Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (23)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku.
Pewnie ostatniego w całości w dwupakach i zaciskając kciuki za Mamtu

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Mam nadzieję, że tym razem lista jest aktualna, poprawiłam też swój termin, bo od początku był źle przeze mnie wpisany.

Link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-22-t484367,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień dobry Dziewczyny:)

Mam wiadomość od Mamtu:
"Dzisiaj ogodzinie 0:23, po 45-cio minutowej akcji SN, na świecie pojawił sie mały Tadek. Waży 2980 gramów i mierzy 56 cm. Przesyłam uściski dla wszystkich forumek i pozdrawiam. Marta"

Aż się poryczałam:))) Super!
Carolajna, napiszę tak - gdyby było jedynie dużo to bym się mega cieszyła... Tak naprawdę nie wyjdę z syfu dopóki nie przyjdą meble i to mnie najbardziej wkurza :/
Aga dużo jeszcze tego sprzątania Ci zostało?
Ja też się cieszę, że dzisiaj temperatura trochę odpuściła.
Ania83 - super, że z Małym wszystko w porządku :). Ja co prawda w Cozzi nie byłam, ale może warto spróbować :)

Marta, trzepnę Cię normalnie...! Ok, nie chcesz - nie przychodź! Ale nie chciałabym być w Twojej skórze jak wparujemy na Chełm i prędzej czy później Cię znajdziemy (trochę nas jest, także damy radę)! Szykuj cebulę żeby tyłek nasmarować ;). Wyglądasz super i w ogóle nie chcę słyszeć, że jest inaczej! I popieram Walerkę - jeśli masz ochotę to zrób coś dla siebie, to na pewno poprawi Ci nastrój! Głowa do góry, bo naprawdę nie masz się czym przejmować!

Dora, Arabelki kurs już się skończył, także zapraszam do siebie ;). W sumie zaraz zerknę w kalendarz i napiszę Ci kiedy u mnie przypadają 3 ostatnie spotkania.

Maluszek, super, że po wizycie wszystko ok! :)

Pogoda dzisiaj odpuściła i bardzo mnie to cieszy (o dziwo)! Zamierzam wziąć się za to prasowanie, zresztą w ogóle syf i burdel w domu w dalszym ciągu, także przynajmniej pot nie będzie leciał po mnie strumieniami, a jedynie wąską strużką ;).
Panda, z ta pilnością to u mnie różnie :) ja po prostu nie mam na razie zielonego pojęcia o dzieciach:))) no i tak jak już pisałam, mam nadzieję że oswajając się z tematem trochę mniej będę się tym wszystkim przejmować... poza tym od kiedy jestem na zwolnieniu to za bardzo nie mam nic do roboty, poza obiadami, sprzątaniem itp., więc to zawsze jakaś atrakcja:))))
Pewnie tak już będzie do porodu, że co chwila będzie nas coś bolało :( Ale skoro mówi, że jest ok to tego się trzymaj.
Maluszek ja też nie na wszystkich zdjęciach się sobie podobam, ale większość jest super :)
Carolajna pytałam,ale nic mi konkretnego nie powiedziała.Zapytała czy twardnieje mi brzuch to powiedziłam,że nie więc kazał mi się oszczędzać i więcej odpoczywać no i brać nospę.Więc w sumie nie wiem czemu mnie ten brzuch boli.
Hej dziewczyny :)

Mam nadzieję, że dzisiaj nastroje lepsze.

Maluszek cieszę się, że po wizycie wszystko w porządku. A pytałaś ginkę o te bóle brzucha?
No i widziałam zdjęcia.

Marta tak ślicznie się uśmiechasz na tych zdjęciach;*

Bardzo ładnie dziewczynki wyszłyście:)Ja na niektórych zdjęciach wyglądam jakbym się naćpała;/

A te przy drzewach są super zdjęcia.
Hej dziewczyny.

Ja jeszcze zdjęć nie widziałam,ale zaraz wejdę na pocztę bo już mnie nosi;)

U mnie po wizycie ok.Szyjka się nie skraca więc nie ma oznak przedwczesnego porodu.Mam zakaz spacerowania w upale,ale już chyba te upały się skończyły patrząc za okno i pochmurne niebo.No i mam się już oszczędzać.

Okazało się,że mam za niski poziom hemoglobiny i ginka chciała przepisać mi żelazo,ale doszłyśmy do wniosku,że postaram się dietą uzupełnić ten niedobór.Następną wizytę mam 27.08 więc się okaże czy będzie wszystko w normie.

Za to dziś obudziłam się z bółem brzucha;(

Marta weź nie gadaj,że Cię nie będzie we wtorek bo Ci nakopie do d...jak Cię spotkam!!!!!!!!!!!Wyglądasz ślicznie i mamy w ogóle nie słuchaj.Ja sobie nie wyobrażam nie spotkać się z Tobą we wtorek.Zobacz Mamtu tak bardzo chciała się z Nami spotkać i już nie da rady:(Więc MUSIMY się spotkać jeszcze WSZYSTKIE!!!!!!!!!

Ok to ja obejrze te zdjęcia.Aż się boję;/
hej dziewczyny :)
melduję się w nowym wątku

poczyniłam spore zakupy w doz.pl, świetna promocja na pampersy... polecam
rozm. 1 za 39.99 za 78 szt /cena za sztukę 51 groszy
rozm 2 za 39.99 za 72 szt/ cena za sztukę 55 groszy

Mam pytanko, czy kupujecie witaminy K i D przed porodem?
Aga i Arabelka ja chyba będę musiala się kilka razy wbić na wasza SR, bo przecież moj kurs konczy sie po moim terminie. Muszę tylko zerknąć w kalendarz i policzyć kiedy u Was wypadają te (3) ostatnie tematy...
Marta nie zarzekaj sie, ja sie zarzekalam i zobacz na czym to sie skonczylo. Siedzenie w domu i rozzalanie ze sie nie tak wyglada nic nie pomoze, idz na manicure, a moze czas na zmiane fryzury lub koloru, zebys poczula sie lepiej, nie ze tego potrzebujesz, ale to siedzi w glowie wiec trzeba sobie pomoc.
No mam nadzieję że dotrę na następne zajęcia bo karmić zamierzam więc dobrze by było cokolwiek wiedziec..mam nadzieję że mojemu Mężowi nic w pracy nie wyskoczy i wróci tak bym mogła pojechać na zajęcia..bo ostatnio jestem strasznie leniwa jeśli chodzi o przemieszczanie sie komunikacja miejską ;-)
Rozumiem że Ty Aniu na wszystkie zajęcia będziesz chodziła? ;-) Pilna z Ciebie 'uczennica' ;-) podziwiam ;-) Umów sie wcześniej do Swiatkowskiej na to usg bo ostatnio miała trochę napięty terminarz..jutro np. jest tylko trzy godziny w gabinecie...lepiej wcześniej sobie 'zaklepać' wizytę.. ;-) jutro polozna jest w gabinecie od 14.30.
Panda, kolejne zajęcia są w poniedziałek 12.08, pierwsza grupa na 17 a druga 18.15, będzie o karmieniu piersią i problemach z laktacją. Też wybieram się z drugą grupą, więc może wreszcie się poznamy?
Uściski dla Mamtu!!!! :-*:-*

Marta ja co prawda nie wiem która to TY na zdjęciach ale wszystkie wygladacie cudnie na zdjęciach więc kompletnie nie rozumiem o czym mówisz! Glowa do góry! Skoro ja mam sie trzymać to Ty też nie masz sie poddawać! Nie możesz! :-*:-*

Aniu ja dziś nie byłam na sr bo mój Mąż był w pracy do 19 a ja nie miałam chęci w ten skwar tluc sie tramwajem..a wiesz może na którą grupa druga ma we wtorek? Ja jutro mam wizytę u Swiatkowskiej. Mam nadzieję że mnie uspokoi..Ona już dla mnie jak psycholog i ginekolog w jednym..
hej hej
uff, jakoś żyjemy co?
MAMTU mam nadzieje , że dzidzia jeszcze poczeka.

Marta13 daj spokój. to ciąża, teraz tak mówisz. no modelką teraz nie jesteś, ale na pewno nie jest źle. jak będzie już maluszek, to zobaczysz , że to nie ważne. ale powiem Ci , że ostatnio oglądałam moje zdjęcia jakieś miesiąc po porodzie. i co Wam powiem, wyglądam promienie i szczęśliwa. Wiadomo , że zmęczenie duże, i kilogramy jeszcze są , ale ta radość trzymania maluszka w ramionach jest taką dawką szczęścia. a z resztą każda kobieta w ciąży wygląda promiennie, ona dodaje uroku i koniec. nie widziałam jeszcze brzydkiej kobiety w ciąży.

miłej chłodnej nocy

a dziewczyny na jaki rozmiar kupiłyście pierwszą czapkie na wyjście ze szpitala. dziś na crocodillo wyczaiłam takie czapeczki jesienno - zimowe w dobrej cenie i nie wiem jaki rozmiar wybrać, czy 36 czy 38
Idę się położyć i mam nadzieję, że wraz z jutrzejszym ochłodzeniem (łudzę sie, że nadejdzie) wrócą nam dobre humory i nic nam nie będzie dokuczać :)

Więc dobranoc!
Marta bo Cie trzasnę normalnie zaraz!!! Co Ty za głupoty opowiadasz. Poza tym pamiętaj, że to dla tej małej istotki, która mieszka w Twoim brzuchu :) Masz być i koniec gadania głupot.

Zdjęcia są cudne :) Bardzo mi się podobają i wszystkie wyglądamy ślicznie. Kurczę naprawdę są bardzo fajne :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry