy i woda dzisiaj rewelacja! Tylko plywac ! Jutro rano tez jedziemy :) w sumie to dalej jestem na plazy bo czekam na kolezanke bo na szanty sie umowilysmy. Takze moj dzien calkiem udany :)

Jejku wy dziewczyny o takie rzeczy pytacie o ktorych ja bym w ogole nie pomyslala. Mylam sie tylko zwyklym zelem i to juz w szpitalu i az do dzisiaj nie pomyslalam ze mozna inaczej :/ ach
A pralam tez wszystko jak leci w 40 stopniach i w tych proszkach dla dzieci to tylko pierwszy raz plus tyle zeby sie proszek skonczyl :/
Mam nadzieje ze to mnie nie czyni wyrodna mama :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ech, no całe szczęście, że w środę mam wizytę - mam nadzieję, że Młody sobie rośnie i wszystko jest ok...

Sonia, ale Cię męczą te bóle... A jak Ksawery się ma?

Dorotiii, oczywiście, że jesteś wyrodną matką - najwyrodniejszą ze wszystkich! :p
A ta czapeczka to zimowa? Bo ja za taką się rozglądam, ale jeszcze nigdzie nie widziałam...
Aga postaraj się nie martwić. Zmieniłaś dietę i pewnie to są tego skutki. Ja również zjechałam na wadze w ciąży, bo zupełnie inaczej jadłam.Teraz jestem w ósmym miesiącu a nie mam nic na plusie. Najważniejsze jest to jak mały się rozwija. Mam nadzieję, że szybko zleci czas do Twojej wizyty u lekarza i usłyszysz, że wszystko jest ok:)
Sonia współczuję. Zobaczysz jak weekend Ci minie. Ten ostatni trymestr jest obfity w różne dolegliwości:)
Dorotii a gdzie w manhattanie kupiłaś czapeczkę? To jest już taka grubsza?

Mam pytanie do dziewczyn, które używały sterylizatora. Jaki wybrać? Taki do mikrofali czy elektryczny? Przy pierwszym synku nie kupiłam a myślę, że to wygodniejsze będzie a poza tym wkurzał mnie zawsze taki jakby osad,zmieniony kolor na smoczkach i w butelkach. Czy jak kupię sterylizator aventa to będe mogła w nim używać butelki nuka albo mam albo jeszcze inne?
Witam wieczornie, u nas wsio ok, bylismy na usg I wizycie, skurcze nic nie robia mojej szyjce wiec mam sie nie przejmowac. Rosnie nam za to maly klocek, wazy 1630gr a to dopiero 29 tydzien I ma duza glowe wiec ciesze sie ze bede miala cc.
Zlazilam sie okrutnie bo bylysmy z Jula w muzeum nauki parku a potem na usg, jak wyszlam o 9 rano to wrocilismy o 21 do domu, szybkie pakowanie bo jutro jedziemy na weekend,
Bede bez netu wiec zycze wszystkim milego weekendu.
Ps ja tez uzywalam kosmetykow jak przed, poza silnymi perfumami, a rzeczy pralam w jednym proszku nasze I Juli bo tak bylo latwiej.
Ja też teraz wypiorę w zwykłym proszku bo tu innego nie ma,a poza tym wygodniej,wypłuczę tylko w specjalnym dla dzieci.

Jestem po wizycie,szyjka sprawdzona,KTG zrobione,troszkę mi mały uciekał spod czujnika...musiałam szukać pulsu:)Lekarz znów robił pomiary i znów usłyszałam "trochę mały" nie ważne że w normie ale dla niego za mały,eh już się przyzwyczaiłam do jego nadwrażliwości,tutaj trzeba mieć mocne nerwy.Noi waży teraz 2 kg,a tydzień temu w szpitalu 2150 ciekawe co?Pewnie dlatego że inny sprzęt albo tamta lekarka żle go pomierzyła,zresztą to są tylko wymiary a nie żadna waga,żaden lekarz nie wie jaką tkankę tłuszczową ma dziecko i ile będzie ważyło jak sie urodzi.
Trzeba nabrać dystansu bo można zwariować.

U nas dziś gorąco,na termometrze 38 stopni,wyszliśmy z młodym dopiero koło 19.00 do piaskownicy a i tak nie szło wytrzymać.Ja już chyba nie chcę lata jak ma być tak upalnie,chyba też schudne bo mało co jem od tych upałów.
To i ja dotarlam do domu a wyszlam przed 8 rano :)

Czapeczka chyba nie jest zimowa ale mocno jesienna. Na pazdziernikowe wiatry wydala mi sie akurat. Jest biala z takiego jakby misia - nie wiem jak nazwac ten rodzaj materialu, ma male wypustki na uszy i sama ma uszy jak mis :) kupilam ja w h&m za 15zico. Teraz musze dokupic do niej jesienny kombinezon :p

Aga mi tak sie wydawalo ze schudlas sporo od poprzedniego spotkania. No ale jestem pewna ze to nic zlego wiec sie nie denerwuj zebys przez to jeszcze bardziej nie schudla :))

Sonia zdrowka dla ciebie i synka!!! Dominik ma juz mega katar ponad tydzien ale ten to sie zalatwil szalejac na placu zabaw bo byl caly spocony a tam byl lekki przeciag. Lepiej niech sie ksawery kuruje bo musimy ten plac zabaw w manhatanie zaliczyc niebawem.

A dzisiaj dwa razy mnie w knajpie w kolejce przepuscili :) raz do lazienki gdzie stalo z 15 osob i pani z konca wszystkich pouczyla ze wie jak to jest miec dodatkowe parcie na pecherz i ze nie bedzie patrzyc jak sie mecze :)) i nawet nikt sie nie burzyl tylko wszyscy zgodnie mnie puscili a panowie powiedzieli ze nawet nie sa w stanie tego wyobrazic i tym bardziej nalegaja zebym poszla bez kolejki :))
Linka sprawdz rozmiar butelek i koszyczka w sterylizatorze bo np. Tt ma szerokie a niskie butelki i nie wszedzie wchodza a nuk wydaje mi sie ze ma wyzsze butelki niz avent takze lepiej sprawdzic.
Dzień dobry weekendowo!

My na razie w domu - mąż na treningu, ja trochę ogarnę mieszkanie i wtedy wybywamy nad wodę.

Maluszek, ja mam to szczęście, że mnie w ogóle nie rajcują takie spędy typu JD, który jest w tej chwili jedną wielką komerchą. Wolę mniejsze, bardziej wiejskie i klimatyczne, więc na nasz gdański już od wielu lat się nie zapuszczam. Tym bardziej podziwiam, że chciało Ci się tam tłuc i to jeszcze w samo południe. :)

Ja ubranka prałam w 60 stopniach, a tetrę - w 90. No i wszystko przeprasowałam, ale to tylko jednorazowo, bo prasować nie lubię i potem już nie będę. I tak jak Dorotiii - prać w 'normalnym' proszku zaczęłam zaraz jak skończył mi się 'dziecięcy', także dołączam do grona wyrodnych matek. ;)

Sonia, jak samopoczucie dzisiaj? Lepiej?

Aga, mam nadzieję, że to schudnięcie to, jak u Alkar - wynik diety cukrzycowej. Ona też pisała, że się teraz 'wylaszcza'. ;) Na mnie dieta niestety nie podziałała w taki sposób, ale pewnie dlatego, że za bardzo nie mam z czego zrzucać. Za to prawie przestałam tyć, w czym też widzę same pozytywy. Będzie dobrze, oby tylko Tymon zdrowo rósł. :)

Walerka, cieszę się, że po wizycie same dobre wieści. Rośnie Ci duży chłopak. :)
Ania, dobrze, że wszystko okej.

Dorotiii, też oglądałam te czapki w H&M i nawet prawie kupiłam. Coś czuję, że jesienią tego roku w wózkach będą jeździły same misie. :)

Miłego!
Witam sobotnie :)
Ania, Walerka super, że po wizytach wszystko dobrze i dzieciaczki rosną :)

Aga 4 kg to sporo, ale na pewno to wynik diety i ostatnich stresów. Najważniejsze, żeby mały rósł :)

Dorotii fajnie, że miałaś taki udany dzień.

Sonia mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej i ból odszedł.

Ja się dzisiaj za to kompletnie nie wyspałam. W ogóle nie mogłam zasnąć. A co się już udało to zaraz się budziłam, bo albo młody przywędrował albo do łazienki i znowu nie mogłam zasnąć. Oczywiście najlepiej spało się nad ranem, ale o 8:30 już była pobudka. A rano jeszcze mała tak mi się wbiła w pachwinę że myślałam, że zwinę się w kłębek :/ na szczęście teraz boli mniej i jakoś mogę funkcjonować. Także dzisiaj tylko okoliczne wycieczki robimy. Zaraz ruszamy na rower. A wieczorem na grilla do znajomych.

Miłej soboty :)
Ja też mam taką misiową czapkę po Ksawerym :)

Ja dzisiaj zdecydowanie lepiej, nic nie boli i mam nadzieję, że tak już zostanie.

Mamtu gdzie nad wodę wybywacie? Ja bym też z Ksawerym poszła ale kurczę boje się z tym jego gilem :/
Sonia, jeździmy ostatnio nad fajne jezioro, ale z głowy mi wyleciała nazwa. :) Jak mąż wróci, to napiszę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry