Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bardzo dziwna sytuacja. A jeśli Twoja położna zostanie wyproszona z sali porodowej? Bo ktoś z personelu stwierdzi że im przeszkadza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie mogą wyprosić osoby towarzyszącej mi przy porodzie,zwłaszcza że jest moim jedynym w tym momencie tłumaczem,a to że jest położną nikt nie musi wiedzieć ani ona się przyznawać chodzi głównie o tłumacza.
Zobaczymy jak wyjdzie jeszcze,czas pokaże,w sumie też nie mam do niej jakiegoś super zaufania bo jej nie znam na tyle,ale dwa razy była ze mną i mnie nie zawiodła,a moja koleżanka wystawiła mnie do wiatru kiedy się umówiłyśmy na wizytę,więc słowna to jest i widać można na nią liczyć.
Narazie nie nastawiam się na żaden szpital,w pierwszej ciąży do końca byłam nastawiona na zaspę a kiedy byłam już po terminie postanowiłam że urodzę w Wojewódzkim,poprostu tak wyszło.
Aniu - każdą stronę tego "opakowania" na materac kładłam na suszarce na balkonie jak było największe słońce, wysuszyło się dobrze. Jak było mokre było cięższe niż po wysuszeniu
Dziewczyny mam pytanie, jakie ubranka dla maluszka mają najlepsze zastosowanie w szpitalu?
Konkretniej, ile i co pokujecie do Szpitalnej torby. Czy kosmetyki dla dzidziusia też zabieracie?
Hej dziewczyny.

Nadrobiłam trochę zaległości przez te dwa dni.

Trochę się wyciszyłam bo nie miałam kiedy zaglądać na forum.

Mi wróciły znowu problemy ze snem;/Z piątku na sobotę i z soboty na niedziele może spałam z 3-4 godz;/Chodzę jak naćpana,głowa mi pęka bo jestem niewyspana.Wczoraj myślałąm,że się popłaczę ze zmęczenia;(A w dzień też nie mogę zasnąć więc naprawdę kiepsko się czuję i wyglądam:(

Alkar bardzo Ci współczuję tego pobytu w szpitalu;(Trzymaj się dzielnie:*

Mamtu zazdroszczę Ci spaceru już z maleństwem.Też wczoraj mówiłam do mojej mamy,że chciałabym już z małą chodzić na spacery:)

W piątek kupiliśmy wózek;))))Ciesze się jak głupia;)Podsumowując to mamy już chyba wszystko.No jeszcze jakaś sukienusia by się przydała dla naszej księżniczki bo nie mam żadnej sukienki dla niej.

Stęskniłam się za Wami przez te dwa dni ciszy.

Mam nadzieję,że na spotkaniu jutro będę;)

Miłego dnia Wam życzę.Mam nadzieje,że może dziś uda mi się chociaż w dzień zasnąć na 30 min żeby się zregenerować bo inaczej będzie ze mną kiepsko.
Maluszek to kiepsko z tym spaniem. A czemu ty spac nie mozesz? Nie wygodnie ci czy po prostu sie budzisz?
Jeszcze nie ma 9 a ja tez juz nie spie i dzisiaj jestem niewyspana a do tego juz czuje ze znow jest goraco :/

Ja zadnych kosmetykow nie zabieram do szpitala. A ciuszki to glownie pajace ale tez kupilam spioszki plus body i koszulki ze spodenkami.

Mamtu ja troche zle napisalam bo przez ciepla czapke mialam na mysli lekka czapeczke ale nagrzana :) ja zima rodzilam to mialam jedna czapeczke na grzejniku i jak pojawila sie czkawka to taka nagrzana wkladalam. Pewnie masz zimne grzejniki tak se mysle ale mozesz zawsze na sloneczku ukladac albo zelazkiem troche nagrzac :p
Maluszek a przypomnij jaki wozek kupilas? No i jaki kolor :) masz go juz w domu?
Ja też juz spać nie moge mimo ze do domu wróciliśmy po 1 a ja oczywiście nie mogłam zasnąć, zjadłam kanapkę, wypilam kakao i oglądałam tv, zasnęłam dobrze po 2 :(

Alkar strasznie wspolczuje, tych akcji ze szpitalem. Koniecznie dawaj znac jak się sytuacja rozwija i oby nie musieli wywoływać wcześniej Twojego porodu.

Maluszek właśnie pochwal się jaki masz wozeczek :)

Ja mam znowu kryzys wygladowy :( tzn. coraz częściej nie moge na siebie patrzeć :(
Ech szkoda gadać.

A dzisiaj znów śliczna pogoda, chyba pojedziemy nad jezioro. Laski a gdzie Wy nad jezioro jezdzicie? Żeby blisko było?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam niedzielnie:)
jest dobrze - majster już u nas, przygotowuje sobie pole do działania:) szkoda tylko, że K. będzie z nim cały dzień uziemiony, ale za to ja planuję zabrać sierściuszka na psią plażę:):) pogoda cudna, już jeden krótki spacerek zaliczyłyśmy.
Alkar, ja bym chyba starała się przenieść do szpitala, gdzie pracuje mój lekarz, zwłaszcza że jak piszesz w grę wchodzi wywoływanie oksytocyną, jest więc szansa, że twój lekarz na Klinicznej zwiększy szanse na otrzymanie ZZO:) a nawet jakbyś miała mieć cesarkę, to na Klinicznej mąż lub mama będą mogli wejść na sale, żeby Ci trochę pomóc.... na Zaspie bodajże takie odwiedziny na sali są wykluczone - chociaż może się mylę i po cc robią wyjątek?
Mi się dzisiaj śniło, że dostałam skurczy i musiałam jechać do szpitala, obudziłam się cała przerażona, bo uświadomiłam sobie, że nie mam spakowanej torby - ba! nie wiem nawet, która torbę zabrać, muszę coś chyba pożyczyć, mam tylko 1 koszulę nocną, 0 staników do karmienia i oprócz ciuszków (niewypranych) prawie nic dla dziecka. Dziś o 7 rano zrobiłam więc listę, co muszę jeszcze kupić i złapałam się za głowę..... mam nadzieję, że panowie się wyrobią z remontem do środy i będę mogła już coś działać. A i śniło mi się, że na Klinicznej nie było miejsc i kazali mi jechać rodzić do Chojnic:)))) btw, orientuje się może któraś z Was, kiedy zakończą ten remont na Klinicznej?
Cześć dziewczyny :)

współczuję niewyspania, ja też się przyłączam z resztą do tego grona. Niby do 8 spaliśmy, ale poszłam spać grubo po 1. Ale chyba już trzeba przyjąć do wiadomości, że wyśpię się jak dzieciaki podrosną...

Maluszek jaką "furę" kupiliście??

Carolajna jeśłi chodzi o jezioro to blisko jest do Łapina.

Apoloniaa ja kosmetyków do szpitala nie biorę żadnych. A z ubranek to biorę pajace 2x, 2x body i 2x półśpiochy.

Ja na razie zmaga się z gigantycznym bólem głowy - znów niskie ciśnienie więc czas wypić kawkę.

Miłej niedzieli :)
Czesc Dziewczyny,
ja to już zwyczajowo dołączam do niewyspanych. Carolajna, ja też oglądałam tv i zasnełam ok 2. A wstałam przed 7... Lekko mówiąc - padam na ryj:/

Maluszek, pochwal sie bryką:)

Co do sukienek dla Młodej to jutro bede potrzebowała od Was rady, bo nie mam żadnej spódniczki/sukieneczki do 6m-ca. Wczoraj chciałam kupić coś w Smyku i nie wiedziałam co:( O ile dla chłopców wiedziałabym doskonale, to dla własnej córki nie mam zielonego pojęcia. Podobała mi się sukienka dzinsowa ala ogrodniczka ale co do tego? I z tego wszystkiego wyszłam ze sklepu i w samochodzie się poryczałam:(( Wybór sukienki urósł u mnie do rangi mega problemu.

Carolajna, my nad jezioro jeździmy do Skarszew a konkretnie do Borówna. Jak dla nas jest to blisko i jezioro spore.

Miłej niedzieli:))

p.s. dziewczyny, to ile nas jutro będzie? bo może wieczorem zadzwonimy do Retro i zabukujemy miejsce? Chętna: Marta, Selene, Katka, Carolajna, Maluszek, Sonia, Dorotii, Aga.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej dziewczyny

U mnie już też w chałupie gorąco...masakra

Ja też mam ostatnio problemy ze spaniem, nie dosyć, że bolą biodra, spojenie, wstaję co 2h do wc, to budzę się ciągle zgrzana, jest mi cały czas strasznie gorąco i ciągle ćmi mnie głowa. Zaczynam już naprawdę odliczać dni do porodu. Te upały mnie wykończą!

A dziś mi się śniła córeczka!. O dziwo przyniosła mi ją ze szpitala moja ginka. Córcia była taka maleńka i się uśmiechała:)

Miłego dnia!
Dzień dobry!

Ja też dziś w gronie niewyspanych, chociaż noc nie należała w sumie do najgorszych. Pobudki co 3 godziny, ale bez atrakcji, więc jakoś poszło.

Dorotiii, dzięki, że piszesz o tej czapeczce, bo ja już chciałam jakiejś jesiennej szukać w szafie. Na razie na czkawkę podawałam cyca, ale martwię się, żeby się Tadek nie przyzwyczaił, że cyc to metoda na wszystko.

Apoloniaaa, ja miałam w szpitalu same pajace, żeby jak najmniej warstw nakładać na kikut. Poza tym tam jest naprawdę baaardzo ciepło i nie wyobrażam sobie zakładania czegoś więcej. Tym bardziej, że oni owijają wszystkie maluchy w rożki, więc te mają jeszcze dodatkowe grzanie.
Kosmetyki są zbędne. W Wojewódzkim trzeba mieć tylko swoje chusteczki do pupy i to wszystko.

Maluszek, kiepsko z tym spaniem. Może spróbuj z jakimiś ziółkami przed snem. Albo kubek ciepłego mleka?

Miłego! :)
To ja sie nie odzywam ze snem. Wczoraj mialam kryzys, poszlam spac o 12 obudzilam sie o 1 I nie spalam do 5 rano, zeby sie znowu obudzic o 8. Wstalam z placzem ze ja tak juz dlugo nie pociagne, bo mam tak od prawie 2 miesiace. Jedynym rozwiazaniem sa srodki nasenne ale unikam jak ognia. Powiedziala mi lekarz ze dopoki spie te 3-4 godz to ok ale jak nie to bede musiala bo to niespanie szkodzi bardziej dziecku niz te tabletki. Chyba bede blagac zeby mi zrobili ta cesarke w 38 tyg.
Dobrze ze teraz weekend to moge troche odespac ale potem nie moge spac w nocy. Zamkniete kolo.
Ja z tymi zagubionymi to mam od ciazy z Jula obiecane a jakos w nic innego az tak sie nie wciagnelam.
słuchajcie, w przyszłym tyg. w Lidlu znów mają być jakieś ciuszki dla dzieci oraz m.in. staniki do karmienia, mama właśnie do mnie dzwoniła żeby mi powiedzieć:) jak myślicie, czy kupno takiego stanika "w ciemno" nie jest zbyt dużym ryzykiem? w LIDLU nie ma przymierzalni, z kolei cena kusi (24,99zł)......
ja też się piszę oczywiście na spotkanie - myślę, że dotrę na 11.00 :)

Mamtu dzięki za info o szczepionce!
Fajnie, że pierwsze spacery się udały, śpiące dziecko na spacerze to skarb :)

Ania widziałam ta ofertę z Lidla, w sumie 25 zł to nie majątek, a jeżeli wiesz mniej więcej jak u Ciebie z rozmiarem, to można spróbować - dla mnei niestety rozmiarówka jest niewystarczająca - zeby staniki do karmienia kończyły się na C :/

Witam się i dołączam do nie wyspanych :/

Ksawery mi się budził w nocy a przed 7 już koniec spania. Plus wykończył mnie psychicznie na plaży dzisiaj, więc już się z babcią umówiłam żeby go po południu zabrała bo ja już nie dam rady. Ufff dobrze, że jutro poniedziałek!

Mamtu z tego co ja pamiętam to czkawka u noworodków to norma, ćwiczą przeponę i nie męczy ich to. Ja Ksaweremu nic nie dawałam z okazji czkawki.
Walerko, nie wiem czy ci tak przesuna na 38tc- bo standardem jest termin na 39tc, wiesz u mnie bylo duze wskazanie - poprzednie rodzilam w 39, duze dziecko i dlatego decyzja o 37tc, co chcialam ci powiedziec to zapytaj sie czy dadza ci te skarpety lotnicze przeciwzakrzepowe, mi zawsze zakladali po zszyciu, jak jeszcze na stole lezalam, i nos je przynajmniej 4 tyg, spij, chodz, zdejmuj tylko do kapieli, bo za 1 x nozki spuchly mi tak, ze ja spodni nie moglam zalozyc, aha moje kumpelki dostawaly zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch przez ok 2 tyg, ja mialam dosc klucia sie i wolalam skarpetki.
i odpocznij ostatni tydzien, bo jak mlody sie pojawi, to uwierz mi, bedziesz jeszcze bardziej zmeczona.
Hej dziewczyny!

Ja tylko tak szybko - niestety nie dam rady być jutro na spotkaniu... Nie wyrobię się ze wszystkim po prostu. We wtorek przyjeżdża moja przyjaciółka, myślałam, że przez weekend więcej ogarniemy, ale jakoś tak spowolniło nam się tempo, wyskoczyły dodatkowe rzeczy (m.in. zakup nowej pralki, co w sumie nawet mnie ucieszyło ;) ), no i nie dam rady po prostu... Echh. Wieczorkiem usiądę i naskrobię więcej, bo teraz lecę nadganiać, szczególnie, że mąż niedługo oddelegowuje się do pracy :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry