Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (23)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku.
Pewnie ostatniego w całości w dwupakach i zaciskając kciuki za Mamtu

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Mam nadzieję, że tym razem lista jest aktualna, poprawiłam też swój termin, bo od początku był źle przeze mnie wpisany.

Link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-22-t484367,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Melduje się w nowym wątku:)
Godz. 13 wtorek, Swojski Smak:

1. Marta
2. Sonia
3. Aga
4. Haze
5. Carolajna
6. Maluszek
7. Dorotiii
8. Selene
9. Katka
10. Ania83
Jestem i ja :)

Katka, widzę, że pretendujesz do miana "etatowej zakładczki wątków" ;)

Maluszek, trzymam kciuki za wizytę i odezwij się po! :)

Madleen, ja też jakoś tak już wyczekuję tego prasowania, ale myślę, że po pierwszej stercie mi przejdzie ;)
Maluszek daj znać po wizycie!

Ostatni wątek w dwupakach....o rety a ja mam jeszcze tyleee czasu :)

Aga też bym się wkurzyła, a powiedzieli Ci chociaż kiedy to łóżeczko będzie?

Takie artykuły jak ten o swojskim smaku są sponosorowane więc....trzeba sprawdzić czy na prawdę tam jest tak świetnie.

Ja mam dzisiaj jakiś kryzys, nawet poszłam po loda na poprawę humoru i nie pomogło :/
Sonia, niby w środę. Ale ta kobieta była rozgarnięta jak kupa liści jesienią, więc biorę na to poprawkę :/. W każdym razie jeśli znowu coś będzie nie tak to chromolę to i zamawiam z Allegro czy cuś.
Trzeba było kupić ciucha, a dopiero do tego loda ;). U mnie poskutkowało (taaak, pokusiłam się na gałkę sorbetu truskawkowego ;) ).
Już nowy wątek, jakiś rekord będzie chyba :)

Przyłączam się także do pozdrowień dla Mamtu i trzymam kciuki za nich :) Najważniejsze, że jest pod stałą opieką.

Aga dobrze, że chociaż zakupy Ci trochę poprawiły humor! i oby to łóżeczko naprawdę było w środę.

Katka no to trzeba sprawdzić, wystawimy ich na ciężką próbę ;) Ale ostatecznie to też zobaczę we wtorek czy na pewno będę.

Dzisiaj zdecydowałam się wykulać z domu chociaż na trochę. No dzisiaj okropnie duszno. Mam nadzieję, że jakiś deszcz się za niedługo pojawi.

Maluszek daj znać po wizycie.

Ja pranie już prawie całe zrobiłam jeśli chodzi o rzeczy małej. Jeszcze mi tylko kocyki i chusta zostały. Tylko, że pranie to pikuś, teraz mam całą stertę rzeczy w pokoju i muszę to wyprasować! Nie wiem czy się zbiorę.
Aga, raczej nie etatowo, po prostu chciałam naprawić swój błąd z poprzedniego wątku ze złą listą.

Sonia, u mnie też jeszcze daleko, ale zważywszy na Mamtu może być ostatni w 100% zakładany jeszcze w dwupakach, dodatkowo weekend przed nami, a wówczas ruch na forum mocno zwalnia, no chyba że mocno się sprężymy i zdązymy z jeszcze jednym dwupakowym.
dziewczyny link do ściągnięcia zdjęć z naszej sesji macie już na mailu. 502 zdjęcia :)
Aga, nie smiem Cię prosić o tą podwozkę, bo ja bez mojego adaptera do pasow nie jeżdżę, a to ciulstwo waży 4 kg wiec nigdzie się z tym nie doczlapie!

Szukalam po aptekach papierkow lakmusowych i oczywiscie wszedzie duze oczy robili. Chyba predzej przez neta zamówię.

A mowilam, że wczoraj zaczęłam pakowanie torby od ciuszków na wyjscie ze szpitala dla malej?!
To curry zostawcie na blizej porodu bo ostre potrawy przyspiszaja porod, chociaz ja jadlam ostre, ananas , lazilam po schodach, sex I nic.
Sonia dokladnie to samo sobie pomyslalam, ze mi jeszcze tyle zostalo
Dzięki Sonia za cynka.
Dziewczyny, zarąbiście wyglądacie na zdjeciach:))
A ja mam mega doła i już wiem na 100%, że to moja ostatnia ciąża. Moje dziecko będzie się musiało pogodzić z tym, że będzie jedynakiem...
Nawet moja mama stwierdziła, ze ciąża to nie moja bajka...

Justyna ma niesamowity dar, bo fajne ujęcia i fajne zdjęcia.
I ja przesyłam wirtualne pozdrowienia dla Mamtu, choć nie miałam jeszcze okazji poznać osobiście, no i zaciskam kciuki, żeby wszystko było z Nowym ok.
Jestem juz po wizycie, Mały ułożony ponownie główką w dół, lekarka oczywiście go nie zmierzyła, tylko upewniła sie, czy serce bije - zastanawiam się, za co jej płacę, bo moje wizyty wyglądają jak na NFZ :/ no i na za tydzień-dwa mam się umówić do dr Swiątkowskiej na to ostatnie dokładne USG - nie mogę sie doczekać, bo wreszcie czegoś dokładnego się dowiem - ostatnio Młody był ważony właśnie przez Świątkowską w 22 tc !!!!!
No a ja mam 9,5 kd na plusie....... ale chyba mi to jednak zwisa, w każdym razie jedząc czipsy robię pizzę (wczoraj tez jadłam), a niech i dzie w d...pę, kiedy jak nie teraz :)))))))
co do gdyńskiego spotkania, to nie wiem, czy byłyście kiedyś w Cozzi, juz od kilku osób słyszałam, że dają świetne włoskie żarcie, tylko nie wiem jak tam z miejscem....
Selene, ja mam póki co całą stertę naszych rzeczy do prasowania i w ogóle nie korci mnie żeby się za to zabrać ;)

Dora, ja mam do Ciebie rzut beretem przecież, także mogę podjechać żebyś tego cuda nie taszczyła ;). Nie ma problemu!

Marta, masz może gdzieś pod ręką ten "przepis na czyszczenie pralki", który kiedyś, sto wątków temu, wrzucałaś? ;) Byłabym wdzięczna, jeśli to nie problem... I w ogóle jak się sprawdziło to czyszczenie?
Ok, już znalazłam ! ;) Sorry, Marta za zawrócenie gitary ;)

Jakby ktoś chciał skorzystać:

https://www.facebook.com/PerfekcyjnaPD/posts/280144985421770
Marta ode mnie też przekaż pozdrowienia oczywiście :))

Chyba też muszę w końcu wydobyć torby z piwnicy i zacząć je pakować, bo to coraz bliżej :)

Aga dzięki za linka ja też muszę wyczyścić swoją :)

Ania najważniejsze, że w porządku z małą.

Maluszek daj znać koniecznie jak po wizycie.
Dziewczyny mam tak opuchnięte stopy, że to jakaś masakra :( Maść nie pomaga, moczenie w chłodnej wodzie i leżenie z nogami do góry też nie :( Mam nadzieję, że jutro faktycznie będzie chłodniej.
Marta co Ty za głupoty opowiadasz. Świetnie wyglądasz a Twój uśmiech na fotach powala. W ogóle jak oglądałam zdjęcia to mi się nasza głupawka przypomniała :) Ja za to na kanapie w Pellowskim wyglądam jak słonica haha ale zdjęcia czadowe. Najbardziej mi się podobają nasze w 5 przy drzewach, już nas mam na pulpicie :)
Dziewczyny, bardzo Was przepraszam ale nie będzie mnie we wtorek na spotkaniu.
Nie radzę sobie ze sobą i swoim wyglądem. Jakaś tragedia:(( W życiu nie wyglądałam tak fatalnie... Skoro własną matka mówi że źle wyglądam i ciąża mi nie służy, to musi być mega koszmarnie. Mam dosyc.
Ania super, że z małą wszystko dobrze.

Carolajna ja mam spuchnięte wszystko mam wrażenie i też nic nie pomaga. Jest mi tak gorąco i duszno, że siedzę prawie naga na balkonie, ale normalnie nie mogę. Jakaś chyba u mnie kumulacja zmęczenia. Właśnie ryczałam z 30 minut, że mam już dość itd.
Marta no coś Ty, przepięknie wyglądasz :) Ja tam uważam, że ciąża Ci bardzo służy.
W ogóle co dzisiaj za dzień, ja właśnie też mam doła z powodu zmęczenia, wyglądu, choć akurat normalnie się aż tak nie przejmuję.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry