Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też 80mg tartyferon :). Po Sorbiferze kiepsko się czułam.
Nie mogę brać na czczo z uwagi na euhtyrox, więc biorę na noc.

Julka teraz aby potem mieć spokój z tymi grubszymi sprawami :).
A nie wspomnę że jeszcze we wrześniu chcemy wyolejować podłogi, ale to nam zajmie ze 4 dni w tym 2 bez dostępu do kuchni. Zanim to zrobimy chcę jak najwięcej powyrzucać i posegregować.

Jezu chipsy, czemu namawiacie mnie do złego, taki apetyt mi zrobić.

Alkar, dobrze że przepływy się unormowały i mała rośnie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=488463&c=1&k=160 kolejna 500 za nami więc zapraszam do nowego :)
Ja też go mam :)
I ja się melduję:)
Dziś kolejną noc wstawałam tylko 1 raz- żyć nie umierać!:P
Aniu, moje piersi też jakby zmalały, a tak na prawdę to przestały być napuchnięte i bolące jak wcześniej.
Czytałam, że 85% dzieci rodzi się jednak przed terminem.

Co raz częściej coś mnie kłuje w szyjce, promieniuje na nogi, brzuch dziś mam twardy.
też mam tardyferon 80 mg.
a ja dostałam tardyferon 80 mg i też gin kazał brać na czczo więc ja biorę koło 4-5 w nocy jak wstaję na siku ;p
ja też biorę przed posiłkiem. Miałam po tym lepsze wyniki. Jak brałam po to faktycznie mimo brania wyniki mi spadały. Także coś w tym jest. No chyba, że u mnie to była jeszcze kwestia preparatu bo po spadku wyników miałam zmianę.
Mi gin powiedział że jak się bierze żelazo po posiłku to tak jakby go się wcale nie brało. Ile w tym prawdy jeszcze nie wiem, bo nie robiłam nowych badań.
Ja rano na czczo biorę lek na tarczycę,więc odpada,a że zalecili raz dziennie to biorę póznym wieczorem po kolacji,ale odrazu po posiłku,może dlatego żle się wchłania...
Ania a jak bierzesz to żelazo? Rano trzeba na czczo, min. pół godziny przed pierwszym posiłkiem, a wieczorem min. pół godz - 1 godz. po ostatnim posiłku. Wiele produktów hamuje wchłanianie żelaza
Dziewczyny w mamma cafe będzie kurs pierwszej pomocy za 50 zł. wstawiam link gdyby któraś była zainteresowana
https://www.facebook.com/events/697517443596294/
Sonia,pytam bo nie uzyskałam odpowiedzi i nie ciagle tylko raptem drugi raz,także dzięki dziewczyny za odpowiedz,Julka mój praparat ma też 100 mg jonów żelaza,biorę go od maja a i tak moja hemoglobina wynosi 11,5 więc chyba jeszcze pobiorę w takim razie,bo jak pytałam u lekarza to kazali odstawić,a ja tam im nie wierzę dlatego pytam.

Co do piersi,wiem że rozmiar nie ma nic wspólnego z iloscią pokarmu,mi chodziło o to że piersi urosły o rozmiar więcej a teraz lekko zmalały i stąd mój niepokój,a ja już stanik do karmienia kupiłam,dobrze że wziełam w miarę dopasowany.

Walerka,też mam takie FT4 przez całą ciążę,też już chyba o tym pisałam także nie martw sie.
no i po obiedzie :)

Ja mam właśnie pas pani teresy, kupowałam w aptece. Dla mnie ma małą wadę bo wydaje mi się, że taki zapinany byłby lepszy, ten jest wkładany przez nogi i się roluje trochę.

Dorotii trzeba sobie tłumaczyć jakoś te chipsy ;) fajnie, że Ci dobrze kojarzę no bo w końcu chipsy pycha ;) teraz sama nabrałam ochoty i muszę skoczyć do biedronki po moje "zdrowe" chipsy ;) a poza tym muszę kupić czekoladę bo jak zaraz nie zjem kostki chociażby to zwariuję.

Alkar dobrze, że dzidzia rośnie i przepływy się poprawiły. Oby tylko do porodu. A wiadomo już coś o ewentualnym szybszym rozwiązaniu??

Carolajna współczuję. Leż ile się da i mam nadzieję to pomoże i będzie lepiej.

MI przeszła ta pachwina więc oczywiście już kombinuję co by tu dzisiaj posprzątać.
Ja jeszcze nie spałam i już mi się odechciało nawet. ZAmiast tego posprzątałam raz jeszcze mieszkanie bo po wczorajszym czyszczeniu dziś już śladu nie było, zrobiłam obiad, była też nowa chętna do opieki nad Filipem i chciałam jechać na matarnię zwróić buty i kupić jakieś nowe Filiowi ale taaki korek na obwodnicy że postanowiłąm zawrócić. A i z fajniejszych rzeczy to segregowałam śmieci bo znienack przywieźli nam kubły i już pora by zacząć to robić.

Katka weszłaś mi na ambicję - takie dokładne pranie i sprzątanie zaplanowałaś przed porodm że i ja chyba też się skuszę i popiorę kołdry i poduszki i koce. Jak szaleć to szaleć :)

Ania tak jak Dorotii napisała wielkość piersi nie ma wpływu na ilość mleka. Można mieć małe i wykarmić wszystkie dzieci ze żłobka. Aczkolwiek jeśli chcesz wiedzieć to moje cągle mają tendencję wzrostową.
Żelazo biorę nadal, ostatnio robiłam badnia w lipcu i miałam 11,3. Spójrz ile Twoje tabletki mają jonów żelaza, to istotne. Wcześniej brałam ascofr który ma zaledwie 20 mg jonów żelaza a teraz sorbifer durules który ma 100 mg jonów żelaza 2x dzennie. I nie mam zaparć po nim.
Dorotii nam położna powiedziala, ze firmy Pani Teresa są B.dobre i żeby kupować w sklepie medycznym, bo musi buc dobrze dopasowany, a te kosztują chyba ok 60-70zl tak mi się wydaje.
A ja pospalam a raczej drzemalam ale za to ok 2 godzin z przerwami. I tak nadal czuje się kiepsko :( Brzuch mnie boli tak od krzyza w stronę pachwin mi promieniuje a może w dół brzucha, nie wiem :(

Alkar dobrze, ze mala rośnie i przeplywy trochę lepsze, oby szybko Ci zlecialo do porodu. Okropnie wspolczuje tego szpitala, ale c,ego się nie ro i dla dziecka.

A może do mnie też ktoras wpadnie i poukłada dokumenty? Bo ja tego nie cierpię.
ja wczoraj też byłam śpiąca to żeby nie zasnąć to posprzątałam w łazience i kuchni i posegregowałam ciuchy z prania... Ale dziś jestem tak zmęczona że chyba tylko Mini Mini może mnie uratować...
selene za każdym razem jak sięgam po chipsy to myślę o Tobie i twojej teorii na temat chipsów solonych :)) także przed chwilą znów cię wspominałam ;p

ja dzisiaj walczyłam z sobą żeby nie zasnąć z dominikiem i się udało :) postanowiłam zamiast spać w dzień ugotować obiad :)
Ja dzisiaj nie mogłam spać do 3 a o 5 sie młody obudził z płaczem że chce taty... I tak zasypiał, za 10-15 minut sie budził kwiląc i zasypiał i tak do rana. Więc spałam praktycznie 2 godziny. A jak go odprowadziłam do przedszkola to wsiadłam w autobus i pojechałam do banku i się okazało że oddział w centrum gdyni zamknięty i przeniesiony do Redłowa. Myślałam że się rozbeczę. Pojechałam, załatwiłam wszystko i jeszcze powrót do centrum, bo musiałam odebrać od krawca męża mundur nowy, ciężki jak diabeł. I autobusem do domu. I właśnie jem nektarynkę i zaraz lecę odebrać młodego. Dziś nie będzie ze mnie wzorowej matki, nie ma takiej opcji...
cześć ciężarówki :)
miałam odzywać się częściej ale raz mogę się połączyć z netem raz nie i tak w kółko............ no i z samopoczuciem też różnie a nie chcę Wam tu smęcić.
ale dziś jest poprawa bo właśnie miałam USG mała przybrała przez tydzień około 200g więc super a i przepływy się unormowały a były graniczne.
no ale siedzę tu dalej........... do porodu ............... muszę się uzbroić w cierpliwość bo nie jest tu łatwo :(
położne nie powiem miłe ale to jednak szpital a nie ma to jak swoje łóżko czy łazienka ...............o jedzeniu nie wspomnę

miłego dnia dziewuszki :)
teraz muszę was "nadrobić" bo mam zaległości w czytaniu :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry